Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

18 januari 2010

Pas op wat je Twittert, voor je het weet ben je een terrorist

Gepost door erik op 18 januari 2010 - 22:02 0 reacties
Pas op wat je Twittert, voor je het weet ben je een terroristAls de NS weer eens te laat is wil ik nog wel eens 'uithalen' naar de nationale spoorwegen op Twitter. Even wat frustratie uiten is dat dan. Als je op Twitter rondkijkt ben ik daarin niet de enige. Maar misschien is het handig daar een beetje voorzichtig mee te zijn. let in ieder geval op WAT je twittert. Niet vanwege de NS, maar voor je het weet ben je een terrorist.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Pas op wat je Twittert, voor je het weet ben je een terrorist.]

FNV pleit voor isp-heffing op downloaden

Gepost door erik op - 22:01 0 reacties
Vakbond FNV stelt een heffing voor op internetaansluitingen waarmee consumenten dan een downloadlicentie voor multimedia krijgen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
FNV pleit voor isp-heffing op downloaden.]

New York Times klaar voor online betaalmodel

Gepost door erik op - 22:00 0 reacties
New York Times klaar voor online betaalmodelNa maanden van overleg tussen uitgevers en redacteurs, is de Amerikaanse krant The New York Times klaar om details over haar nieuwe betaalmodel aan te kondigen. Zo is te lezen in de New York magazine.
De krant zal een aantal artikels gratis blijven publiceren ten behoeve van toevallige bezoekers. Maar wie regelmatig de krant raadpleegt zal daarvoor moeten betalen. De Amerikaanse krant heeft volgens insiders gekozen voor het metered model van de Britse krant Financial Times. Daar kunnen onregelmatige bezoekers 1 artikel per maand lezen, terwijl geregistreerde niet-betalende bezoekers de kans krijgen 10 artikels te raadplegen. Betalende bezoekers kunnen kiezen voor 2 formules: één die 3,59 dollar per week kost; een andere voor 5,75 dollar per week.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
New York Times klaar voor online betaalmodel.]

Deutsche Nacktscanner TV debut

Gepost door erik op - 10:12 0 reacties

De Nederlandse naaktscanners krijgen Duitse software, die slechts een schematische weergave van het lichaam laten zien, waarop onregelmatigheden zijn aangegeven. Een Duitse TV-show test de boel eventjes en sluit af met een handige demonstratie van wat termiet is en hoe u zich daarmee efficient kunt ontdoen van uw onderbroek.


[Bron: http://retecool.com,
Deutsche Nacktscanner TV debut.]

17 januari 2010

Participatie videoclip van C-Mon & Kypski: More is Less

Gepost door erik op 17 januari 2010 - 21:01 0 reacties

De website www.oneframeoffame.com is iets meer dan een week online en nu al hebben ruim 7000 mensen een frame bijgedragen. Het idee, van Roel Wouters en Jonathan Puckey, is relatief simpel: Je gaat naar de website, zet je webcam aan en imiteert het frame dat je voorgeschoteld krijgt. Tezamen met de andere bezoekers maak je dan deel uit van de nieuwste videoclip van C-Mon & Kypski. De clip op de website wordt elk uur opnieuw gerenderd, dus iedereen die een frame schiet komt in een versie van de clip te staan. Momenteel wordt er gesproken met MTV over de mogelijkheid om de clip daar ook elke paar dagen up-te-daten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Participatie videoclip van C-Mon & Kypski: More is Less.]

Duitse overheid waarschuwt tegen gebruik Internet Explorer

Gepost door erik op - 14:57 0 reacties
De Duitse overheid heeft de internettende bevolking gewaarschuwd om internet explorer links te laten liggen en over te stappen naar een andere internetbrowser om veilig te kunnen blijven surfen. In alle versies van Internet Explorer zit een veiligheidslek die de oorzaak was van een aanval op Google afgelopen week. Microsoft heeft toegegeven dat hun internetbrowser de zwakke schakel in de aanval was. De waarschuwing komt van de officiele Duitse overheidsinstantie die zich bezighoudt met informatiebeveiliging.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Duitse overheid waarschuwt tegen gebruik Internet Explorer.]

Maak je eigen muziekje met YouTube

Gepost door erik op - 14:55 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Shadium Arcadium

Gepost door erik op - 14:53 0 reacties
Kun jij de muziek van Eminem en de Red Hot Chili Peppers wel waarderen? Dan zul je zeker aan je trekken komen
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Shadium Arcadium.]

PVVDN start met campagne

Gepost door erik op - 14:39 0 reacties
Eigen Domein Eerst. De Partij voor Vastleggen Domeinnamen, De PVVDN, heeft een leuke persiflage gemaakt op de campagne van Geert Wilders. "Want iedereen in Nederland heeft recht op een eigen domeinnaam".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
PVVDN start met campagne.]

Tijd voor een Spelletje: First Person Tetris

Gepost door erik op - 14:37 0 reacties
Van alle online spelletjes die ik de afgelopen tijd voorbij heb zien komen, heerst deze toch wel het allerhardst. In First Person Tetris draai je de vallende blokjes niet om, maar draai je het hele spel om. Strak gemaakt en met oog voor detail, getuige het vetplantje en de videorecorder bovenop de televisie. Retro met een twist!
[Bron: http://retecool.com,
Tijd voor een Spelletje: First Person Tetris.]

