Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

19 augustus 2010

Jan Smit dit jaar de 'gevaarlijkste nederlander'

Gepost door erik op 19 augustus 2010 - 15:26 0 reacties
Jan Smit dit jaar de 'gevaarlijkste nederlander'McAfee heeft net als voorgaande jaren ook dit jaar weer een lijst samengesteld van de meest risicovolle Nederlandse sterren in cyberspace. De lijst bevat de namen van BN'ers waarmee je het meeste risico loopt op ongewenste spyware, malware, phishing en/of virussen op je computer te krijgen.
De meest 'gevaarlijke' Nederlander van dit jaar is Jan Smit volgens het onderzoek van McAfee. Opmerkelijk is dat zijn voormalige liefde Yolanthe Cabau van Casbergen als meest 'gevaarlijke' vrouw is geƫindigd. Wat verder opvalt is dat er voornamelijk Nederlandstalige zangers in de top tien voorkomen zoals: Paul de Leeuw, Frans Bauer, Gerard Joling, Guus Meeuwis, Nick Schilder en Marco Borsato.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Jan Smit dit jaar de 'gevaarlijkste nederlander'.]

18 augustus 2010

Amerikanen zien Twitter aan voor 911

Gepost door erik op 18 augustus 2010 - 15:06 0 reacties
Amerikanen verwachten dat politie en brandweer direct reageren op hulpvragen via Twitter of Facebook. Sommigen bellen voor de zekerheid even na of hun tweet wel is opgemerkt.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Amerikanen zien Twitter aan voor 911.]

5 miljardste apparaat aan het internet

Gepost door erik op - 11:27 0 reacties
Ergens deze maand zal het vijf miljardste apparaat aan het internet worden gehangen. En binnen tien jaar zal dat aantal nog eens met een factor 4 gaan groeien. Dat zegt tenminste IMS Research, dat het aantal apparaten met internettoegang in de gaten houdt.
[Bron: http://techworld.nl,
5 miljardste apparaat aan het internet.]

2 Procent gebruikers vreet helft mobiele data

Gepost door erik op - 11:22 0 reacties
Vodafone en KPN verdedigen de introductie van datalimieten als eerlijker dan het huidige model. “Nu betaalt een grote groep voor een klein groepje grootverbruikers.”
[Bron: http://www.webwereld.nl,
2 Procent gebruikers vreet helft mobiele data.]

Cybercriminelen 'aan de winnende hand'

Gepost door erik op - 11:21 0 reacties
Cyberaanvallen zijn zo geavanceerd geworden dat het voor beveiligers bijna ondoenlijk wordt om computersystemen te beveiligen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Cybercriminelen 'aan de winnende hand'.]

MSN haakt aan op Facebook

Gepost door erik op - 11:00 0 reacties
Microsoft voorziet zijn chatprogramma Windows Live Messenger, beter bekend als MSN, van een aansluiting op sociaal netwerk Facebook. Gebruikers kunnen wederzijds chatten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
MSN haakt aan op Facebook.]

17 augustus 2010

Vette videoclip

Gepost door erik op 17 augustus 2010 - 17:09 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Samenwonen en uit elkaar gaan

Gepost door erik op - 11:16 0 reacties

Als je na een tijd van samenwonen besluit uit elkaar te gaan, is dat een pijnlijke en verwarrende gebeurtenis. Bij een relatiebreuk kunnen de emoties hoog oplopen. Probeer je hoofd koel te houden, want je moet nu van alles gaan regelen. Deze site helpt je daarbij. De informatie die je hier vindt is speciaal bedoeld voor mensen die ongehuwd samenwonen met of zonder samenlevingscontract.
Op deze site vind je het antwoord op alle vragen over samenwonen, uit elkaar gaan, kinderen, wonen, bezit en inkomen

Politie op Hyves

Gepost door erik op - 10:57 0 reacties
De bezuinigingen hakken er blijkbaar flink in. Zelfs de politie flikkert geen miljoenen meer in bodemloze IT-projecten maar begint gewoon een Hyves-profieltje. Zegt u het maar; verbetering of amateuristisch geneuzel?
[Bron: http://retecool.com,
Politie op Hyves.]

