Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

17 april 2008

Windows Vista Bruce Servicepack viral

Gepost door erik op 17 april 2008 - 10:21 0 reacties

De begeleidende tekst liegt er niet om : "Stupid Internal Microsoft Vista SP1 Video where a hired Bruce Springsteen band must sings the praises of Vista's SP1 release". In werkelijkheid slappe humor ""Bruce ServicePack and the Vista Street Band".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Windows Vista Bruce Servicepack viral.]

16 april 2008

WiseLine gaat Hyves "veroveren"

Gepost door erik op 16 april 2008 - 10:34 0 reacties

WiseLine gaat Hyves "veroveren"Ambities moet je uitspreken zullen de marketeers achter Wiseline hebben gedacht want met dergelijke koppen boven je persbericht ben je ieder geval gegarandeerd van reacties. We lezen even verder... Wij gaan Hyves veroveren. En daarna MySpace, Facebook, Bebo, Friendster en Orkut.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
WiseLine gaat Hyves "veroveren".]

Swinxs: revolutie in outdoor gaming

Gepost door erik op - 09:38 0 reacties

Vrijdag 17 april 2008 is de officiele lancering van Swinxs. Geen controller of scherm maar gewoon.. een Swinxs. Een spelconcept gericht op actieve kinderen met dito ouders. Het actieve spelconcept kent 'games' als tikkertje maar biedt ook puzzels en quizes en is zelf een actieve 'console' dat de score bijhoudt en met de spelers in verbinding staat met interactieve armbanden. Ook legt de console de games uit aan de outdoor spelers. Je betaalt alleen voor de Swinxs, spellen kun je gratis downloaden en via USB uploaden.
[Bron: Swinxs: revolutie in outdoor gaming]

'Elke 4 seconden een nieuwe spamwebpagina'

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties

Elke dag duiken er zeker 23.300 nieuwe spamgerelateerde webpagina's op. Sophos drukt systeembeheerders daarom op het hart om goed te letten op spamberichten met links.
[Bron: 'Elke 4 seconden een nieuwe spamwebpagina']


Uitrol Mijnoverheid.nl gestart

Gepost door erik op - 09:32 0 reacties

Mijnoverheid.nl, dat zoveel mogelijk overheidsdiensten gaat bundelen, laat nu de eerste gebruikers toe. De uitrol van het persoonlijke overheidsportaal is daarmee gestart.
[Bron: Uitrol Mijnoverheid.nl gestart]


Pauw & Witteman gaan vodcasten

Gepost door erik op - 09:29 0 reacties

Pauw & Witteman gaan vodcasten
De VARA wil content voor iedereen beschikbaar maken en zet daar alle mogelijke media voor in. Naast televisie en radio kun je inmiddels programma’s en aanvullende informatie bekijken op je computer, mobiel, PSP en iPod.
[Bron: Pauw & Witteman gaan vodcasten]


15 april 2008

41 uur vast in een lift

Gepost door erik op 15 april 2008 - 22:20 0 reacties

Poedver, het zal je maar gebeuren. Sta je in de lift in het McGraw-Hill gebouw in New York gaat de lift opeens kapoet. En daar zit je dan. En niet voor een uurtje, maar 41 uren lang! Het overkwam Nicholas White. Gelukkig hing er een beveiligingscamera zodat er een mooi filmpje van gemaakt kon worden! Haftige peop!
[Bron: 41 uur vast in een lift]

Gekkenwerk? Download de CD van het Goede Doel gratis!

Gepost door erik op - 22:13 0 reacties

Gekkenwerk? Download de CD van het Goede Doel gratis!
Henk & Henk. Wie kent ze niet. Met het uitbrengen van de CD 'Gekkenwerk' en alle activiteiten die daaraan gekoppeld worden ondersteunt het Goede Doel een goed doel. Samen met IT-Staffing geeft deze CD en het eventueel donateur zijn, het Goede Doel Viafrica een steuntje in de rug.
[Bron: Gekkenwerk? Download de CD van het Goede Doel gratis!]



'Linux-pc's van Dell gaan als warme broodjes'

Gepost door erik op - 17:00 0 reacties

Een jaar na de start van de verkoop van Dell-pc's met Ubuntu Linux-besturingssyteem noemen medewerkers van het bedrijf het een groot succes, zónder kostbare reclamecampagnes.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Linux-pc's van Dell gaan als warme broodjes'.]

Spammers doorbreken Captcha-code Live Hotmail

Gepost door erik op - 16:58 0 reacties

Cyber-criminelen hebben een nieuwe manier gevonden om de Captcha-beveiliging van Live Hotmail te omzeilen. Eerder al wisten ze ook al om de Captcha-beveiliging van Gmail heen te komen.Volgens beveiliger Websense hebben spammers een programma ontwikkeld dat zonder hulp in staat is om zich te registreren voor een Live Hotmail-account.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Spammers doorbreken Captcha-code Live Hotmail.]

'Webwinkels vaker gedupeerd door consumenten'

Gepost door erik op - 16:57 0 reacties

Eigenaren van webwinkels zijn vorig jaar voor 39 miljoen euro getild door hun klanten. Thuiswinkel.org vraagt om centrale aangifte en opsporing van zulke fraude.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Webwinkels vaker gedupeerd door consumenten'.]

We Say NO to Videos on Flickr

Gepost door erik op - 16:56 0 reacties

 We Say NO to Videos on FlickrNiet iedereen is even blij met de lancering van Flickr Video. Op de site zelf is er een protestgroep van zo'n 27.950 gebruikers, die vinden dat Flickr een fotosite moet blijven. Er is een flinke discussie op gang gekomen, er kan een petitie getekekend worden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
We Say NO to Videos on Flickr.]

Geert Wilders afknallen met Yamtalk

Gepost door erik op - 16:52 0 reacties

Het bedrijf Yamtalk aka MT50 is zoals zij zelf zeggen een trendzetter op het gebied van mobiele media & entertainment.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Geert Wilders afknallen met Yamtalk.]

Naaktfoto’s van de vriendin van je vriend

Gepost door erik op - 16:41 0 reacties

Prachtig! Het zal je maar gebeuren, je blijft even alleen bij je beste vriend thuis en snuffelt wat rond op zijn computer. Opent het mapje 'my pictures' en vindt daar honderden naaktfoto's van de vriendin van je beste vriend. En ja, wat doe je dan? Absoluut even afkijken tot het einde.

[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,

Mossels en gras bekijken

Gepost door erik op - 16:33 0 reacties

Voor wie vandaag écht niks te doen heeft. Maar dan moet je ook écht he-le-maal niks te doen hebben. Die mensen gaan vandaag lekker naar twee webcams turen. Een echte mossel. Te saai? Kijk dan eens live hoe gras groeit. Nuttig!
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Mossels en gras bekijken.]