Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

13 april 2010

Romeo & Julia op Twitter: klassiek liefdesepos in 140 karakters

Gepost door erik op 13 april 2010 - 12:45 0 reacties

Voelde de Twittering Mad Men zich in het gezelschap van Donald Duck en de cast van Home Alone misschien een beetje aan de oude kant, sinds gisteren hebben zij het geluk een nog veel ouder verhaal in hun midden te treffen. Brits crossmediabureau Mudlark en The Royal Shakespeare Company zijn namelijk begonnen met "Such Tweet Sorrow", de Twitter-editie van Shakespeare's klassieker "Romeo&Juliet". Alleen dan wel zonder Romeo.
Het ontbreken van een Romeo onderstreept het feit dat de versie zoals deze nu online wordt gespeeld een zeer losse benadering van Shakespeare's origineel is. Zo is Julia in deze uitvoering de dochter van een succesvolle aannemer wiens vrouw is overleden bij een auto-ongeluk.
Overigens zal het spel zich na het uitziet gaan verplaatsen naar diverse platformen. Intussen heeft Julia namelijk ook al een aantal foto's gepubliceerd via Twitpic en ook de eerste video op YouTube is een feit.
De cast van deze online theatershow bestaat uit echte acteurs van The Royal Shakespeare Company. Zij zullen ons de komende vijf weken gaan vermaken met een virtueel schouwspel.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Romeo & Julia op Twitter: klassiek liefdesepos in 140 karakters.]

Google voegt functionaliteit toe aan Docs-platform

Gepost door erik op - 11:20 0 reacties

Google heeft vandaag preview versies aangekondigd van de nieuwe Google document en spreadsheet editors. Daarnaast presenteert het een nieuwe stand alone drawings editor. Om dit mogelijk te maken heeft Google de infrastructuur van zijn Docs-platform opnieuw vormgegeven. Hiermee worden de prestaties van het platform verbeterd en is het eenvoudiger nieuwe functionaliteit te ontwikkelen.
Google heeft de realtime editing functie die al beschikbaar was in spreadsheets, uitgebreid naar Google Docs. Hiermee kunnen gebruikers nu realtime zien welke wijzigingen anderen aanbrengen in documenten. Daarnaast is het nu ook mogelijk met de sidebar chat direct de wijzigingen met collega's te bespreken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google voegt functionaliteit toe aan Docs-platform.]

Europese telco’s eisen geld van Google

Gepost door erik op - 11:16 0 reacties
De drie grootste telecombedrijven van Europa - Telefonica, Deutsche Telekom en France Telecom - willen geld zien van Google voor bandbreedteslurpende diensten zoals YouTube.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Europese telco’s eisen geld van Google.]

Piratenpartij doet mee aan verkiezingen

Gepost door erik op - 11:14 0 reacties
De Nederlandse tak van de Piratenpartij doet met veertien man mee aan de Tweede Kamer-verkiezingen. Het geld en de handtekeningen komen in orde, maar rond de kandidatenlijst rommelt het.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Piratenpartij doet mee aan verkiezingen.]

Brein pakt illegale e-bookhandel aan

Gepost door erik op - 11:14 0 reacties
Stichting Brein gaat samen met Nederlandse uitgevers de florerende handel in digitale boeken aanpakken. Het illegale aanbod op plekken als Marktplaats is inmiddels zo groot dat snelle actie hard nodig is.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Brein pakt illegale e-bookhandel aan.]

12 april 2010

Crab cleaner houdt Windows snel

Gepost door erik op 12 april 2010 - 19:45 0 reacties
Deze gratis software - al geruime tijd verkrijgbaar overigens - zorgt dat je Windows-pc optimaal blijft presteren: Zelfs een oude bak gaat weer op topsnelheid.

Volg de lijsttrekkers

Gepost door erik op - 19:43 0 reacties
Gemakkelijk bijhouden wat de lijsttrekkers doen onderweg naar de nieuwe verkiezingen? Op deze site worden al hun uitlatingen verzameld.

Zanger Rinus – He Kastelein

Gepost door erik op - 17:41 0 reacties

En daar is ie alweer hoor! Zanger Rinus poept het ene na het andere nummer uit. Het eerste album kan nooit lang meer duren met topnummers als ‘Hey Marlous’ en ‘Ik ben verliefd op het meisje’. Nu komt daar de meezinger ‘He Kastelein‘ ook nog eens bij. Dit is gewoon goud!


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Zanger Rinus – He Kastelein.]

Justin Timberlake medley

Gepost door erik op - 17:35 0 reacties

Justin Timberlake is één van de absolute supersterren in muziekindustrie. Maar je hebt geen duurbetaalde producers, studio's en al die andere overbodigheden nodig om zijn muziek te maken. Brett Domino en Steven Peavis bewijzen dat met wat simpele instrumenten en een Ipod Touch. Gewoon thuis op de bank. Vet gedaan jongens!
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Justin Timberlake medley.]

Hulpmiddel tegen misbruik kerk

Gepost door erik op - 17:23 0 reacties
Amerika heeft een hulpmiddel gelanceerd tegen seksueel misbruik binnen de kerk.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Hulpmiddel tegen misbruik kerk.]

