Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

15 oktober 2008

Artweaver

Gepost door erik op 15 oktober 2008 - 10:31 0 reacties
B773ED83-856C-4E19-A88B-91302E84443D.jpg

Dit programma etaleert zich als een gratis alternatief voor het dure Photoshop. Dat is het niet helemaal, al komt deze geavanceerde beeldbewerker heel ver voor een pakket dat geen cent kost.
Het hoofdvenster en de menu-indeling hebben alvast veel weg van het bekende Adobe-programma, waardoor de gewenning die een pakket als Gimp vaak vergt achterwege blijft. Het beschikt daarnaast over veel functies die u in Photoshop zult vinden, waaronder transparantie, een 'historische' functie voor het ongedaan maken van fouten en een aanzienlijke hoeveelheid filters. Zie ook hier.

Shaft met ukuleles

Gepost door erik op - 09:57 0 reacties

Ligt het aan mij. Of klinkt dit gewoon heel erg goed? Prima ringtone. Roept herinneringen op aan de overbekende preihoer.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Shaft met ukuleles.]

Goggles, GMail voor zatte koppen

Gepost door erik op - 09:56 0 reacties

Goggles, GMail voor zatte koppen

Voortaan hoef je met je dronken kop niet meer bang te zijn dat je mailtjes verstuurt waar je later spijt van krijgt. Tenminste als je GMail gebruikt en de een nieuwe gadget genaamd Mail Goggles hebt ingesteld.
Goggles, laat je namelijk eerst een paar rekensommen oplossen alvorens GMail je email gaat verzenden (Wel eerst bij instellingen Engels US als taal kiezen).


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Goggles, GMail voor zatte koppen.]

Microsoft Boy Band Hawks PDC and Windows 7

Gepost door erik op - 09:49 0 reacties

Ugh!
[Bron: http://www.therawfeed.com/,
Microsoft Boy Band Hawks PDC and Windows 7.]

Obama Ad Posted On Billboard. In Xbox Game.

Gepost door erik op - 09:43 0 reacties

If you're fed up with the presidential campaign, and want to get away from it with a little Xbox escapism, don't play Burnout Paradise. The racing game features VIRTUAL BILLBOARDS URGING GAMERS TO VOTE FOR OBAMA. Is the addition of political ads in console games change we can believe in?


[Bron: http://www.therawfeed.com/,
Obama Ad Posted On Billboard. In Xbox Game..]

Snel nog even pinnen

Gepost door erik op - 09:41 0 reacties

[Bron: http://www.flabber.nl/,
Snel nog even pinnen.]

Slechtste Nederlandstalige rapper ooit?

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties

Hij is ongetwijfeld vaker behandeld op teh internetz, maar Doc John is zo'n ongelooflijk slechte rapper, daar kan niet genoeg aandacht aan besteed worden. John Geen flow, geen rhymes, geen punch lines, geen clue, geen klasse, geen stijl en geen IQ. Wel hyves, twee zelfs, dat dan weer wel. En twee video's plus een heus album, ook nog 's. Lekker Schiedam representen, dit en dat. De enige echte Doc John Mixtape downloaden doe je uiteraard gewoon legaal hierrr. DOC, laat je niet gek maken door de haters he! Maar zeg voor de zekerheid je bijbaan nog niet op. By the way, hoe kom je aan die redelijk representabele dames in je clips?
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Slechtste Nederlandstalige rapper ooit?.]

Tv-site Joost nu helemaal in Flash

Gepost door erik op - 09:32 0 reacties

De online tv-dienst Joost.com is dinsdag volledig overgegaan op Flash. Voorheen was voor het bekijken van beelden speciale peer-to-peer software nodig.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Tv-site Joost nu helemaal in Flash.]

Vocal gaming

Gepost door erik op - 09:32 0 reacties

Vocal gaming

Rotterdam Marketing introduceert een nieuwe manier van gamen: Vocal gaming.
In "Rotterdam en de Brullende Bolides" maak je gebruik van je stemgeluid om racewagens te laten rijden. Je gebruikt hiervoor de microfoon op je computer. Hoe harder je brult, hoe harder je gaat: VVVRRROOOEEEMMMMM!!! Zie je jezelf al staan :D


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vocal gaming.]

Meer gratis lesmateriaal komt online

Gepost door erik op - 09:30 0 reacties

Diverse scholen zijn zelf bezig met het verzamelen van digitaal lesmateriaal, dat gratis op internet moet komen. Onder meer de Open Universiteit werkt aan zo'n site.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Meer gratis lesmateriaal komt online.]

Windows 7 niet langer alleen codenaam

Gepost door erik op - 09:30 0 reacties

Microsoft zal Windows 7 niet alleen als codenaam voor de opvolger van Windows Vista gebruiken. Het product zal ook onder deze naam in de winkel komen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Windows 7 niet langer alleen codenaam.]

Priceless

Gepost door erik op - 09:28 0 reacties

Trouwjurk $ 2399,-

Ceremonie $ 1400,-

Ringen $ 860,-

Onhandige ringdrager… Priceless!


