Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

5 januari 2011

Worm verspreidt zich als ‘Windows update’

Gepost door erik op 5 januari 2011 - 15:43 0 reacties
Securitybedrijf Sophos waarschuwt voor een spamoffensief met mails die afkomstig lijken van Microsoft. Wie de bijlage met de ‘Windows update’ opent, krijgt een USB-worm voor de kiezen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Worm verspreidt zich als ‘Windows update’.]

Habbo Hotel verdient 4,5 miljoen in één maand

Gepost door erik op - 15:32 0 reacties
In de laatste maand van 2010 heeft Habbo Hotel, een virtuele speelplaats voor tieners, 4,5 miljoen euro omzet binnengehaald. Dit dankzij de handel in virtuele goederen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Habbo Hotel verdient 4,5 miljoen in één maand.]

Tips uit de internet top 100

Gepost door erik op - 11:46 0 reacties

Oefenen voor je cito-toets

Gratis fitness programma

Download gratis software ineens

Facebookers hebben afgelopen weekend 750 miljoen foto's geüpload

Gepost door erik op - 11:22 0 reacties
Facebookers hebben afgelopen weekend 750 miljoen foto's geüpload Facebook maakte gisteren op Twitter bekend dat mensen tijdens het nieuwjaarsweekend massaal veel foto's op Facebook hebben gedeeld. Ze hebben een nieuw record gevestigd van 750 miljoen foto's in een weekend. Eerder kwamen ze natuurlijk al met het goede nieuws dat ze 500 miljoen hebben opgehaald en die zullen niet teleurgesteld zijn met dit nieuws.
De foto functie is een enorm populaire toepassing op het sociale netwerk, die ze keer op keer proberen te verbeteren. Uiteindelijk is deze hoeveelheid foto's wel enigzins te verklaren. Gezien de enorme stijging en omvang van het aantal leden en de manier waarop je foto's met elkaar kunt delen, zijn gebruikers eerder geneigd dit te doen. Ik denk ook dat deze cijfers alleen nog maar zullen toenemen. Op naar het volgende record!
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebookers hebben afgelopen weekend 750 miljoen foto's geüpload.]

Ondernemers opgelicht door Bedrijvengidsonline

Gepost door erik op - 11:20 0 reacties
MKB Nederland start een rechtszaak tegen Bedrijvengidsonline.nl, een acquisitieboer die agressief klanten werft en vage facturen verstuurt. Veel ondernemers trappen in de fuik.
[Bron: http://digitallife.nl,
Ondernemers opgelicht door Bedrijvengidsonline.]

Zwerver met golden voice

Gepost door erik op - 11:16 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Firefox meest gebruikte Europese browser

Gepost door erik op - 11:09 0 reacties
Firefox is de meest gebruikte browser van Europa en laat Internet Explorer achter zich. Nederland blijft traditioneel trouw aan de browser van Microsoft.
[Bron: http://webwereld.nl,
Firefox meest gebruikte Europese browser.]

Vodafone lanceert prijsvechter HollandsNieuwe

Gepost door erik op - 11:07 0 reacties
HollandsNieuwe is vanaf vandaag actief en belooft ‘volledige controle’. Klanten krijgen nooit dure buitenbundeltarieven: het is of de bundel uitbreiden of de stekker gaat eruit.
[Bron: http://webwereld.nl,
Vodafone lanceert prijsvechter HollandsNieuwe.]

'Google werkt aan mobiele betaaldienst'

Gepost door erik op - 11:07 0 reacties
Google is momenteel bezig met het opzetten van een mobiele betaaldienst waarbij gebruik wordt gemaakt van Near Field Communications (NFC). Dat meldt Businessweek vandaag op basis van anonieme bronnen.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Google werkt aan mobiele betaaldienst'.]

4 januari 2011

Bespaar geld op aanbiedingen in je eigen stad

Gepost door erik op 4 januari 2011 - 10:20 0 reacties

Groupon biedt elke dag een unieke aanbieding aan in jouw stad met hoge korting. Het streven is om 50% korting of meer aan te bieden. (Voorbeelden: een etentje van 60 Euro voor maar 30 Euro of een Wellness-dag van 100 Euro voor maar 30 Euro).
Als een vooraf bepaald aantal mensen zich binnen 24 uur voor deze aanbieding inschrijft, krijgen alle deelnemers een voucher toegestuurd. Groepskorting dus. Omdat een groot aantal mensen meedoet, kunnen zeer hoge kortingen bedongen worden.
Iedere deelnemer kan op elk desgewenst moment de voucher gebruiken - de voucher hoeft dus niet op dezelfde dag ingewisseld te worden.

