Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

28 oktober 2010

The Days of LimeWire are Long Gone

Gepost door erik op 28 oktober 2010 - 11:58 0 reacties
Thanks to a crushing blow in the Federal court system recently, LimeWire will be shutting down their software – effective nearly immediately. The company says it will comply with a court injunction to turn off “the searching, downloading, uploading, file trading and/or file distribution functionality, and/or all functionality” of its software. The company will not only stop offering their current type of software for download… they will also disable copies already installed on consumers’ machines.
As of the time of this blog post, the company had already taken down the relay servers on the Gnutella network. This is what the LimeWire client uses to figure out which other P2P clients have which information. Once that had been done, software already downloaded would be rendered useless in a matter of hours… other than as a media player.

This is a huge step in the right direction as far as big media companies are concerned.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
The Days of LimeWire are Long Gone.]

De 50 beste moppen aller tijden

Gepost door erik op - 11:49 0 reacties
Hier is officieel onderzoek naar gedaan. Dit zijn de beste 50 Engelstalige moppen. En er zitten een paar briljante bij.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
De 50 beste moppen aller tijden.]

Bookify tool van Blurb, stel zelf je eigen fotoboek samen

Gepost door erik op - 11:46 0 reacties
Bookify tool van Blurb, stel zelf je eigen fotoboek samenIn 2008 lanceerde Blurb een tool waarmee Blurb gebruikers zelf boeken konden maken en deze ook zelf verkopen in de online boekwinkel van Blurb. Het online uitgeversplatform waarmee consumenten dus zelf boeken van een professionele kwaliteit kunnen maken biedt al verschillende software-programma's om het boek in samen te stellen en heeft nu ook een nieuwe tool gelanceerd: Bookify.
De nieuwe Bookify tool stel je in staat zelf een fotoboek samen te stellen van professioneel uitziende kwaliteit. De Fotoboeken zijn er in 5 verschillende formaten, de kleinste is 18x18cm, de grootste 30x30cm. Vervolgens kan je zelf de gewenste opmaak kiezen: Simpel, elegant of funky! Nadat je ook dat hebt gedaan kom je in de tool om foto's toe te gaan voegen. Er is de mogelijkheid om te 'syncen' met een Flickr account, je kan foto's toevoegen via SmugMug of gewoon uploaden vanaf je eigen PC.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bookify tool van Blurb, stel zelf je eigen fotoboek samen.]

Politie aast op vergaande hack-bevoegdheid

Gepost door erik op - 11:41 0 reacties
De Nederlandse politie maakt veelvuldig gebruik van hack-methoden bij digitale opsporing en wil zijn bevoegdheden flink uitbreiden. Daar moet de Kamer zich goed over buigen, vindt Bits of Freedom.
[Bron: http://webwereld.nl,
Politie aast op vergaande hack-bevoegdheid.]

People are AWESOME - Hadouken

Gepost door erik op - 11:41 0 reacties
Herrieband Hadouken heeft één van hun vele masterlijke nummers verpakt met een vette video met vette dingen van vette mensen die vette gekkigheden uithalen.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
People are AWESOME.]

Internetters bezorgd over online dreigingen

Gepost door erik op - 11:33 0 reacties
Internetters bezorgd over online dreigingenIn het voorjaar van 2010 telde Nederland ruim 12 miljoen internetgebruikers in de leeftijd van 12 tot 75 jaar. Bijna 7 van de 8 maakte zich zorgen over dreigingen vanaf het internet. Drie kwart van hen is vooral bezorgd over misbruik of financiële schade, twee derde vooral over virussen en spam. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS (PDF). Ruim 2/3 van de internetgebruikers is ongerust over het misbruiken van persoonlijke gegevens of schending van privacy zoals misbruik van foto’s en beelden.
Iets meer dan de helft is ook bezorgd over financiële schade door oplichting zoals fraude met betaalkaarten of creditcards en 'phishing', waarbij via valse berichten en websites inlogcodes e.d. worden verkregen. In 2010 gaf 8% van de ondervraagde internetgebruikers aan dat ze in de afgelopen 12 maanden daadwerkelijk te maken hebben gehad met misbruik of financiële schade door internet.
5% van de internetgebruikers aan dat hun privégegevens zijn misbruikt. Bij respectievelijk 2 en 1% van de internetters was sprake van financiële schade door phishing en misbruik van betaal- of creditkaart.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Internetters bezorgd over online dreigingen.]

