Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

4 maart 2009

Vergelijk kosten fotoprints

Gepost door erik op 4 maart 2009 - 10:03 0 reacties
http://www.fotovergelijk.nl is een prijs vergelijkingssite voor digitale foto's. Op de site kun je zelf uitrekenen bij welke aanbieder je het goedkoopst uit bent voor het afdrukken van digitale foto's.
De prijscalculator berekent welke aanbieder bij welke aantallen en op welk formaat het goedkoopst is. Je kunt aanbieders selecteren die de foto's toesturen en aanbieders waar je je foto's op kunt halen bij het dichtstbijzijnde filiaal. Daarbij kun je sorteren op goedkoopste aanbieder of op alfabetische volgorde.

Microsoft start met testen van Kumo

Gepost door erik op - 09:50 0 reacties

Microsoft start met testen van Kumo

Microsoft is gestart met het intern testen van Kumo, een nieuwe zoekmachine van het de softwaregigant. Kumo moet de achterstand op Google en Yahoo gaan verkleinen.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Microsoft start met testen van Kumo.]

Advergames effectiever dan adverteren in dagbladen

Gepost door erik op - 09:44 0 reacties

Advergames effectiever dan adverteren in dagbladen

Online spelletjesexploitant Spil Games en Colgate-Palmolive verklaren op basis van onderzoek van Newzoo en Tns Nipo waarom adverteerders hun geld in dit soort tijden beter kunnen besteden aan interactieve marketingtools zoals advergames.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Advergames effectiever dan adverteren in dagbladen.]

Vriendin blijkt optische illusie

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties

Je kent ze wel. Van die optische illusies waar je lang voor moet kijken om het “verborgen” plaatje erin te ontdekken. Maar eenmaal gevonden, is het praktisch onmogelijk om het “orgineel” weer terug te zien.
Wat blijkt, dat is ook mogelijk met mensen.[Bron: http://www.loodzwaar.com,
Vriendin blijkt optische illusie.]

Pas op voor Google Phising mail

Gepost door erik op - 09:38 0 reacties

Pas op voor Google Phising mail

Na de 'black out' van Google vorige week zouden gebruikers van Gmail vandaag zomaar weer het slachtoffer kunnen worden. Als ze namelijk niet opletten worden ze 'gephished'. Momenteel gaat er een e-mail de rondte die aangeeft dat het Gmailaccount zal worden opgegeven, tenzij je je gegevens opgeeft. Dit is phishing, ga hier NIET op in!


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Pas op voor Google Phising mail.]

CeBIT: Fujitsu maakt groene pc (video)

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties

Computerfabrikant Fujitsu Siemens kondigt energiezuinige pc's aan voor de zakelijke markt.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
CeBIT: Fujitsu maakt groene pc (video).]

EPD VS lekt uit via p2p

Gepost door erik op - 09:34 0 reacties

Medische gegevens zijn via p2p-netwerken zo te vinden. Een Amerikaanse professor heeft via file sharing rondgesnuffeld naar medische data.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
EPD VS lekt uit via p2p.]

Nederlanders brengen meer tijd online door

Gepost door erik op - 09:31 0 reacties

Nederlanders brengen meer tijd online door

De STIR heeft vandaag de nieuwste cijfers over het gebruik van internet in Nederland bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de surfpopulatie in 2008 is gestegen tot 82%, dat was 81% in 2007, en dat de gemiddelde surftijd met 8% is toegenomen tot zo'n 6,9 uur per week. De cijfers zijn afkomstig uit de Establishment Survey die elk half jaar door Intomart GfK wordt uitgevoerd.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlanders brengen meer tijd online door.]

'Orange en O2 tegen standaard Skype op N97'

Gepost door erik op - 09:30 0 reacties

Enkele Britse telecombedrijven zouden de Nokia's N97 willen weren, omdat de Finse fabrikant standaard Skype installeert op dit toestel.[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Orange en O2 tegen standaard Skype op N97'.]

