Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 april 2009

Shii de Wii voor vrouwen

Gepost door erik op 10 april 2009 - 15:25 0 reacties
Een spoof commercial uit België. Na de Nintendo Wii is er nu ook de Shii, een interactieve spelconsole, speciaal voor de vrouw. Met leuke games als Steamy Iron II, Kitchen Queens, Shave Invaders en Extreme Knitting IV.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Shii de Wii voor vrouwen.]

8 april 2009

Banking Trojans verminken Windows na datadiefstal

Gepost door erik op 8 april 2009 - 16:05 0 reacties

Banking Trojans verminken Windows na datadiefstal
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Banking Trojans verminken Windows na datadiefstal.]

Vanaf 2013 bijna overal internet in de trein

Gepost door erik op - 11:48 0 reacties

Vanaf 2013 bijna overal internet in de treinBij de NS denkt men dat ze vanaf 2013 ruim 80% van de intercitystoelen voorzien kunnen hebben van een internetverbinding. Dat blijkt uit een brief van minister Camiel Eurlings aan de Tweede Kamer.
Eurlings is bereid zo’n 15 miljoen euro beschikbaar te stellen om de plannen mogelijk te maken. Maar een vereiste is dan wel dat de spoorsector een gezamenlijk plan maakt. Er moet namelijk voorkomen worden dat er een lappendeken van systemen ontstaat of concurrentie tussen NS en ProRail.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vanaf 2013 bijna overal internet in de trein.]

iTunes Store voert variabele prijzen in

Gepost door erik op - 11:47 0 reacties

Apple heeft de nieuwe prijzen voor nummers in de iTunes Store doorgevoerd. Het DRM-systeem is afgedankt.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
iTunes Store voert variabele prijzen in.]

Internetcriminaliteit floreert erg goed

Gepost door erik op - 10:10 0 reacties

Internetcriminaliteit floreert erg goedDe schade opgelopen als gevolg van internetfraude is vorig jaar in de VS opgelopen tot 264,6 miljoen dollar. Het bedrag is gebaseerd op de meer dan 275.000 klachten die werden geregistreerd door het Internet Crime Complaint Center.

In 2001 noteerde diezelfde autoriteit nog voor amper 18 miljoen dollar aan klachten. Ook in de maanden februari en maart van 2009 zet deze tendens zich verder met een stijging van 50%. Komt daarbij nog dat de werkelijke cijfers waarschijnlijk een stuk hoger liggen omdat niet iedereen een klacht indient.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Internetcriminaliteit floreert erg goed.]

'YouTube gaat films van Sony streamen'

Gepost door erik op - 10:09 0 reacties

YouTube onderhandelt met Sony over het bemachtigen van de rechten voor volledige speelfilms. Het zou gaan om films als Spider Man en The International.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'YouTube gaat films van Sony streamen'.]

The Voca People zingen a capella

Gepost door erik op - 10:07 0 reacties

A capella is in de muziekwereld wat pantomime is in de acteerwereld, maar dit groepje witte mannen kan het.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
The Voca People zingen a capella.]

D66 aan de podcast

Gepost door erik op - 10:05 0 reacties

D66 aan de podcastHet wetenschappelijk tijdschrift van D66, Idee, is voortaan als PodCast te beluisteren. Partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven: "Nu krijgt iedereen de mogelijkheid om in de auto, op de fiets of in de trein te luisteren naar het D66 tijdschrift."
De politieke partij heeft 2 redenen voor deze 'digitalisering'. Ten eerste wordt de inhoud van Idee toegankelijk voor blinden en slechtzienden.
Van Engelshoven: "Ik vind het belangrijk dat de partij rekening houdt met mensen die door een visuele beperking niet de mogelijkheid hebben het blad te lezen. Iedereen moet de kans krijgen om informatie tot zich te kunnen nemen." En ten tweede speelt de aprtij in op de groeiende behoefte onder consumenten om naar literatuur te luisteren. "Luisterboeken worden steeds populairder. Ook ik vind het heerlijk om in de trein via PodCast voorgelezen te worden. Het is goed dat D66 tegemoet komt aan deze vraag. Bovendien kunnen mensen die moeilijk de tijd of de rust vinden om het tijdschrift te lezen nu gemakkelijk de inhoud tot zich nemen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
D66 aan de podcast.]

