Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 augustus 2010

Hema maakt site met spiektips

Gepost door erik op 10 augustus 2010 - 09:56 0 reacties

De Hema verzamelt met hulp van het (scholieren)publiek de beste spiektips. Het heeft al tot de nodige beroering geleid onder het docentenkorps. (Alsof die tips al niet eeuwen doorgegeven werden...).

9 augustus 2010

Vier jaar cel voor netwerkgijzelnemer San Francisco

Gepost door erik op 9 augustus 2010 - 22:14 0 reacties
De ex-netwerkbeheerder van de gemeente San Francisco krijgt vier jaar gevangenisstraf. Hij weigerde de wachtwoorden voor het netwerk van de stad af te staan.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Vier jaar cel voor netwerkgijzelnemer San Francisco.]

Vijf mislukkingen van Google

Gepost door erik op - 22:09 0 reacties
Google is de oppermachtige internetreus, waar niemand omheen kan. Toch? Nee, niet altijd. Het schrappen van Wave is het zoveelste verlies. Google zoekt uitbreiding, maar schiet niet altijd raak.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Vijf mislukkingen van Google.]

Google staakt ontwikkeling Wave

Gepost door erik op - 22:01 0 reacties
Nauwelijks drie maanden nadat de dienst algemeen beschikbaar kwam, heeft Google de stekker uit Wave getrokken. De tool waarmee je real time samen kan werken wordt nauwelijks gebruikt.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google staakt ontwikkeling Wave.]

Meisjes met IJsjes

Gepost door erik op - 21:51 0 reacties
Meisjes met IJsjes by Discodip

Record aantal updates in komende Patch Tuesday

Gepost door erik op - 21:32 0 reacties
Vandaag brengt Microsoft 14 updates uit, waarmee 34 lekken zullen worden gedicht in Windows, Office, IE, SQL en Silverlight.
[Bron: http://techworld.nl,
Record aantal updates in komende Patch Tuesday.]

Werken in een muziekwinkel

Gepost door erik op - 21:29 0 reacties
Ben je het bollenpellen, terras lopen, bier tappen, asperges steken of afwassen ook zo zat? Probeer dan eens een bijbaantje te krijgen in een muziekwinkel. Het schijnt daar behoorlijk goed te betalen. Maar misschien is dat wel omdat je de hele dag omringd wordt door takkeherrie en lui die er geen ene zak van kunnen.
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Werken in een muziekwinkel.]

Inloggen op meerdere Google-accounts mogelijk

Gepost door erik op - 21:26 0 reacties
In dezelfde browsersessie ingelogd zijn op meerdere Google-accounts is nu mogelijk. Voor Google Docs werkt de functie nog niet.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Inloggen op meerdere Google-accounts mogelijk.]

Eva Mendes SeksTape

Gepost door erik op - 21:26 0 reacties
De geruchten dat er een sekstape van Eva Mendes rondzwierf op het internet waren legio en nu is hij er dan eindelijk. De 36-jarige schoonheid blijkt in deze plakkerige en hete sekstape extremen niet uit de weg te gaan.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Eva Mendes SeksTape.]

Google Alarm voor als je data naar Google wordt gezonden [Video]

Gepost door erik op - 21:11 0 reacties
Het is algemeen bekend dat Google nogal wat gegevens verzameld over de manier waarop wij het web consumeren. Maar “no worries” wanneer je Firefox gebruikt kun je vanaf nu Google Alarm (credits Jamie Dubs) installeren waarmee je zowel visueel als met een hoop Vuvuzela kabaal er op wordt gewezen als persoonlijke informatie naar de servers van Google wordt gezonden.
Wat niet iedereen weet, is dat er ook buiten Gmail en YouTube constant informatie wordt verzonden via het bestaande netwerk van zg. “tracking bugs”. Denk hierbij aan Google Analytics, Google AdSense, YouTube embedded data, .API’s en meer.
Google Alarm gaat tekeer en houdt non-stop statistieken bij over het percentage websites dat je hebt bezocht met eerder genoemde tracking bugs. Stay Alert, installeer Google Alarm direct via deze link en have fun!.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Alarm voor als je data naar Google wordt gezonden [Video].]

Facebook test delete-knop voor accounts

Gepost door erik op - 21:05 0 reacties
Sociaal netwerk Facebook experimenteert met een delete-knop. Tot nu toe is het alleen mogelijk een account te deactiveren.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Facebook test delete-knop voor accounts.]

Overheid berekent voordelen open source-gebruik

Gepost door erik op - 21:03 0 reacties
De Algemene Rekenkamer gaat de kostenbesparingen van open source en open standaarden doorrekenen. De uitslag komt in het voorjaar.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Overheid berekent voordelen open source-gebruik.]

