Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

20 april 2010

Geband? Rap het van u af op Youtube!

Gepost door erik op 20 april 2010 - 11:47 0 reacties

[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Geband? Rap het van u af op Youtube!.]

W.APP: Korting bij Wehkamp.nl ligt op straat

Gepost door erik op - 11:09 0 reacties

W.APPDe tijden dat je lekker in je luie stoel kon blijven zitten om iets te bestellen bij Wehkamp, zijn voorgoed voorbij. Het postorder bedrijf heeft namelijk een applicatie met de naam W.APP gelanceerd voor iPhone, Andriod, Windows Mobile en Blackberry die je korting geeft op basis van je huidige GPS-locatie. Wanneer je voor de deur staat bij een van de concurrenten van Wehkamp, zoals Media Markt, IKEA, H&M, WE, HEMA, Dixons of Bart Smit krijg je 10% extra korting wanneer je iets bestelt op Wehkamp.nl.

Wanneer je op een van de 5.500 aanwezige kortingslocaties staat, kun je in de applicatie op de knop ‘Krijg ik hier extra korting’ drukken om te kijken of er 10% korting te halen valt. Wanneer dit het geval is druk je op ‘Pak snel die extra korting’ en de korting zal worden verrekend wanneer je op de mobiele website van Wehkamp.nl een bestelling plaatst.
(...) Lees de rest van dit bericht op iPhoneclub.nl
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
W.APP: Korting bij Wehkamp.nl ligt op straat.]

De nieuwe iPhone 4e generatie: alle details

Gepost door erik op - 10:27 0 reacties

iphone 4Je zit in een café en ziet opeens een iPhone liggen, in een hoesje. Het ziet eruit als de iPhone 3GS, maar als je het hoesje eraf haalt blijkt het een totaal nieuwe iPhone te zijn. Veel mensen geloofden het eerst niet. Waar was de eerlijke vinder gebleven? En waarom liet de vinder het toestel niet onderzoeken door mensen die er verstand van hebben? Dat is nu gebeurd: Gizmodo heeft de iPhone in handen gekregen, uit elkaar gehaald en bestudeerd. Ze concluderen: “it’s the real thing, and here are all the details.” Dit is de iPhone die op 22 juni 2010 gelanceerd gaat worden.
(...) Lees de rest van dit bericht op iPhoneclub.nl: De nieuwe iPhone 4e generatie: alle details
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
De nieuwe iPhone 4e generatie: alle details.]

Facebook ads die gebruik maken van browsegeschiedenis

Gepost door erik op - 10:25 0 reacties
Facebook ads die gebruik maken van browsegeschiedenisFacebook zal op korte termijn jouw online activiteiten gaan gebruiken om gerelateerde advertenties weer te geven, aldus de Financial Times. "Iets waar adverteerders heel blij mee zijn, maar aan de privacy kant is het wat minder populair.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook ads die gebruik maken van browsegeschiedenis.]

Microsoft lanceert pc-reparatietool

Gepost door erik op - 10:23 0 reacties
Microsoft heeft een bètaversie van een pc-reparatietool uitgebracht. De Fix it Center-software moet gebruikers helpen pc-problemen snel op te lossen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft lanceert pc-reparatietool.]

Brein richt vizier ook op e-books

Gepost door erik op - 10:23 0 reacties
Brein richt vizier ook op e-booksBrein is deze maand begonnen met handhaving tegen grootschalig illegaal aanbod van e-books op Internet. Het Nederlands Uitgeversverbond had daarom verzocht. De eerste acties vorige week waren gericht op advertenties op vraag-en-aanbod sites. In totaal werden enkele honderden advertenties van rond de 175 aanbieders van illegale e-books verwijderd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Brein richt vizier ook op e-books.]

Chrome schrapt http://

Gepost door erik op - 10:13 0 reacties
De developerversie van browser Chrome toont sinds kort geen http:// meer voor url's. Ontwikkelaars snappen de stap van Google niet.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Chrome schrapt http://.]

