Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

7 februari 2011

Amerikanen surfen massaal op netwerk buren

Gepost door erik op 7 februari 2011 - 14:14 0 reacties
Bijna een derde van de Amerikanen zegt regelmatig op het onbeveiligde Wi-Fi-netwerk van hun buren te surfen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Wi-Fi Alliance waarvan de resultaten afgelopen weekend werden gepubliceerd door USA Today.
[Bron: http://digitallife.nl,
Amerikanen surfen massaal op netwerk buren.]

Nederlanders beschermen computer het meest

Gepost door erik op - 14:14 0 reacties
Van alle Europese internetgebruikers blijken Nederlanders hun computer het meest te beschermen tegen cybercriminaliteit als virussen en fraude.
[Bron: http://digitallife.nl,
Nederlanders beschermen computer het meest.]

Tablet gaat netbook voorbij in Nederland

Gepost door erik op - 14:13 0 reacties
Voor het eerst zijn er in Nederland meer tablets verkocht dan netbooks. Dat meldt de NOS vandaag op basis van cijfers van onderzoeksbureau IDC.
[Bron: http://digitallife.nl,
Tablet gaat netbook voorbij in Nederland.]

7 Jaar Facebook

Gepost door erik op - 14:11 0 reacties
7 Jaar FacebookFacebook is het populairste sociale netwerk van de wereld en werd afgelopen vrijdag 7 jaar. Mark en de zijnen lijken in een ongekende stroomversnelling te zitten en zetten het ene na het andere record. Ook de totstandkoming van Facebook is, getuige de film, dubieus verlopen en wat nou echt de waarheid is weet niemand.
Desalniettemin zijn we 7 jaar verder en is er aan de website een hoop veranderd. Met bijna 600 miljoen gebruikers, miljarden pageviews en een ongekende activiteit van gebruikers is het leuk om terug te blikken. Mashable heeft een mooie collage gemaakt van 7 jaar Facebook. Kijk mee naar de evolutie van Facebook.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
7 Jaar Facebook.]

Nieuwe recycle-regels funest voor webwinkels

Gepost door erik op - 14:07 0 reacties
Webwinkels moeten elektronische apparaten weer terugnemen als de klant ervan af wil. Dat geldt voor zowel kapotte als herbruikbare producten. De kosten die ze daarbij maken moeten ze zelf betalen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Nieuwe recycle-regels funest voor webwinkels.]

The future of publishing

Gepost door erik op - 14:06 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Cool filmpje over future of publishing.]

Kijk uit met Social Media : "Your Boss is watching You"

Gepost door erik op - 14:02 0 reacties
Kijk uit met Social Media : "Your Boss is watching You"Social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter worden steeds belangrijker voor ondernemers. Driekwart van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is er actief, vooral op LinkedIn.
Ondernemers gebruiken social media om te netwerken en om het eigen bedrijf onder de aandacht te brengen. Ruim een derde van de ondernemers gebruikt social media ook om onderzoek te doen naar het eigen personeel. De ondernemers denken dat de social media in de toekomst een grote invloed zullen krijgen op hun bedrijfsvoering.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Kijk uit met Social Media : "Your Boss is watching You".]