Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

7 april 2011

Lipdub Pabo Thomas More

Gepost door erik op 7 april 2011 - 15:05 0 reacties

Lipdub gemaakt door de studenten van de Pabo Thomas More in Rotterdam.

5 april 2011

SUPERTIP! Sla belangrijke bestanden gratis en veilig online op!!!

Gepost door erik op 5 april 2011 - 13:23 0 reacties
Deze synchroniseer- en backup-tool maakt gebruik van de cloud om je bestanden op afstand te bewaren. Zodra je de Dropbox software hebt geïnstalleerd, zie je een nieuwe Dropbox-map op je computer. Alles wat je hier opslaat, wordt verzonden naar het Dropbox cloud opslagsysteem. Dit gebeurt onzichtbaar en is niet anders dan het gebruiken van een andere map op je vaste schijf.

Daarna zou je Dropbox op een andere computer kunnen installeren, met dezelfde inloggegevens, en een nieuwe Dropbox-map. Alles wat je op computer A opslaat, verschijnt automatisch in de map van computer B en omgekeerd. Je kunt ook nog meer computers toevoegen en mobiele apparaten. Ook kun je toegang tot je bestanden krijgen door te surfen naar www.dropbox.com.

Een groot voordeel is dat bij diefstal of verlies van een notebook de verloren bestanden eenvoudig kunnen worden hersteld. Installeer Dropbox op een nieuwe computer, vul de gebruikersnaam in en synchroniseer de inhoud!

Dropbox biedt gratis 2GB opslagcapaciteit per gebruiker: voldoende voor honderden eenvoudige documenten. Download de clientsoftware en schrijf je in tijdens het installeren met je mailadres.

Tips uit de Internet Top100

Gepost door erik op - 10:06 0 reacties

- Maak een mooie Twitter-achtergrond

- Voorjaarsschoonmaak voor je Windows pc

- Overzicht van alle reclamefolders

Girls Making Gun Sounds

Gepost door erik op - 09:40 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Microsoft: 'Te weinig aandacht voor opschonen pc'

Gepost door erik op - 09:29 0 reacties
Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat veel te weinig Nederlanders aandacht hebben voor het opschonen van hun pc. Daarnaast maakt de helft van de mensen nooit een back-up van belangrijke bestanden.
[Bron: http://digitallife.nl,
Microsoft: 'Te weinig aandacht voor opschonen pc'.]

3 april 2011

Onion News Network; The love between the CIA and Facebook

Gepost door erik op 3 april 2011 - 22:58 0 reacties


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Onion News Network; The love between the CIA and Facebook.]

Heavy Metal Band op lagere school

Gepost door erik op - 22:56 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Webwinkels woedend over Europese retourregels

Gepost door erik op - 22:42 0 reacties
De online retailers zijn kwaad op de Europese Unie omdat zij verplicht worden retourzendingen van klanten te vergoeden. Dat kost 10 miljard euro extra per jaar.
[Bron: http://webwereld.nl,
Webwinkels woedend over Europese retourregels.]

'Netflix maakt zich op voor lancering in Nederland'

Gepost door erik op - 22:41 0 reacties
Dat Netflix de ambitie heeft om naast Amerika ook de rest van de wereld van streaming video's te voorzien is al lang geen geheim meer. Het lijkt er nu echter sterk op dat Netflix op korte termijn ook daadwerkelijk de daad bij het woord gaat voegen.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Netflix maakt zich op voor lancering in Nederland'.]

Google kloont Facebook Like met +1 knop -Update

Gepost door erik op - 22:41 0 reacties
Google gaat met zijn nieuwe +1 knop de strijd aan met Facebook Like-knop die sinds vorig jaar op honderdduizenden sites staat. De knop gaat ook meewegen in de zoekalgoritmes van Google.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google kloont Facebook Like met +1 knop -Update.]

Gebruikers zitten 700 miljard minuten per maand op Facebook

Gepost door erik op - 22:39 0 reacties
De statistieken over de gebruikers en het gebruik op Facebook blijven me elke keer verbazen. Het is niet alleen een van de grootste sociale netwerken, maar het heeft ook een schare van zeer actieve gebruikers. En dit aantal stijgt nog elke dag. Kunnen we inmiddels stellen dat wereld geobsedeerd is door Facebook? Gebruikers onderhouden massaal hun vriendschappen via dit netwerk, alleen dan online. Wist je dat inmiddels 57% van de mensen hun vrienden vaker online spreken dan offline? En dat zij in totaal 700 miljard minuten per maand op Facebook zitten?
Dit soort feitjes en nog veel meer zijn in onderstaande video te bewonderen. De video vertolkt een infographic ontwikkeld door Jean-Jacques Parys, die goed weergeeft wat voor rol Facebook inneemt in onze moderne wereld en de impact op ons sociale leven. De statistieken zijn verzameld dankzij een academisch project, met als doel de impact van Facebook te ontdekken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Gebruikers zitten 700 miljard minuten per maand op Facebook.]