T-Mobile: mobiel internet blijft onbeperkt

Gepost door erik op - 09:13 0 reacties
Terwijl Vodafona de voorzet van KPN volgt door databundels in te voeren voor mobiel internet, houdt T-Mobile vast aan 'onbeperkt'. KPN introduceert later dit jaar databundels.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
T-Mobile: mobiel internet blijft onbeperkt.]

Wachtwoorden onveilig door GPU's

Gepost door erik op - 09:12 0 reacties
Grafische processors zijn nu zo goed in wachtwoorden kraken dat eenvoudige wachtwoorden onveilig zijn. Zeven tekens zijn te weinig en de complexiteit moet omhoog.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Wachtwoorden onveilig door GPU's.]

16 augustus 2010

i(Pad) of the Tiger

Gepost door erik op 16 augustus 2010 - 14:38 0 reacties

This is great! Photographer Jordan Hollender and musician Scott Harris put together this music video that covers Survivor's classic anthem and uses only iPad apps as instruments. The video itself was recorded with a couple of Canon HDSLR video cameras, but as you can see in the embedded version above, all of the music is created with iPad apps. I think I saw Pianolo HD being played on the floor there, and Pocket Drums is being used as percussion, but I couldn't find the guitar app or the DJ app that they are using.
[Bron: http://www.tuaw.com,
i(Pad) of the Tiger.]

Twitter Movie Trailer [Video]

Gepost door erik op - 11:49 0 reacties
Als Hollywood een film kan maken over de dramatiek hoe je 500 miljoen vrienden maakt dan moet je een film teminste ook een (parodie) trailer kunnen maken over Twitter voor zo'n film.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Twitter Movie Trailer [Video].]

Consumentenbond, HCC, BOF protesteren tegen ACTA *UPDATE*

Gepost door erik op - 11:46 0 reacties
Belangenorganisaties zoals de Consumentenbond en HCC ageren in een protestbrief tegen het achterkamertjesverdrag ACTA. Ook belanghebbende fabrikanten als Nokia zijn tegen. De NVPI spreekt steun uit.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Consumentenbond, HCC, BOF protesteren tegen ACTA *UPDATE*.]

Mannen opvanghuis

Gepost door erik op - 11:07 0 reacties
husband-day-care-center.jpeg
Een “Husband Day Care Center” waar je alleen voor de drank hoeft te betalen en je man achter kan laten als je gaat winkelen. Briljante kroegreclame.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Mannen opvanghuis.]

Telegraaf komt achter betaalmuur

Gepost door erik op - 10:59 0 reacties
De online Telegraaf verdwijnt deels of zelfs geheel achter een betaalmuur. Consumenten willen door de iPad kranten digitaal lezen en daar geld voor betalen, zegt de uitgever.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Telegraaf komt achter betaalmuur.]

Facebook: Meer dan 1 miljard dollar reclame inkomsten

Gepost door erik op - 10:58 0 reacties
Facebook: Meer dan 1 miljard dollar reclame inkomstenFacebook zal dit jaar vermoedelijk 1,28 miljard dollar aan reclame-inkomsten realiseren. Dat is de conclusie van een rapport van eMarketer.
Het voorbije jaar boekte Facebook 665 miljoen dollar aan reclame-inkomsten. Met een aandeel van 65% is de Amerikaanse markt de belangrijkste reclame-regio voor het social network. De snelle groei is volgens eMarketer te danken aan het selfservice-systeem dat door Facebook wordt gehanteerd. Dat biedt bedrijven immers de mogelijkheid om eigen advertenties te kopen en te ontwerpen.
Inmiddels heeft de gebruikersgroep Facebook Users Union opgeroepen om leden van het social network inspraak te geven in de verdeling van de reclame-inkomsten. Daarbij vragen ze zich ook af of Facebook wel het recht heeft om de gegevens van de gebruikers gratis te gebruiken voor de samenstelling van de doelgroepen voor de advertenties.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook: Meer dan 1 miljard dollar reclame inkomsten.]