Alle NOS-jaaroverzichten online

Gepost door erik op - 10:15 0 reacties

De NOS heeft alle jaaroverzichten die het NOS Journaal ooit heeft gemaakt op internet gezet. Op NOS.nl zijn alle 54 jaaroverzichten nu terug te zien. Opgeteld levert dat 75 uur historische televisie op.

Microsoft herstelt gewiste Hotmail-mailboxen

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties
Microsoft heeft na 5 dagen zoeken de oorzaak gevonden van verdwenen mails en mailboxen van zijn gratis maildienst Hotmail. Het herstelt nu de verloren bestanden.
[Bron: http://digitallife.nl,
Microsoft herstelt gewiste Hotmail-mailboxen.]

Windows 7 passeert XP in Nederland

Gepost door erik op - 09:41 0 reacties
Windows 7 is in Nederland het meestgebruikte besturingssysteem; het is XP voorbij. Die omslag heeft nu net plaatsgevonden.
[Bron: http://digitallife.nl,
Windows 7 passeert XP in Nederland.]

Firefox verslaat Internet Explorer in Europa

Gepost door erik op - 09:39 0 reacties
Firefox is volgens onderzoeksbureau Statcounter momenteel de grootste webbrowser van Europa. Enkele weken geleden stond deze nog gelijk aan Internet Explorer maar de browser van Microsoft is nu definitief geslagen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Firefox verslaat Internet Explorer in Europa.]

Mike Tompkins doet Rihanna A Capella

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties
Mike Tompkins is erg goed met zijn mond. Hij heeft het nummer The Only Girl In The World van Rihanna eens aangepakt. Ieder instrument bootst hij zelf na. Gaaf!
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Mike Thompson doet Rihanna A Capella.]

'Google gevaarlijkste site van 2010'

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties
Volgens Trend Micro was Google in 2010 met afstand de gevaarlijkste site ter wereld. De zoekresultaten werden flink beïnvloed om malware te verspreiden.
[Bron: http://webwereld.nl,
'Google gevaarlijkste site van 2010'.]

Onderzoeker vindt 100 lekken met browserfuzzer

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties
Een security-onderzoeker die voor Google werkt heeft een fuzzingtool gepubliceerd waarmee hij al honderd browserlekken heeft gevonden.
[Bron: http://webwereld.nl,
Onderzoeker vindt 100 lekken met browserfuzzer.]

'Twitter sloeg overnamebod Facebook af'

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties
Twitter heeft een overnamebod van Facebook in 2008 van de hand gewezen. De sociale netwerksite bood destijds maar liefst 500 miljoen dollar (376 miljoen euro) voor de berichtenservice.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Twitter sloeg overnamebod Facebook af'.]

Justin Bieber online invloedrijker dan Obama

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties
Volgens Klout is zanger en tieneridool Justin Bieber online invloedrijker dan de Amerikaanse president Barack Obama. Wellicht vanwege zijn grote schare twitterende puberfans.
[Bron: http://digitallife.nl,
Justin Bieber online invloedrijker dan Obama.]

'Google komt met digitale krantenkiosk'

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties
Naast Apple lijkt ook Google aan een digitale kiosk te werken voor de verkoop van kranten en tijdschriften op tablets. Dat melden althans verschillende Amerikaanse media op basis van anonieme bronnen.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Google komt met digitale krantenkiosk'.]