Muziekindustrie pissig over Amazons muziekdienst

Gepost door erik op - 22:36 0 reacties
Amazon heeft zich de woede van de muziekindustrie op de hals gehaald. Het bedrijf heeft zijn muziekdienst Cloud Drive zonder overleg of licenties met de labels geïntroduceerd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Muziekindustrie pissig over Amazons muziekdienst.]

Helft van alle Twitter-activiteit komt van slechts 0.05% van alle gebruikers

Gepost door erik op - 22:32 0 reacties
Helft van alle Twitter-activiteit komt van slechts 0.05% van alle gebruikersDat Twitter de afgelopen jaren enorm gegroeid is in aantallen én impact, staat buiten kijf. Toch is er een ding niet veranderd: nog immer is slechts een fractie van de gebruikers verantwoordelijk voor een groot deel van alle tweets. Volgens recent onderzoek van Yahoo! Research zijn slechts 20.000 voor 50% van de berichten die er op het platform worden uitgewisseld.
Uit het onderzoek "Who Says What To Whom On Twitter" blijkt dat slechts 0,05% van de totale gebruikersgroep dus verantwoordelijk is voor de helft van alle berichten op Twitter, waar de teller intussen is opgelopen tot 1 miljard tweets per week.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Helft van alle Twitter-activiteit komt van slechts 0.05% van alle gebruikers.]

Ob-la-di Ob-la-da maar dan met z’n allen

Gepost door erik op - 22:31 0 reacties
Van de Beatles klassieker Ob-la-di Ob-la-da kan je iets heel gezelligs maken; laat dat nu net zijn wat de muzikanten in deze video gedaan hebben. Speakers open en gaan, wordt je vrolijk van.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Ob-la-di Ob-la-da maar dan met z’n allen.]

Amazon lanceert Cloud Player

Gepost door erik op - 22:29 0 reacties
Amazon lanceert vandaag de Amazon Cloud Player. Een streaming muziekdienst waarbij men de muziek niet langer op de harde schijf hoeft op te slaan maar deze direct vanuit de cloud kan afspelen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Amazon lanceert Cloud Player.]

Website McAfee lek als een mandje

Gepost door erik op - 22:29 0 reacties
De website van securityleverancier McAfee blijkt nog vol basale beveiligingsfouten te zitten, nadat dit vorige maand door hackers is gemeld. Informatie en downloads zijn toegankelijk.
[Bron: http://digitallife.nl,
Website McAfee lek als een mandje.]

VS financieert wisknop voor mobieltjes

Gepost door erik op - 22:28 0 reacties
De Amerikaanse regering ontwikkelt mobiele apps waarmee activisten in dictaturen op afstand hun telefoons kunnen wissen.
[Bron: http://digitallife.nl,
VS financieert wisknop voor mobieltjes.]

Artsen waarschuwen voor 'Facebookdepressie'

Gepost door erik op - 22:28 0 reacties
Onzekere tieners kunnen in een Facebookdepressie belanden wanneer ze zich erg afhankelijk maken van sociale media. Dat concludeert althans een groep vooraanstaande artsen uit de Verenigde Staten.
[Bron: http://digitallife.nl,
Artsen waarschuwen voor 'Facebookdepressie'.]

In-Flight Safety Video

Gepost door erik op - 22:27 0 reacties
Met oud fitness icoon Richard Simmons in de hoofdrol. LOL.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
In-Flight Safety Video.]

Nieuwe Intel Chip bevat bijna 1 miljard transistoren: leuk om te weten!