Tiësto kiest voor een 'user-generated' videoclip

Gepost door erik op - 20:50 0 reacties
Tiësto kiest voor een 'user-generated' videoclipSanDisk kondigt vandaag een samenwerking aan met DJ Tiësto. Doel van de samenwerking is het creëren van een videoclip aan de hand van beelden die door concertbezoekers zijn gemaakt met behulp van hun mobiele telefoon.
SanDisk zal een aantal Tiësto-concerten sponsoren en tijdens elk evenement zal het publiek worden aangespoord om hun concertbelevenis op te nemen via mobiele telefoons. Concertgangers kunnen opnamen uploaden naar www.wakeupyourphone.com/tiesto. Tiësto zal vervolgens uit alle door fans gegenereerde clips de beste gebruiken in de officiële videoclip voor het nummer.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Tiësto kiest voor een 'user-generated' videoclip.]

Zingende dieren

Gepost door erik op - 20:47 0 reacties
Hier word je vrolijk van, een clip met zingende dieren.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Zingende dieren.]

Campagne "Laat je niet hacken"

Gepost door erik op - 17:15 0 reacties

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat internetgebruikers zich online veilig wanen. Maar tegelijk blijken ze niet alle risico’s te kennen en beschermen ze hun computer onvoldoende. Om iedereen hiervan bewust te maken zijn ze de campagne Laatjeniethacken.nl gestart.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Campagne "Laat je niet hacken".]

Chatroulette voegt nieuwe functies toe

Gepost door erik op - 17:01 0 reacties
Chatroulette voegt nieuwe functies toeChatroulette voegt eindelijk wat nieuwe functies toe aan het ultra-simpele video chat format. Twee nieuwe specifieke areas zijn er nu te zien: Localroulette & Channelroulette. Localroulette stuurt gebruikers automatisch door naar specifieke locatie-gebaseerde kanalen op basis van IP-adres. Channelroulette laat gebruikers kanalen opzetten gebaseerd op gekozen thema's.
Zoals te zien is op het plaatje hebben de meest populaire 'custom user channels' nog altijd veel te maken met sex, daaruit blijkt dat het gebruik van de site nog altijd niet ver is afgedwaald van zijn roots, namelijk als een "place for perverts".
Maar de mogelijkheid om custom channels aan te maken kan een veelbelovende oplossing worden omdat het gebruikers theoretisch toch de mogelijkheid geeft een eigen channel te kiezen en de kans op 'perverts' toch iets lager is.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Chatroulette voegt nieuwe functies toe.]

Google helpt Koninklijke Bibliotheek met digitalisering

Gepost door erik op - 17:00 0 reacties
Google helpt Koninklijke Bibliotheek met digitaliseringMeer dan 160.000 rechtenvrije boeken uit de 18e en 19e eeuw worden gescand en vrij toegankelijk gemaakt via Google Books en via de sites van de KB en Europeana. Bas Savenije, Algemeen directeur van de KB, de nationale bibliotheek van Nederland, en Philippe Colombet, manager European Strategic Partnerships van Google tekenden vandaag een overeenkomst voor het digitaliseren door Google van minstens 160.000 boeken uit de KB-collectie.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google helpt Koninklijke Bibliotheek met digitalisering.]

Nieuwe versie Worldwide Telescope absolute aanrader

Gepost door erik op - 16:59 0 reacties
Nieuwe versie Worldwide Telescope absolute aanraderMicrosoft en NASA hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen en komen met een nieuwe versie van hun Worldwide Telescope project. Dit keer met de hoogst haalbare resolutiebeelden van de planet Mars.
Microsoft werkte 3 jaar aan deze nieuwe versie en het resultaat is werkelijk adembenemend en biedt je de mogelijkheid om de gehele “rode planet” zelf te verkennen. De nieuwe beschikbare beelden, 13.000 in totaal met een zeldzaam hoge resolutie, zijn gemaakt met de Mars Reconnaissance Orbiter en samengebracht tot een nieuwe “Terapixel Sky Map”. In totaal werd 800 GB aan digitaal beeldmateriaal verwerkt om tot het huidige resultaat te komen. Bekijk hier de video.
WorldWide Telescope is zowel beschikbaar als desktop application (Windows only) en als web client (met Microsoft Silverlight) en daarmee ook toegankelijk voor Mac- en Linux-gebruikers. Meer over Worldwide Telescope via de website : www.worldwidetelescope.org.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nieuwe versie Worldwide Telescope absolute aanrader.]

Amber Alert NL ook op Facebook

Gepost door erik op - 16:57 0 reacties
Amber Alert NL ook op FacebookAmber Alert Nederland, het landelijk waarschuwingssysteem bij kindervermissingen en -ontvoeringen, heeft haar platform uitgebreid naar Facebook.
De Facebook-pagina van Amber Alert NL wordt volledig automatisch gevuld. Op de pagina is naast informatie over het systeem en het laatste nieuws over Amber Alert te vinden. Uiteraard wordt bij een Amber Alert ook alarm geslagen via de Facebook-pagina. Deze Alerts worden er alleen uitgestuurd bij kindervermissingen en -ontvoeringen waarbij de politie vreest voor het leven van het kind of dat het kind ernstig letsel kan oplopen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Amber Alert NL ook op Facebook.]