Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

19 juni 2010

Van Van wie is het origineel? Van wie is het origineel?

Gepost door erik op 19 juni 2010 - 22:15 0 reacties

Soms hoor je een song en denk je: Dat heeft iemand anders eerder gezongen. Via deze site kun je de originelen achterhalen van meer dan 30.000 songs.

How To Permanently Delete Your Account on Popular Websites

Gepost door erik op - 21:07 0 reacties

[Bron: http://www.smashingmagazine.com/,
How To Permanently Delete Your Account on Popular Websites.]

Maak je eigen muziek in de browser met Roc

Gepost door erik op - 17:14 0 reacties

De Aviary-familie is weer verder uitgebreid met een geweldige browser-based applicatie. Roc is je eigen muziekeditor waarmee je direct aan de slag kunt om je eigen nummers te maken. Zoals Garageband op de Mac of diverse andere applicaties werkt Roc met een grid waarbij de kolommen de maat aangeven en de rijen diverse instrumenten zijn. Standaard komt Roc met een zo’n 50 instrumenten, variërend van drums tot verschillende soorten gitaren. Je kunt dus direct aan de slag om je eerste nummer te maken. Door op de cirkels in het grid te klikken speel je een noot. Als je tevreden bent over het eindresultaat kun je je track downloaden als MP3. De makers zijn van plan hun eigen Myna audio-editor te integreren zodat je je eigen stem kunt opnemen en integreren in je track. Ik ben benieuwd wanneer de eerste artiest bekend wordt die zijn muziek compleet in de browser heeft gemaakt.


[Bron: http://lifehacking.nl,
Maak je eigen muziek in de browser met Roc.]

YouTube doet nu ook in nieuws

Gepost door erik op - 17:10 0 reacties

YouTube heeft in samenwerking met studenten van een Amerikaanse school voor journalistiek een nieuwskanaal opgezet. De nieuwsfilmpjes uit het enorme aanbod worden gefilterd en hier netjes gepresenteerd.

Zet die vuvuzela’s uit via Android

Gepost door erik op - 10:43 0 reacties

Morgen speelt Nederland tegen Japan en de kans is zeer groot dat vanaf de tribune’s de vuvuzela’s weer te horen zijn. Nu heeft de NOS zijn geluidsniveau al iets aangepast na klachten vorige week, maar heb je nog steeds last van de toeters op de tribune, probeer dan de Screwvuvuzela applicatie voor Android eens. De app is zo gebouwd dat het de tegenovergestelde geluidsfrequentie van een Vuvuzela opzoekt en die laat horen. Als je je mobiel naast je TV legt zou het Vuvuzela geluid zodoende geneutraliseerd worden. Geen Android-telefoon bij de hand? Lifehacker.com heeft een stap voor stap artikel hoe je zelf het anti-geluid kunt produceren voor je TV. Heb je een TV met ingebouwde equalizer? Dan kun je het zelf instellen.
[Bron: http://lifehacking.nl,
Zet die vuvuzela’s uit via Android.]

Attack Of The Brands: Logorama

Gepost door erik op - 10:38 0 reacties
Logorama from Marc Altshuler - Human Music on Vimeo.
[Bron: http://retecool.com,
Attack Of The Brands: Logorama.]

Google TV in minder dan 3 minuten

Gepost door erik op - 10:29 0 reacties

Google heeft de vorige maand tijdens het Google I/O evenement bevestigd te werken aan een eigen Google TV besturingssysteem. "Een interactief platform wat is gebasseerd op Google's Android smartphone technologie en toegankelijk moet worden via set-top boxes en andere daarvoor geschikte devices."
Hierbij een video van Google die duidelijk laat zien hoe Google TV werkt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google TV in minder dan 3 minuten.]

OK Go heerst WEER

Gepost door erik op - 10:24 0 reacties
En weer lukt het die gasten van OK Go om een kneiter van een videoclip te maken. De eerste keer is alweer een aantal jaar geleden en werd gelijk een van de grootste Internetmemes van dat jaar. De vorige keer bouwden ze een enorme Rube Goldberg machine en deze keer proppen ze meer dan één miljoen videobeelden in een vier en een halve minuut durende videoclip. Het resultaat is wederom geweldig en de muziek is ook weer goed te verdragen.
[Bron: http://retecool.com,
OK Go heerst WEER.]