5 Nostalgische websites van het eerste uur

Gepost door erik op - 17:17 0 reacties
Het internet is inmiddels al een tijdje onmisbaar voor veel mensen. Mooi was die tijd dat internetten nog speciaal was. Voor iedereen die al een tijdje op het net ronddoolt, blikt Techworld met nostalgie in de ogen terug naar 5 oude en klassieke websites.
[Bron: http://techworld.nl,
5 Nostalgische websites van het eerste uur.]

Ad-blockers in de ban (column)

Gepost door erik op - 17:14 0 reacties
Een opvallend experiment van de Amerikaanse website Ars Technica. Bezoekers met een ad-blocker in hun browser worden door de site zelf geblockt.
Ken Fischer, een van de mannen achter Ars Technica, legt in een redactioneel commentaar uit waarom. Zijn stelling: door een ad-blocker te gebruiken, maak je als internetter “de websites kapot waar je het meest van houdt”. Immers, het internet evolueert en vandaag de dag worden bijna alle nieuwssites door professionals gemaakt. Het is hun baan. Zij worden betaald uit advertentie-inkomsten.

Fischer zegt te begrijpen dat bezoekers niet op een online advertentie klikken, maar dat vraagt hij ook niet. Het gaat hem om het volgende: een adverteerder betaalt voor het aantal pageviews dat zijn advertentie krijgt, maar met een ad-blocker wordt die advertentie niet eens geladen en dus ook niet geteld. Daarom roept Fischer internetters op hun ad-blockers te de-installeren.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Ad-blockers in de ban (column).]

61% van de nieuwe bedreigingen zijn Trojans

Gepost door erik op - 17:12 0 reacties
61% van de nieuwe bedreigingen zijn TrojansPanda heeft zijn rapport over Q1 van 2010 gepubliceerd. Daarin worden de IT beveiligings-gebeurtenissen en -incidenten van de eerste 3 maanden van dit jaar geanalyseerd.
Zoals voorspeld is de hoeveelheid nieuwe malware blijven stijgen in het eerste kwartaal. De meest voorkomende categorie is opnieuw Trojans, goed voor maar liefst 61% van de nieuwe malware. De tweede categorie bestaat, interessant genoeg, uit traditionele virussen (15,13%) ondanks het feit dat deze categorie de afgelopen jaren vrijwel was verdwenen.
Spanje voert, met meer dan 35% van de geïnfecteerde computers, wederom de ranglijst aan van meest geïnfecteerde landen. Daarna volgen de Verenigde staten, Mexico en Brazilië.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
61% van de nieuwe bedreigingen zijn Trojans.]

iPad, will it blend?

Gepost door erik op - 17:07 0 reacties
Zet je schrap, tijd voor een ontnuchterend filmpje op de dinsdagochtend…
[Bron: http://www.onemorething.nl,
iPad, will it blend?.]

BSA haalt 11,3 miljoen euro aan schadeclaims en licentiekosten op

Gepost door erik op - 16:50 0 reacties
BSA haalt 11,3 miljoen euro aan schadeclaims en licentiekosten opIn 2009 kostte illegale software het Europese bedrijfsleven ruim 11 miljoen euro als gevolg van juridische acties door de Business Software Alliance (BSA).
Ruim 1 miljoen euro hiervan komt voor rekening van Nederlandse bedrijven. Dit bedrag is inclusief juridische schikkingen en de aanschaf van achterstallige licenties. Verder ontdekte de BSA in het afgelopen jaar 4.000 gevallen van illegaal zakelijk softwaregebruik en ondernam de organisatie 2.256 juridische acties tegen bedrijven in Europa.
"De 11,3 miljoen euro bestaat alleen uit het bedrag dat bedrijven betalen aan licentiekosten en aan vergoeding van schade. De daadwerkelijke kosten vallen hoger uit. Hieronder vallen namelijk ook zelf gemaakte juridische kosten, verlies door onderbreking van de bedrijfsvoering en door ongeplande licentiekosten – om over de geleden reputatieschade maar niet te spreken. Organisaties beschouwen illegaal softwaregebruik als een middel om kosten te besparen. Dat is onterecht, want ze nemen hiermee enorme risico’s."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
BSA haalt 11,3 miljoen euro aan schadeclaims en licentiekosten op.]

Talent zingt en speelt Irreplacable op 2 iPhones

Gepost door erik op - 16:40 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Tijd voor een Spelletje: Enigmata 2

Gepost door erik op - 16:35 0 reacties
Tijd voor een Spelletje: Enigmata 2. In Enigmata 2 is het de bedoeling om zo ongeveer alles dat je tegen komt KAPOT TE SCHIETEN met de enorme lading wapens die je elke keer aangeboden worden. Als je dat een beetje aardig doet, kan je in de shop je ruimteschip steeds verder upgraden. Heerst enorm, vooral omdat je eigenlijk voornamelijk moet SCHIETEN! En als dit Enigmata 2 is, dan is er uiteraard ook een Enigmata 1.
[Bron: http://retecool.com,
Tijd voor een Spelletje: Enigmata 2.]

Scarface Junior

Gepost door erik op - 16:33 0 reacties

Een keer per jaar mag je als trotse ouders naar de school van je kinderen toe om daar te genieten van een heuse toneelvoorstelling. Meestal gaan dit soort toneelstukjes over bloemetjes en diertjes. Soort van Fabeltjeskrant. Simpele verhaaltjes met een makkelijke moraal. Op deze school pakken ze het anders aan...
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Scarface Junior.]