Ook Rusland maakt eigen Linux OS

Gepost door erik op - 11:29 0 reacties
In navolging van onder andere India en Noord-Korea werkt ook Rusland aan een eigen besturingssysteem. Er is gekozen voor een Linux-variant, om niet meer afhankelijk te zijn van Windows.
[Bron: http://webwereld.nl,
Ook Rusland maakt eigen Linux OS.]

Spam wordt nu ook in Rusland aangepakt

Gepost door erik op - 11:27 0 reacties
Spam wordt nu ook in Rusland aangepaktHet is waarschijnlijk niet opgevallen, maar sinds de afgelopen maand is de hoeveelheid viagra ads en andere spam-mails zo'n 1/5 in hoeveelheid afgenomen. Met 200 miljard spam berichten circuleren er nog atijd genoeg rond. Maar een begin is gemaakt.
In Rusland, een van de grootste en belangrijkste spam exporteurs, is de politie sinds september ook bezig een steentje bij te dragen in de strijd tegen spam. Gisteren kondigden ze een onderzoek aan naar een verdachte spam kingpin, Igor A. Gusev.
Volgens de politie in Moskou was Gusev een belangrijke schakel bij de operaties van SpamIt.com. Een organisatie waar spammers betaald werden om online 'pharmacies' te promoten.
Maar eind september stopte SpamIt.com er ineens mee. En zonder de financiele prikkel om de ongewenste mailtjes te versturen hebben de spammers gas terug genomen met hun activiteiten. Waarom de site is gestopt was onduidelijk tot gisteren, toen de politie uit Moskou sprak met reporters om het over de Gusev zaak te hebben.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Spam wordt nu ook in Rusland aangepakt.]

'.NL-domeinen behoren tot veiligste ter wereld'

Gepost door erik op - 11:23 0 reacties
In vergelijking met andere topleveldomeinen is .nl relatief veilig, het komt op de dertiende plek. .Com is het meest onveilige topleveldomein.
[Bron: http://webwereld.nl,
'.NL-domeinen behoren tot veiligste ter wereld'.]

26 oktober 2010

Should Be Legalized Eminem Parodie

Gepost door erik op 26 oktober 2010 - 20:50 0 reacties
De muziek van Eminem is altijd voer voor mensen die graag een parodie maken. Ook Steve Berke heeft een parodie gemaakt op het nummer Love The Way You Lie. Het nummer is best aardig, maar wat de clip helemaal af maakt is de Nederlandse zangeres Charlotte Bruyn. Heeft Charlotte niet ooit meegedaan aan het programma Popstars?
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Should Be Legalized Eminem Parodie.]

Politie legt Nederlands botnet plat

Gepost door erik op - 20:48 0 reacties
De Nederlandse politie heeft het zogeheten Bredolab-netwerk opgerold, een botnet dat minimaal 143 servers gebruikte. Die waren gehuurd van een klant van hostingprovider Leaseweb.
[Bron: http://webwereld.nl,
Politie legt Nederlands botnet plat - UPDATE3.]

P2p-optie voor Wi-Fi maakt routers overbodig

Gepost door erik op - 20:48 0 reacties
De nieuwe Wi-Fi Direct-standaard laat draadloze apparatuur met elkaar communiceren zonder Wi-Fi router. Het werkt gewoon met de huidige standaarden.
[Bron: http://webwereld.nl,
P2p-optie voor Wi-Fi maakt routers overbodig.]

Google: wie niet op Street View wil moet verhuizen

Gepost door erik op - 20:47 0 reacties
Google-ceo Eric Schmidt zegt dat mensen met privacybezwaren tegen het verschijnen van hun huis in Street View "gewoon kunnen verhuizen". De Street View-auto komt maar één keer langs.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google: wie niet op Street View wil moet verhuizen.]

Dagelijks 25.000 Franse antipiraterij-verzoeken

Gepost door erik op - 20:46 0 reacties
De Franse muziekindustrie geeft iedere dag 25.000 copyrightschendingen aan bij de landelijke three strikes-autoriteit. Het effect op de omzet van platenlabels is onduidelijk.
[Bron: http://webwereld.nl,
Dagelijks 25.000 Franse antipiraterij-verzoeken.]

Minister zegt 'nee' tegen Europese three strikes

Gepost door erik op - 20:44 0 reacties
De minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, steunt het Franse voorstel voor een Europese three strikes-wet niet. Ook ziet hij af van deelname aan een congres over internetvrijheid.
[Bron: http://webwereld.nl,
Minister zegt 'nee' tegen Europese three strikes.]