Computer!Totaal maakt magazine mbv Social Media en Office 2010

Gepost door erik op - 10:08 0 reacties
Computer!Totaal maakt magazine mbv Social Media en Office 2010Computer!Totaal gaat de juni-uitgave van het computertijdschrift volledig samenstellen met behulp van Social Media. Via Twitter, Facebook en diverse andere sociale diensten kunnen internetgebruikers de redactionele keuzes voor computermagazine mee gaan bepalen.
“Het is een enorm uitdagend experiment”, zegt hoofdredacteur Remco de Graaf. “Het idee ontstond met de bekendmaking van de lanceerdatum van Microsoft Office 2010. Negentig procent van onze lezers gebruikt Office. Deze nieuwe Office-suite belooft dé tool te zijn voor online samenwerking. Dat willen we wel eens zien! Het wordt de ultieme test van Office 2010. De volledige productie verloopt via deze suite.”
Iedereen kan deelnemen aan het project. Uit ruim 300 aanmeldingen is een vijfkoppige gastredactie samengesteld die de eerste aanzet voor het magazine heeft bedacht. Via Social media worden ideeën verzameld en kan er worden gestemd. Voor elke fase in het productieproces zijn nieuwe stemronden. Ook bezoekers van de website van Computer!Totaal doen actief mee. In interactieve uitingen krijgen zij keuzes voorgelegd. Elke stem telt mee voor het eindresultaat.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Computer!Totaal maakt magazine mbv Social Media en Office 2010.]

Chatroulette Sexy Dance Lessons With 2 Hot Girls

Gepost door erik op - 10:04 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Casual Friday: Seksuele voorlichting door Apple

Gepost door erik op - 09:57 0 reacties

Sommige dingen kan je als ouder beter zelf doen. Maar wat als je er zelf geen zin in hebt en het geven van seksuele voorlichting aan je kinderen overlaat aan een bedrijf als Apple? Misschien ziet het er dan wel zo uit.
[Bron: http://www.onemorething.nl,
Casual Friday: Seksuele voorlichting door Apple.]

Zorgeloos en onbeperkt internetten op je vakantieadres

Gepost door erik op - 09:55 0 reacties
Zorgeloos en onbeperkt internetten op je vakantieadresDe komende zomer gaan er weer genoeg Nederlanders met een laptop op vakantie en zitten we op ons balkon, terras of voor de tent. Als je dan wil internetten of e-mailen kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Een van de goedkopere mogelijkheden is een prepaid vakantie-dongel waarmee je van tevoren wél precies weet waar je aan toe bent. Voor een vaste prijs per dag kun je daarmee ongelimiteerd en een stuk onbezorgder internetten.
De website Internet-op-reis werkt niet met abonnementen, zoals veel andere aanbieders doen en waarvoor je met het kortste abonnement voor een jaar al snel enkele honderden euro’s kwijt bent. Men werkt daarentegen met een usb-stick die je kan huren voor een vaste dagprijs. Al vanaf € 5,95 per dag kun je op je vakantieadres zoveel internetten en e-mailen als je maar wilt. Dat is een stuk goedkoper dan wat andere aanbieders doen. Want daar betaal je niet alleen een bedrag van € 40 tot 50 per maand (minstens 12 keer), maar je betaalt ook nog per MB-internetverkeer.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Zorgeloos en onbeperkt internetten op je vakantieadres.]

Shaq doet Rick James

Gepost door erik op - 09:49 0 reacties

LOL. Shaquille O'Neal is een grote grapjas. Dit keer kroop hij achter zijn webcam om Rick James te doen. Zoveel geld op de bank, en dan gewoon lekker gek doen. Held.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Shaq doet Rick James.]

Google maakt heel Twitter doorzoekbaar

Gepost door erik op - 09:44 0 reacties
Zoekgigant Google introduceert een functie waarmee elke conversatie op Twitter rustig is terug te kijken. Het is de bedoeling om alle Twitterberichten sinds 2006 te indexeren.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google maakt heel Twitter doorzoekbaar.]

Nadelige effecten internetpiraterij zwaar overschat

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties
Berichtje voor BUMA, BREIN en alle andere zelfbenoemde internetpliesies klaar om u tot aan de poorten van de hel te stalken: De volgende keer dat jullie weer een vuistdik onderzoek uit Amerika als argument aandragen waaruit blijkt dat internetpiraterij de oorzaak is van miljarden euro's omzetverlies en miljoenen verloren banen eerst even DIT ARTIKEL lezen. Het betreft de definitieve debunking van het eeuwige gemekker: Boehoe door het internet verliezen we business en omdat piraten onze cuntent stelen gaat de economie kapot. Dit mantra is jarenlang als enige waarheid verkocht via talloze semi-officiële onderzoeken. Maar wat blijkt? Het gros van deze studies is gebaseerd op drijfzand. Nepcijfers & fopresultaten bedacht door een verouderde industrie met verlopen businessmodellen. De Amerikaanse regering geeft inmiddels zelf toe dat feitelijk onbekend is wat piraterij precies met de economie doet. Positieve effecten worden stelselmatig weggelaten in dit soort ingestoken flutonderzoekjes van de contentindustrie. De aap is uit de mouw. Maar dat weerhoudt BREIN er niet van de jacht te openen op het illegale aanbod e-readers. Want de uitgevers lopen zoveel poen mis. Ja lullig voor ze. Echt heel vervelend. Schrijfster Karin Spaink snapt tenminste hoe het werkt.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Nadelige effecten internetpiraterij zwaar overschat.]