Online eierwekker

Gepost door erik op - 09:29 0 reacties

2216469746_a929a8288a_m.jpgHet is niet de eerste keer dat we een online eierwekker behandelen op Lifehacking. Ze zijn ook wel makkelijk. Je kunt handig je 2-minuten-taken doen of bijhouden wanneer het weer koffietijd is. Vandaag stuitte ik op de online versie e.ggtimer.com. De werking is te simpel. Vul achter de URL de tijd in die je wilt aftellen en je bent klaar. Dus e.ggtime.com/2minutes voor een wekker die na 2 minuten afgaat of e.ggtimer.com/30 voor 30 seconden. Zet je favoriete timeslots als bookmark in je browser en laat ze in de zijbalk openen. Zo heb je altijd een timer bij de hand!


(Foto: Woordenaar)


[Bron: http://lifehacking.nl,
Online eierwekker.]

Microsoft 2019 Vision Montage (short)

Gepost door erik op - 09:27 0 reacties

Video: Future Vision Montage
Prachtige video, gemaakt door Microsoft waarbij ze de kijker meenemen naar hun voorstelling van de wereld in 2019 met we ze omschrijven als "the next-generation of communication".


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Microsoft 2019 Vision Montage (short).]

Borstvergroting door ringtone

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties

Een Japanner heeft vijftien jaar gewerkt aan een methode om via geluid bepaalde lichaamsfuncties te beïnvloeden. Een sprekend experiment is natuurlijk vereist en wat leent zich beter dan een [d]borstvergroting[/d] door het luisteren naar een ringtone.


[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Borstvergroting door ringtone.]

GRATIS Cursus mp3 downloaden via Google

Gepost door erik op - 09:18 0 reacties

Zet ergens gratis voor en je krijgt kijkertjes. Werkt al 5.000 jaar en zo zal het ook altijd blijven. Een van de grote hits op Youtube die wij tot nu toe nog niet eens behandeld hebben is deze video op het Duitse Youtube maar wel in het Engels. Het is een complete cursus mp3's downloaden. Je kan natuurlijk ook deze zoekopdracht (kan ook zo) aanpassen en speuren naar gratis muziek waarmee je de muziekindustrie verder om zeep helpt, de crisis verergert en uiteindelijk zelf schuldig bent aan het afschaffen van je eigen hypotheekrenteaftrek. Maar ja, wij zijn slechts de boodschapper. Lekkere bezigheid voor deze vrijdag, ja toch!
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
GRATIS Cursus mp3 downloaden via Google.]

17% inkomsten komt uit website

Gepost door erik op - 09:17 0 reacties

17% inkomsten komt uit website

De Tijd, de financiële krant die eigendom is van De Persgroep, haalt 17% van haar totale inkomsten uit haar website. Die cijfers zijn door de krant zelf bekendgemaakt. In het kader van de DNA 2009-conferentie die volgende week in Brussel plaatsvindt, raakte eerder deze week bekend dat de Amerikaanse krant The Wall Street Journal meer geld verdient aan haar website dan aan haar papieren editie. Met 1 miljoen betalende abonnees heeft de website een winstmarge die 20 keer groter is dan die van de printactiviteiten.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
17% inkomsten komt uit website.]

Eiken houten meubels verkoop je zo

Gepost door erik op - 09:15 0 reacties

We wisten al dat Amerikanen niet het meest slimme volk is dat rondloopt op deze planeet, maar dat die Yankees zo dom zijn dat deze commercial voor een winkel die eiken houten meubels verkoopt aanslaat is wel heel erg treurig.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Eiken houten meubels verkoop je zo.]

Microsoft pakt illegale Vista-installaties aan

Gepost door erik op - 09:10 0 reacties

Microsoft gaat via een update van Windows Vista Ultimate controleren of het besturingssysteem legaal is. Alleen de illegale Engelstalige versies worden voorlopig aangepakt.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft pakt illegale Vista-installaties aan.]