YouTube gaat dit jaar eindelijk winst maken

Gepost door erik op - 14:37 0 reacties
YouTube gaat dit jaar eindelijk winst makenYouTube, in november 2006 voor 1,65 miljard dollar overgenomen door Google, wordt dit jaar voor het eerst winstgevend. Dat berekende analist Doug Anmuth van de Barclays Bank. YouTube zal in 2010 zo'n 700 miljoen dollar aan inkomsten genereren, dat is 55% meer dan vorig jaar. YouTube slaagt er in wekelijks geld te verdienen aan zo'n 1 miljard video's. Ook de advertenties op de homepagina zijn in trek. Wie de homepgaina wil overnemen betaalt daarvoor 175.000 dollar (120.000 euro) per dag; kleinere advertenties op de homepagina gaan voor bedragen vanaf 50.000 (34.000 euro) per dag.
Hoewel de display-advertentie-activiteiten van Google miniem blijven tegenover de zoekadvertenties voorspelt Anmuth dat deze tak dit jaar 1,1 à 1,3 miljard dollar aan inkomsten zal genereren; goed voor 4 à 5% van Google's voor dit jaar geraamde inkomsten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
YouTube gaat dit jaar eindelijk winst maken.]

Linkdump: Santana!

Gepost door erik op - 14:34 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Santana!.]

Google beveiligt Gmail beter

Gepost door erik op - 14:31 0 reacties
Google beveiligt Gmail beter Spam die je inloggegevens opduiken, fake inlogaccounts, screencapturing in draadloze netwerken of het gewoon onbevoegd aanloggen met jouw webmail. Google beveiligt per direct haar gratis e-maildienst Gmail beter. Door middel van een zogenoemde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) beveiligt Gmail het maken van een verbinding met de webservers van Google beter. Deze veilige instelling kon de gebruiker al eerder activeren, per direct heeft Google de beveiligde verbinding aangezet bij het door je mails serven vanuit de browser. Als gebruiker dien je de pop-up -die vraagt om toestemming tot het openen van de Gmail in je browser- zelf uit te zetten. Google Docs en Google Calender worden tevens in de toekomst beter beveiligd bij opening in een browser.
HTTPS? Wordt reeds gebruikt bij bijvoorbeeld het afrekenen met een creditcard in de webbrowser. De gegevens tussen jou webbrowser en de server waar bijvoorbeeld je mails op draaien worden hiermee encrypted.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google beveiligt Gmail beter.]

Ford introduceert Twitter Auto

Gepost door erik op - 13:58 0 reacties
Ford introduceert Twitter AutoFord is bezig met de ontwikkeling van een nieuw dashboard, die het mogelijk maakt om Twitter berichten voor te lezen terwijl ze rijden. Dit presenteerde Alan Mulally vannacht op CES Las Vegas. Ze gaan deze mogelijkheid verwerken in hun nieuwe dashboard system.
De Twitter functie is onderdeel van Ford’s plan om auto’s te gaan verbinden met het internet. In de toekomst wordt het zelfs mogelijk om live muziek te streamen via Panadora. Deze toepassingen worden in samenwerking met Microsoft ontwikkeld.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Ford introduceert Twitter Auto.]

Oppassen voor Haïti Spam

Gepost door erik op - 13:57 0 reacties
Oppassen voor Haïti SpamAltijd weer duiken spam en malware verpreiders op als er een ramp gebeurt. De aanslag op het World Trade Center, de orkaan Katrina, de tsunami nabij Thailand, en hetzelfde zal dus ook nu met Haïti gebeuren.
De FBI maakte bekend dat een maand nadat de orkaan Katrina had huisgehouden er maar liefst 4600 websites waren waarop nep-hulpverleners geld aan het inzamelen waren om in hun eigen zak te steken. Vandaar ook dat ze nu een grootschalige waarschuwing eruit hebben gedaan dat men online voorzichtig moet zijn met mailtjes en sites die om geld vragen voor de slachtoffers van deze aardbeving.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Oppassen voor Haïti Spam.]

Overheid registreert bizarre domeinnamen

Gepost door erik op - 13:55 0 reacties
Binnenlandse Zaken heeft honderden domeinnamen geregistreerd. Naast ministerterhorst.nl gaat het dan ook om kuddedier.nl, hetbrooddesemiszuur.nl of bureacratischgedoe.nl.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Overheid registreert bizarre domeinnamen.]

Fabrikanten erkennen encryptiefout usb-sticks

Gepost door erik op - 13:54 0 reacties
SanDisk en Verbatim waarschuwen voor een encryptiefout in de software die werkt in combinatie met hun usb-sticks. Eerder waarschuwde Kingston al voor beveiligingsproblemen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Fabrikanten erkennen encryptiefout usb-sticks.]

Jullie zijn geweldig!

Gepost door erik op - 13:52 0 reacties
De korte film "Validation" van Kurt Kuenne is een sprookje over de magie van gratis parkeren en waardering krijgen. Kijk en word vrolijk!


Met dank aan Alexblogt.
[Bron: http://www.zeepvrij.nl,
Jullie zijn geweldig!.]