Dames, maai dat grasveld eens

Gepost door erik op - 10:00 0 reacties

Een tip van een scheermesjesfabrikant voor alle vrouwen: mow the lawn.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Dames, maai dat grasveld daaronder eens.]

Artiesten dreigen met rechtszaak om MP3speler

Gepost door erik op - 09:55 0 reacties

Artiesten dreigen met rechtszaak om MP3spelerDe Stichting Thuiskopie, vertegenwoordiger van de artiesten, wil dat entertainers geld krijgen per verkochte MP3 speler.
En omdat al een jaar lang tevergeefs geprobeerd is met de producenten tot een regeling te komen dreigt de stichting nu met een rechtzaak. op dit moment wordt voor elke blanko CD of DVD al een vergoeding afgedragen. De producenten willen hier mee stoppen. Volgens hen zou de heffing veel beter via de algemene belastingheffing kunnen gaan. De Stichting Thuiskopie is geirriteerd over de mislukte onderhandelingen en beraadt zich op verdere stappen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Artiesten dreigen met rechtszaak om MP3speler.]

Microsoft twijfelt over XP-ondersteuning

Gepost door erik op - 09:54 0 reacties

De algemene ondersteuning voor Windows XP vervalt volgens planning volgende week. Maar dat staat op de helling nu Microsoft downgrades vanaf Windows 7 toestaat.
[Bron: http://techworld.nl,
Microsoft twijfelt over XP-ondersteuning.]

Windows 7 krijgt ook XP-downgrade

Gepost door erik op - 09:47 0 reacties

Microsoft verlengt de downgrade-regeling voor Windows XP met ongeveer een jaar. Dat betekent dat Windows 7-pc's de eervorige versie mogen draaien.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Windows 7 krijgt ook XP-downgrade.]

Skype lobbyt voor 3G-toegang op telefoons

Gepost door erik op - 09:46 0 reacties

Skype lobbyt bij Europese beleidsmakers voor regelgeving waarmee consumenten ook via 3G kunnen VoIP-bellen. In de VS gaan vergelijkbare stemmen op.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Skype lobbyt voor 3G-toegang op telefoons.]

5 april 2009

Sound of Music op station Antwerpen Centraal

Gepost door erik op 5 april 2009 - 23:43 0 reacties

Ik blijf dit soort acties toch erg fraai vinden. Onlangs in Liverpool en nu in Antwerpen. Stoer.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Sound of Music op station Antwerpen Centraal.]

BLØF geeft gratis Live-album XXS 2 weg

Gepost door erik op - 23:38 0 reacties

BLØF geeft gratis Live-album XXS 2 wegSinds afgelopen vrijdag is het nieuwe album van April BLØF uit. Net als Oktober wordt de CD van April uitgebracht met OpenDisc-technologie (zie ook PICNIC interview met Bas Kennis), die toegang geeft tot een virtuele versie van Pickering House. Daar kan men het live-album XXS 2 gratis downloaden, inclusief het speciale artwork.
Op XXS 2 staan live versies van enkele liedjes van Oktober plus verschillende oude hits, zoals die werden opgenomen tijdens de theatertour in 2007. Het live album is een vervolg op XXS dat als bonus was toegevoegd aan de OpenDisc van UMOJA.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
BLØF geeft gratis Live-album XXS 2 weg.]

Linkdump: Flutter: The New Twitter

Gepost door erik op - 23:37 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Flutter: The New Twitter.]

Veilig online shoppen

Gepost door erik op - 23:32 0 reacties

Veilig online shoppenOnline winkelen wordt steeds populairder. Niet verwonderlijk, want online shoppen is vaak een stuk goedkoper. Gemiddeld liggen de onlineprijzen inclusief verzendkosten bijna 15% lager dan in winkelketens, zo blijkt uit een onderzoek van vergelijk.be.
Ook op reis- en parkeerkosten kan je besparen door te winkelen vanuit je luie stoel. Maar deze makkelijke manier van winkelen is niet geheel zonder gevaren. Cybercriminelen brengen kwaadaardige virussen en software in omloop die gevoelige informatie zoals betaal- en creditcardgegevens kunnen onderscheppen. Maar laat je vooral niet afschrikken, op een drukke zaterdagmiddag door de stad banjeren op zoek naar die must-have tas of nieuwe mobiele telefoon hoeft echt niet meer. Met een beetje gezond verstand kan iedereen virusvrij shoppen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Veilig online shoppen.]