Cupidtino Datingsite voor Apple Lovers

Gepost door erik op - 10:22 0 reacties
Cupidtino Datingsite voor Apple LoversDe liefde voor Apple kan doorslaan, en wat doe je dan als partner helemaal verliefd is op een PC. Onmiddelijk stoppen met je relatie en je inschrijven op Cupidtino, de eerste Datingsite voor Apple Lovers. "Cupidtino is the first ever "Mac-inspired" dating site. It's goal is to bring Apple fans and lovers of beautiful hardware and software design together. Read more about why we built Cupidtino, and who it's for".
De site is sinds gisteren officieel uit Beta en zal zeker z'n doelgroep weten te bereiken. Gratis is het helaas niet meer want je mag nu $ 4.79 per maand (de prijs van een Venti Mocha bij Starbucks) aftikken om de berichten van al die andere Apple Lovers te kunnen lezen. Meer weten of volgen kan ook via Twitter : http://twitter.com/cupidtinoCA
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Cupidtino Datingsite voor Apple Lovers.]

Of Joran het wel eens met een man gedaan heeft?

Gepost door erik op - 10:20 0 reacties
Verrassende vragen van Guido Weijers in dit hilarisch gemonteerde filmpje aan Joran van der Sloot.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Of Joran het wel eens met een man gedaan heeft?.]

Google werkt aan einde browserplugins

Gepost door erik op - 10:18 0 reacties
Google geeft zijn browser Chrome ingebouwde ondersteuning voor PDF. Plugins van derden, zoals Adobe, zijn dan niet meer nodig. Voor Flash is dit al gebeurd.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google werkt aan einde browserplugins.]

IJsland is nu het Zwitserland voor data

Gepost door erik op - 10:16 0 reacties
IJsland heeft wetten aangenomen waarmee bescherming wordt geboden aan klokkenluiders, bronnen en data. Het wil hiermee een 'veilige haven' voor bits en informatie zijn. En het Walhalla voor hosters.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
IJsland is nu het Zwitserland voor data.]

Murdoch lokt klanten met cadeaus

Gepost door erik op - 10:05 0 reacties
Murdoch lokt klanten met cadeausDe Britse krant The Times heeft onlangs de oude, gratis toegankelijke site gesloten. Toegang tot de nieuwe site is nu nog gratis om bezoekers te laten zien waar ze straks voor gaan betalen. Maar binnenkort zullen lezers toch moeten betalen voor toegang tot The Times. 1,20 euro per dag of 2,40 euro per week.
Rupert Murdoch is nu ook op het idee gekomen om potentiële klanten te verleiden met gratis lokkertjes als een weekendje in een luxehotel in Londen of tickets voor de nieuwste Toy Story 3. Aldus Bloomberg.
Verwacht wordt dat anderen het voorbeeld (The Wallstreet Journal is al betaald) van Rupert Murdoch zullen volgen. Ook de New York Times gaat vanaf 2011 opnieuw achter slot. 
Hoewel dit soort ingrepen onvermijdelijk de bezoekersaantallen naar beneden jaagt, denken grote krantenuitgevers dat deze formule de advertentie-tarieven zal doen stijgen omdat de lezersprofielen betere afgelijnd kunnen worden.
Vorig jaar ging de Amerikaanse krantenreclamemarkt 29% achteruit en genereerde nog 24,8 miljard dollar; het laagste bedrag sinds 1984.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Murdoch lokt klanten met cadeaus.]

Videoboodschap voor Van Marwijk: komt dat schot!

Gepost door erik op - 09:57 0 reacties
Het gaat momenteel natuurlijk best lekker met het Nederlandse voetbalelftal op het WK. Maar dat we Edwin van der Sar niet bij ons hebben, blijft toch een groot gemis. Gelukkig hebben deze gasten daar een eenvoudige, maar daardoor niet minder.
[Bron: http://retecool.com,
Videoboodschap voor Van Marwijk: komt dat schot!.]

Online video haalt televisiekijken in

Gepost door erik op - 09:51 0 reacties
Online video haalt televisiekijken in

Ongeveer de helft (46%) van jongeren tussen de 18 en 25 brengt inmiddels evenveel tijd door met het bekijken van online video als met het kijken naar televisie. Daarmee lijkt online video hard op weg het traditionele televisie kijken in te halen.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online video haalt televisiekijken in.]

