Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

31 mei 2011

Afscheid

Gepost door erik op 31 mei 2011 - 10:23 0 reacties
Klik hier voor de allerlaatste muzikale bijdrage van de mediadokter aan de middaguitzendingen van Live Uit Lloyd. Misschien tot later.

El Internet

Gepost door erik op - 09:50 3 reacties
Speakers open gaan. Helemaal los op Los Alguiens met El Internet. Kan gewoon zonder LSD-pilletje bekeken worden aangezien de video waarschijnlijk hetzelfde effect heeft.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
El Internet.]

Tip uit de Internet Top100

Gepost door erik op - 09:45 0 reacties

- Help je opa het internet op met een eenvoudig beginscherm.

- Bewaar je materiaal in de cloud.

- In 20 vragen raadt de computer jouw gedachte.

- Vergelijking maken tussen tablets

Goedemorgen!

Gepost door erik op - 09:41 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Chaos op Nederlandse scholen door smartphones

Gepost door erik op - 09:39 0 reacties
Leerlingen op basis- en middelbare scholen gebruiken de smartphone steeds vaker als 'wapen' bij het pesten van medescholieren. Daarnaast zorgt het halfbakken beleid van de scholen tegen deze praktijken voor een enorme chaos.
[Bron: http://digitallife.nl,
Chaos op Nederlandse scholen door smartphones.]

Een (media)wijs ervaringsspel

Gepost door erik op - 09:39 0 reacties

Over het onderwerp "kinderen en internet" is een heleboel te vertellen. Zo ook op de Mediawijsheidmarkt waar een onderzoek gepresenteerd zou worden en diverse initiatieven gelanceerd werden waaronder het interactieve spel MediaMasters2011 (trialer verderop in dit artikel).
De campagne 2011 van Mediawijzer.net bevat plannen voor de Week van de Mediawijsheid (21-27 november) die dit jaar gericht is op kinderen van 10-14 jaar en hun opvoeders. Een van die plannen is het interactieve ervaringsspel MediaMasters2011. Dit is een uitdagend en spannend spel wat op school, gedurende een week, iedere dag een uur gespeeld kan worden tijdens de Week van de Mediawijsheid. Iedere school met een digibord kan zich hiervoor aanmelden. Het spel is bedoeld voor leerlingen in groep 7 omdat kinderen vanaf die fase steeds meer zelfstandig met internet bezig zijn, maar nog wel zo jong zijn dat ze wel willen vertellen over wat ze zoal doen op school en op het net.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een (media)wijs ervaringsspel.]

Skype-update pusht crapware

Gepost door erik op - 09:25 0 reacties
Gebruikers van Skype krijgen ineens gamingsoftware van het bedrijf EasyBits voorgeschoteld. Die software had zichzelf stilletjes geïnstalleerd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Skype-update pusht crapware.]

Facebook-ceo: privacy-angst is maar tijdelijk

Gepost door erik op - 09:24 0 reacties
Privacyzorgen nemen bij veel internetters na een tijdje af. Het weerhoudt hen er niet van bepaalde controversiële functies te gebruiken, zegt Facebook-oprichter Mark Zuckerberg tegen wereldleiders.
[Bron: http://digitallife.nl,
Facebook-ceo: privacy-angst is maar tijdelijk.]

30 mei 2011

Hyves brengt lespakket over social media uit

Gepost door erik op 30 mei 2011 - 13:23 0 reacties
Hyves brengt lespakket over social media uitVandaag heeft Hyves het eerste lespakket social media overhandigd aan Boris van der Ham, kamerlid van D66 en Remco Pijpers, directeur Stichting Mijn Kind Online.
Het lespakket bevat 10 lessen over het omgaan van kinderen met sociale netwerken. Leraren, mediacoaches en andere opvoeders kunnen het lespakket gratis downloaden om te gebruiken in de les.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves brengt lespakket over social media uit.]

Meporter geeft burgerjournalistiek een nieuwe kans

Gepost door erik op - 10:07 0 reacties

Met de opkomst van bloggers ontstond ook het fenomeen burgerjournalistiek. Met behulp van internet en mobiele telefoon zouden burgers de macht van de kranten en andere conventionele nieuwsbronnen overnemen. Kranten zouden slechts ‘crawlers’ worden die geen nieuws meer verzorgen, maar enkel nog het nieuws van gewone burgers selecteren en dat in hun eigen medium naar buiten brengen. Sommige initiatieven waren succesvol, andere niet. Zo is er via Twitter heel wat breaking news naar buiten gebracht, die de gevestigde media graag overnamen. Andere initiatieven waren een minder lang leven beschoren. Zo maakte De Volkskrant begin dit jaar bekend dat ze gingen stoppen met het promin
[Bron:Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Meporter geeft burgerjournalistiek een nieuwe kans - iPhone - iPhoneclub.nl.]

