Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

24 juni 2010

'Open standaarden vastleggen in Grondwet'

Gepost door erik op 24 juni 2010 - 09:48 0 reacties
We zijn zo afhankelijk van ICT dat het gebruik van open standaarden als recht in de Grondwet hoort. De stelling van een universitair docent kan dit jaar onderdeel van een advies aan de regering zijn.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Open standaarden vastleggen in Grondwet'.]

23 juni 2010

PG PORN: Squeal Happy Whores - UNCENSORED!

Gepost door erik op 23 juni 2010 - 14:27 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Finally, BUTTSECKS.]

Securitysoftware laat malware dagenlang door

Gepost door erik op - 14:17 0 reacties
Het kost securitysoftware gemiddeld twee dagen voordat een site met malware geblokkeerd wordt, blijkt uit onderzoek. AVG en Panda komen het slechtst uit de test.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Securitysoftware laat malware dagenlang door.]

Geweldige Batman fan film: City of Scars

Gepost door erik op - 14:15 0 reacties
Dit heerst intens! Gemaakt met een budget van $ 27.000. Kijk en oordeel zelf.
[Bron: http://retecool.com,
Geweldige Batman fan film: City of Scars.]

Prijsoorlog e-readers barst los

Gepost door erik op - 14:12 0 reacties
De grote aanbieders van e-readers verlagen de prijzen en komen met goedkopere modellen. Boekhandels Amazon en Barnes&Noble volgen het voorbeeld van Sony.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Prijsoorlog e-readers barst los.]

'Help, mijn ouders zitten op Facebook!'

Gepost door erik op - 14:12 0 reacties
'Help, mijn ouders zitten op Facebook!' Tot je begin puberteit bepalen jouw ouders veelal hoe vrij je mag browsen. Web-nannies en afgesloten sites zijn het gevolg. Enkele jaren later lijkt de macht bij de surfende tieners te liggen. Op basis van onderzoek van eMarketer.com (uit juni 2010) geeft maar 54% van de jongeren hun ouders onbeperkt toegang tot hun sociaal netwerk. 9% geeft een beperkte toegang en 34% van de tieners geeft de eigen ouders helemaal géén toegang tot hun sociale netwerk.
De 13-14 jarigen hebben het meeste last van 'meekijkende' ouders in de social. 58% geeft aan het niet te waarderen dat hun ouders meekijken in hun sociale netwerk. In de groep van 15- tot en met 17-jarigen is dit nog maar 45% en bij 18- en 19-jarigen is het gedaald tot 27%. Zo een twintig procent van de tieners geeft aan het leuk te vinden dat hun ouders in het zelfde sociale netwerk zitten. Voor de overigen maakt het niet zoveel uit ('whatever').
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
'Help, mijn ouders zitten op Facebook!'.]

Het Achterhuis

Gepost door erik op - 14:09 0 reacties
Het Anne Frank museum heeft een online versie gemaakt van het Achterhuis. Met je muis kun je door het huis heen lopen en in elk vertrek wordt er iets over de achtergrond en de gebeurtenissen verteld. Het hapert hier en daar wat en gelukkig kun je het geluid ook uitzetten, maar de uitvoering is verder geweldig.
[Bron: http://retecool.com,
Het Achterhuis.]

Metal-fan maakt reclame voor pizzeria

Gepost door erik op - 14:01 0 reacties
In deze tijden van crisis moet elk bedrijf behoorlijk bezuinigen. Dus hophop, al die dure marketinglui eruit, af van dat contract met dat reclamebureau. Reclame maken kunnen we zelf ook wel, moeten ze gedacht hebben bij pizzeria Little Caesar's. Benodigdheden: 1 groot vel papier, 1 hardrockende idioot.


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Metal-fan maakt reclame voor pizzeria.]

22 juni 2010

Poopoo Remix

Gepost door erik op 22 juni 2010 - 09:04 0 reacties
Een paar dagen terug was er opeens het hilarische voorlichtingsfilmpje uit Oeganda tegen homoseksualiteit. Het mocht even duren, maar nu is er ook een remix van gemaakt. Niet vreemd opkijken als je dit nummer het weekend in de club voorbij hoort komen.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Poopoo Remix.]

21 juni 2010

Lady Gaga Metal versie door Andy Rehfeldt, king dubber extraordinaire

Gepost door erik op 21 juni 2010 - 11:45 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.