18 juni 2010

OpenOffice en Firefox op pc's Rijksoverheid

Gepost door erik op 18 juni 2010 - 09:15 0 reacties
Vanaf dit najaar worden OpenOffice en Firefox beschikbaar gesteld voor Rijks-pc's. Ook is een proef gepland met OpenAM, een open source alternatief voor Active Directory van Microsoft.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
OpenOffice en Firefox op pc's Rijksoverheid.]

17 juni 2010

Failliete webwinkels blijven klanten lokken - Update

Gepost door erik op 17 juni 2010 - 19:11 0 reacties
Curatoren van failliete computerwinkels maken het nog steeds mogelijk dat klanten bestellen en betalen via de websites, zonder dat er geleverd kan worden.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Failliete webwinkels blijven klanten lokken - Update.]

NASA voorspelt het einde van ICT door zonnestorm

Gepost door erik op - 06:41 0 reacties
De aarde krijgt in 2013 te maken met een hevige zonnestorm. Zulke stormen hebben zich al eerder voorgedaan, maar nu zijn we er extra kwetsbaar voor.
[Bron: http://techworld.nl,
NASA voorspelt het einde van ICT door zonnestorm.]

16 juni 2010

YouTube lanceert simpele video-editor

Gepost door erik op 16 juni 2010 - 16:43 0 reacties
YouTube biedt nu videobewerking aan op zijn site. Het betreft een zeer eenvoudige editor voor het aan elkaar plakken van eerder upgeloade fragmenten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
YouTube lanceert simpele video-editor.]

De oplossing van BP

Gepost door erik op - 15:20 0 reacties
BP heeft een ongelukje met koffie, hoe lossen ze dat op? Grappige sketch van de grappenmakers van UCB Comedy.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
De oplossing van BP.]

Google Music op de planning voor de herfst

Gepost door erik op - 15:05 0 reacties
Google Music op de planning voor de herfstGoogle heeft al eens de wens naar buiten gebracht dat het gebruikers van Google's Android OS een betere muziekdienst aan wil bieden.
Op Google's I/O conference afgelopen maand heeft de zoekgigant de aanwezigen al een demonstratie gegeven van een "Web-based iTunes competitor". En TechCrunch kwam er 2 weken geleden achter dat er al een "Google Music" logo gehost wordt op het Google domein.
Volgens technologiesite CNet zou de zoekgigant de muziekdienst al komende herfst kunnen lanceren. De enige reden dat het zo snel al komt is omdat Google concurrent Apple af wil troeven. Ook Apple is namelijk bezig met een "web-based" iTunes service.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Music op de planning voor de herfst.]

De kracht van Photoshop

Gepost door erik op - 14:58 0 reacties

Iedereen kan sexy zijn. Gewoon een beetje Photoshoppen en tadaaaa een babe is geboren.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
De kracht van Photoshop.]

Antimalware-testers eindelijk op één lijn

Gepost door erik op - 14:46 0 reacties
Makers en testers van antimalware zijn gekomen tot een standaard testmethode. Dit moet eerlijke en duidelijke vergelijking mogelijk maken.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Antimalware-testers eindelijk op één lijn.]

15 juni 2010

Zomer012

Gepost door erik op 15 juni 2010 - 12:57 0 reacties
Mooi wachtwoord, niet? En heel herkenbaar. Je volgende wordt Zomer013 (of Zomer014 als je bijgelovig bent) en je vorige was Zomer011. Helaas: hij is vrij makkelijk te kraken. Check ook even of jouw wachtwoord makkelijk te kraken is of niet.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Zomer012.]

Allerbeste rap over een auto OOIT

Gepost door erik op - 12:34 0 reacties

Ha! Eet dit, hiphoppertjes. Alle puissant rijke rapnegerts met hun performance Rollsen, Lambo's en Maybachs (pics) worden eventjes totaalgepowned door een bebrilde whiteboy met kaal haar, capuchon en een baksteen
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Allerbeste rap over een auto OOIT.]

MTV Wants a Twitter Jockey – It Might as Well be You!

Gepost door erik op - 09:46 0 reacties

MTV and ZYNC from American Express(SM) have partnered to find the social voice of MTV. Nominate yourself or your favorite social media superstar and help them win the ultimate dream job: The first MTV TJ. The winner gets access to red carpet events, hot celebrities and earns a $100,000 salary.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
MTV Wants a Twitter Jockey – It Might as Well be You!.]

Jan Peter Balkenende bedankt!

