Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

1 maart 2010

Downloadverbod zal industrie niet helpen

Gepost door erik op 1 maart 2010 - 16:49 0 reacties
Downloadverbod zal industrie niet helpenEen wettelijk downloadverbod zal geen invloed hebben op het koopgedrag van internetgebruikers. Zo'n verbod, voorgesteld door het kabinet, kan zelfs een averechts effect hebben op het bestrijden van illegale muziek- en films op internet. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van de stichting Copyright en Nieuwe Media. Die stichting pleit voor het verbeteren van de kwaliteit van legale downloads, en het weglaten van kopieerbeveiligingen en niet te skippen intro's, omdat dit de verkoop wél zal stimuleren.
Van de ondervraagden zegt 63% niet meer films of muziek in de winkel te gaan kopen door een verbod. 10% van de ondervraagden zegt zelfs minder in de winkel te gaan kopen bij een downloadverbod.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Downloadverbod zal industrie niet helpen.]

KPN en Vodafone beperken kosten dataroaming

Gepost door erik op - 16:48 0 reacties
KPN- en Vodafone-klanten kunnen vanaf vandaag een dataroaminglimiet van 50 euro instellen. Vanaf 1 juli geldt een maximumprijs voor alle providers per megabyte, zo heeft de EC bepaald.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
KPN en Vodafone beperken kosten dataroaming - UPDATE.]

Google moet ons waarschuwen voor Streetview Auto

Gepost door erik op - 16:48 0 reacties
Europese minibaasjes hebben bepaald dat Google ons moet waarschuwen voor de Streetview automobieltjes de straat op gaan. Google zou dit moeten doen via hun eigen website en via lokale media.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Google moet ons waarschuwen voor Streetview Auto.]

Google-hack treft ruim 100 bedrijven

Gepost door erik op - 16:47 0 reacties
Veel meer bedrijven blijken slachtoffer van de digitale inbraak bij Google en andere bedrijven. Aanvankelijk waren er 34 gehackte ondernemingen bekend.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google-hack treft ruim 100 bedrijven.]

Gratis wifi Rotterdam stilletjes van start

Gepost door erik op - 16:46 0 reacties
Sinds een aantal weken kan er in het centrum van Rotterdam gratis worden geinternet. Honderden gebruikers per dag loggen in op Rotterdam Hotspot.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Gratis wifi Rotterdam stilletjes van start.]

Laat je nexten

Gepost door erik op - 16:45 0 reacties

chat roulette from Casey Neistat on Vimeo.


[Bron: http://retecool.com,
Laat je nexten.]

Microsoft onthoofdt Waledec-botnet

Gepost door erik op - 16:41 0 reacties
Microsoft heeft met behulp van de rechter een van de grootste botnets ter wereld neergehaald, dat verantwoordelijk was voor grote hoeveelheden spam.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft onthoofdt Waledec-botnet.]

Usb-sticks liegen over capaciteit

Gepost door erik op - 16:40 0 reacties
Malafide fabrikanten en handelaars katten usb-sticks om zodat die meer opslagruimte lijken te hebben. 'Teveel' opgeslagen data gaat verloren.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Usb-sticks liegen over capaciteit.]

Sellaband maakt doorstart

Gepost door erik op - 16:40 0 reacties
Sellaband maakt doorstartSellaband lijkt te zijn gered. Eerder deze week werdt het bedrijf failliet verklaard. Vanaf morgen is de site gelukkig terug in de lucht. Op de website staat inmiddels een korte verklaring.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Sellaband maakt doorstart.]

Eerste schrijver verkoopt alle aandelen op TenPages.com

Gepost door erik op - 16:37 0 reacties
Eerste schrijver verkoopt alle aandelen op TenPages.comWe schreven hier vorige week al over TenPages.com en ik vroeg me toen af of dit concept wel een succes zou kunnen worden. De eerste tekenen lijken goed te zijn, want binnen 5 dagen heeft de eerste schrijver op TenPages.com de benodigde 2.000 aandelen om zijn boek uit te laten geven verkocht.
Het boek "De beste papa van de hele wereld" van de schrijver Knof heeft de primeur op TenPages.com en wordt door de investeringen van het publiek als eerste uitgebracht. Valentine van der Lande, de oprichter van TenPages.com: ‘Dit overtreft onze stoutste verwachtingen. Wij vinden dat Knof talent heeft en daarom hebben wij hem uitgenodigd om vanaf het begin mee te doen. Maar dat het zo’n vaart zou lopen kwam ook voor ons als een totale verrassing.’
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Eerste schrijver verkoopt alle aandelen op TenPages.com.]

YouTube stopt definitief met ondersteuning van IE6 op 13 maart

Gepost door erik op - 16:35 0 reacties
YouTube stopt definitief met ondersteuning van IE6 op 13 maartZo'n zes maanden geleden keken webdevelopers wereldwijd elkaar glimlachend aan. Google had zojuist bekend gemaakt dat het ondersteunen van Internet Explorer 6 voor YouTube en social network Orkut eindig was. Gisteren werden de virtuele slingers uit de kast gehaald, want op beide sites communiceert Google intussen 13 maart als dé datum waarop de ondersteuning voor de ouderwetse lastpak der browsers zal worden stopgezet.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
YouTube stopt definitief met ondersteuning van IE6 op 13 maart.]

Google loodst KLM naar de cloud UPDATE

Gepost door erik op - 16:25 0 reacties
Google haalt vliegmaatschappij KLM binnen als tot nu toe grootste klant in de Benelux voor Google Apps Premier. E-mailaccounts van 11 duizend medewerkers gaan over naar Gmail.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google loodst KLM naar de cloud UPDATE.]