Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

24 april 2008

AVG Technologies brengt AVG Anti-Virus Free 8.0

Gepost door erik op 24 april 2008 - 12:48 0 reacties

AVG Technologies brengt AVG Anti-Virus Free 8.0AVG Technologies, een leidende aanbieder van internet beveiligingssoftware, biedt vanaf vandaag AVG Anti-Virus Free 8.0 aan, de meest recente versie van AVG’s populaire, veelgebruikte gratis beveiligingssoftware, die met een nieuwe gecombineerde anti-virus en anti-spyware aanpak nu ook bescherming biedt tegen spyware.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
AVG Technologies brengt AVG Anti-Virus Free 8.0.]

23 april 2008

Greenpeace vs. Unilever

Gepost door erik op 23 april 2008 - 10:20 0 reacties

Greenpeace is maandag begonnen met een campagne tegen Unilever. Zij willen aandacht vragen voor de vernietiging van de bossen in Indonesië voor de productie van palmolie. In veel producten van Unilever, waaronder Dove, wordt gebruik gemaakt van palmolie. Onderstaand filmpje is een spoof op het bekende Dove Onslaught filmpje.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Greenpeace vs. Unilever.]

Ongemerkt backuppen

Gepost door erik op - 10:07 0 reacties

IdleBackup is een slim backupprogramma. Het komt pas in actie als je computer niet gebruikt wordt. Zo heb je nooit last van een automatische backup.
http://idlebackup.nl

22 april 2008

Vanavond lancering downloadmusic.nl

Gepost door erik op 22 april 2008 - 23:40 0 reacties

Vanavond lancering downloadmusic.nl [Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vanavond lancering downloadmusic.nl.]

Windows XP SP3 is helemaal af

Gepost door erik op - 23:32 0 reacties

Het derde servicepack voor besturingssysteem Windows XP is af en op slot. De update wordt online beschikbaar vanaf 29 april en zal daarna via de automatische update worden uitgerold.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Windows XP SP3 is helemaal af.]

Ballmer erkent kinderziektes Windows Vista

Gepost door erik op - 23:32 0 reacties

Microsoft ceo Steve Ballmer lijkt de kritiek op Windows Vista eindelijk te erkennen. De software is een 'werk in uitvoering', zegt de bestuurder.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Ballmer erkent kinderziektes Windows Vista.]

Dat mag dus niet van Microsoft

Gepost door erik op - 23:29 0 reacties

Microsoft sleept een Nederlandse voor de rechter die een programma heeft ontwikkeld wat het eindeloze geouwehoer van haar en andermans kroost op MSN moet tegengaan. Microsoft is er totaal niet blij mee dat dit programma in eerste instantie MSNLock genoemd is, want hierin zit de merknaam MSN, en het is verboten die te gebruiken. De vrouw, Carola Eppink, stelt echter dat msn'en een algemeen begrip is geworden, iets waar de Van Dale haar gelijk in geeft. Microsoft claimt intussen dat het ze enkel om het gebruik van de naam MSN gaat, maar Eppink denkt dat ze gewoon niet erg blij worden van het programaatje zelf aangezien er talloze sites zijn met de naam MSN in de url, waar Microsoft blijkbaar totaal geen problemen mee heeft. Ik noem bijvoorbeeld de uitermate zuigende MSN block checkers die jou en je hele contactenlijst garanderen van een topnotering op elke spamlijst die er is. Het bedrijf Unicaresoft dat het programma op de markt brengt, heeft inmiddels de naam veranderd naar Benzoy, maar Microsoft zet de rechtszaak toch door om de geclaimde domeinnaam in bezit te krijgen.
[Bron: http://retecool.com,
Dat mag dus niet van Microsoft.]

Kuifje in Thailand

Gepost door erik op - 23:29 1 reacties

Kuifje is springlevend en beleeft pikante avonturen in Thailand. Die zijn natuurlijk na te lezen in stripvorm. De erven Hergé zijn not amused, en hebben de politie op de zaak gezet. Al 650 exemplaren zijn in beslag genomen, maar u kunt de meuk hier downloaden (pdf). De strip is ook een grote hit in Thailand zelf.
[Bron: http://retecool.com,
Kuifje in Thailand.]

Googolopoly: Google-monopoly

Gepost door erik op - 23:28 0 reacties

BlogImageEn verwar Googolopoly niet met googleopoly, dat is een stuk minder leuk. Neen, Googolopoly is een printbaar bordspel, inclusief alle kaarten en biljetten dat je aldaar kunt downloaden.
[Bron: http://www.flabber.nl/,
Googolopoly: Google-monopoly.]

Begin je eigen Webradio!

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties

Begin je eigen Webradio!Via www.Radionomy.com is het mogelijk om een eigen internetradio te starten. Met Radionomy hoeven internetgebruikers zich niet druk te maken over auteursrechten. Die worden namelijk door de website betaald. In ruil verschijnt er wel regelmatig reclame op de webpagina's. Om een eigen webradio te lanceren moet je eerst te beschikken over een webaccount, vervolgens kan je naar eigen wens muziek, jingles of podcasts toevoegen.[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Begin je eigen Webradio!.]

Service Pack 3 op 29 april beschikbaar voor consumenten

Gepost door erik op - 23:17 0 reacties

Microsoft brengt op 21 april Service Pack 3 uit voor computerbouwers en technici. Op 29 april kunnen consumenten het pakket downloaden.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Service Pack 3 op 29 april beschikbaar voor consumenten.]

Videowall tegen AIDS

Gepost door erik op - 23:09 0 reacties

Videowall tegen AIDSEen erg indrukwekkend online videoproject is sinds deze week te vinden op de site van kledingwinkel H&M. Honderden mensen namen daar al een webcam bericht op in de strijd tegen AIDS met de tekst 'Protect yourself and the people you love, use a condom'.[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Videowall tegen AIDS.]

'U zoekt, wij planten bomen'

Gepost door erik op - 23:05 0 reacties

'U zoekt, wij planten bomen'Natuurlijkvriendelijk zoeken via het internet. Ecocho geeft de oplossing. Deze nieuwe zoekmachine strijdt tegen klimaatverandering. Voor elke 1000 zoekopdrachten laat Ecocho maximaal twee bomen groeien. Je doorzoekt in principe Yahoo! of Google, alleen nu wel met een natuurlijke beloning. De bomen worden betaald door advertenties op de zoekmachine. Nu nog even zoeken waar ze precies groeien.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
'U zoekt, wij planten bomen'.]

Jeugd van Tegenwoordig

Gepost door erik op - 22:59 0 reacties

Pssst, maak alvast een sprongetje naar volgende week.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Jeugd van Tegenwoordig.]

Video: Obama Baby

Gepost door erik op - 21:41 0 reacties

Leer je kind Obama zeggen en je maakt hem wereldberoemd.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Video: Obama Baby.]

Schade internetcriminaliteit naar recordhoogte

Gepost door erik op - 21:37 0 reacties

In 2007 bereikte cybercrime en webfraude een recordhoogte met een financiële schadepost van 240 miljoen dollar alleen al in de Verenigde Staten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Schade internetcriminaliteit naar recordhoogte.]