'YouTube leidt 470 miljoen verlies dit jaar'

Gepost door erik op - 23:31 0 reacties

Google zal over 2009 bijna een half miljard dollar bij moeten leggen, omdat YouTube doorgroeit maar nog weinig advertenties verkoopt.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'YouTube leidt 470 miljoen verlies dit jaar'.]

Skype eist plek op mobieltje

Gepost door erik op - 23:31 0 reacties

Skype eist plek op mobieltjeSkype roept de hulp in van Europese politici in haar strijd om een plekje op Smartphones. Zij is van mening dat consumenten zelf uit moeten kunnen maken welke tools en informatie ze op hun mobieltjes willen gebruiken en raadplegen.
Nieuwe aanleiding voor het pleidooi zijn de berichten dat T-mobile Skype wil weren op haar netwerk. The Voice of the Net een belangenorganisatie, zegt dat de blokkade nadelig is voor de keuzevrijheid van comsumenten. Grote telecom providers zijn bang dat toepasssingen zoals Skype hun business model om zeep helpt. Ze zeggen echter dat ze bang zijn dat het netwerk overbelast wordt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Skype eist plek op mobieltje.]

Een bijzonder simpele Conficker-test

Gepost door erik op - 23:29 0 reacties

Een groep die zichzelf neerzet als de 'Conficker Werkgroep' (the Conficker Working Group) heeft een eenvoudige test online gezet waarmee nagegaan kan worden of een systeem besmet is of niet.
[Bron: http://techworld.nl,
Een bijzonder simpele Conficker-test.]

Frans parlement akkoord met piratenban

Gepost door erik op - 23:27 0 reacties

Het Franse parlement stemt in met de omstreden maatregel om downloaders van illegale content af te sluiten van het internet.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Frans parlement akkoord met piratenban.]

Zweeds netverkeer keldert na invoering piratenwet

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties

Het verkeer op het Zweedse internetknooppunt Netnod is sinds gisteren scherp gedaald. Op 1 april werd een nieuwe anti-piraterijwet IPRED van kracht.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Zweeds netverkeer keldert na invoering piratenwet.]

Microsoft stopt met Encarta

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties

Microsoft stopt met EncartaEerder deze week maakte Microsoft bekend te gaan stoppen met Encarta, de encyclopedie van de softwaregigant.
"The category of traditional encyclopedias and reference material has changed," zo is te lezen op de MSN Encarta Website. "People today seek and consume information in considerably different ways than in years past."
Op 31 oktober dit jaar stoppen de Encarta Websites ermee, vanaf juni stopt Microsoft al met de verkoop van de software producten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Microsoft stopt met Encarta.]

Wehkamp maakt einde aan anonieme lafbekjes

Gepost door erik op - 23:24 0 reacties

Er was eens een huisvrouw uit Alkmaar. Die vond het leven maar saai daar. En dus ging ze heel snel, naar Wehkamp.nl. Nu komt ze wel elf keer per dag klaar. Ja mensen, de sociale controle is weer helemaal terug...
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Wehkamp maakt einde aan anonieme lafbekjes.]

KPN verhoogt tarieven bij alle merken

Gepost door erik op - 23:22 0 reacties

KPN heeft in stilte de tarieven voor internet en vaste telefonie opgeschroefd bij Telfort, Hi, HetNet en KPN zelf. Het bedrijf heeft geen last meer van prijsvechters.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
KPN verhoogt tarieven bij alle merken.]

Jongeren: liever chatten dan twitteren

Gepost door erik op - 23:22 0 reacties

Jongeren: liever chatten dan twitterenHoewel persoonlijk contact bij bijna een derde van de jongeren favoriet is (29%), gebruikt de helft het liefst een chatprogramma of online telefoniedienst om met hun vrienden in contact te blijven. Twitteren en bloggen zijn zaken waar deze doelgroep nog weinig aandacht aan besteedt (2%). Dit blijkt uit onderzoek van Ecreation onder bijna 1.500 jongeren via het interactieve platform World of Alice.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Jongeren: liever chatten dan twitteren.]

Nom Nom Nom Nom Nom - themesong

Gepost door erik op - 23:18 0 reacties

Ingezongen door de zus van Crazy Frog is deze Nom Nom Nom Nom-themesong iets dat het internet node miste.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Nom Nom Nom Nom Nom - themesong.]