Gepost door erik op - 22:24 0 reacties
Nieuwe Intel Chip bevat bijna 1 miljard transistoren: leuk om te weten!Afgelopen donderdag (24 maart 2011) presenteerde Intel voor de Nederlandse markt haar nieuwe tweede generatie processoren Intel Core. Het zou geen tweede generatie zijn als de specificaties in snelheid en (lager) energieverbruik niet opmerkelijk beter zijn. Over de functionaliteit kom ik nog te spreken. Intel heeft aan de nieuwe chip vijf jaar gewerkt met 200 man op twee locaties. De wet van More over het verdubbelen van de capaciteit van chip in achttien maanden is hier ook weer van toepassing en dus vraag je je af, als je dat kleine platte vierkantje doosje in je hand houdt, hoe dat technisch nu allemaal (foutloos?) kan. Want er zitten bijna 1 miljard transistoren op dat chipje dat volgens het nieuwe 32 nanometer chipproces is geproduceerd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nieuwe Intel Chip bevat bijna 1 miljard transistoren: leuk om te weten!.]

Meneer Strubbe en de iPad 2

Gepost door erik op - 22:23 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

4Chan en Reddit pesten vrijgezelle mannen

Gepost door erik op - 22:22 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Aurora Borealis op de gevoelige plaat

Gepost door erik op - 22:21 0 reacties
Noorderlicht, of Aurora Borealis, is een natuurfenomeen uit ijskoude kringen. Het is alleen te zien wanneer zonnedeeltjes met hoge snelheid onze atmosfeer ingeslingerd worden, zo rond de Noord- of Zuidpool. De energie die dan vrijkomt levert spectaculaire lichtshows op. Nu heeft een man uit Noorwegen een week de tijd genomen de mooiste beelden voor ons op te nemen, in High-Definition foto’s. 22.000 Om precies te zijn, een time-lapse, dat tesamen met een beetje ambient muziek een adembenemende collage van beelden vormt.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Aurora Borealis op de gevoelige plaat.]

5 open deuren om dicht te doen op je mobiel

Gepost door erik op - 22:18 0 reacties
Overheidsvoicemails blijken door iedereen af te luisteren. Eerst direct, toen met een trucje. Vodafone heeft het lek voor gebruikers gedicht. Hier 5 tips om je mobiel te beveiligen.
[Bron: http://webwereld.nl,
5 open deuren om dicht te doen op je mobiel.]

Muziek piraterij VS zakt in na sluiten LimeWire

Gepost door erik op - 22:16 0 reacties
Muziek piraterij VS zakt in na sluiten LimeWireGoed nieuws voor de grote platenlabels? Het marktonderzoeksbureau NPD is erachter gekomen dat bijna de helft van alle Amerikanen die een jaar geleden nog illegaal muziek downloadde via P2P applicaties, daarmee gestopt zijn. Het aantal 'music pirates' uit de VS is gezakt met 12 miljoen. NPD zegt deze verschuiving te wijden aan het sluiten van LimeWire.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Muziek piraterij VS zakt in na sluiten LimeWire.]

'Muziekdienst Google binnenkort gelanceerd'

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Sinds vorig jaar doen er geruchten de ronde dat Google Apple van concurrentie gaat voorzien met een eigen muziekdienst. Nu melden bronnen uit de muziekwereld dat die muziekdienst binnenkort zal worden gelanceerd.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Muziekdienst Google binnenkort gelanceerd'.]

Justin Bieber vs. Slipknot

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Al doen we nog zo onze best, soms ontkomen zelfs wij niet aan dat verschrikkelijke bedachte nep popicoon genaamd Justin Bieber.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Justin Bieber vs. Slipknot.]

Hyves introduceert In Memoriam status

Gepost door erik op - 22:13 0 reacties
Hyves introduceert In Memoriam statusVanaf deze week hebben nabestaanden de mogelijkheid om van het Hyvesprofiel van hun overleden dierbare een online gedenksteen te maken. Met de In Memoriam status is voor alle Hyvers duidelijk dat het om een Hyvesprofiel van een overleden Hyver gaat. Zo staat de overlijdensdatum prominent op het profiel, blijft de leeftijd van de Hyver gelijk aan de datum van overlijden en komt de overleden Hyver niet meer voor in bijvoorbeeld verjaardags notificaties. De In Memoriam status zorgt er daarnaast voor dat chatfunctie van het profiel op non-actief gezet en er geen privéberichten meer kunnen worden verstuurd van en naar de overleden Hyver. Ook het privéleven van de Hyver is beschermd, privé foto’s en privé berichten zijn niet zichtbaar voor nabestaanden.
Nine Ludwig, hoofdredacteur Hyves: "We worden maandelijks in ruim tweehonderd gevallen op de hoogte gesteld van het overlijden van een Hyver. Voorheen was het al mogelijk voor nabestaanden om over het lot van het profiel van de nabestaande te beslissen. In dit oude scenario bleef het een normaal profiel, met notificaties zonder dat duidelijk was dat het om iemand ging die was omgekomen. Door de In Memoriam status hebben de nabestaanden een digitale plek om naar toe te gaan."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves introduceert In Memoriam status.]

