Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

12 april 2011

Tip uit de Internet Top100

Gepost door erik op 12 april 2011 - 10:47 0 reacties

- Gratis Lifehacking-boeken downloaden
Vanaf deze pagina kun je gratis PDF’s downloaden van diverse boeken op het gebied van Lifehacking en persoonlijke ontwikkeling.

- Horrormagazine Nachtvlinders
De Nachtvlinders is een online horrormagazine met dagelijks nieuws en recensies over horrorfilms, horrorboeken, horrorgames en horrorevenementen.

- Wat je ook gaat doen, maak een checklist!

11 april 2011

Linkdump: Help Mijn Man Is John Williams

Gepost door erik op 11 april 2011 - 13:47 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Help Mijn Man Is John Williams.]

Nederlands downloadverbod is websitefilter

Gepost door erik op - 13:39 0 reacties
Het downloadverbod dat het kabinet invoert is een internetfilter voor Nederlandse providers. Justitie wil zo buitenlandse sites blokkeren die illegaal muziek en films aanbieden.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nederlands downloadverbod is websitefilter.]

Downloaders vestigen hoop op fileshare-religie

Gepost door erik op - 13:38 0 reacties
Zweedse piraten vestigen hun hoop op het oprichten van een downloadreligie. CTRL+C en CTRL+V zijn heilig in de kerk van het Kopimisme, en het kopiëren van andermans werk is een teken van respect.
[Bron: http://webwereld.nl,
Downloaders vestigen hoop op fileshare-religie.]

'Google stopt met Street View in Duitsland'

Gepost door erik op - 11:59 0 reacties
Google stopt in Duitsland met het maken van straatfoto's voor Street View. Microsoft begint daar juist in Duitsland mee voor Bing Streetside.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Google stopt met Street View in Duitsland'.]

SMS’en, het kan ook anders

Gepost door erik op - 11:58 0 reacties
Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek zijn ze er achter gekomen dat er meer mogelijk is dan alleen SMS’en om je omgeving op de hoogte te stellen. Baanbrekende ontdekking om van je SMS-verslaving af te komen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
SMS’en, het kan ook anders.]

Rebecca Black Friday – Covers

Gepost door erik op - 11:55 0 reacties
Het nummer Friday van Rebecca Black is natuurlijk briljant. De covers zijn nog leuker.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Rebecca Black Friday – Covers.]

Vermist kind wordt met de hulp van Twitter binnen 3 uur gevonden

Gepost door erik op - 11:49 0 reacties
Vermist kind wordt met de hulp van Twitter binnen 3 uur gevonden Dat sommige dingen soms heel raar kunnen lopen, bewijst ook dit bericht. Op 6 april werd een 16 jarige jongen genaamd Faisal Fri, vermist uit zijn ouderlijk huis in Dhahran (Saoedi-Arabië). Dit nieuws bereikte Twitter en de hashtag #FaisalDH was een feit. Er werd een foto van de jongen getwitterd, voorzien van contactinformatie van zijn familie. Binnen 3 uur werd hij weer gevonden.
De originele Tweet van Mohammed AlModhayan werd aangemerkt als ‘Top Tweet’. Dit is mede te danken aan de vele ReTweets en mentions, die deze oproep teweeg bracht. Zo wordt maar weer bevestigd dat social media mensen met elkaar verbind en het in dit soort situaties een heel handig hulpmiddel is.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vermist kind wordt met de hulp van Twitter binnen 3 uur gevonden.]

Politievordering Al-Qaeda-site onwettig

Gepost door erik op - 11:47 0 reacties
De recherche gaat zijn boekje te buiten met de eis aan website Publicintelligence.net om te stoppen met publiceren van een Al-Qaeda magazine. Ze mogen dat niet zonder tussenkomst van de rechter.
[Bron: http://webwereld.nl,
Politievordering Al-Qaeda-site onwettig.]

Hyves introduceert fanpagina's

Gepost door erik op - 11:47 0 reacties
Hyves introduceert fanpagina's Vanaf vandaag is het mogelijk om op Hyves een speciale fanpagina aan te maken, om ook zo in contact te komen met fans. Deze officiële plek binnen het netwerk speelt in op de behoefte van marketeers om structureel sociaal te zijn. Hyves helpt marketeers op weg met advies en een model over 24/7 aanwezigheid. Heineken, Vodafone, Axe, Lipton en Nike zijn de eerste merken met een Hyves fanpagina.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves introduceert fanpagina's.]

