Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

16 maart 2010

Faeke & the Emanon Project: "Oh YES: COHEN"

Gepost door erik op 16 maart 2010 - 12:51 0 reacties

Faeke & the Emanon Project maakten het lied n.a.v. het Obama effect. Een gevoel van positieve verandering! De 'opkomst' van Cohen geeft een heleboel mensen datzelfde gevoel : "Yes we can"!

Ontgooglen: Jezelf uit Google verwijderen

Gepost door erik op - 11:14 0 reacties

Even googlen is een begrip, een persoon googlen is pure nieuwsgierigheid, en jezelf googlen kan de schrik van je leven zijn. Verouderde informatie schetst een fout beeld, valse informatie wekt je woede op en onvolledige informatie geeft een vreemde indruk. Steeds meer mensen willen zichzelf ontgooglen maar voelen zich machteloos tegenover de grote zoekmachines die zoekresultaten meedogenloos weergeven. Bestaat privacy nog, en zo ja, hoe kun je jezelf dan uit Google verwijderen? Zet je schrap!

Chatroulette, piano improvisaties

Gepost door erik op - 09:21 0 reacties

Merton heeft een originele manier gevonden om zich te vermaken met Chatroulette. Hij geeft real-time piano improvisaties weg over de mensen die hij in beeld heeft. Kortom, hilarisch.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Chatroulette, piano improvisaties.]

SMS’en vanuit je graf

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties
Naast je naam en de datum dat je op deze wereld gezet bent en wederom weer van vertrokken bent en vaak nog een stukje tekst, staat er qua informatie niet al te veel op een grafsteen. Dankzij de Rosetta Stone komt daar verandering in. Dit is niets anders dan een microchip met een draadloze radiozender die een heel klein bereik heeft. Handig voor bijvoorbeeld familieleden als achterkleinkinderen die informatie over je zouden willen hebben. Ze houden hun telefoon of wat voor apparaat ze dan ook in die tijd hebben naast de microchip op de grafsteen en de boodschap die je hebt achtergelaten komt vervolgens op hun telefoon terecht. Een soort zeer moderne persoonlijke tijdscapsule.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
SMS’en vanuit je graf.]

Infobesitas - Ben jij verslaafd aan informatie?

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties
Volgens dit artikel in Trouw lijden vele (vaak jonge) internetters aan een informatieverslaving. Ze zijn moe door slaaptekort, hebben concentratieproblemen en zijn bovendien bang om iets te missen of er niet bij te horen.
[Bron: http://www.zeepvrij.nl,
Infobesitas - Ben jij verslaafd aan informatie?.]

.com viert 25 jarig jubileum

Gepost door erik op - 09:15 0 reacties
Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat het eerste .com domein geregistreerd werd. Er zijn momenteel 84 miljoen .com adressen in omloop.
[Bron: http://techworld.nl,
.com viert 25 jarig jubileum.]

Enge Russische Zanger

Gepost door erik op - 09:14 0 reacties
The Creepy Russian Singer Eduard Khil is hard op weg een internet meme te worden. Hier is het origineel te vinden, een remix en een interview waarin de Enge Russische zanger vooral om nog meer aandacht vraagt.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Enge Russische Zanger.]

XS4ALL ageert fel tegen downloadverbod

Gepost door erik op - 09:09 0 reacties
Provider XS4ALL neemt scherp stelling tegen het downloadverbod, dat leidt tot geautomatiseerde controle van het internet. Hiermee komen fundamentele burgerrechten in gevaar, stelt de isp.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
XS4ALL ageert fel tegen downloadverbod.]

Linkdump: Internethit: 20 filmpjes van 5 seconden

Gepost door erik op - 09:08 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Internethit: 20 filmpjes van 5 seconden.]

Korte Film gemaakt met een scanner

Gepost door erik op - 09:04 0 reacties

Memoirs of a Scanner (Pillows Edition) from Damon Stea on Vimeo.
Je kan natuurlijk gewoon je foto’s je computer inscannen met je HP’tje maar dat is eigenlijk te makkelijk. Vandaar deze korte film. Memoires of a scanner.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Korte Film gemaakt met een scanner.]

Google Reader Play, net iets anders

Gepost door erik op - 09:01 0 reacties
Google Reader Play, net iets andersVandaag komt Google met wat zij zelf omschrijven als iets totaal anders “And now for something completely different” uit de keuken van Google Reader. Het nieuwe product Google Reader Play plaatst door jouw aanbevolen artikelen op één plaats in een nieuwe omgeving.
Populaire artikelen uit Google Reader (text, foto’s en video’s) worden in Google Reader Play achter elkaar in een soort filmstrip geplaatst en door deze te selekteren groter afgebeeld. Doordat je de content kunt personaliseren leer je de dienst de artikelkeuze voor jou te verbeteren. Hoe en hoe snel het systeem leert is nog induidelijk.
Google Reader Play is typisch een product waarmee we kunnen zien wat er mogelijk is op basis van content aggregatie. Of een dergelijk product echt top of mind gaat worden geloof ik echter niet. Het is voor gebruikers die zijn ingelogd verder mogelijk om items te sharen met Google Buzz
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Reader Play, net iets anders.]

Video: de privacy kant van Google

Gepost door erik op - 00:03 0 reacties
Er is en wordt heel veel geschreven over Google, zowel positief als kritisch. Maar met de groei van Google krijgt de privacy kant van alle data die Google verzamelt ook steeds meer aandacht.
Over Google en privacy is natuurlijk al veel over geschreven, ook hier op DutchCowboys (alle berichten over "google privacy"). Maar onderstaande video laat dit kort, overzichtelijk en mooi zien. Goed even het totaalplaatje te zien en je ervan bewust te zijn.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Video: de privacy kant van Google.]

Testmanager: software van banken erg slecht

Gepost door erik op - 00:00 0 reacties
De kredietcrisis heeft korte metten gemaakt met het betrouwbare imago van banken en verzekeraars. Terecht, meent een testmanager, die te vaak slechte software in productie ziet gaan.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Testmanager: software van banken erg slecht.]

Europarlement dwingt openheid ACTA af - UPDATE

Gepost door erik op - 00:00 0 reacties
Boze europarlementsleden zijn het achterkamertjesgedrag van de Europese Commissie over ACTA spuugzat. Documenten moeten openbaar worden. Een resolutie daarover is vrijwel unaniem aangenomen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Europarlement dwingt openheid ACTA af - UPDATE.]

15 maart 2010

Nachtegaal uit de hel

Gepost door erik op 15 maart 2010 - 23:59 0 reacties
Heel soms kun je zo gegrepen worden door een stem van een zanger of zangeres dat je er kippenvel van krijgt.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Nachtegaal uit de hel.]

Balkenende spreekt Beatrix tegen over internet

Gepost door erik op - 23:53 0 reacties
Balkenende weerspreekt de kritiek van koningin Beatrix over het sociale karakter van online communicatie. Internet biedt juist eindeloos veel mogelijkheden.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Balkenende spreekt Beatrix tegen over internet.]

Pentagon verplicht hackcursus

Gepost door erik op - 23:53 0 reacties
Alle Amerikaanse defensiemedewerkers die iets te maken hebben met computernetwerken moeten verplicht een gecertificeerde cursus 'ethisch hacken' volgen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Pentagon verplicht hackcursus.]