Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

9 oktober 2010

Stomme Trut

Gepost door erik op 9 oktober 2010 - 11:12 0 reacties
Zo, de nazomer hit van 2010 is dat ook eindelijk een feit. Het bandje is genaamd Want Want en met een hoog oud Greenday gehalte maken ze prettige rock met een heerlijk meezing tekstje. Nummer is getiteld Stomme Trut en na een, hooguit twee keer zing je het probleemloos mee. Stomme trut, stomme trut!
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Stomme Trut.]

Extra telefoontikken door voicemaildienst KPN

Gepost door erik op - 11:03 0 reacties
KPN introduceert nieuwe voicemaildiensten. Onderdeel hiervan is dat mensen die naar KPN-abonnees zonder voicemail bellen toch een bericht krijgen. En daar voor moeten betalen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Extra telefoontikken door voicemaildienst KPN.]

Google test tonen van volledige landingspagina's

Gepost door erik op - 11:02 0 reacties
Google experimenteert met de mogelijkheid gebruikers een preview te geven van complete webpagina’s voordat die echt worden bezocht. Dat kan door te klikken op een vergrootglas naast de zoekresultaten.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google test tonen van volledige landingspagina's.]

Duizenden Nederlanders wisselen van wachtwoord

Gepost door erik op - 10:57 0 reacties
Duizenden Nederlanders wisselen van wachtwoordIn speciale 'wachtwoord wissel hokjes' op Den Haag CS vulden dinsdagochtend tijdens de start van de Wachtwoord Wissel Week, de eerste mensen de Wachtwoord Wisselaar in. Daarna liep het storm op de website waar iedereen aan de hand van persoonlijke vragen gratis een uniek en sterk wachtwoord kan aanmaken. Tot vrijdagochtend hadden al ruim 50.000 mensen de site bezocht.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Duizenden Nederlanders wisselen van wachtwoord.]

8 oktober 2010

Aanstaande Patch Tuesday verbrijzelt alle records

Gepost door erik op 8 oktober 2010 - 16:12 0 reacties
De meteorologische en astronomische herfst was al begonnen en nu de digitale ook. Microsoft geeft aanstaande Patch Tuesday een storm aan patches uit. 49 Fouten in IE, Office, Sharepoint en Windows worden hersteld.
[Bron: http://techworld.nl/,
Aanstaande Patch Tuesday verbrijzelt alle records.]

iPad zorgt voor toename piraterij e-books

Gepost door erik op - 09:02 0 reacties
De vraag naar illegale kopieën van e-books is met 20 procent gestegen sinds de komst van de iPad. Dagelijks zoeken naar schatting 1,5 tot 3 miljoen mensen naar gekraakte e-books.
[Bron: http://webwereld.nl,
iPad zorgt voor toename piraterij e-books.]

7 oktober 2010

HTML5 is nog een chaos

Gepost door erik op 7 oktober 2010 - 10:29 0 reacties
De nieuwe webstandaard HTML5 is volgens het World Wide Web Consortium (W3C) nog niet klaar voor gebruik op websites. De interoperabiliteit is een groot probleem.
[Bron: http://webwereld.nl,
HTML5 is nog een chaos.]

Pipoquinha, een basspeler

Gepost door erik op - 10:28 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Ware gezicht Essent en Nuon

Gepost door erik op - 10:22 0 reacties
Na een veel besproken aanval op Nestle richt Greenpeace zijn pijlen nu op de Nederlandse bedrijven Essent en Nuon. Beide energie leveranciers zijn van plan om een kolencentrale nabij de Waddenzee te gaan bouwen, terwijl ze communiceren erg 'groen' te zijn. Greenpeace is daarom de actie 'stop of ik zeg op' gestart en legt via hun eigen commercials uit hoe het nu echt zit.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Ware gezicht Essent en Nuon.]

Love the way you lie – Walk of the Earth

Gepost door erik op - 10:19 0 reacties
Heerlijke bewerking van Eminem’s “Love the way you lie” door Walk of Earth. Een perfect eenmansorkest. Met dank aan de voetpedalen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Love the way you lie – Walk of the Earth.]

