Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

23 augustus 2010

Lady Gaga onttroont Twitter Koningin Britney Spears

Gepost door erik op 23 augustus 2010 - 16:40 0 reacties
Lady Gaga onttroont Twitter Koningin Britney SpearsLady Gaga is nu de meest gevolgde persoon op Twitter! De 24-jarige extravagante zangeres is Twitter Queen Britney Spears vandaag voorbij gegaan in het aantal followers.
Gaga heeft op dit moment ruim 5.740.000 volgers, terwijl LA Spears 5.703.000 volgelingen heeft. De vorige Twitter kampioen was Ashton Kutcher die een aantal maanden geleden werd verslagen door Britney Spears. Runner-up is het Amerikaanse fenomeen Justin Bieber. Hoeveel waarde je moet geven aan de getallen is moeilijk in te schatten omdat bij wat research er zeer grote getallen lege accounts tussen zitten.
Twitter zou er goed aan doen deze na verloop van tijd weer te verwijderen om een beter beeld te krijgen van hoeveel mensen nu daadwerkelijk actief volgen. In termen van waarde is het, hoe krom het ook klinkt, verwijderen van accounts weer nadelig voor de enorme groei en de daarbij behorende perceptie die Twitter doormaakt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Lady Gaga onttroont Twitter Koningin Britney Spears.]

Adobe Reader-download 2 weken onveilig

Gepost door erik op - 16:36 0 reacties
Adobe moet de noodpatch voor het font-lek nog verwerken in zijn Reader-software. Dat duurt nog tot eind deze maand. Tot die tijd is de download van Adobe zelf nog onveilig.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Adobe Reader-download 2 weken onveilig.]

Cybercrime in Nederland groeit exponentieel

Gepost door erik op - 09:24 0 reacties
De Nationale Recherche waarschuwt voor de explosie van high-tech criminaliteit. Veel cyberaanvallen komen vanuit Nederland zelf, maar de opsporingsdienten vissen achter het net.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Cybercrime in Nederland groeit exponentieel.]

22 augustus 2010

Casual Friday: de ‘real life’ FaceTime commercial

Gepost door erik op 22 augustus 2010 - 14:02 0 reacties

[Bron: http://www.onemorething.nl,
Casual Friday: de ‘real life’ FaceTime commercial.]

Windows-machines simpel te hacken via nieuwe bug

Gepost door erik op - 12:55 0 reacties
Het ongepatchte probleem met Windows-applicaties treft niet alleen 40 programma’s, zoals eerder werd gezegd. Het zijn er eerder honderden, zo stelt een Sloveens beveiligingsbedrijf. Vrijwel alle Windows-machines zijn kwetsbaar.
[Bron: http://techworld.nl,
Windows-machines simpel te hacken via nieuwe bug.]

'Firefox 4 ligt ver voor op concurrentie'

Gepost door erik op - 12:54 0 reacties
De aankomende Firefox 4 ligt mijlenver voor op alle andere browsers als het gaat om de snelheid waarmee het Javascript-code verwerkt. Dat beweert tenminste een directeur van Mozilla-directeur.
[Bron: http://techworld.nl,
'Firefox 4 ligt ver voor op concurrentie'.]

Google test update zoekresultaten tijdens het typen

Gepost door erik op - 12:53 0 reacties
Google is gestart met het testen van een nieuwe zoekinterface die zichzelf vernieuwd tijdens het intikken van je zoekwoorden. Met deze interface hoef je dus niet op de Enter-toets te drukken om zoekresulaten te zien omdat Google direct tijdens het typen nieuwe zoekresultaten toont.
Het systeem komt wel wat nerveus over als je scherm continue aan het veranderen is. Ik vraag me ook af hoe dit er uit gaat zien als je geen supersnelle internetverbinding bezit, dan kan het zelfs behoorlijk irritant zijn als er telkens nieuwe zoekresultaten moeten worden ingeladen, Daar staat tegenover dat je bij meer complexe zoekopdrachten wel direct kunt meekijken. Wat nu de werkelijke naam van deze techniek is of wordt is onduidelijk. Varianten zijn : Streaming (Google), Incremental Search en Live updating Google Search results.
De service is niet beschikbaar via Google Labs en alleen zichtbaar voor een kleine groep van gebruikers. Meer over deze testen is te lezen via het officiƫle Google Blog.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google test update zoekresultaten tijdens het typen.]

♫♪We've Got To Stop The Mosque At Ground Zero.♪♪♫

Gepost door erik op - 12:49 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: ♫♪We've Got To Stop The Mosque At Ground Zero.♪♪♫.]

Bitches Ain’t Shit A Capella

Gepost door erik op - 12:40 0 reacties
Dr. Dre en wat hij heeft gedaan voor de rapscene heeft geen verdere uitleg meer nodig. Die man is niet voor niets een dokter. Deze dames zijn het roerend met ons heen en doen het nummer Bitches Ain’t Shit van het Dr. Dre album Chronic A Capella.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Bitches Ain’t Shit A Capella.]

Linkdump: DE zomerhit!

Gepost door erik op - 12:34 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: DE zomerhit!.]

Can you fix my computer?

Gepost door erik op - 12:29 0 reacties
eh...
[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Can you fix my computer?.]

