Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

8 maart 2010

Hologram - I am un chien

Gepost door erik op 8 maart 2010 - 22:01 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Bittorrent's Oscar gaat naar District 9

Gepost door erik op - 21:59 0 reacties
Bittorrent's Oscar gaat naar District 9Afgelopen weekend zijn de Oscars weer uitgereikt. Als grote winnaar werd The Hurt Locker, goed voor 6 oscars, gekozen. En dus niet het zo gehypte Avatar. Er zijn vele tegenhangers van de oscar uitreiking. Een daarvan is die van Torrentfreak. Daar rangschikken ze de genomineerde films op het aantal downloads via de verschillende torrentsites.
En met 12.639.000 downloads is dat dus de film District 9 geworden. Avatar staat hier eveneens op de 2e plek met 11.326.000 downloads. Al vermelden ze er wel bij dat het niet helemaal 'eerlijk' is. Avatar in DVD kwaliteit is pas een maand beschikbaar terwijl District 9 al vanaf september te downloaden was.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bittorrent's Oscar gaat naar District 9.]

Facebook voor vrouwen: Femibook

Gepost door erik op - 21:51 0 reacties
De facebook voor enkel en alleen vrouwen Femibook is vandaag in de lucht gegaan. Dat ze vandaag met Femibook als startdatum zijn begonnen is geen toeval het is vandaag namelijk internationale vrouwendag. Femibook heeft als opzet dat vrouwen daar vriendinnen kunnen maken en daar hun diepste gevoelens op kwijt kunnen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Facebook voor vrouwen Femibook.]

Google en twitter goede indicators

Gepost door erik op - 21:47 0 reacties
Google en twitter goede indicatorsDe maandelijkse werkloosheidscijfers worden bijna overal ter wereld beschouwd als een uitstekende barometer om de gezondheid van een economie weer te geven. Maar volgens The Wall Street Journal kunnen deze cijfers al dagen, zoniet weken voordat ze door de landelijke statistiekagentschappen worden vrijgegeven, worden geraadpleegd door de zoekopdrachten op Google, Twitter en de online telefoongidsen te combineren.
Uit onderzoek in opdracht van de krant blijkt dat de iets beter dan verwachte cijfers voor februari al waren opgemerkt door de tendensen op internet in kaart te brengen. Zo was het aantal tweets op Twitter met betrekking tot werkloosheid, het zoeken naar werk of de angst om een job kwijt te raken tussen augustus 2009 en februari 2010 licht gedaald.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google en twitter goede indicators.]

Dag iPad, Goedemorgen Microsoft Courier

Gepost door erik op - 21:39 0 reacties

Volgt Microsoft het (i)pad van Apple en lekt het informatie naar Engadget? Het is moeilijk te zeggen, Apple lekt immers onofficieel naar WSJ waarna de hele wereld het nieuw te hypen product mag gaan oppikken. Microsoft lijkt de weg naar 's wereld meest populaire gadgetblog te hebben gevonden want vandaag komt er nieuwe informatie (afbeeldingen en specificaties) van Microsofts's 'Digital Journal' aka Microsoft's Courier naar buiten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Dag iPad, Goedemorgen Microsoft Courier.]

Ook leuk: Een tandenpoetsende vrouw

Gepost door erik op - 21:33 0 reacties
Op het Internet surfen een groot aantal mensen rond die een lichte afwijking hebben in de slaapkamer. Misschien ben jij wel iemand die houdt van vrouwen die hun tanden poetsen. Mocht dat nu niet je ding zijn, dan moet je toch even kijken naar deze tandenpoetsende vrouw, want ze heeft een leuke verrassing in petto.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Ook leuk: Een tandenpoetsende vrouw.]

TNT Post introduceert online rembours

Gepost door erik op - 21:29 0 reacties
Eind dit jaar begint TNT Post met online rembours, waarbij kopers met een geheime aflevercode een pakketje van een bezorger kunnen aannemen. Volgens TNT is dit de meest veilige manier van online betalen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
TNT Post introduceert online rembours.]

De mosselman is terug, shalalie!