Brein wil een verbod op FTD

Gepost door erik op - 10:13 0 reacties
Brein wil een verbod op FTDFTD is een dienst waar gebruikers eenvoudig en makkelijk entertainmentbestanden op Usenet kunnen vinden en downloaden, het gaat daarbij wel om illegaal aangeboden entertainmentbestanden zoals films, TV series, games, muziek en digitale boeken. De entertainmentbestanden die via FTD worden aangeboden worden op kwaliteit gecontroleerd en indien nodig verwijderd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Brein wil een verbod op FTD.]

Google patenteert gerichte, verplichte tv-reclame

Gepost door erik op - 10:08 0 reacties
Google patenteert een afkoopsom van 2 dollar voor het overslaan van reclames op tv of video. Het patent is verkregen een dag na de lancering van de Google TV-website.
De internetreus schetst in zijn nu goedgekeurde patentvoorstel een heel registratiesysteem en gerichte video-advertenties voor online-tv-kijkers. Een gebruiker zou eerst een consumentenenquete moeten invullen, wat zo'n 5 tot 10 minuten in beslag neemt. Daarbij moet ook aanvullende informatie zoals een e-mailadres en jaarsalaris worden opgegeven. Consumenten die dat niet willen, moeten verplicht 10 minuten aan reclames kijken.
Het patent draagt nog een alternatief aan. Dat is de afkoopsom, te heffen door de tv-maatschappij of kabelaanbieder, van 2 dollar voor het overslaan van die reclames. Die betaling wordt dan gedaan via een micro-payment systeem zoals GBuy, valt te lezen in het voorstel dat in oktober 2006 is ingediend. GBuy is de naam voor wat in juni 2006 als Google Checkout is gelanceerd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google patenteert gerichte, verplichte tv-reclame.]

Internet Explorer wereldwijd voor het eerst onder de 50%

Gepost door erik op - 10:06 0 reacties
Internet Explorer wereldwijd voor het eerst onder de 50%Volgens StatCounter is Internet Explorer wereldwijd voor het eerst onder de 50% marktaandeel geschoten. Volgens de StatCounter Global Stats had de browser van Microsoft nog een marktaandeel van 49,87% in september 2010, gevolgd door Firefox met 31,5%. Google Chrome blijft nog altijd in een razend tempo marktaandeel winnen. In september 2009 was het nog 3,69%, vorige maand was dat al 11,54%.
Volgens Aodhan Cullen, CEO van StatCounter is het zeker een mijlpaal in de geschiedenis van de "Internet browser wars". Zo'n 2 jaar geleden domineerde Internet Explorer de wereldwijde markt met 67% marktaandeel.
In Europa is het marktaandeel van IE gezakt tot 40,26%, tegenover 46,44% in September vorig jaar. Firefox volgt met 39% op de voet. In Noord-Amerika zit Internet Explorer met 52,3% nog net boven de 50% grens, gevolgd door Firefox at 27,21% en Chrome met 9,87%.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Internet Explorer wereldwijd voor het eerst onder de 50%.]

Microsoft: onbeschermde pc's in quarantaine

Gepost door erik op - 10:03 0 reacties
Microsoft wil besmette, maar ook onbeschermde pc’s weren van het internet. Besmette of niet-gevaccineerde mensen moeten immers ook in quarantaine, vindt de softwaregigant.
[Bron: http://webwereld.nl,
Microsoft: onbeschermde pc's in quarantaine.]

[Nieuw] Download nu je informatie van Facebook

Gepost door erik op - 09:59 0 reacties
Facebook heeft een nieuwe optie. Kijk nu hoe je alles wat je ooit op Facebook hebt geplaatst, naast als je vrienden, eenvoudig kunt downloaden. Facebook CEO Mark Zuckerberg maakte dit bekend tijdens het Facebook event in Palo Alto. “People own and have control over all info they put into Facebook and “Download Your Information” enables people to take stuff with them,” aldus Zuckerberg.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
[Nieuw] Download nu je informatie van Facebook.]

Beste trouwvideo ooit?!

Gepost door erik op - 09:43 0 reacties

[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Beste trouwvideo ooit?.]

