Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

24 september 2008

The Twitter Song

Gepost door erik op 24 september 2008 - 09:52 0 reacties

[Bron: http://www.2525.com/log/,
The Twitter Song.]

Adeona

Gepost door erik op - 09:49 0 reacties
De open source-software Adeona gaat helpen om gestolen of zoekgeraakte notebooks terug te vinden. Het slaat IP-nummers en locatie op, maar kan ook foto's via de webcam maken.
Hier te downloaden.

Burgers kunnen persoonsgegevens inkijken op MijnOverheid.nl

Gepost door erik op - 08:57 0 reacties

Wat heeft de overheid aan gegevens over jou en mij opgeslagen? Op de website MijnOverheid.nl (https://www.mijnoverheid.nl/burger/) is na te zien, en kun je onder meer nalopen wat de overheid over jou heeft opgeslagen wat betreft persoonsgegevens, de namen van je ouders (met geboorteplaatsen en -data) en gegevens over huwelijk(en), en informatie over partner(s) en eventuele kinderen. Tot voor kort werd van de informatie, die opgeslagen is in de GBA (http://www.gba.nl/) (Gemeentelijke Basis Administratie persoonsgegevens), alleen een samenvatting getoond.
[Bron: http://www.livre.nl,
Burgers kunnen persoonsgegevens inkijken op MijnOverheid.nl.]

A4 E-book reader, het einde van papier in business

Gepost door erik op - 00:18 0 reacties

IrexTechnologies verraste me mij gisteren met de DR1000, een E-book reader met een A4 scherm wat prachtig en goed leesbaar is wat net zo leest als papier. Het heeft een prima batterijenleven van een week waar je makkelijk alle PDF documenten op ku......


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
A4 E-book reader, het einde van papier in business.]

'Tweederde bedrijven getroffen door cybercrime'

Gepost door erik op - 00:14 0 reacties

Twee op de drie bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Telecombedrijven worden het vaakst getroffen. Daarnaast: hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans om slachtoffer te worden.
[Bron: http://techworld.nl,
'Tweederde bedrijven getroffen door cybercrime'.]

Kredietcrisis lokt domeinkapers

Gepost door erik op - 00:13 0 reacties

Kredietcrisis lokt domeinkapers

Geld verdienen door de kredietcrisis wie wil dat nou niet. Door goed de namen van de te fuseren banken te raden en vervolgens de domeinnaam hiervan vast te leggen zou dat mogelijk moeten zijn. Combinaties van Royal Bank of Scotland, HBOS, Merrill Lynch, Lehman Brothers en Lloyds TSB zijn al vastgelegd. Via E-bay is de domeinnaam www.bankofamericamerrilllynch.com te koop. Zonder risicco is het niet omdat zgn. merkeigenaren in een gerechtelijke procedure deze domeinkapingen met succes kunnen bestrijden.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Kredietcrisis lokt domeinkapers.]

De muzikale snelweg

Gepost door erik op - 00:11 0 reacties

Wij willen reclamemakers absoluut niet op een idee brengen, maar in Lancaster in het Amerikaanse Californie bestaat een stuk weg die geluid maakt…
[Bron: http://www.vkmag.com/,
De muzikale snelweg.]

'Mobieltjes bedreigen spermakwaliteit'

Gepost door erik op - 00:10 0 reacties

Uit onderzoek is gebleken dat handsfree bellen kan leiden tot een afname van de kwaliteit van het sperma. Vooralsnog is er geen reden om het toestel uit de broekzak te halen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Mobieltjes bedreigen spermakwaliteit'.]

The battle of the search engines

Gepost door erik op - 00:07 0 reacties
De strijd tussen de zoekmachines wordt op veel manieren gestreden. Google, Yahoo en MSN streden onder meer op de buhne tegen elkaar...
De strijd tussen Google en MSN.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
The battle of the search engines.]

SanDisk komt met muziekalbum op flashkaartje

Gepost door erik op - 00:03 0 reacties

SanDisk en vier grote muziekmaatschappijen presenteren een nieuwe drm-vrije geluidsdrager: SlotMusic. Deze microSD-kaarten zijn geschikt voor mobieltjes en pc's.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
SanDisk komt met muziekalbum op flashkaartje.]

23 september 2008

Google en Microsoft weren ads

Gepost door erik op 23 september 2008 - 23:47 0 reacties

Google en Microsoft weren ads

Google en Microsoft hebben na dreiging met juridische stappen door India besloten voortaan reclame voor prenatale sekseselectie te staken. Als gevolg van culturele tradities geven veel Indiers de voorkeur aan jongens boven meisjes. Omdat daarnaast voor meisjes een bruidsschat moet worden betaald heeft selectieve abortus van meisjes, hoewel wettelijk verboden, een hoge vlucht genomen. Vorige maand heeft het Indiase Hooggerechtshof Microsoft, Google en Yahoo gevraagd te reageren op een klacht dat zij advertenties toelaten voor doe-het-zelf kits en dure genetische tests voor geslachtsbepaling.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google en Microsoft weren ads.]

Defend Obama game

Gepost door erik op - 23:39 0 reacties

Prins Charles is op een goede morgen naar Obama afgereisd om een beetje te ouwehoeren over dingen. Dan ineens, vanuit het niets, komen er overal Ku-Klux-Klan leden vandaan. Gelukkig heeft ome Charles zijn gigantische geweer bij zich en zal Obama wel even verdedigen. Succes!
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Defend Obama game.]

Zware Metaal-boer

Gepost door erik op - 23:24 0 reacties
IJzersterke teksten, goede vocalen en prachtige muziek. Wat wil je nog meer?...
[Bron: http://www.flabber.nl/,
Zware Metaal-boer.]