Gepost door erik op - 21:28 0 reacties

We gaan terug in de tijd, 13 jaar om precies te zijn. Toen had de Mosselman bekende hits met Mossels en Opzij, wie kent ze niet! Nu in 2010 maakt hij zijn comeback, met het allen bekende Shalalie, het nummer waar al die ophef over is in NL. De Mosselman heeft zijn eigen versie gemaakt,  is dit misschien dan een betere optie? Misschien winnen we dan nog eens wat!


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
De mosselman is terug, shalalie!.]

Ook boekensector in vizier piraterij

Gepost door erik op - 21:21 0 reacties
Ook boekensector in vizier piraterijTot voorheen is de boekensector er grotendeels in geslaagd om problemen met piraterij grotendeels te vermijden. In tegenstelling tot muziek en film, was het tot nu toe niet echt interessant om een boek te scannen en in een digitaal formaat om te zetten voor computergebruikers.
Maar volgens een aantal waarnemers dreigt nu ook de boekensector in het vizier van de piraterij te komen. Door de opkomst en doorbraak van e-books en e-readers wordt het digitale boekformaat veel populairder en experts noemen het onvermijdelijk dat de sector in de toekomst geconfronteerd zal worden met illegale kopieën en de ongeauthoriseerde verspreiding van de boekencontent op het internet.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Ook boekensector in vizier piraterij.]

Een one-take-wonder van OK Go

Gepost door erik op - 21:20 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Weer een one-take-wonder van OK Go.]

Kakker Ons Soort Kinderboek

Gepost door erik op - 21:09 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Opera bejubelt browserkeuzescherm

Gepost door erik op - 21:06 0 reacties
Veel Windows-gebruikers in de EU krijgen vanaf vandaag het browserkeuzescherm voorgeschoteld. Opera spreekt nu al over een overwinning voor webstandaarden.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Opera bejubelt browserkeuzescherm.]

Tutorial: Nieuwswebsite hacken in 1 minuut

Gepost door erik op - 21:05 0 reacties

Newsjunkies die een pesthekel hebben aan inloggen opgelet. Websites van diverse nieuwsorganisaties die sinds kort achter een zogenaamde 'max 6 gratis items per maand' registratieprocedure zitten, blijken in een handomdraai getweakt te kunnen worden, zodat alle artikelen gewoon te lezen zijn. Elsevier.nl bijvoorbeeld, heeft na een poosje proefdraaien definitief een slot op de website gezet. Wie een stuk aanklikt krijgt deze een paar seconden te zien, waarna een irritant inlogscherm verschijnt. Toch vervelend als je de boobs van Ronit Palache boeiende videocolumn van Syb Wynia wilt terugzien. Maar er is hoop! Henk van Ess - die van het AIVD-lek onlangs - ontdekte dat de zogenaamde beveiliging uit niets meer bestaat dan een amateuristisch javascriptje. Schakel die uit en de hele site staat weer wagenwijd open. Hier een videohandleiding in 55 seconden.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Tutorial: Nieuwswebsite hacken in 1 minuut.]

Email en sms niet veilig voor vriend (in)

Gepost door erik op - 21:00 0 reacties
Ongeveer 50% van de Britten geeft toe de emails of sms’jes van vrienden en partner te lezen. Een zesde heeft weleens ingelog op de Facebookaccount van een ander zonder toestemming, waarvan 7 procent minstens één keer per maand.
Vrouwen lezen ongeveer 7 keer per jaar de mailtjes van hun partner en mannen ongeveer 4 keer per jaar.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Email en sms niet veilig voor vriend (in).]

Google koopt fotodienst Picnik

Gepost door erik op - 20:59 0 reacties
Google koopt fotodienst PicnikGoogle heeft vandaag bekend gemaakt dat het Picnik, een online beeldbewerkingsprogramma, heeft overgenomen. Als altijd is er verder niets bekend over het overnamebedrag.
Picnik moet integraal onderdeel worden van Picasa, Google’s dienst om foto’s online te delen en een concurrent van Flickr, ‘s werelds meest gebruikte fotosharing platform. Picnik ondersteunt flink wat diensten waaronder Picasa, Flickr (Picnik is nu Flickr's default photo editor), Facebook, MySpace, Photobucket en Webshots. Daarnaast kun je ook foto's bewerken op je eigen computer.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google koopt fotodienst Picnik.]