Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

26 januari 2010

Anoniem surfen via 'proxy frame' van Ixquick

Gepost door erik op 26 januari 2010 - 10:22 0 reacties

De Nederlandse metazoekmachine Ixquick laat internetgebruikers anoniem surfen via een 'proxy frame'. Cookies worden geweigerd en ip-adressen afgeschermd.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Anoniem surfen via 'proxy frame' van Ixquick.]

Worm uit Stenen Tijdperk maakt harde schijven onklaar

Gepost door erik op - 09:50 0 reacties
Oorspronkelijk is de worm waarschijnlijk geschreven om een Slowaakse motorclub mee te pesten. Maar het ondier is ontsnapt en maakt nu harddisks over de hele wereld onklaar.
Beveiliger ESET meldt dat Zimuse, zoals de worm heet, een antiek beestje is. Het overschrijft de MBR met eigen data, een techniek die veel werd gebruikt door virussen van 20 jaar geleden. Maar deze dino wordt bij de verspreiding geholpen bij de moderne variant van de floppy disk, de usb-stick.
Het doet zichzelf voor als een IQ-test programma, wat misschien iets zegt over de motorclub in kwestie. Of het komt binnen via een geïnfecteerde website. Het vult de eerste 50 kb MBR van elke schijf met nullen, waardoor de data onbenaderbaar wordt. Het terughalen van de data kan moeilijk zijn en vereist gespecialiseerde software, zo waarschuwt ESET.

ESET heeft informatie en een tool online gezet waarmee je Zimuse kunt verwijderen.
[Bron: http://techworld.nl,
Worm uit Stenen Tijdperk maakt harde schijven onklaar.]

Mozilla hekelt html5-gebruik YouTube

Gepost door erik op - 09:46 0 reacties
Firefox-maker Mozilla gaat niet mee met YouTube en Vimeo die de video tag in html5 koppelen aan de H.264-videocodec. Die techniek is namelijk gesloten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Mozilla hekelt html5-gebruik YouTube.]

AIDS commercial

Gepost door erik op - 09:45 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Augmented Hyperreality

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties

[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Augmented Hyperreality.]

Paus roept priesters op tot bloggen

Gepost door erik op - 09:36 0 reacties
De Paus heeft in zijn zaterdagmis alle priesters aangespoord zoveel mogelijk multimedia te gebruiken om hun boodschap te verspreiden. E-mailen en surfen is niet genoeg.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Paus roept priesters op tot bloggen.]

HP-pc's krijgen iTunes-alternatief

Gepost door erik op - 09:36 0 reacties
iTunes krijgt concurrentie van HP. MusicStation komt in Nederland en 9 EU-landen mee op HP-pc's en biedt onbeperkt muziek voor een vaste prijs. MusicStation geeft toegang tot 6,5 miljoen tracks uit de catalogus van muziekprovider Omnifone. De tracks worden in wma-formaat (Windows Media Audio) geleverd en zijn met drm beveiligd. Daardoor zijn de muzieknummers na het beëindigen van een abonnement niet meer af te spelen. Per maand kunnen gebruikers ook 10 drm-vrije liedjes in mp3-formaat downloaden.
De applicatie is als proef twee weken gratis te gebruiken. Daarna kan de consument een abonnement van 10 euro per maand afsluiten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
HP-pc's krijgen iTunes-alternatief.]

Gratis Uitzending Gemist downloader

Gepost door erik op - 09:29 0 reacties
Gratis Uitzending Gemist downloaderDeze download-toepassing is niet helemaal nieuw. Hij behoort -na zijn actueel update- zeker tot een van de meest handige en bruikbare toepassingen. De naam van de toepassing is wat misleidend want je kunt meer dan alleen de uitzendingen van Uitzending Gemist -en dus Nederland 1,2, en 3- downloaden.
De gratis uitzendingendownloader plukt eenvoudig je TV-programma uit het aanbod van Uitzending Gemist, maar ook RTLGemist.nl, SBSGemist.nl en YouTube.com. Niet zomaar een mashup van TV-downloadgereedschap, maar een van de meest stabiele downloadtools die ik heb kunnen testen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Gratis Uitzending Gemist downloader.]

24 januari 2010

Mexicaanse Cartman doet rappen

Gepost door erik op 24 januari 2010 - 23:30 0 reacties
De zangeres Zonder Naam zong ooit, “Mexico, Mexico, oh land van al mijn dromen”. Dat gevoel moet het ventje in het volgende filmpje ook gehad hebben. Nou hij heeft zijn droom waargemaakt en zie hier het resultaat!
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Mexicaanse Cartman doet rappen.]

Wereldwijde dominantie Google neemt toe

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties
De zoekmarkt groeide in 2009 enorm en vooral Google profiteerde: 67 procent van alle wereldwijde zoekacties gaat nu via Google. Bing groeide harder maar blijft steken op 4 procent.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Wereldwijde dominantie Google neemt toe.]

iPad avant la lettre

Gepost door erik op - 23:25 0 reacties

[Bron: http://www.onemorething.nl/,
iPad avant la lettre.]

Nieuwe wet maakt SMS-Gedragscode strenger

Gepost door erik op - 23:23 0 reacties
Aanbieders van misleidende en ongevraagde sms-berichten worden harder aangepakt. Operators krijgen een zwarte lijst van aanbieders, en afmelden wordt makkelijker.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nieuwe wet maakt SMS-Gedragscode strenger.]