Computer sneller opstarten met Soluto

Gepost door erik op - 12:19 0 reacties

Bent u gefrustreerd omdat uw pc steeds trager lijkt te worden en weet u niet wat u daaraan kunt doen? Dan is Soluto misschien iets voor u: dit programma neemt alle programma's die op de achtergrond van Windows draaien onder de loep en toont u welke u kunt uitschakelen. Het resultaat: uw computer start merkbaar sneller op.

25 oktober 2010

D66 eist Nederlands 'nee' tegen three-strikes

Gepost door erik op 25 oktober 2010 - 12:22 0 reacties
De Europese fractie van D66 wil dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken afstand doet van het Franse plan om de three strikes-wetgeving in heel Europa in te voeren.
[Bron: http://webwereld.nl,
D66 eist Nederlands 'nee' tegen three-strikes.]

Microsoft: Windows 8 verschijnt binnen twee jaar

Gepost door erik op - 12:21 0 reacties
Microsoft Nederland onthult dat Windows 8 over twee jaar uitkomt. Het was niet de bedoeling dit nu al aan te kondigen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Microsoft: Windows 8 verschijnt binnen twee jaar.]

Robin wil nu opgehaald worden!

Gepost door erik op - 12:20 0 reacties
Een mooie uitvinding van de Ikea is dat je daar je kind kunt droppen en zelf “gezellig”, voor zover als dat kan in een Ikea, verder kunt winkelen. Je hoort daar dan ook meer dan regelmatig een omroeper die meldt dat een kind door zijn vader of moeder opgehaald moet worden. In Belgie hebben ze de opvoedingslijn, waar Belgen heen kunnen bellen als ze wat advies willen hebben en om dat aan het publiek bekend te maken hebben ze een ludieke actie gedaan in een winkelcentrum. Robin wil nu opgehaald worden!
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Robin wil nu opgehaald worden!.]

Mozilla beloont 12-jarige bughunter

Gepost door erik op - 12:18 0 reacties
Voor het vinden van een ernstige fout in Firefox heeft een 12-jarige bugjager uit het Amerikaanse San Jose drieduizend dollar ontvangen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Mozilla beloont 12-jarige bughunter.]

Weg met die erectie

Gepost door erik op - 12:17 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Sony stopt na 30 jaar met productie van de Walkman

Gepost door erik op - 12:15 0 reacties
Sony stopt na 30 jaar met productie van de WalkmanHet is gedaan met de aloude Walkman met cassettebandjes. Sony heeft besloten na ruim dertig jaar te stoppen met de productie van wat ooit de voorloper was van de huidige generatie van MP3-spelers.
Zodra de laatste exemplaren over de toonbank zijn gegaan is het over en uit. Het cassettebandje was 30 jaar geleden de populairste muziekdrager en werd pas na jaren verslagen door CD’s en nog later door MP3 spelers. Het cassettebandje hield het nog wel even vol in autoradio’s maar ook daar werd razendsnel de CD-speler in geïntegreerd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Sony stopt na 30 jaar met productie van de Walkman.]

Kindle krijgt uitleenfunctie voor e-books

Gepost door erik op - 12:13 0 reacties
Amazon maakt uitlenen van e-books binnenkort mogelijk, maar met dezelfde beperkingen als bij de Nook van rivaal Barnes & Noble.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kindle krijgt uitleenfunctie voor e-books.]

Hyves goes Mobile : Gratis bellen en SMS-en naar je vrienden

Gepost door erik op - 12:12 0 reacties
Vanaf vandaag is het voor de 9 miljoen Nederlandse Hyvers mogelijk om via Hyves Mobile onderling gratis te bellen & te sms’en. Het mobiele netwerk is onderdeel van de Hyves strategie om Nederland met elkaar te verbinden en speelt in op de trend dat mobiele communicatie opgaat in sociale netwerken.
Uniek aan Hyves Mobile is dat gebruikers onderling kosteloos 1.000 minuten en/of sms’jes per maand kunnen verzenden naast een belbundel vanaf €8,75 inclusief onbeperkt internet. Via een speciaal ontworpen webwinkel kunnen Hyvers zien welke vrienden al met Hyves Mobile bellen en aangeven wanneer hun contract afloopt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves goes Mobile : Gratis bellen en SMS-en naar je vrienden.]