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties

Los van politieke- of persoonsvoorkeur mag gezegd worden dat Balkenende zich de afgelopen 8 jaar keihard heeft ingezet voor Nederland. Het voorzitterschap van de EU, hervormingen, rampen, debatten, etc. Hij heeft daarin naast mooie tijden ook veel verwensingen en moeilijkheden meegemaakt maar hij is doorgegaan zonder klagen, met als doel een beter Nederland. Hiervoor past dank. Op de website jpbedankt.nl kun je een formulier invullen om JPB te bedanken.
Alle dankwoorden zullen uiteindelijk worden gebundeld en aan Jan Peter Balkenende worden aangeboden.

Laat je snor staan voor Oranje en Kika

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties

Al 22 jaar smachten wij naar een volgende titel. Om het succes van '88 te herhalen zetten we de Kracht van '88 in: de Snor! Laat nu je (digitale) snor staan voor Oranje en KiKa! Jouw snor is geld waard voor KiKa! Stichting Kinderen Kankervrij!
Als u het kampioenselftal van ’88 bekijkt zal u opvallen dat 6 van de 11 basisspelers met trots een snor droegen! Toeval? Wij denken van niet.
Om niets aan het toeval over te laten heeft vriendengroep ‘Het Oranje Legioen’ dan ook besloten een grootschalige actie op poten te zetten waarin wij alle Oranjefans oproepen hun (digitale) snor te laten staan zolang als Nederland nog in de race is voor het WK.

Rechter: klagen over software moet binnen 2 jaar

Gepost door erik op - 08:39 0 reacties
Koopregels zijn van toepassing op software, bepaalt het gerechtshof in Arnhem. Dat betekent dat er bij softwareklachten binnen twee jaar geprocedeerd moet worden.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Rechter: klagen over software moet binnen 2 jaar.]

14 juni 2010

Microsoft: stille Firefox-install is voor Bing

Gepost door erik op 14 juni 2010 - 12:35 0 reacties
Een stiekem in Firefox geïnstalleerde plugin van Microsoft blijkt de Bing-zoekfunctie te tweaken in enkele toolbars voor IE en Firefox.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft: stille Firefox-install is voor Bing.]

HP koopt snelstart-Linux voor 12 miljoen

Gepost door erik op - 11:06 0 reacties
HP betaalt 12 miljoen dollar voor onderdelen van bios-maker Phoenix. Het koopt daarmee ook HyperSpace, een Linux-distributie die binnen enkele seconden opstart.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
HP koopt snelstart-Linux voor 12 miljoen.]

Geogreeting

Gepost door erik op - 11:05 0 reacties
Ze hebben weer een briljante toepassing voor Google Maps gevonden. Geogreeting. Berichtje invoeren en je krijgt het in gebouwstructuren te zien. Daar ben je toch zeker wel een paar minuten zoet mee.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Geogreeting.]

Obama wil patchen verplichten

Gepost door erik op - 11:01 0 reacties
Een nieuw Amerikaans wetsvoorstel verplicht bedrijven om securitylekken te patchen. Ook geeft het president Obama macht tot maatregelen bij cyberaanvallen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Obama wil patchen verplichten.]

Leer Twitteren met de video’s van Twitter

Gepost door erik op - 11:00 0 reacties

De titel doet vermoeden alsof je Twitter opnieuw gaat ontdekken, maar zo revolutionair is het niet. Ik vind het wel een goede stap van Twitter om zelf video’s te plaatsen, waarin ze het Twitteren proberen uit te leggen. Twitter is in de basis zo gemakkelijk, gewoon 140 karakters intypen en versturen.
Toch ondervinden veel beginnende, en misschien ook de iets meer ervaren gebruikers, vaak problemen waardoor ze er snel mee stoppen. Jammer! Dus een goede zet van Twitter om videotutorials in te zetten.
Via het Twitter Help Center en het Youtube kanaal kun je 6 video’s met titels als ‘ReTweeting’, ‘What’s Following?’, ‘Finding People to Follow’, ‘Browsing & Keyword/Topic Search’, etc. bekijken. Top van Twitter dat ze op deze manier haar gebruikers probeert ‘op te leiden’, in de hoop dat ze blijven Twitteren. Voor de meer ervaren gebruiker zijn de video’s niet interessant, die weten inmiddels wel wat ze er mee kunnen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Leer Twitteren met de video’s van Twitter.]