Oh god. Ke$ha zonder Auto Tune

Gepost door erik op - 11:45 0 reacties

Met de Auto Tune software is de 'muziek' van Ke$ha al niet aan te horen, maar moet je eens horen wat er gebeurt als er geen Auto Tune wordt gebruikt. Echt te erg voor woorden. Maar helaas is dat met iets teveel 'artiesten' van tegenwoordig het geval, afgezien van Justin Bieber. Die heeft echt talent.
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Oh god. Ke$ha zonder Auto Tune.]

5 gewiekste add-ons voor IE9

Gepost door erik op - 11:42 0 reacties
Ja, ook voor Internet Explorer zijn er add-ons beschikbaar. En sommige zijn zeker de moeite waard. Hier volgen 5 add-ons voor zeer uiteenlopende doeleinden.
[Bron: http://webwereld.nl,
5 gewiekste add-ons voor IE9.]

De Unboxing video die anderen overbodig maakt

Gepost door erik op - 11:42 0 reacties
Tegenwoordig maakt elke boerenlul die een wannabee telefoon of spelcomputer bij de Wehkamp besteld een zogenaamde Unboxing video, maar als jij niet in het bezit bent van een iPad 6, iPhone 14, Wii 2 of andersoortige gadget die iedereen wil hebben, maar waarvan niemand nog het bestaan weet, moet je ook zeker geen Unboxing video maken. Daarom, en alleen daarom, deze Unboxing video, die alle andere Unboxing video’s overbodig maakt.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
De Unboxing video die anderen overbodig maakt.]

'Amerika meldt terreurdreiging via Twitter en Facebook'

Gepost door erik op - 11:40 0 reacties
De Amerikaanse overheid wil in de toekomst meldingen van terreurdreiging gaan verspreiden via Facebook en Twitter. Dat zou in documenten staan die in handen zijn gekomen van AP.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Amerika meldt terreurdreiging via Twitter en Facebook'.]

Veiligheid online veruit de grootste zorg

Gepost door erik op - 11:39 0 reacties
Veiligheid online veruit de grootste zorg Volgens een nieuwe poll van Microsoft, onlangs gehouden via MSN onder 11.000 internetgebruikers in 21 landen, heeft tweederde van de consumenten de meeste zorg over veiligheid en virussen wanneer zij online surfen, gevolgd door snelheid, gebruiksgemak en privacy. In Nederland is veiligheid zelfs voor bijna driekwart van de consumenten de belangrijkste zorg. Juist als het gaat om veiligheid signaleert het onderzoek ook alarmerend gedrag bij consumenten: een op de drie consumenten geeft toe bestanden te downloaden waarvan zij weten dat ze verdacht zijn.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Veiligheid online veruit de grootste zorg.]

Vaticaan: hackers zijn net christenen

Gepost door erik op - 11:38 0 reacties
Het Vaticaan ziet duidelijke parallellen tussen hackerfilosofie en christelijke principes. "Ware hackers bouwen dingen, crackers maken alleen maar dingen kapot."
[Bron: http://webwereld.nl,
Vaticaan: hackers zijn net christenen.]

Lik eens aan je iPhone

Gepost door erik op - 11:37 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Virale hit voor Desperados op YouTube

Gepost door erik op - 11:34 0 reacties
Virale hit voor Desperados op YouTubeHet Franse reclamebureau Dufresne Corrigan Scarlett heeft in samenwerking met creatief digitaal productiebureau MediaMonks een opvallend YouTube kanaal voor Desperados gelanceerd. Na een korte leeftijdscheck kom je als bezoeker op een huiskamer feestje, waar een slimme Facebook koppeling ervoor zorgt dat je op allerlei plekken je vrienden tegenkomt. Na een toast met de andere bezoekers, uiteraard met flesjes Desperados, breekt het echte feest los. Het speciale aan de interactieve video is het gebruik van de YouTube functionaliteit om het verhaal te vertellen: de volumeknop, slider en fullscreen button spelen een rol in de interactieve ervaring.
Het Franse bureau is verantwoordelijk voor het above the line concept, MediaMonks bedacht en produceerde de online campagne op: http://www.youtube.com/desperados
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Virale hit voor Desperados op YouTube.]