Downloadheffing: een slecht idee (opinie)

Gepost door erik op - 09:28 0 reacties
Het rapport van de Commissie Gerkens heeft de verhitte discussie rondom een downloadverbod in Nederland nog verder doen oplaaien. D66 wil een downloadheffing, maar dat is niet doordacht.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Downloadheffing: een slecht idee (opinie).]

500 Photographers

Gepost door erik op - 09:26 0 reacties
De Rotterdamse fotograaf Pieter Wisse is 500 photographers begonnen, waarin hij elke week 5 fotografen uitlicht, om er na 100 weken mee te stoppen: “...100 weeks from the start of this weblog (April 5, 2010) this weblog will be finished and done. It will then only be here with the function of being an archive of amazing photographers of the 21st century...”. In de gaten houden dus, want er staan nu al juweeltjes op.
[Bron: http://retecool.com,
500 Photographers.]

Hackers misbruiken onpatchbaar lek in PDF

Gepost door erik op - 09:26 0 reacties
Hackers embedden malware in PDF
Het onpatchbare lek waarbij uitvoerbare bestanden in PDF’s worden ingebed is nu daadwerkelijk misbruikt.
[Bron: http://techworld.nl,
Hackers misbruiken onpatchbaar lek in PDF.]

Rock Out With Windows XP

Gepost door erik op - 09:25 0 reacties
Rock Out With Windows XP is a post from Chris Pirillo. Apparently, several people have decided to rock out with Windows XP sounds. They’ve taken many of the sounds found inside the operating system and created clips that could nearly be classified as dance music.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
Rock Out With Windows XP.]

Christipedia, omdat god het zegt!

Gepost door erik op - 09:19 0 reacties
Nu voor de échte gristen: wikipedia, maar dan anders. Zo'n 45 medewerkers hebben intussen al 606 (60 meer, je kan het) artikelen voor bullcrap volgeschreven over hoe alles nu écht zit. Op Christipedia, welteverstaan.
[Bron: http://retecool.com,
Christipedia, omdat god het zegt!.]

Helft traditionele media bestaat over 10 jaar niet meer

Gepost door erik op - 09:15 0 reacties
Helft traditionele media bestaat over 10 jaar niet meerDe helft van alle Amerikaanse gedrukte en audiovisuele media beseffen dat ze de deuren moeten sluiten indien ze er niet in slagen nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Project for Excellence van het Pew Research Center bij leden van de American Society of News Editors en de Radio Television Digital News Association.
De meeste betrokkenen voegen er aan toe dat de Amerikaanse journalistiek op de terugweg is. Ondanks dat pessimisme merkt ongeveer driekwart van de ondervraagden op grote bezwaren te hebben tegen een rechtstreekse ondersteuning van de overheid of belangengroepen. De betrokkenen stellen dat een dergelijke hulp zou kunnen leiden tot inmenging en de onafhankelijkheid van het medium zou aantasten. Tom Rosenstiel, directeur van het Pew Research Center, zegt dat de ondervraagden heel goed beseffen dat de sector zelf zijn problemen moet oplossen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Helft traditionele media bestaat over 10 jaar niet meer.]

De beste gratis antivirus programma's

Gepost door erik op - 09:13 0 reacties
Gratis antivirus werd ongeveer 20 jaar in het leven geroepen als relatiegeschenk aan de armen. Het was op dat moment eigenlijk niets meer dan een manier om gebruikers op te schepen met beperkte mogelijkheden, waardoor ze op termijn zouden gaan verlangen naar een uitgebreidere, betaalde versie. Een aantal softwareleveranciers baseerden hun marketing op dit soort producten, al haalden de grotere merken hun neus op voor dit soort gratis producten.
[Bron: http://techworld.nl,
De beste gratis antivirus programma's.]