Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 december 2009

Stop uithuwelijking van meisjes nu!

Gepost door erik op 10 december 2009 - 17:09 0 reacties

In veel ontwikkelingslanden worden jonge meisjes nog steeds uitgehuwelijkt. 100 miljoen meisjes die nu tussen de 10 en 17 jaar zijn, zullen voor hun 18e getrouwd zijn, en zijn totaal machteloos om er zelf iets tegen te doen. Gelukkig kun jij ze gemakkelijk helpen door je stem te laten horen. Teken de petitie tegen uithuwelijking, de macht van je mening was nog nooit zo belangrijk!

8 december 2009

Orbit Downloader

Gepost door erik op 8 december 2009 - 12:52 0 reacties

Orbit Downloader is de downloadmanager die Internet Explorer ontbeert. Het downloadt bestanden met een hoge snelheid vanaf bijna elke website. Het ondersteunt naast het HTTP, HTTPS, FTP, MMS, RTSP en RTMP protocol ook Flash- en Stream-bestanden. Dit maakt het mogelijk om videoclips van videoportals als Youtube en MySpace te downloaden. Er verschijnt dan een download knopje GetIT waar je alleen maar op hoeft te klikken.
Orbit Downloader downloadt films van Youtube en MySpace. Ook ondersteunt Orbit Downloader het downloaden van Rapidshare. De downloadmanager laat zich gemakkelijk integreren in IE, Firefox of Opera.

The Man Who Walked around the World

Gepost door erik op - 12:28 0 reacties

Ze hebben het ongeveer 100 keer over moeten doen maar toen stond het erop. De geschiedenis van Johny Walker. Pracht video.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
The Man Who Walked around the World.]

Zelfs playbacken is te verneuken

Gepost door erik op - 12:24 0 reacties
Man o man, het leven van een artiest lijkt mij echt mega simpel. Beetje de hele dag groupies uitwonen, af en toe een lijntje snuiven en als je manager dan belt ga je de auto in en laat je jezelf afzetten bij de plek waar je dan een optreden moet verzorgen. Voor je op gaat even de koelkast van het evenement leeg slurpen en dan je dingetje doen. Enige kleine nadeeltje zijn van die gare live televisie optredens. Die zijn op de een of andere manier toch link voor je carrière.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Zelfs playbacken is te verneuken.]

Breaking: Google komt met revolutionaire real time search

Gepost door erik op - 12:21 0 reacties
Real time search. Er zijn veel mensen die er de mond van vol hebben, maar Google doet het dan ook echt: real time search. In de VS kondigt Google vandaag een aantal vernieuwingen aan op het gebied van sociaal search, mobile en real time.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Breaking: Google komt met revolutionaire real time search.]

Vuurwerk: Shit happens!

Gepost door erik op - 12:18 0 reacties
Vandaag is de jaarlijkse vuurwerkcampagne weer van start gegaan. Met 'Shit Happens' wil Stichting Consument & Veiligheid jongeren bewust maken van de gevaren van vuurwerk, met name ook voor omstanders. De campagne bestaat uit een commercial en een site, waar je jezelf een rol in de commercial kunt aanmeten. De commercial zal niet op TV vertoond worden, waarmee het de eerste keer is dat de vuurwerkcampagne zich volledig online afspeelt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vuurwerk: Shit happens!.]

GoogleBio chip bij 20.000 mensen geïmplanteerd

Gepost door erik op - 12:16 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Privé Googlen vereist voortaan opt-out

Gepost door erik op - 12:15 0 reacties
Google biedt nu iedereen zoekresultaten gebaseerd op eerder zoek- en klikgedrag. Voorheen gebeurde dat alleen als gebruikers waren ingelogd op hun Google-account.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Privé Googlen vereist voortaan opt-out.]