29 mei 2011

Wat als je een relatie had met je Gynaecoloog?

Gepost door erik op 29 mei 2011 - 21:37 0 reacties
Op de Belgische zender 2BE wordt het programma Wat als uitgezonden en uit dat programma komt dit geweldige en geniale fragment. De vraag is: Wat als je een relatie had met je Gynaecoloog?
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Wat als je een relatie had met je Gynaecoloog?.]

KPN ontkent voortzetten app-heffing en luistert naar de politiek

Gepost door erik op - 21:15 0 reacties

KPNKPN ontkent dat het doorgaat met de omstreden app-heffing, die klanten deze zomer extra zou laten betalen voor bepaalde mobiele diensten. Gisteravond berichtte de NOS dat KPN in een reactie had laten weten door te zullen gaan met de voorbereidingen voor de nieuwe abonnementen. KPN stelt vandaag tegenover Nu.nl dat de NOS KPN verkeerd geciteerd heeft: “We hebben gezegd dat we doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe abonnementen, maar hebben nooit gezegd dat heffingen daar een onderdeel van zijn”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
KPN ontkent voortzetten app-heffing en luistert naar de politiek.]

Smartphones vormen bedreiging voor tv-reclames

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties

iphone tvAls je tegenwoordig op de bank aan het tv-kijken bent, is de kans groot dat je je smartphone naast je hebt liggen. Zodra de reclame begint is dat ófwel het startsein om naar de wc te gaan of een drankje te pakken. Maar door de smartphone heb je nog een derde vorm van afleiding: je pakt even je iPhone om te twitteren, iets op internet op te zoeken of een spelletje te doen. Volgens een onderzoek van IPG Media Lab enYuMe zijn mensen snel afgeleid als ze een smartphone in de hand hebben. Er deden overigens slechts 48 personen mee aan het onderzoek, maar de resultaten waren wel overtuigend: 94% van hen was afgeleid tijdens het kijken naar een 30 minuten durend tv-programma. De smartphone was daarbij in 60% van de gevallen de boosdoener.
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Smartphones vormen bedreiging voor tv-reclames.]

Vodafone-truck laadt 2.000 telefoons tegelijkertijd op

Gepost door erik op - 21:11 0 reacties

vodafone truckHet festivalseizoen komt eraan en niets is vervelender dan dat je halverwege een muziekfestival met een lege telefoon komt te zitten. Hoe vind je je vrienden terug op een immens terrein met meerdere podia? Vodafone heeft in Engeland iets erop gevonden: ze hebben een monstertruck laten ombouwen tot een mobiel laadstation.
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Vodafone-truck laadt 2.000 telefoons tegelijkertijd op.]

AIVD: Whatsapp niet geschikt voor overheidsgebruik

Gepost door erik op - 21:07 0 reacties
De AIVD vindt het gebruik van Whatsapp voor overheidsgebruik onverstandig en risicovol. De recente lekken in de SMS-variant zijn daarvan een voorbeeld. Voor vertrouwde communicatie zijn er AIVD-tools.
[Bron: http://digitallife.nl,
AIVD: Whatsapp niet geschikt voor overheidsgebruik.]

Wereldrecord voor The Grand Rapids LipDub

Gepost door erik op - 21:06 0 reacties
Het plaatsje Grand Rapids ligt in de staat Michigan in Amerika en was op 22 mei het toneel voor het wereldrecord LipDubben, een video waarin een muzieknummer nagesynchroniseerd wordt. Deze LipDub was een reactie op een artikel in Newsweek waarin Grand Rapids werd beschreven als een saaie uitgestorven stad. 5000 mensen deden mee aan de LipDub en deze dag heeft 25.000 Euro gekost om op te zetten, maar dan heb je ook wat.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Wereldrecord voor The Grand Rapids LipDub.]

Gratis gedigitaliseerde muziekwerken downloaden

Gepost door erik op - 21:03 0 reacties
Gratis gedigitaliseerde muziekwerken downloadenMorgen zal een deel van de enorme collectie bladmuziek van de Muziekbibliotheek van de Omroep voor iedereen toegankelijk worden via een online catalogus. De Muziekbibliotheek beheert een van Europa's grootste collecties bladmuziek, van klassieke muziek (ruim 350.000 titels; Middeleeuwen tot heden) en lichte muziek (ongeveer 200.000 titels; songbooks en amusementsmuziek) tot 180.000 handgeschreven arrangementen voor o.a. het Metropole Orkest. Van circa 6000 van deze werken wordt de bladmuziek gedigitaliseerd en overzichtelijk gecategoriseerd op de site www.muziekschatten.nl.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Gratis gedigitaliseerde muziekwerken downloaden.]