78 procent van Nederlandse peuters online

Gepost door erik op - 22:11 0 reacties
Van de Nederlandse peuters is 78 procent al actief op internet. Per dag brengen de jonge kids gemiddeld 22 minuten online door op de pc, laptop of tablet. Dit blijkt uit onderzoek van de stichting Mijn Kind Online.
[Bron: http://digitallife.nl,
78 procent van Nederlandse peuters online.]

Rust reinheid en regelmaat, en vooral TUCHT!

Gepost door erik op - 22:10 0 reacties
Stichting Martijn heeft ze al geboekt.

[Bron: http://retecool.com,
Rust reinheid en regelmaat, en vooral TUCHT!.]

Platenlabels eisen 75 biljoen dollar van Limewire

Gepost door erik op - 22:09 0 reacties
Een Amerikaanse rechter heeft de 75 biljoen dollar schadevergoeding die 13 platenlabels eisten van p2p-software Limewire afgewezen als 'absurd'.
[Bron: http://webwereld.nl,
Platenlabels eisen 75 biljoen dollar van Limewire.]

Kamer eist uitleg over opslag telecomdata

Gepost door erik op - 22:08 0 reacties
Een Kamermeerderheid eist opheldering van de minister van Veiligheid en Justitie over het opslaan telecomdata. De partijen maken zich druk om privacy de veiligheid van de opgeslagen data.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kamer eist uitleg over opslag telecomdata.]

Nieuw hotspotsysteem dwingt mobieltjes tot wifi

Gepost door erik op - 22:08 0 reacties
De Wi-Fi Alliance werkt aan een systeem waarbij mobieltjes automatisch kunnen overschakelen van 3g naar gecertificeerde publieke hotspots. Deze wifi-roaming moet 3G-netwerken ontlasten.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nieuw hotspotsysteem dwingt mobieltjes tot wifi.]

Don’t Stop Me Now

Gepost door erik op - 22:07 0 reacties

[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Don’t Stop Me Now.]

India gaat nieuwe pornodomein blokkeren

Gepost door erik op - 22:05 0 reacties
Nadat de ICANN begin deze week heeft ingestemd met de komst van het nieuwe .xxx-domein voor pornografische websites, laat India vandaag als eerste weten deze nieuwe domeinnaam te gaan blokkeren.
[Bron: http://digitallife.nl,
India gaat nieuwe pornodomein blokkeren.]

Rechter verbiedt Google Books-deal

Gepost door erik op - 22:02 0 reacties
Een voorgestelde schikking tussen Google, auteurs en uitgevers is van de baan. De rechter verbiedt de schikking en noemt het oneerlijk en onredelijk.
[Bron: http://webwereld.nl,
Rechter verbiedt Google Books-deal.]

Meer uitingen van discriminatie op internet

Gepost door erik op - 22:02 0 reacties
Het aantal uitingen van discriminatie op internet is vorig jaar aanzienlijk toegenomen in vergelijking met 2009. Het totale aantal meldingen nam echter wel af. Dat concludeert het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI).
[Bron: http://digitallife.nl,
Meer uitingen van discriminatie op internet.]

4,8 miljoen Nederlanders op Facebook

Gepost door erik op - 21:59 0 reacties
Facebook heeft tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat er 4,8 miljoen Nederlandse gebruikers op Facebook zijn die er maandelijks inloggen.
[Bron: http://digitallife.nl,
4,8 miljoen Nederlanders op Facebook.]

Die is goed met een kerkorgel

Gepost door erik op - 21:56 0 reacties
Tjek Ben Middeldorp. Ben is cantororganist van de Sint Maartenkerk in Tiel en heeft blijkbaar een voorliefde voor wat modernere muziek. Zo blaast hij zonder problemen L'amour toujours van Gigi d'Agostino uit de pijpen van het orgel. En dat klinkt dus echt fantastisch. Levensgevaarlijk zo'n man, want zo krijg je jongeren wel de kerk in.
[Bron: http://retecool.com,
Die is goed met een kerkorgel.]