Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

1 september 2009

Karaoke in de file (Ultieme surftip!)

Gepost door erik op 1 september 2009 - 23:42 0 reacties


Vijf jaar(!) voordat iedere gek zijn huisvlijt op Youtube kon plempen verzorgde een - helaas onbekende - Engelse student een dagelijkse karaoke-show vanuit zijn auto. Tussen juni en augustus 2000 zette hij 50 nummers online op zijn eigen website.
In mijn eerste bijdrage aan Branie als Mediadokter (in 2002) heb ik deze site besproken. Het klinkt misschien gek, maar het is nog steeds een van mijn favoriete sites. Hier word je volijk van!!!

Audiofragmenten mediadokter 2.0 - 2-9-2009

Gepost door erik op - 23:38 0 reacties
Hier kun je de in de uitzending gebruikte fragmenten downloaden.

Pling pling pling plong plong

Gepost door erik op - 21:31 0 reacties

Pling plong plong plong. Pling Pling Pling plong.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
Pling pling pling plong plong.]

Wieg je baby in slaap met Linux

Gepost door erik op - 21:27 0 reacties

Een overenthousiaste Linux-gebruiker heeft een manier gevonden om zijn pas-geborene makkelijk in slaap te wiegen zonder zelf lamme armen te krijgen van het wiegen. Met een simpel Linux script wat de CD-Rom lade van je desktop opent en sluit, verbonden aan de wieg. Werkt prima zoals je in de video ziet. Als vader kan ik wel zeggen dat het toch ook wel een heerlijk gevoel is om je kind zelf in slaap te wiegen, maar goed, leuk gevonden!
[Bron: http://lifehacking.nl,
Wieg je baby in slaap met Linux.]

Aanslag Haagse hoftoren

Gepost door erik op - 21:25 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Dual Screen laptop

Gepost door erik op - 21:23 0 reacties

Dual Screen laptopTegen eind van dit jaar brengt gScreen, een techbedrijf uit Alaska, een laptop op de markt met twee uitklapbare schermen. Het zou om een primeur gaan. De Spacebook, zoals de laptop gaat heten, bevat twee schermen van 15,4 inch die in elkaar schuiven wanneer slechts een scherm nodig is of wanneer je de laptop wil vervoeren. Bij Gizmodo zijn de eerste foto's van de Spacebook te zien.
Volgens de oprichter van gScreen, Gordon Stewart, worden nu de laatste aanpassingen doorgevoerd en kan het apparaat tegen december worden besteld via webwinkel Amazon. Kostprijs: ruim 2.000 euro (3.000 dollar).
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Dual Screen laptop.]

Van Tetris krijg je een dikke Cortex

Gepost door erik op - 21:21 1 reacties

Spelletjes spelen is goed voor je en Tetris Spelen is helemaal goed voor je, daar krijg je namelijk een hele dikke cortex van: “...Een nieuw gelanceerd onderzoek onder tienermeisjes heeft aangetoond dat door veel Tetris te spelen de hersenstam (cortex) dikker wordt. Dr. Jung, die de studie heeft uitgevoerd voor het Mind Research Network, zegt dat een dikkere cortex duidt op meer grijze cellen. Dat zou op zijn beurt weer leiden tot meer efficiëntie in de hersenen...”. Dus om het groeien van uw cortex te stimuleren, hier een fijn Tetris spelletje (nsfw).
[Bron: http://retecool.com,
Van Tetris krijg je een dikke Cortex.]

Een uurtje DDoS voor 10 euro

Gepost door erik op - 20:54 0 reacties

GData heeft onderzoek gedaan naar de ondergrondse economie. In het rapport staat te lezen hoe er geld wordt verdiend met botnets en waar de criminele services worden gehost.
[Bron: http://techworld.nl,
Een uurtje DDoS voor 10 euro.]

SP: open source moet Rotterdam redden

Gepost door erik op - 20:51 0 reacties

De SP in Rotterdam hekelt het feit dat de stad geen ambitie toont met het actieplan NOiV. 'De gemeente is uitsluitend gestandaardiseerd op Windows, Office en Exchange.'
[Bron: http://www.webwereld.nl,
SP: open source moet Rotterdam redden.]

DJ Rotonde Scratchen

Gepost door erik op - 20:49 0 reacties

Dit schijnt groot te worden op DJ gebied
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
DJ Rotonde Scratchen.]

WPA in 1 minuut gekraakt

Gepost door erik op - 16:38 0 reacties

De encryptie voor wifi ligt al jaren onder vuur, maar Japanse onderzoekers hebben de kraaktijd voor de zwakkere WPA-variant teruggebracht tot 1 minuut.
[Bron: http://techworld.nl,
WPA in 1 minuut gekraakt.]

Microsoft begint uitrol IE8 bij bedrijven

Gepost door erik op - 16:37 0 reacties

Microsoft pusht Internet Explorer 8 naar bedrijven via Windows Server Update Services. Maar de update wordt niet automatisch uitgerold naar de gebruikers.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft begint uitrol IE8 bij bedrijven.]

Google Maps lokaliseert gebruikers voor file-info

Gepost door erik op - 16:36 0 reacties

Google gebruikt de positie en snelheid van mobiele gebruikers om actuele file-informatie te genereren. De verzamelde gegevens zijn anoniem, benadrukt Google.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google Maps lokaliseert gebruikers voor file-info.]