Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

24 november 2009

Oeps bestanden gewist

Gepost door erik op 24 november 2009 - 13:37 1 reacties
Tips van de consumentenbond om verloren bestanden op de pc terug te halen.

Fictieve Facebook-pagina ontdekt

Gepost door erik op - 10:24 0 reacties
Fictieve Facebook-pagina ontdektPanda Security heeft een valse Facebook-pagina ontdekt, die expliciet ontworpen is met het doel gebruikerswachtwoorden te stelen. Omdat de URL en de inhoud van de webpagina vergelijkbaar zijn met het werkelijke sociale netwerk, kunnen gebruikers gemakkelijk verleid worden hun gebruikersnaam en wachtwoord te geven.
Op dat moment verschijnt een foutmelding, die gebruikers erop wijst dat het onveilig is door te klikken. Veel gebruikers negeren de foutmelding en belanden zo op de valse Facebook-pagina. Gegevens die op deze pagina worden ingevoerd, komen terecht bij de makers van de valse website. Beelden van het proces zijn hier te vinden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Fictieve Facebook-pagina ontdekt.]

Linkdump: John Mayer gebruikt camera uit publiek als bottle neck

Gepost door erik op - 10:22 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: John Mayer gebruikt camera uit publiek als bottle neck.]

Eusta maakt gedragscode bekend

Gepost door erik op - 10:19 0 reacties
Eusta maakt gedragscode bekendIets meer dan 2 maanden geleden maakte Eusta bekend dat de secundaire tickethandel betrouwbaarder moest worden. "Wij vinden dat hier iets aan gedaan moet worden dmv. van een gedragscode en hier wordt nu achter de schermen hard aan gewerkt." Dat heeft een woordvoerder destijds laten weten.
Afgelopen vrijdag heeft de branchevereniging voor de secundaire tickethandel een gedragscode aangenomen die per 1 januari 2010 in werking zal treden. De gedragscode is in overleg met de Consumentenautoriteit en het Ministerie van Economische Zaken totstand gekomen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Eusta maakt gedragscode bekend.]

Automatische ondertiteling op YouTube

Gepost door erik op - 10:18 0 reacties

Google maakt op haar blog bekend dat je video's op YouTube straks automatisch kunt laten voorzien van ondertitels. Voorheen kon je al handmatig ondertiteling toevoegen aan filmpjes. Door Google's automatic speech recognition (ASR) te combineren met het al bestaande systeem van YouTube, wordt die ondertiteling in de toekomst vanzelf gegenereerd.
Sinds de lancering van de mogelijkheid tot ondertitelen bij YouTube, is het aantal video's met ondertiteling behoorlijk gestegen. Maar als iedere minuut zo'n twintig uur aan video wordt geupload, is het niet te doen om onder al dat beeldmateriaal tekst te maken. Spraakherkenning moet dat een stuk makkelijker gaan maken.
Het systeem zit nu nog in de testfase. Vertalingen die vanaf deze week op YouTube verschijnen zullen nog niet altijd perfect zijn. Net als bij Google Voice verschijnen er in het begin waarschijnlijk een aantal foutieve vertalingen. In de loop van de tijd worden de vertalingen steeds beter.
Vooralsnog is de spraakherkenning alleen beschikbaar voor video's van bepaalde kanalen. Later krijgen alle video's de functionaliteit. YouTube wil de dienst in 51 talen gaan aanbieden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Automatische ondertiteling op YouTube.]

Ria Valk - Janus, pak me nog een keer

Gepost door erik op - 10:12 0 reacties

[Bron: http://www.zeepvrij.nl,
Ria Valk - Janus, pak me nog een keer.]

Windows 8 komt in 2012

Gepost door erik op - 10:07 0 reacties
Windows 8 komt in 2012Wie dacht dat Windows 7 nu echt de allerlaatste versie zou zijn van het populairste (en zo vaak verguisde) Operating Systeem ter wereld komt bedrogen uit. Windows 7 is inderdaad voorlopig de laatste Windows editie, tenminste tot 2012.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Windows 8 komt in 2012.]

Twitter wil niet langer weten wat je aan het doen bent

Gepost door erik op - 10:06 0 reacties
Twitter wil niet langer weten wat je aan het doen bentTwitter wil niet langer weten wat je aan het doen bent. En dat is, hoe klein het ook moge zijn, een belangrijke verandering in hun DNA. Het “What are you doing?” is vervangen door “What’s happening?”.
Of dit een grote impact zal hebben op het gebruik van Twitter is eigenlijk niet eens de vraag. Veel Twitterazzi gebruiken Twitter al lang als informatiekanaal en in veel gevallen als een vervanger van messenger of email. Biz Stone, mede-oprichter van het 140-character fenomeen zegt er zelf het volgende over "We don't expect this to change how anyone uses Twitter, but maybe it'll make it easier to explain to your dad".
En met dat laatste heeft hij gelijk. Twitter is zeker niet een "wat ben je aan het doen" feestje, maar is meer en meer geworden tot een live-feed van alles wat om gebruikers heen gebeurt. Twitter is daarmee veel eerder een real-live channel dan welke andere mediavorm dan ook. So "What's Happening?".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Twitter wil niet langer weten wat je aan het doen bent.]