Facebook haalt 500 miljoen op, waarde nu 50 miljard

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties
Facebook haalt 500 miljoen op, waarde nu 50 miljardFacebook heeft in een nieuwe investeringsronde nog eens 500 miljoen dollar opgehaald. Daarmee komt de waarde van 's wereld grootste Sociale Netwerk op zo'n 50 miljard. Dat schrijft vandaag de New York Times.
Investeerder is niemand minder dan het oude en vooral vertrouwde Goldman Sachs. Ook zou een Russische investeerder, Digital Sky Technologies welke al eerder een half miljard in Facebook heeft gepompt, bij deze deal betrokken zijn. De geschatte waarde van Facebook ligt nu boven bedrijven als Time Warner, Ebay en Yahoo.
Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook ziet zijn eigen kapitaal met bovenstaande waardering verdubbelen. De vorige schatting bedroeg 6.9 miljard bij een waardering van 23 miljard. Met 50 miljard vandaag kruipt hij in de richting van de oprichterrs van Google, Larry Page en Serge Brin. Voor Zuckerberg is met de huidige groei van Facebook het einde echter nog lang niet in zicht, in 2015 zou de waarde volgens experts 200 miljard bedragen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook haalt 500 miljoen op, waarde nu 50 miljard.]

Actie Jimmy Wales Wikipedia goed voor 16 miljoen dollar

Gepost door erik op - 09:21 0 reacties
Actie Jimmy Wales Wikipedia goed voor 16 miljoen dollarIedereen die Wikipedia de laatste tijd heeft bezocht kent inmiddels de smeekbedes van oprichter Jimmy Wales voor het schenken van geld voor de populaire online-encyclopedie. Wales wil Wikipedia schoon houden van advertenties en weigert vooralsnog iedere vorm van sponsoring.
De vele oproepen hebben duidelijk geholpen want inmiddels hebben een half miljoen mensen over de gehele wereld een bedrag van 16 miljoen dollar weten op te brengen. Dit maakt de non-profit Wikimedia Foundation vandaag op haar website bekend. Het bedrag is meer dan een verdubbeling van een vergelijkbare actie in 2009 en werd in slechts 50 dagen gerealiseerd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Actie Jimmy Wales Wikipedia goed voor 16 miljoen dollar.]

5 oorzaken van politiek onbenul over ict

Gepost door erik op - 09:19 0 reacties
De politiek blijft verbazen. Onderzoeken, plannen en maatregelen tegen illegaal kopiëren, cybercrime en digitale hulp voor ‘gewone misdaad’ slaan de plank vaak mis. Hoe dat komt? Vijf oorzaken.
[Bron: http://webwereld.nl,
5 oorzaken van politiek onbenul over ict.]

Even diep het nieuwe jaar in

Gepost door erik op - 09:17 0 reacties
Het jaar is bijna voorbij, maar op de valreep hebben we via National Geographic nog even een puik stukje natuurfotografie. In Vietnam liggen namelijk niet alleen ooit de welbekende door de Vietcong aangelegde tunnels, maar ook een immense grot. De grot is groot genoeg om een wolkenkrabber in te zetten. Er bevindt zich zelfs een hele jungle. Men schijnt nog niet te weten hoe groot de grot eigenlijk echt is. Klik hier voor een imposante fotoserie.
[Bron: http://retecool.com,
Even diep het jaar uit.]

65% van Internetgebruikers heeft betaald voor online content

Gepost door erik op - 09:14 0 reacties
65% van Internetgebruikers heeft betaald voor online contentVolgens een zojuist gepubliceerd onderzoek van PEW Internet heeft inmiddels 65% van de Internet gebruikers betaald voor enige vorm van Online content. Muziek, software, applicaties (Apps) voor mobiele devices, games en digitale content van o.a. kranten zijn daarbij het meest populair.
Het onderzoek beperkte zich alleen tot 15 exclusieve soorten online content. Bij muziek gaat het om downloadable muziek en niet om CD's. Ook boeken, computers en andere producten die online te koop zijn werden niet meegenomen in het onderzoek.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
65% van Internetgebruikers heeft betaald voor online content.]

Bohemian Rhapsody op 4 violen

Gepost door erik op - 09:11 0 reacties
Queen staat met Bohemian Rhapsody niet meer op de eerste plaats in de top 2000 aller tijden die op dit moment op Radio 2 uitgezonden wordt. Ze hebben plaatsje gewisseld met Hotel California van de Eagles, maar dit terzijde. Hier is Bohemian Rhapsody te beluisteren in een uitvoering voor 4 violen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Bohemian Rhapsody op 4 violen.]