Soms is het origineel gewoon beter

Gepost door erik op - 12:25 0 reacties
Sommige gasten weten gewoon een nummer beter te maken met hun eigen inbreng. Sommige…
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Soms is het origineel gewoon beter.]

Intel koopt McAfee voor ruim 7 miljard dollar

Gepost door erik op - 12:18 0 reacties
Intel koopt McAfee voor ruim 7 miljard dollarIntel heeft computer en software beveilger McAfee overgenomen. Dat blijkt uit dit bericht. Intel heeft zo'n 7,68 miljard dollar, of 48 dollar per aandeel betaald. Volgens de statement gedaan door Intel zal McAfee gewoon volledig opereren als een dochteronderneming. Volgens Intel maakt deze overname het mogelijk beveiligings-software en hardware te combineren om zo een betere bescherming te kunnen bieden.
McAfee is een van de grootste beveiligings-technologie bedrijven ter wereld en had in 2009 zo'n 2 miljard dollar aan inkomsten. Cyber security, of het nu op computers of mobiele apparaten is, begint een steeds lucratievere business te worden door een sterke stijging van het internetgebruik.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Intel koopt McAfee voor ruim 7 miljard dollar.]

Schokkende foto Kylie Minogue van Facebook verwijderd

Gepost door erik op - 12:08 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

40 Windows-apps open voor aanvallen

Gepost door erik op - 12:04 0 reacties
Microsoft Windows en 40 verschillende applicaties die er op draaien zouden kwetsbaar zijn voor een makkelijk uit te voeren aanval. Hiervoor waarschuwt een beveiligingsonderzoeker.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
40 Windows-apps open voor aanvallen.]

'Google komt met eigen Chrome OS-tablet'

Gepost door erik op - 12:04 0 reacties
HTC maakt in opdracht van Google een tablet, die op Chrome OS draait en 3G capaciteit heeft. De introductiedatum is echter onduidelijk: eind dit jaar of pas in 2011.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Google komt met eigen Chrome OS-tablet'.]

Bol opent digitale boekenwinkel voor e-readers met WiFi

Gepost door erik op - 12:03 0 reacties
Bol opent digitale boekenwinkel voor e-readers met WiFiDe populariteit van digitaal lezen groeit. Sinds de introductie van digitaal lezen in augustus 2009 is de bekendheid met dit fenomeen aanzienlijk gestegen. Dat geldt zowel voor het digitale boek als voor de e-reader blijkt uit recente cijfers van Gfk. In april van dit jaar was 29% van de mensen bekend met digitale boeken en e-readers terwijl dat een jaar geleden respectievelijk 18% en 11% was.

Daarop inspelend opent Bol.com opent vandaag een digitale boekenwinkel voor e-readers met draadloos internet. Wat nog wel teleustellend is dat de winkel is in eerste instantie alleen beschikbaar is op de BeBook Neo. Bol gaat in deze winkel automatische incasso accepteren. Titels die gedownload zijn op de e-reader zijn ook terug te vinden in de bestelstatus op bol.com. Mocht de gebruiker deze digitale boeken via een ander apparaat willen lezen, dan kan dat natuurlijk ook.
Bol.com streeft ernaar zo snel mogelijk nog meer wifi e-readers aan het aanbod toe te voegen.

De tien populairste digitale boeken van 2010 zijn:

- De dood voor ogen – Peter James
- Ik haal je op, ik neem je mee - NiccolĆ² Ammaniti
- Mannen die vrouwen haten – Stieg Larsson
- Meisje met de 9 pruiken – Sophie van der Stap
- Een rus in de Jordaan - A.C. Baantjer
- Het gezelschap van leugenaars - Karen Maitland
- Yab Yum, het beroemdste bordeel van de wereld – Theo Heuft
- Koniginnerit – Liza van Sambeek
- Ik ben niet bang- NiccolĆ² Ammaniti
- Rokjesdag – Martin Bril
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bol opent digitale boekenwinkel voor e-readers met WiFi.]

Een krant die enkel op iPad en Smartphones gelezen kan worden

Gepost door erik op - 12:01 0 reacties
Een krant die enkel op iPad en Smartphones gelezen kan wordenDe Engelse krant The Times heeft door het ingevoerde betaalsysteem zichzelf 'irrelevant' gemaakt. "Ik denk niet dat het nog veel langer zal duren en dat ze snel de handdoek zullen gooien. Mocht ik voor een krant werken, dan zou ik liefst schrijven voor een krant die gelezen wordt." Aldus Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia, op Brand Republic.

Maar Rupert Murdoch, de eigenaar van het mediaconcern News Corp, uitgever van ondermeer The Times wil van nog geen wijken weten. Maar nadat Murdoch eerder zei zich te verheugen over het succes van de betalende Times ("We zijn getuige van het begin van een nieuw businessmodel op internet") heeft hij nu aangekondigd een krant in de VS te zullen lanceren die enkel op iPad en smartphones zal kunnen worden gelezen.

Hiermee wil hij rechtstreeks de concurrentie aangaan met The New York Times, USA Today en andere grote krantentitels. Volgens Murdoch verandert de iPad de manier waarop mensen lezen, net als de iPod de manier waarop we naar muziek luisteren heeft gerevolutioneerd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een krant die enkel op iPad en Smartphones gelezen kan worden.]