Bejaarde vrouw sluit Armenië af van internet

Gepost door erik op - 11:27 0 reacties
Een vrouw van 75 jaar uit Georgië heeft per ongeluk buurland Armenië tijdelijk afgesloten van internet. De bejaarde dame hangt nu een fikse gevangenisstraf boven het hoofd.
[Bron: http://digitallife.nl,
Bejaarde vrouw sluit Armenië af van internet.]

Recherche wil site met Al Qaida-blad uit de lucht

Gepost door erik op - 11:27 0 reacties
De Nationale Recherche eist dat Publicintelligence.net stopt met het publiceren van het magazine Inspire. Dat blad wordt gelinkt aan Al Qaida. Maar de site en de Nederlandse hoster weigeren.
[Bron: http://webwereld.nl,
Recherche wil site met Al Qaida-blad uit de lucht.]

Gratis Telegraaf door gat in betaalmuur

Gepost door erik op - 11:16 0 reacties
De betaalmuur die De Telegraaf om haar online krant heeft gebouwd, blijkt lek. De artikelen worden niet beschermd als iemand de url handmatig invoert.
[Bron: http://webwereld.nl,
Gratis Telegraaf door gat in betaalmuur.]

Nederland laat HoneySpider los op malware

Gepost door erik op - 11:15 0 reacties
Nederland werkt samen met België en Luxemburg in de strijd tegen malware. De landen gaan het project HoneySpider testen. Een crawler gaat automatisch websites testen op de aanwezigheid van malware,
[Bron: http://webwereld.nl,
Nederland laat HoneySpider los op malware.]

Elke Power Ranger ooit in 1 gevecht

Gepost door erik op - 11:15 0 reacties
Dit is één groot gevecht waarbij elke Power Ranger ooit aan mee vecht. Filmpje van het jaar, hoor ik je zeggen? Absoluut! Beter dan dit wordt het niet. Er is maar één woord die dit gevecht kan omschrijven: AWESOME. En EPIC, dat omschrijft het ook wel.


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Elke Power Ranger ooit in 1 gevecht.]

Gezichten in Street View Zwitserland moeten onherkenbaar

Gepost door erik op - 11:12 0 reacties
Gezichten in Street View Zwitserland moeten onherkenbaarGoogle moet in Zwitserland gezichten in Street View niet alleen vervagen maar ook echt onherkenbaar gaan maken. Dat is Google door een Zwitserse rechtbank opgelegd. Bij World Radio Switzerland spreken ze al van een "major set back for google", dit betekent namelijk dat Google opnieuw aan de slag kan met alle gemaakte Street View foto's om 1 voor 1 alle gezichten en kentekenplaten onherkenbaar te maken. De uitspraak wordt daar gezien als een overwinning voor de privacy watchdog van Zwitserland, al sinds Street View 2 jaar geleden daar verscheen zijn ze bezig tegen Google, in 2009 eiste Zwitserland al dat Street View in het land verboden zou worden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Gezichten in Street View Zwitserland moeten onherkenbaar.]

Boom Boom Boom, Weehoo!

Gepost door erik op - 11:10 0 reacties
Dit meisje is bezig haar grenzen te verleggen en probeert wat minder nerderig over te komen. Ze gaat los op Boom Boom Boom Weehoo en wordt een nieuwe internethit, de vraag is alleen of ze het helemaal zo bedoeld heeft.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Boom Boom Boom, Weehoo!.]