Achter de schermen bij Fastfood Restaurant Wendy’s

Gepost door erik op - 21:02 0 reacties
Eén van de medewerkers van de Amerikaanse Fastfoodketen Wendy’s maakte een rondje in een filiaal in New York waar hij werkt, vooral achter de schermen. Hij legde alles keurig vast op video. Misschien dat het tijd wordt dat we zelfs de Nederlandse Keuringsdienst van Waren erachteraan sturen. Hij is overigens ontslagen en er dreigt een rechtszaak tegen hem.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Achter de schermen bij Fastfood Restaurant Wendy’s.]

Heersende fotoserie in verlaten pretpark.

Gepost door erik op - 21:00 0 reacties
Toen Hurricane Katrina in 2005 over New Orleans raasde werd ook het plaatselijke Six Flags niet gespaard. In deze heersende fotoserie kan je zien hoe het park er na 6 jaar leegstand uitziet. "A special thank you to the urban explorers who risked arrest, and possible zombie attack, to go in and shoot these current shots of Six Flags, and then gave us permission to use their copyright photos."  
[Bron: http://retecool.com,
Heersende fotoserie in verlaten pretpark..]

Betaaldienst Google Wallet meteen onder vuur

Gepost door erik op - 20:49 0 reacties
Google wil met Wallet en Offers de ontluikende markt van zowel mobiele betalingen als sociale kortingsbonnen veroveren. PayPal sleept Google meteen voor de rechter: het systeem zou zijn gejat.
[Bron: http://webwereld.nl,
Betaaldienst Google Wallet meteen onder vuur.]

'Facebook knutselt met Spotify aan muziekdienst'

Gepost door erik op - 20:45 0 reacties
Facebook werkt momenteel samen met Spotify aan een streaming muziekdienst voor het sociale netwerk. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes vandaag op basis van anonieme bronnen.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Facebook knutselt met Spotify aan muziekdienst'.]

Koekjestrommel van IE staat wagenwijd open

Gepost door erik op - 20:43 0 reacties
Aanvallers kunnen cookies van Internet Explorer-gebruikers uitlezen. Zo is het mogelijk om toegang te krijgen tot beveiligde websites. Het gat zit in alle versies van de browser.
[Bron: http://webwereld.nl,
Koekjestrommel van IE staat wagenwijd open.]

Geniale televisie uit Amerika, H8R

Gepost door erik op - 20:42 0 reacties
Geniale televisie is schaars, vooral sinds Kreatief met Kruk ermee gekapt is. En dus wijk ik uit naar Amerika. In de herfst komt daar een show, genaamd H8R op de kijkbuis. Waarin nietsvermoedende en nietszeggende vuilspuiers van roddel ende aechtercklap geconfronteerd worden met hun uitspraken door hun onderwerp van discussie, de celebrity die ze in het geniep uitkotsen. In de teaser vandaag een fatso die kwaad sprak over sn00ki. En juist die draak komt bij hem verhaal halen. Lolololol. Iemand een suggestie van een BN-er voor de Nederlandse versie? Briljant.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Geniale televisie uit Amerika, H8R.]

Daft Punk op de gitaar

Gepost door erik op - 20:40 0 reacties
Daft Punk verzorgde de muziek voor TRON: Legacy en was direct het hoogtepunt van de verder waardeloze film. Derezzed is de theme song van de film en erg getalenteerde man met z'n gitaar speelt Derezzed probleemloos. Serieuze skills. Je hoeft er dus niet uit te zien als twee alienrobots met allerlei technisch gedoe om vette muziek te maken.


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Daft Punk op de gitaar.]

Per minuut wordt er 48 uur aan video geupload naar YouTube

Gepost door erik op - 20:39 0 reacties
Per minuut wordt er 48 uur aan video geupload naar YouTubeIn deze blogpost bedankt YouTube haar hele community voor 2 mooie 'cadeau's' op YouTube's 6e verjaardag.
Vandaag de dag wordt er per minuut niet minder dan 48 uur aan video geupload naar YouTube. Dat is een stijging van 37% ten opzichte van de laatste 6 maanden en een stijging van 100% ten opzichte van de 24 uur p/m van een jaar geleden.
Het afgelopen weekend werd er ook een volgende mijlpaal bereikt, het aantal views kwam toen op 1 dag tijd uit boven de 3 miljard, 50% meer dan een jaar geleden. Dat aantal staat gelijk aan de helft van de wereldbevolking die 1 YouTube video bekijkt.
De vraag is nu wanneer ze de 72 uur per minuut of de 4 miljard views per dag aantikken! Dat is aan de gebruiker volgens YouTube: "For our part, we'll continue to work at delivering the diversity and quality of content you're asking for, from live streams of music festivals to campaigns around social inspiration and change, rockstars in education to citizen-journalist coverage of global events and YOU showcasing your own talent."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Per minuut wordt er 48 uur aan video geupload naar YouTube.]