Rinus zingt weer

Gepost door erik op - 12:14 0 reacties
Onze Rinus laat weer eens van zich horen. Na de kneiter "Hey Marlous" heeft hij nu het nummer "Verliefd op het meisje van de oliebollenkraam" uitgebracht. Een lied met een pakkend refrein. Ritsiebie, ritsiebah, ritsieboem! Wanneer brengt deze held zijn allereerste album uit? Leuk voor onder de kerstboom.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Rinus zingt weer.]

De wereld van de nieuwe journalistiek

Gepost door erik op - 12:12 0 reacties
Een Chinese video, waarin de nachtelijke ruzie tussen Tiger Woods en diens echtgenote in beeld wordt gebracht -en waarin wordt gesuggereerd hoe de vork misschien wel aan de steel zat- is online een grote hit geworden.
Welkom in de nieuwe wereld van de 'maybe' journalistiek. De beste gok op hoe het nieuws zou geweest kunnen zijn, samengevat in een videospelletje en geserveerd op een bedje van pure vermoedens. De video is een productie van Next Media, een bedrijfje uit Hong Kong dat ook roddelkranten zoals de Apple Daily uitgeeft en dagelijks zo’n 20 geanimeerde video's produceert, waarvan het gros lokale thema's belichten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De wereld van de nieuwe journalistiek.]

ADSL verliest voor het eerst klanten

Gepost door erik op - 12:02 0 reacties
Het aantal DSL-aansluitingen in Nederland is het afgelopen kwartaal gedaald met 0,4 procent, de eerste daling ooit. Kabel en glasvezel winnen juist klanten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
ADSL verliest voor het eerst klanten.]

Google Streetview ontdekt ruïnes van Pompeii

Gepost door erik op - 12:01 0 reacties
Google Streetview ontdekt ruïnes van Pompeii Google Streetview blijft verbazen en ook verwonderen. Nu hebben de fotografen van het Streetview project hun weg gevonden naar de beroemde ruïnes van Pompeii. Natuurlijk is het onvergelijkbaar met een persoonlijk bezoek maar de 3D applicatie van Google brengt je tegenwoordig naar de verste uithoeken op onze planeet.
Met het ontsluiten van informatie over dit soort bijzondere plaatsen maakt Google een volgende stap in haar project om de gehele wereld visueel in kaart te brengen. Tot nu toe was Google alleen gericht op meer stedelijke omgevingen. Nu met deze prachtige beelden van Pompeii lijkt daar duidelijk verandering in te komen. Hier meer over Google Streetview.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Streetview ontdekt ruïnes van Pompeii.]

5 gratis antivirus-apps

Gepost door erik op - 11:58 0 reacties
Gratis antivirusapplicaties zijn steeds meer de nagel aan de doodskist van leveranciers als Symantec en McAfee. Avast en AVG kennen we onderhand wel, maar er zijn er meer.
[Bron: http://techworld.nl,
5 gratis antivirus-apps.]

Google begint DNS-dienst

Gepost door erik op - 11:58 0 reacties
Google heeft een nieuw systeem ontwikkeld om dns-verzoeken af te handelen. Het bedrijf wil daarmee het browsen voor gebruikers sneller en veiliger maken.
[Bron: http://techworld.nl,
Google begint DNS-dienst.]

Google levert 100.000 lezers per minuut

Gepost door erik op - 11:56 0 reacties
Google levert 100.000 lezers per minuutGoogle CEO Eric Schmidt haalt in een opiniestuk dat gisteren in The Wall Street Journal wordt gepubliceerd hard uit naar de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, die Google onlangs 'een bende dieven' had genoemd. "Google stuurt elke minuut opnieuw 100.000 mensen door naar nieuwssites wereldwijd; steeds opnieuw een kans om een loyale klant te maken", aldus Schmidt.
Hij benadrukt nogmaals dat -op een aantal uitzonderingen na, waar Google afspraken heeft gemaakt met bepaalde persagentschappen, Google Nieuws enkel de titel en een tweetal lijnen van een artikel overneemt en de lezer daarna verplicht is door te klikken naar de nieuwssite in kwestie. Schmidt spreekt de veronderstelling dat Google miljoenen dollars verdient over de rug van de kranten tegen. Advertenties die verschijnen naast de artikels -in Europa is dat niet het geval- zorgen voor een "kleine fractie van onze inkomsten".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google levert 100.000 lezers per minuut.]

