Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

4 juni 2008

EO Helpdesk met geniale voice-over

Gepost door erik op 4 juni 2008 - 10:26 0 reacties

EO Helpdesk, een prachtig programma dat je uitstekend de mogelijkheid biedt om even naar de wc te gaan of om een biertje te pakken. Het is namelijk net zo interessant als de reclame. Om er toch het beste van te maken, heeft iemand er een kleine voice-over tussen gegooid. Geniaal!
[Bron: http://www.loodzwaar.com,
EO Helpdesk met geniale voice-over.]

Radiohead voor 99 cent bij iTunes!

Gepost door erik op - 10:22 0 reacties

Radiohead voor 99 cent bij iTunes!De Radiohead catalogus is vanaf vandaag beschikbar via iTunes. Is dat nieuws? Wel een beetje nieuws, want de heren hadden tot nu toe geweigerd hun muziek in “brokken” te verkopen; dus hele albums in plaats van individuele nummers. Er zal wel een compromis zijn gesloten tussen EMI en Radiohead, want 307 Radiohead nummers (vaak verschillende versies) zijn nu voor €0,99 te downloaden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Radiohead voor 99 cent bij iTunes!.]

IBM lanceert OpenOffice-kloon Lotus Symphony

Gepost door erik op - 10:21 0 reacties

Na vier bèta's heeft IBM een definitieve 1.0-versie beschikbaar gesteld van het gratis kantoorpakket Lotus Symphony.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
IBM lanceert OpenOffice-kloon Lotus Symphony.]

Online bereikbaarheid Nederlandse winkels niet best

Gepost door erik op - 10:20 0 reacties

Online bereikbaarheid Nederlandse winkels niet bestHet is slecht gesteld met de online bereikbaarheid van Nederlandse winkelketens, dat is gebleken uit een onderzoek in opdracht van Elsevier Retail. Bijna de helft van de Nederlandse winkelketens is onbereikbaar via e-mail. Er is vaak geen webformulier of e-mailadres voor de klant beschikbaar voor het stellen van directe vragen. En als die er wel is, komt er geen of een heel late reactie.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online bereikbaarheid Nederlandse winkels niet best.]

'Alleen Google en Amazon blijven over op het web '

Gepost door erik op - 10:19 0 reacties

Volgens een internetanalist zullen op lange termijn slechts twee grote online spelers overblijven: Google en Amazon. Yahoo en IAC hebben het nakijken en eBay wordt overnameprooi.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Alleen Google en Amazon blijven over op het web '.]

Open filmproject Big Buck Bunny online beschikbaar

Gepost door erik op - 10:15 0 reacties

De korte 3D-animatiefilm Big Buck Bunny, het 'open film' project van het Amsterdamse Blender Institute, is nu gratis online beschikbaar. De animatiefilm, gerealiseerd op Network.com - het Grid Computing netwerk van Sun-, is gratis te downloaden via http://peach.blender.org en via www.network.com is de open source software, gebruikt om deze film te maken, te gebruiken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Open filmproject Big Buck Bunny online beschikbaar.]

Opnieuw ophef over Google Street View

Gepost door erik op - 10:12 0 reacties

Een klein dorpje in Minnesota heeft geëist dat alle Google afbeeldingen verwijdert uit Google Street View.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Opnieuw ophef over Google Street View.]

Lezen tijdens je werk

Gepost door erik op - 10:09 0 reacties

Bijzonder hip, handig en grappig. Geen zin om morgen weer de hele dag te duiken in de papieren van je baas, maar duik je stiekem eigenlijk liever in een goed boek? Check dan even deze read at work site. Briljant.
[Bron: http://www.hersenscheet.com]

Microsoft introduceert mobile advertising

Gepost door erik op - 10:06 0 reacties

Microsoft introduceert mobile advertisingMicrosoft Advertising biedt nu de mogelijkheid om te adverteren op de mobiele versies van Windows Live Messenger, Windows Live Hotmail en MSN.nl. Deze drie diensten zijn zeer sterk in opkomst op de mobiele telefoon.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Microsoft introduceert mobile advertising.]

De Platenbon is exit !

Gepost door erik op - 10:04 0 reacties

De Platenbon is exit !
De Platenbon (heet eigenlijk EntertainmentBon) gaat per 1 september verdwijnen. De papierenversie wordt vervangen door de Nationale EntertainmentCard, een oplaadbare plastic giftcard. Deze versie biedt enkele nieuwe mogelijkheden ten opzichte van de papieren bon. Zo kan hij gebruikt worden voor Internet aankopen en kan de gever zelf de hoogte van het cadeaubedrag bepalen (tot €150). Ook voor de winkelier is er voordeel; de cadeauvouchers hoeven niet meer voorgefinancierd te worden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De Platenbon is exit !.]

Mozilla hoopt op 'wereldrecord' met Firefox 3

Gepost door erik op - 10:03 0 reacties

Browsermaker Mozilla heeft een bijzondere manier bedacht om in het Guinness Book of Records te komen: de komende release van Firefox 3 moet een recordaantal downloads opleveren.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Mozilla hoopt op 'wereldrecord' met Firefox 3.]

Windows maakt muziek

Gepost door erik op - 10:01 0 reacties

Knap gedaan. Iemand heeft alle irritante geluidjes van Windows in een muziekstuk gepropt. Kan Windows toch nog mooi zijn...
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Windows maakt muziek.]

BBC experimenteert met nieuwe Top 1000 Hitlijst.

Gepost door erik op - 09:59 0 reacties

BBC experimenteert met nieuwe Top 1000 Hitlijst.De Britse BBC heeft in beta Sound Index online gezet, deze zoekmachine verzamelt data uit populaire muzieksites en blogs en stelt daar een top 1000 uit samen. De gegevens worden iedere 6 uur ververst. Gebruikers kunnen hun eigen profielen aanmaken; de variabelen zijn leeftijd, muzikale voorkeur en muziekbronnen. Populaire zoekplaatsen zijn Bebo, MySpace, Last FM, iTunes, Google en YouTube. De artiesten informatie wordt snel en overzichtelijk gepresenteerd, met discografie en artiestenprofielen gebaseerd op Wikipedia informatie...
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
BBC experimenteert met nieuwe Top 1000 Hitlijst..]

De terroristenpitch

Gepost door erik op - 09:53 0 reacties

Terroristen gaan mainstream en dat heeft tot gevolg dat er zoveel nieuwe ideeën komen dat je als terrorist zijnde moet pitchen alsof je een scenarioschrijver in Hollywood bent.
[Bron: http://www.flabber.nl/,
De terroristenpitch.]

Eindelijk cijfers over aftappen

Gepost door erik op - 09:50 0 reacties

Nederland tapland. De politie heeft -statistisch gezien- iedere inwoner van Nederland wel een keertje afgetapt. De politie tapt dagelijks bijna 1700 telefoons af. Vorig jaar werden in totaal 12.491 mobiele en vaste telefoons afgetapt, de losse aansluitingen dus. Naar schatting gaat het om miljoenen gesprekken.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Eindelijk cijfers over aftappen.]