Zie ook op bellen.com:
Hyves Mobile biedt 8 verschillende abonnementen, inclusief onbeperkt internet vanaf 8,75 euro per maand. Dat maandbedrag lijkt goedkoper dan het is, want het geldt alleen voor het eerste jaar. Het tweede jaar betaalt u het dubbele. Hyves kent alleen 2-jarige abonnementen waarbij het eerste jaar 50 procent korting wordt gegeven. Dit wordt pas in het bestelproces duidelijk. Ook bij de veelgestelde vragen wordt hierover nog(?) niks vermeld.

Per minuut afrekenen
Hyves-gebruikers kunnen onderling met elkaar per maand maximaal 1000 minuten bellen of 1000 sms’jes versturen. Er wordt per minuut afgerekend en het tarief voor bellen en sms'en buiten de bundel bedraagt 30 cent per minuut/sms. . Belminuten en sms'jes zijn 1 maand geldig. Het is het mogelijk om eenmaal per maand opwaarts van abonnement te veranderen.

Inclusief onbeperkt internet
De kosten voor mobiel internet zijn bij het abonnement inbegrepen. Je krijgt dan een snelheid van 384/64 Kbps en VoIP is niet toegestaan. Wie sneller wil, kan dat voor 5 euro per maand. De snelheid is dan 1 Mbps down en 384 Kbps up waarbij de snelheid na 2 GB wordt verlaagd.

Sim Only en abonnementen met toestel
Vier abonnementen worden als Sim Only aangeboden en vier abonnementen met toestellen: de HTC Wildfire, Samsung Galaxy Apollo i5800, BlackBerry Bold 9700, SonyEricsson X10 Mini Pro en de Samsung Galaxy S i9000, momenteel het meest populaire toestel op Bellen.com.

Overstappen
Hyves denkt dat de mogelijkheid tot gratis bellen met andere gebruikers genoeg mensen zal overhalen om over te stappen. Door op het netwerk duidelijk aan te geven wie er bellen met Hyves Mobile, gaan gebruikers elkaar stimuleren om ook over te stappen, zo verwacht de aanbieder.

Naar eigen zeggen is Hyves in Nederland nog steeds het grootste sociale netwerk. Ongeveer 9 miljoen Nederlanders zouden een Hyves-pagina hebben, met zo’n anderhalf miljoen mobiele gebruikers. Het netwerk heeft behoorlijke concurrentie van internationale netwerksites als Linkedin en Facebook.

Prijzenoorlog tussen vergelijkingssites losgebarsten?

Gepost door erik op - 12:04 0 reacties
Prijzenoorlog tussen vergelijkingssites losgebarsten?In de markt voor vergelijkingssites is volgens Beslist.nl het startschot gegeven voor een prijzenoorlog. De prijsvergelijker heeft aangekondigd nog deze maand de tarieven voor webwinkels met eenderde te verlagen. De strijd om de consument lijkt daarmee definitief losgebarsten.
Beslist.nl, met zo'n 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand de tweede speler in de branche achter marktleider Kieskeurig, verlaagt het instaptarief voor de cost per click van 15 cent naar 10 cent. Volgens directeur Kees Verpalen een reactie op 'signalen uit de markt'. "De marges van veel webwinkels zijn zwaar onder druk komen te staan als gevolg van de prijsverhogingen in de cost per click die de afgelopen tijd door onze concurrent zijn doorgevoerd", aldus Verpalen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Prijzenoorlog tussen vergelijkingssites losgebarsten?.]

Blazen, ja!

Gepost door erik op - 12:00 0 reacties

[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Blazen, ja!.]

Google start met eigen glasvezelnetwerk

Gepost door erik op - 11:53 0 reacties
Google gaat begin 2011 als test ruim 850 huizen aansluiten op haar glasvezelnetwerk. De bewoners van die huizen moeten via het netwerk van Google met snelheden tot 1 Gb/s kunnen internetten.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google start met eigen glasvezelnetwerk.]

24 oktober 2010

Dat powned gaat nog eens héél groot worden

Gepost door erik op 24 oktober 2010 - 17:53 0 reacties

Zo doe je dat nou, als er een keutel een roze microfoon omhoog staat te houden. Met vragen die slechts bedoeld zijn om jou voor lul te zetten. Dat trucje zal nu ook wel z'n langste tijd hebben gehad.
[Bron: http://retecool.com,
Dat powned gaat nog eens héél groot worden.]