Toekomst van magazines volgens Time

Gepost door erik op - 11:50 0 reacties
Vooralsnog heeft iedere uitgever van een bekend magazine nog zijn eigen idee over hoe de (technologische) toekomst er voor hun blad uitziet. Nadat eerder Wired al aankondigde te werken aan een speciale digitale uitvoering van hun blad voor het (nog steeds niet officieel) aangekondigde Apple-tablet, komt nu ook Time Inc, uitgever van onder andere "Sports Illustrated" met een demo van hun toekomstvisie. Erg hardware-afhankelijk, nog sterk vasthoudend aan het klassieke format maar wel met veel interactie.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Toekomst van magazines volgens Time.]

Nederlanders verslaafd aan YouTube

Gepost door erik op - 11:47 0 reacties
YouTube is binnen een jaar naar de tweede plek gestegen van Nederlands meest bezochte websites. De nummer 1-positie wordt onveranderd bezet door Google.nl.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nederlanders verslaafd aan YouTube - UPDATE.]

Hamsters maken muziek

Gepost door erik op - 11:20 0 reacties

Het schattigheidsgehalte hebben we weer gehaald vandaag. Pfoeeiii. Een hok vol hamsters die muziek spelen. Misschien dat deze ook mee mag doen?
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
Hamsters maken muziek.]

Mc bestelling song

Gepost door erik op - 11:16 0 reacties

LTE stoort digitale kabel-tv

Gepost door erik op - 11:01 0 reacties
Het gebruik van LTE-apparaten binnenshuis leidt in driekwart van de gevallen tot storing van het digitale tv-kabelsignaal. In vijftig procent van de gevallen hebben ook de buren last.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
LTE stoort digitale kabel-tv.]

Historische tv op Uitzending Gemist

Gepost door erik op - 11:00 0 reacties
De complete archieven van tv-programma's komen vanaf nu in Uitzending Gemist te staan. De Publieke Omroep integreert het archief van Beeld en Geluid.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Historische tv op Uitzending Gemist.]

Google beperkt gratis nieuws

Gepost door erik op - 11:00 0 reacties
Google beperkt gratis nieuws  Het onbeperkt gratis lezen van nieuws via Google komt ten einde. Althans, Google stelt uitgevers binnenkort in staat om zoekende internetters deels buiten de deur te houden.
De uitgevers kunnen aansluiten bij een First Click Free programma, dat voorkomt dat consumenten via Google onbeperkte toegang tot een website krijgen. "We hebben onze programma's (lees: verder) aangepast, zodat uitgevers de gebruikers kunnen beperken tot het bezoeken van niet meer dan vijf pagina's per dag, zonder zich aan te melden op de site".
Critici klagen al geruime tijd dat Google op oneigenlijke wijze winst maakt, door gratis nieuws en foto's van andere websites beschikbaar te stellen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google beperkt gratis nieuws.]

Megaboetes voor megaspammers

Gepost door erik op - 10:59 0 reacties
Megaboetes voor megaspammersen Nieuw-Zeelander, die in de Verenigde Staten woont, werd gisteren tot een boete van vijftien miljoen US dollar veroordeeld (bijna tien miljoen Euro). De Amerikaans Alan Ralsky - ook wel bekend als ‘The Godfather of Spam’ - is tot 51 maanden gevangenisstraf veroordeeld.
Ralsky bekende in juni in een eerdere rechtszaak al binnen 18 maanden 3 miljoen dollar met zijn acties verdiend te hebben.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Megaboetes voor megaspammers.]