Mashup: Nirvana vs Michael Jackson

Gepost door erik op - 10:52 0 reacties
In de tijd dat Whitehouse ons bijna wekelijks op de hoogte hield van de meest heersende remixen in Mashup-land was Mark Vidler van Go Home Productions zeker geen onbekende. Speciaal voor het 7 jarig bestaan van de club Bootie in San Francisco heeft hij een mashup gemaakt van de tracks “Smells Like Teen Spirit” van Nirvana en “Rockin’ Robin” van Michael Jackson. Deze mashup heeft de naam Smells Like Rockin’ Robin gekregen en mag er zeer zeker wezen.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Mashup: Nirvana vs Michael Jackson.]

Vodafone zet datalimiet op internet

Gepost door erik op - 10:49 0 reacties
Vodafone stapt over op databundels van 250 MB of 1 GB voor mobiele telefoons. Het beleid voor fair use gaat eruit voor nieuwe klanten Ć©n contractverlengingen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Vodafone zet datalimiet op internet.]

IE9 Beta komt 15 september

Gepost door erik op - 10:43 0 reacties
IE9 Beta komt 15 septemberMicrosoft heeft de datum bekend gemaakt voor de lancering van Internet Explorer 9. De Beta versie zal 15 september geĆÆntroduceerd worden tijdens het "Beauty of the Web" event.
Tester hebben al aangegeven dat de nieuwe browser een geheel nieuwe interface zal hebben. Volgens Microsoft is het de meest compatible versie die Microsoft ooit gemaakt heeft. De belangrijkste nieuwe elementen zijn de HTML5 ondersteuning voor video en een verbeterde Javascript Engine. Ook de mogelijkheid om via de grafische chip van de computer de weergave van tekst en beeld te versnellen.
Versie IE9 is trouwens een 'upgrade' van de IE8 waardoor je deze dus niet meer kunt gebruiken. Hij zal ook alleen maar werken op Windows Vista en Windows 7. Dowloadsquad heeft al een snelheidstest gedaan waarbij IE9 wordt vergeleken met Chrome 6.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
IE9 Beta komt 15 september.]

Dave Berzack is de rappende Web Developer

Gepost door erik op - 10:33 0 reacties
Interactive Designer en Developer Dave Berzack hoef je niets uit te leggen hoe alles werkt op Internet. HTML, Flash, PHP, Javascript, DOM, Datagrids Photoshop en Actionscript heeft voor hem geen geheimen. Zelfs in de rapscene kan Dave Berzack nog aardig meekomen met deze digitale bom.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Dave Berzack is de rappende Web Developer.]

Jenny zegt haar baan op in stijl

Gepost door erik op - 10:24 0 reacties
Geloof het of niet, maar er zijn nog steeds mensen die met de pest in lijf naar hun werk gaan. Wat let je om in stijl ontslag te nemen?
Update.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Jenny zegt haar baan op in stijl.]

MTV kiest eerste Twitter Jockey

Gepost door erik op - 10:23 0 reacties
In een live show genaamd Follow Me: The search for the First MTV TJ heeft MTV de eerste Twitter Jockey (TJ) aangewezen. Gisterenavond was de finale na een maandenlange zoektocht naar een "social media voice & face" voor het bedrijf.
De titel TJ behoort nu toe aan Gabi Gregg, een 23-jarige plus-size fashion blogger uit Detroit. @gabifresh was haar Twitter maar daar komt nu @mtvtj bij. Gregg versloeg de laatste tegenstanders doordat ze meer stemmen kreeg van kijkers en fans in de laatste eliminatie-ronde.
De nieuwe Twitter Jockey zal volgende week richting New York verkassen en dan ook officieel starten met haar nieuwe $100,000 positie.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
MTV kiest eerste Twitter Jockey.]

Slechtste rapper ooit

Gepost door erik op - 10:21 0 reacties
Maak kennis met rapper Bangs. Hij heeft een nieuwe single uit en die heet 'Meet Me On Facebook'. Hij is op Youtube redelijk populair aan het worden, maar of dat komt omdat het zo'n lekker nummer is?
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Slechtste rapper ooit.]