Comptine D’un Autre Été: L’après Midi op 6 iPhones

Gepost door erik op - 10:04 0 reacties

Normaal laten we je graag zien wat voor ongein er allemaal mogelijk is met een iPhone, maar er zijn ook mensen die het speeltje van Apple naar the next level trekken. Neem de beste man die met 6 van die lulijzers Comptine D’un Autre Été: L’après Midi speelt van de componist Yann Tiersen. Muziek ken je vast wel van de film Amélie. Ik zeg, top!
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Comptine D’un Autre Été: L’après Midi op 6 iPhones.]

Panic button op sociale netwerksites

Gepost door erik op - 10:01 0 reacties
Panic button op sociale netwerksitesKinderen en tieners die door vreemden of mensen met oneerbare bedoelingen worden lastig gevallen op sites als Facebook en Netlog zullen binnenkort kunnen beschikken over een uniforme panicbutton. Die knop is een initiatief van de EU in samenwerking met de eigenaars van de verschillende sites. Zo schrijft De Morgen. Alle sociale netwerksites die in Europa actief zijn krijgen dezelfde knop. Het is de bedoeling dat indien de knop wordt ingedrukt zowel het bedrijf achter de site als de lokale overheid te hulp kunnen schieten.
Volgens Lorenz Bogaert van Netlog zal die knop er over enkele maanden zijn. Hij pleit wel voor een pan-Europees initiatief. "Het heeft een veel grotere impact als we het probleem met de hele sector aanpakken." Een aantal lokale initiatieven hebben al zo'n knop, maar volgens Bogaert is het impact ervan marginaal.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Panic button op sociale netwerksites.]

'IE 9 nu al razendsnel met Javascript'

Gepost door erik op - 10:00 0 reacties
Internet Explorer 9 is pas een aantal weken in ontwikkeling, maar heeft nu al bijna het JavaScript-snelheidsgat met Firefox en Chrome gedicht, claimt Microsoft.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'IE 9 nu al razendsnel met Javascript'.]

De belangrijkste internet-momenten van het decennium

Gepost door erik op - 09:59 0 reacties
De belangrijkste internet-momenten van het decenniumInternet is eigenlijk HET verhaal van de afgelopen 10 jaar. Het is een belangrijke katalysator voor veranderingen in het dagelijkse leven. Alles van verkoop tot en met politiek en popcultuur is door het www veranderd. Het geeft de gewone mensen de mogelijkheid de 'macht' naar zich toe te trekken. De International Academy of Digital Arts and Sciences heeft een lijst opgesteld van de belangrijkste internet-gebeurtenissen van het afgelopen decennium:
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De belangrijkste internet-momenten van het decennium.]

Azure gaat 1 januari de lucht in

Gepost door erik op - 09:56 0 reacties
Microsoft komt op 1 januari met de clouddienst Windows Azure. Die is dan een maand lang gratis te gebruiken.
[Bron: http://techworld.nl,
Azure gaat 1 januari de lucht in.]

Murdoch zet eerste stap, betalen voor Times Online

Gepost door erik op - 09:55 0 reacties
Murdoch zet eerste stap, betalen voor Times OnlineDe Britse krant The Times introduceert de komende lente een betaalmodel, waarbij bezoekers 0,90 pond of 1 euro zullen moeten betalen voor een dagpas van 24 uur.
Dat is indien de bezoeker niet over een jaarabonnement beschikt. Uitgever van de krant, James Harding, heeft dit gisteren bekendgemaakt op de jaarlijkse conferentie van de Society of Editors in Londen. De maatregel zal dus ingaan zes maanden nadat News Corp.-topman Rupert Murdoch bekend heeft gemaakt dat de tijd van gratis nieuws voorbij is. The Times en The Sunday Times worden de eerste Britse kranten die onder een betaalmodel komen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Murdoch zet eerste stap, betalen voor Times Online.]

22 november 2009

YouScrobble ript YouTube

Gepost door erik op 22 november 2009 - 20:23 0 reacties
Leuk plaatje gezien op YouTube en eigenlijk wil je het wel als mp3'tje hebben, dan helpt deze site daar bij.