95% muziek downloads blijft illegaal

Gepost door erik op - 23:23 0 reacties
95% muziek downloads blijft illegaalDe hoera-stemming over de komende Apple Tablet en andere iTunes en Spotify-muziekdiensten ten spijt; het illegaal uitwisselen en downloaden van muziek waarvoor niet wordt betaald blijft nog altijd de muziekindustrie ondermijnen.
De International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) meldt dat de verkoop van muziek op fysieke en digitale dragers ook in 2009 (voor het tiende jaar op rij) is blijven dalen. Volgens het IFPI is vandaag de dag zo'n 95% van de muziekdownloads nog altijd illegaal.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
95% muziek downloads blijft illegaal.]

Heemskerk wil transparantie internetsnelheden

Gepost door erik op - 23:22 0 reacties
Internetproviders moeten duidelijk vermelden dat de maximumsnelheden die ze beloven vaak niet gehaald worden. Misleidende reclame kan aangepakt worden, waarschuwt staatssecretaris Heemskerk.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Heemskerk wil transparantie internetsnelheden.]

Kernellek raakt alle Windows-versies sinds NT

Gepost door erik op - 23:21 0 reacties
Een security-onderzoeker van Google heeft een lek in Windows gevonden dat daar al zo’n 17 jaar zit. Alle versies zijn kwetsbaar.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Kernellek raakt alle Windows-versies sinds NT.]

New: YouTube Music Discovery Project : Find, Mix, Watch

Gepost door erik op - 23:21 0 reacties
New: YouTube Music Discovery Project : Find, Mix, WatchYouTube is meer en meer ook een zoekmachine geworden voor muziekliefhebbers. Het maakt bijna niet uit wat voor muziekfragment je zoekt, altijd zijn er in Youtube ergens wel beelden te vinden.
Met het zojuist in alle stilte gelanceerde YouTube Music Discovery Project (productname: YouTube Disco) kun je vanaf nu je eigen music-video playlist samenstellen.
De werking is net zo simpel als gewoon zoeken. Na het invoeren van je favoriete artiest hoef je alleen op de "Disco" button te klikken waarna je playlist met alle verdere informatie wordt getoond waaronder een beschrijving van de artiest of band. De gegenereerde playlist kun je opslaan op een eigen Youtube Playlist-pagina die je uiteraard weer kunt deel met je vrienden. Prima en meer dan nuttige aanvulling binnen Youtube waar je als muziekliefhebber alleen maar blij mee kunt zijn. De site was overigens al even te vinden via TestTube (YouTube Labs).
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
New: YouTube Music Discovery Project : Find, Mix, Watch.]

Engels Meisje trouwt met haar laptop

Gepost door erik op - 23:16 0 reacties
We hebben hier weer een dijk van een viral te pakken, kan niet anders, maar wel een originele. De 24-jarige Hermione Way, die al 11 maanden verloofd is met haar laptop heeft besloten de knoop door te hakken en gaat 31 januari met haar grote liefde trouwen. Ze hebben al twee jaar lief en leed gedeeld en ze brengt ongeveer elke minuut van de dag met haar laptop door dus leek het haar niet meer dan logisch dat ze de volgende stap in de relatie zou gaan zetten.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Engels Meisje trouwt met haar laptop.]

Volieregitaar

Gepost door erik op - 23:14 0 reacties

Omdat vinken graag met stokken tussen snaren raggen.
[Bron: http://retecool.com,
Volieregitaar.]

In 2013 mobiele telefoons 'are taking over'

Gepost door erik op - 23:10 0 reacties
In 2013 mobiele telefoons 'are taking over'Over een jaar of 3 zijn mobiele telefoons belangrijker dan computers om toegang te verkrijgen tot het internet. Dat is de conclusie die onderzoeksbureau Gartner trekt uit dit onderzoek.
Daarmee houdt Gartner rekening met een veel agressievere groei dan dat de studie van Morgan Stanley aantoonde, daarin werd vooropgesteld dat het mobiele internet pas over een jaar of 5 belangrijker zou zijn dan de online toegang via de computer. Volgens Gartner zullen er over 3 jaar wereldwijd 1,82 miljard mobiele apparaten actief zijn die een toegang bieden tot het internet. Op datzelfde moment zijn er 1,78 miljard computers met internettoegang.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
In 2013 mobiele telefoons 'are taking over'.]

Raymond – De witte chocolade song

Gepost door erik op - 23:08 0 reacties

"Mijn eigen geschreven lied over witte chocolade (het gaat om de tekst! niet om de zang!!) zo krijgen jullie een idee hoe de melodie enzo is, enjoy it!", aldus Raymond.
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Raymond – De witte chocolade song.]

Microsoft: IE veiliger dan Firefox en Chrome

Gepost door erik op - 23:00 0 reacties
De Britse security-chef van Microsoft waarschuwt dat overstappen naar een andere browser Windows-pc's onveiliger maakt. Het bedrijf werkt nog aan een patch voor het Chinese IE-lek.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft: IE veiliger dan Firefox en Chrome.]

Apple toont op 27 januari 'nieuwe creatie'

Gepost door erik op - 22:53 0 reacties
De Apple-tablet lijkt er echt aan te komen. "Kom onze nieuwe creatie zien", staat op een uitnodiging die Apple naar journalisten heeft gestuurd.
Op woensdagochtend 10.00 uur lokale tijd houdt Apple in San Francisco een special evenement voor de "nieuwe creatie". Meer informatie staat er niet in de uitnodiging. Diverse media interpreteren de verfspatters op de uitnodiging van Apple.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Apple toont op 27 januari 'nieuwe creatie'.]

Alberto Stegeman doet een bizarre onthulling

Gepost door erik op - 22:52 0 reacties

Undercover-journalist Alberto Stegeman blijft spraakmakende televisie maken. Na het blootleggen van beveiligingslekken op Schiphol en het koningshuis, duikt hij dit keer op bedrijven die torenhoge verzendkosten rekenen. Wat er met dat geld gedaan wordt?
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Alberto Stegeman doet een bizarre onthulling.]