[Bron: http://www.loodzwaar.com,
Priceless.]

OpenOffice 3.0: beter met OS X en Office 2007

Gepost door erik op - 09:25 0 reacties

OpenOffice.org lanceert vandaag versie 3.0 van het open source kantoorpakket. Die belooft betere ondersteuning voor Vista en Mac OS X en slikt nu ook .docx-bestanden.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
OpenOffice 3.0: beter met OS X en Office 2007.]

Hoe zou het gaan als…

Gepost door erik op - 09:24 0 reacties

Hoe zouden films zijn als iedereen altijd maar een mobiele telefoon bij de hand had? Je weet wel, zoals in de “echte” wereld. In dit filmpje word duidelijk dat een bioscoop bezoek dan wel erg kort zal duren.
[Bron: http://www.loodzwaar.com,
Hoe zou het gaan als….]

NS wil verwijdering iPhone-app

Gepost door erik op - 09:18 0 reacties

De NS gaat de maker van de 'Trein-app' voor de iPhone vragen de verkoop van zijn programma te staken. De applicatie gebruikt NS-data zonder toestemming.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
NS wil verwijdering iPhone-app.]

Luister naar je commentaar op YouTube

Gepost door erik op - 09:17 1 reacties

Luister naar je commentaar op YouTube

Weet jij altijd zeker dat je comment die je geeft op een post wel ok is? Misschien moet je hem dan eens hardop nalezen. Bij YouTube kan je je eigen comment nu eerst terugluisteren.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Luister naar je commentaar op YouTube.]

Taakstraf geëist voor digitale diefstal

Gepost door erik op - 09:15 0 reacties

Twee tieners uit Leeuwarden staan terecht omdat zij een leeftijdsgenootje hebben beroofd van goederen uit het spel Runescape. Maar kan je bits wel stelen?
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Taakstraf geëist voor digitale diefstal.]

KazooKeylele instrument

Gepost door erik op - 09:15 0 reacties

Och Jezus, we hebben weer een held hoor! Men neme een kansloze nerd zonder enig sociaal vermogen. Deze zet je gedurende de hele studie in een kleine kamer met spulletje en computers. Resultaat is dat naast dat hij erg hoog is in World of Warcraft en een eigen StarWars forum heeft, ook dit soort dingen gaat maken. Leuk geprobeerd, maar hou es op!
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
KazooKeylele instrument.]

Opnieuw uitstel thuiskopieheffing mp3-spelers

Gepost door erik op - 09:13 0 reacties

In 2009 komt er nog geen thuiskopieheffing op onder meer mp3-spelers en harddisk-recorders. De bestaande thuiskopieregeling wordt een jaar verlengd.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Opnieuw uitstel thuiskopieheffing mp3-spelers.]

'Lezen van privacybeleid kost jaarlijks miljarden'

Gepost door erik op - 09:10 0 reacties

Als Amerikanen het privacybeleid zouden lezen van de sites die zij bezoeken, dan zou dat de VS jaarlijks 365 miljard dollar aan verspilde werktijd kosten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Lezen van privacybeleid kost jaarlijks miljarden'.]

Draadloos netwerk met LED-licht op komst

Gepost door erik op - 09:08 0 reacties

De Universiteit van Boston ontwikkelt een volgende generatie draadloos netwerk, niet gebaseerd op radiogolven, maar op zichtbaar led-licht. Het heet Smart Lighting.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Draadloos netwerk met LED-licht op komst.]

Johnny Rotten smeert 'em dik

Gepost door erik op - 09:07 0 reacties

John Lydon, a.k.a. Johnny Rotten, kent u die nog? Seks pistool uit vergane tijden. Raadde God ooit op geheel eigen wijze aan de Koningin te sparen (rentepercentage onbekend). Voor mij, als fatsoenlijk linksmens, was Rotten natuurlijk een jeugheld. Daarna puberheld. Want als je als puistige bonenstaak niet aan je trekken komt, dan kun je altijd nog het systeem neuken. Ben je toch nog een beetje van bil gegaan. Diezelfde Rotten heeft zichzelf nu behoorlijk onkies in de uitverkoop gedaan. En hoe. Want deze punkmeneer, die anarchisme zong, ademde en uitpieste, hoereert zichzelf nu uit in een televisiereclame. Een hele. sneue. televisiereclame. Voor boter. Boter(!) Nou vraag ik je... Wie heeft er hier nou boter op z'n hoofd? (/Seth)

Mockney Keith Allen (de vader van, was ooit komiek, doet nu iets met muziek) beklaagenweent Rotten's misstap op eigen wijze. Misschien moeten we Rotten hier even aan herinneren? En willen de heren van het Balthasar Gerards Kommando zich even melden? Het schijnt dat Zeeuws Meisje nog een spokesperson zoekt. Phil Collins is al bezet, naar het schijnt (heerst! alert).
[Bron: http://retecool.com,
Johnny Rotten smeert 'em dik.]