5 oktober 2010

Helft Nederlanders slordig met online wachtwoorden

Gepost door erik op 5 oktober 2010 - 13:04 0 reacties
Helft Nederlanders slordig met online wachtwoordenSteeds vaker wordt online een wachtwoord gevraagd. Veel Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de risico's van gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden. Iemand uit de directe omgeving kan jouw online identiteit aannemen maar ook hackers zijn razendsnel in het achterhalen van wachtwoorden.
Toch springt de helft van de Nederlanders slordig om met wachtwoorden en wisselt deze nauwelijks. Eén op de tien Nederlanders gebruikt altijd en voor verschillende websites één en hetzelfde wachtwoord.
Bovendien worden vaak gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden gebruikt zoals de eigen naam in combinatie met de geboortedatum. Dit blijkt uit onderzoek van MeMo2 in opdracht van Digivaardig & Digibewust onder ruim 800 Nederlanders vanwege de 'Wachtwoord Wissel Week' die vandaag in Den Haag is gestart.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Helft Nederlanders slordig met online wachtwoorden.]

Is het echt waar?

Gepost door erik op - 11:16 1 reacties

Hoax.blog.nl biedt een overzicht van de meest actuele en beste hoax berichten wereldwijd. Hoax is Engels voor poets, nep, bedrog of oplichterij. Het is waarschijnlijk een samentrekking van hocus pocus. De aanduiding wordt gebruikt voor allerlei nepberichten, broodje aap verhalen en (april)grappen in de media. Meestal zijn deze berichten bij wijze van grap in het nieuws gebracht om mensen een hak te zetten, maar het kan ook zijn dat er een oplichter aan het werk is.
Hoax.blog.nl is ontstaan uit de fascinatie over het rumoer en de commotie die valse berichten kunnen veroorzaken. Het liefst schrijven ze over een goed bedachte hoax, waar iedereen met open ogen intrapt. Sinds de start in november 2008 verwelkomt hoax.blog.nl ongeveer 100.000 bezoekers per maand.

Google TV: TV meets Web: Web meets TV

Gepost door erik op - 09:36 0 reacties

Google heeft vandaag een nieuwe website gelanceerd ter promotie van Google TV. Dit Web meets Television product zal pas later dit jaar officieel worden gereleased.
Google TV moet straks een aantal internet features waaronder search, video en een grote hoeveelheid applicaties naar de huiskamer brengen. Onder deze apps bevind zich ook Twitter (Meet Twitter for Google TV) met vrijwel alle denkbare functies. Met de Google Chrome browser is het mogelijk om eenvoudig te switchen tussen televisie en internet. Daarnaast kun je via je televisie voortaan je mail checken, internettelevisie bekijken, muziek luisteren, Flash Games spelen en Sociale Netwerken bezoeken.
Om dit allemaal mogelijk te maken moet je wel of een nieuwe speciale Sony televisie kopen met alle noodzakelijke software of als alternatief een Google Set-top Box van Logitech met een Intel-chip. Beide zullen naar verwachting redelijk fors geprijsd zijn.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google TV: TV meets Web: Web meets TV.]

4 oktober 2010

Nederlandse arrestaties Zeus-cybercrimebende

Gepost door erik op 4 oktober 2010 - 10:13 0 reacties
Ook in Nederland zijn arrestaties verricht in een operatie tegen een bende computercriminelen. De groep gebruikte de Zeus-computerworm om bankrekeningen te plunderen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nederlandse arrestaties Zeus-cybercrimebende.]

Dakloze man “under pressure”

Gepost door erik op - 10:06 0 reacties
Deze dakloze man heeft een hele aparte interpretatie van Queen’s – Under Pressure gemaakt.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Dakloze man “under pressure”.]

Stuxnet-worm valt Nederlandse multinational aan

Gepost door erik op - 10:04 0 reacties
Een grote leverancier van industriële sorteersystemen heeft twee aanvallen van de gevaarlijke Stuxnet-worm afgeslagen. De kerncentrale Borssele is inmiddels in hoogste staat van paraatheid.
[Bron: http://webwereld.nl,
Stuxnet-worm valt Nederlandse multinational aan.]

Explosieve klimaat commercial

Gepost door erik op - 10:01 0 reacties
Richard Curtis is de schrijver van onder andere de zoetsappige films Love Actually en Nottinh Hill, maar Richard kan met zijn kunsten waarschijnlijk ook een ander filmpubliek aanspreken. Zo heeft hij een explosieve commercial voor het klimaat gemaakt die de naam No Pressure heeft gekregen en onderdeel is van de campagne 10:10, die de uitstoot van CO2 met 10 procent wil verminderen. De organisatie van de campagne heeft de beelden echter weer laten verwijderen, omdat de beelden te gruwelijk zouden zijn. En zoals met alles wat verboden wordt op het Internet, gaat het daarna altijd stukken harder.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Explosieve klimaat commercial.]