Belangrijkste boekencategorie bij Amazon zijn ebooks

Gepost door erik op - 20:36 0 reacties
Belangrijkste boekencategorie bij Amazon zijn ebooksOnline retailer Amazon heeft met de Kindle een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bedrijf maakte bekend dat er nu meer digitale boeken dan gedrukte exemplaren worden verkocht. In januari had het bedrijf nog bekend gemaakt dat de digitale boekenverkoop boven het niveau van de paperbacks was gestegen. Jeff Bezos, chief executive van Amazon, merkt op dat de verkoop van digitale boeken bij het publiek sneller aanslaat dan ooit kon worden verwacht.
"De Kindle werd nog geen vier jaar geleden geïntroduceerd. Sindsdien heeft de verkoop van elektronische boeken een opmerkelijke groei gekend. In januari van dit jaar werd al bekend gemaakt dat Amazon meer ebooks verkocht dan paperbacks, hoewel pas werd verwacht dat die mijlpaal pas tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zou worden bereikt. Nu blijken de ebooks ook beter te verkopen dan alle gedrukte categorieën samen."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Belangrijkste boekencategorie bij Amazon zijn ebooks.]

Facebook wil af van leeftijdsgrens voor kinderen

Gepost door erik op - 20:35 0 reacties
Mark Zuckerberg, de beroemde oprichter van de sociale netwerksite, wil dat ook jonge kinderen een eigen Facebook-profiel kunnen aanmaken. Nu heeft Facebook nog een leeftijdsgrens van 13 jaar.
[Bron: http://digitallife.nl,
Facebook wil af van leeftijdsgrens voor kinderen.]

Disney A Cappela

Gepost door erik op - 20:35 0 reacties
A Cappella Groep The Doo Wop Shop doet een prachtige medley van Disney nummers in de goede volgorde.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Disney A Cappela.]

OPTA legt boetes op aan telemarketeers

Gepost door erik op - 20:33 0 reacties
De OPTA is bezig met "een behoorlijk aantal" onderzoeken naar overtreders van de regels op telemarketing. Daarbij worden mensen die staan ingeschreven in het Bel-me-niet-register tóch gebeld.
[Bron: http://webwereld.nl,
OPTA legt boetes op aan telemarketeers.]

Netneutraliteit wordt verplicht in Telecomwet

Gepost door erik op - 20:32 0 reacties
Minister Verhagen van EZ zwicht voor de eis van Tweede Kamer om netneutraliteit te garanderen in de wet en operators te verbieden diensten als Skype, Viber of WhatsApp te blokkeren of te 'tariferen'.
[Bron: http://webwereld.nl,
Netneutraliteit wordt verplicht in Telecomwet.]

Senaat eist privacy by design voor nieuwe wetten

Gepost door erik op - 20:32 0 reacties
De Eerste Kamer eist in een motie dat de regering rekening houdt met 5 fundamentele privacyprincipes bij het maken van nieuwe wetten en regels. Alleen de VVD stemde tegen de motie.
[Bron: http://webwereld.nl,
Senaat eist privacy by design voor nieuwe wetten - Update.]

Ballmer: Windows 8 komt volgend jaar

Gepost door erik op - 20:31 0 reacties
Windows 8 komt pas volgend jaar uit. Dat heeft Steve Ballmer gisteren officieel verteld op een bijeenkomst voor developers in Japan. Volgende week wordt de tabletversie van het OS gepresenteerd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Ballmer: Windows 8 komt volgend jaar.]

Google rolt Social Search verder uit

Gepost door erik op - 20:31 0 reacties
Google heeft via een blogpost bekend gemaakt de 'enigszins controversionele' Social Search feature volgende week uit te breiden met 19 extra talen. Social Search, voor het eerst gelanceerd in october 2009, is een feature die de reguliere zoek resultaten combineert met publiekelijk beschikbare data gecreeerd door de social media activiteiten van 'jouw vrienden'.
'Jouw vrienden' wordt nogal losjes gedefineerd en zijn mensen in jouw Google Talk vriendenlijst, jouw Google contacten, mensen die je volgt op Buzz of Google Reader en andere netwerken die gelinkt zijn aan jouw Google profiel of account. Google kan jouw vrienden ook op publieke sociale netwerken als Twitter en Facebook vinden en verzamelt ook de data van hun publieke connecties.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google rolt Social Search verder uit.]

Beste huwelijksaanzoek ooit

Gepost door erik op - 20:29 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.