In overtreding door toevoegen van LinkedIn contact

Gepost door erik op - 11:09 0 reacties
In overtreding door toevoegen van LinkedIn contactDe rechtbank in Arnhem heeft in een kort geding bepaald dat een werknemer een boete van 20.000 euro moet betalen omdat hij twee keer in overtreding is geweest van een relatiebeding. Een keer vanwege een "verboden lunch" en een keer vanwege het toevoegen van een LinkedIn contact.
Een relatiebeding is een bepaling in de arbeidsovereenkomst waarin wordt afgesproken dat er na beëindiging van het arbeidscontract beperkingen zijn in de mate waarop contact onderhouden mag worden met relaties van de werkgever. In deze zaak was het werknemer verboden om contact te hebben of te onderhouden met een groot aantal (medewerkers van) relaties van zijn voormalig werkgever. De helft van de boete van 20.000 euro werd door de rechtbank opgelegd omdat de werknemer deelgenomen heeft aan een (vooraf georganiseerde) lunch met medewerkers van een relatie van de vorig werkgever. De andere helft van de boete is opgelegd omdat de werknemer een LinkedIn connectie had gelegd met een werknemer van een van de bedrijven waarmee hij geen contact meer mocht hebben.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
In overtreding door toevoegen van LinkedIn contact.]

Aanpakken online piraterij in de VS geen succes

Gepost door erik op - 11:07 0 reacties
Aanpakken online piraterij in de VS geen succesHet in beslag nemen van 'filesharing' gerelateerde domeinnamen door de Amerikaanse regering hebben de laatste maanden heel wat onenigheid veroorzaakt. Ondanks flinke kritiek uit verschillende hoeken rechtvaardigen de verantwoordelijke autoreiten hun acties en claimen ze dat het een effectieve tool is in de strijd tegen internet piraterij. Maar degenen die eens goed kijken naar het eindresultaat zien al snel dat de werkelijkheid een ander beeld schildert. De afgelopen paar maanden hebben een reeks 'domein aanvallen' door de DOJ en de ICE de headlines op het internet gehaald. Onder de vlag van "Operation in our Sites" hebben de autoriteiten een dozijn filesharing en streaming websites uit de lucht gehaald, als ook een stuk of 80 sites die namaakgoederen verkochten.
Omdat er nergens servers in beslag zijn genomen zijn de meeste filesharing en streaming websites in slechts een paar minuten tijd, om wat instellingen te veranderen, verder gegaan op een nieuw domein. Zo werden er in februari 10 domeinnamen van 6 verschillende sport streaming services het doelwit. Nadat er duizenden dollars waren besteed om de sites uit de lucht te halen, waren ze binnen korte tijd weer volledig operationeel onder andere domeinnamen. Vandaag de dag is een van de zes niet meer toegankelijk. En zo blijkt ook dit dus nog geen succesvolle aanpak van deze vorm van 'cybercrime'.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Aanpakken online piraterij in de VS geen succes.]

Bestellen bij de McDrive

Gepost door erik op - 11:04 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

De overheid weet altijd waar u bent

Gepost door erik op - 11:01 0 reacties
Telecombedrijven zijn verplicht om alle gegevens 12 maanden te bewaren. Wie je belt en sms't, wanneer je dat doet, maar ook waar. Uw telecomprovider weet altijd waar u bent en de overheid ook.
[Bron: http://webwereld.nl,
De overheid weet altijd waar u bent.]

Spamalarm na hack grootste e-mailmarketeer

Gepost door erik op - 11:01 0 reacties
Honderdduizenden mailadressen en bijbehorende namen zijn via een grote cyberinbraak in handen van spammers gekomen. De buit is gehaald bij Epsilon, 's werelds grootste e-mailmarketeer.
[Bron: http://webwereld.nl,
Spamalarm na hack grootste e-mailmarketeer.]

Sexy Sax Man

Gepost door erik op - 11:00 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Mozilla nagelt trage add-ons aan schandpaal

Gepost door erik op - 10:59 0 reacties
Mozilla pakt Firefox-extensies aan die de browser afremmen. Het gaat gebruikers waarschuwen voor add-ons die voor te veel vertraging zorgen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Mozilla nagelt trage add-ons aan schandpaal.]

Windows 8 krijgt ribbon-interface van Office

Gepost door erik op - 10:58 0 reacties
Microsoft voorziet Windows 8 van de ribbon-interface die al in Office zit. Het werkt nu aan deze herziening van de Windows Verkenner.
[Bron: http://webwereld.nl,
Windows 8 krijgt ribbon-interface van Office.]