Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

23 mei 2011

Top of Flop

Gepost door erik op 23 mei 2011 - 16:51 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google en Facebook beïnvloeden G8 wereldtop

Gepost door erik op - 16:48 0 reacties
De grootste internetbedrijven ter wereld strijden deze week tegen de machtigste landen ter wereld tijdens de G8-bijeenkomst in Parijs. Inzet is de macht over open internet, privacy en copyright.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google en Facebook beïnvloeden G8 wereldtop.]

Google lekt profiellinks 35 miljoen gebruikers

Gepost door erik op - 16:48 0 reacties
De links naar de profielen van 35 miljoen Google-gebruikers blijken via één online bestand te downloaden. Een nieuw script verzamelt al automatisch van die mensen persoonlijke gegevens.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google lekt profiellinks 35 miljoen gebruikers - update.]

Ziggur introduceert voordelig gezinsaccount

Gepost door erik op - 16:47 0 reacties
Ziggur, een online dienst waarmee internetgebruikers kunnen opgeven wat na hun dood met al hun internetaccounts en andere online zaken moet gebeuren, komt met een nieuw type account, het gezinsaccount. Deze moet eind juni beschikbaar zijn, laat Ziggur aan Digital Life weten.
[Bron: http://digitallife.nl,
Ziggur introduceert voordelig gezinsaccount.]

Lady Gaga kiest voor Google Chrome

Gepost door erik op - 16:46 0 reacties
Om de release van haar nieuwe album nog maar eens wat extra onder de aandacht te brengen, heeft Lady Gaga haar medewerking verleend aan een anderhalve minuut durende reclamespot voor Google's Chrome browser.
[Bron: http://digitallife.nl,
Lady Gaga kiest voor Google Chrome.]

'Facebook moet eigenlijk kinderen onder de 13 toelaten'

Gepost door erik op - 16:45 0 reacties
'Facebook moet eigenlijk kinderen onder de 13 toelaten'Volgens Facebook CEO Mark Zuckerberg moeten jonge kinderen wel worden toegestaan op de site voor educatieve doeleinden. "In de toekomst zal software en technologie mensen in staat stellen veel te leren van hun mede-studenten," aldus Zuckerberg op de NewSchools Summit in California.
Momenteel staat Facebook alleen mensen van 13 en jaar en ouder toe zich aan te melden op de site, al is het niet moelijk dat te omzeilen. Consumer Reports meldde onlangs dat er ongeveer 7,5 miljoen minderjarige kinderen op Facebook zitten. Ook steeds meer ouders staan hun kinderen toe een profiel aan te maken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
'Facebook moet eigenlijk kinderen onder de 13 toelaten'.]

Justitie haalt server Piratenpartij neer

Gepost door erik op - 16:44 0 reacties
De Piratenpartij van Duitsland is door de politie offline gehaald. De server van de partij is in beslag genomen en wordt doorzocht. De Duitse justitie zegt op verzoek van Frankrijk te handelen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Justitie haalt server Piratenpartij neer.]

Kroes: afknijpende operators aanpakken

Gepost door erik op - 16:44 0 reacties
ICT-commissaris Neelie Kroes heeft opdracht gegeven tot een pan-Europees onderzoek naar operators die blokkeren of afknijpen. "Ik sta klaar om het te verbieden", aldus Kroes tegen Webwereld.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kroes: afknijpende operators aanpakken.]

5 krankzinnige IT-commercials

Gepost door erik op - 16:43 0 reacties
IT-commercials hebben de neiging om erg saai te zijn. Wellicht als antireactie daarop, zijn er aardig wat die de onderkaak flink doen zakken. Dit is een selectie van vijf van de meest verknipte.
Dat smakeloosheid een deugd is waar Microsoft absoluut niet vies van is, wordt prachtig gedemonstreerd in het volgende pareltje. Natuurlijk was de privénavigatie optie een goede functie van Internet Explorer 8, maar om dat op deze manier duidelijk te maken vergt toch wel wat moed. De man in deze video blijkt even vunzig als eerlijk, wanneer hij aan zijn vrouw de laptop uitleent waarop hij klaarblijkelijk knoerthard pornografisch materiaal op aan het bekijken is. De man wordt vervolgens op zijn beurt getrakteerd op een lading goorheid waar zelfs de viezeriken op zijn scherm geen brood van zouden lusten. Niet één keer, maar meermalen wordt de man volledig ondergekotst. Slik je broodje dus even door en zet je biertje even neer voordat je op onderstaande grafische content klikt.
[Bron: http://webwereld.nl,
5 krankzinnige IT-commercials.]

Firefox add-on bespiedt gebruikers

Gepost door erik op - 16:37 0 reacties
Een populaire add-on voor Firefox blijkt gebruikers stiekem overal op het internet te volgen. Ook als iemand Privénavigatie aan heeft staan, houdt de plug-in bij welke websites hij bezoekt.
[Bron: http://digitallife.nl,
Firefox add-on bespiedt gebruikers.]

Sevilla in 111 Gigapixels

Gepost door erik op - 16:34 0 reacties
Heb je binnenkort een stedentripje naar het Spaanse Sevilla gepland? Gewoon afzeggen, want met deze foto van maar liefst 111 Gigapixels moet je ook een heel eind komen.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Sevilla in 111 Gigapixels.]

Viber: alleen Vodafone Nederland blokkeert ons

Gepost door erik op - 16:33 0 reacties
De populaire chat- en voipdienst Viber wordt geblokkeerd in onder meer Libië, Iran en Egypte. En door Vodafone in Nederland. Vodafone sust: "Met een extra BloX kan het wel."
[Bron: http://webwereld.nl,
Viber: alleen Vodafone Nederland blokkeert ons.]

Fotogalerie: USA tijdens de depressie

Gepost door erik op - 16:32 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Telecombedrijven moeten op zoek naar nieuwe verdienmodellen

Gepost door erik op - 16:31 0 reacties
Telecombedrijven moeten op zoek naar nieuwe verdienmodellenKPN maakte eind april bekend dat ze het sms verkeer met 10% heeft zien dalen. De reden is dat wij steeds vaker op zoek gaan naar gratis alternatieven, om zo onze telefoonkosten te drukken. Dit tot groot ongenoegen van onze telecomproviders. Maar de Tweede Kamer neemt het voor ons op en is er op tegen dat telecomproviders extra geld gaan vragen voor deze diensten. Laat staan blokkeren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Telecombedrijven moeten op zoek naar nieuwe verdienmodellen.]

The Offline Social Network

Gepost door erik op - 16:30 0 reacties
Het blijkt dat je op straat toch minder privegegevens kwijt wil dan op Facebook of Hyves. Deze twee mannen fungeren als een Offline Social Network.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
The Offline Social Network.]

Tweede Kamer eist keiharde netneutraliteit

Gepost door erik op - 16:29 0 reacties
De Kamer heeft een motie aangenomen om netneutraliteit te garanderen en operators te verbieden te discrimineren naar soort gebruik van dataverkeer.
[Bron: http://webwereld.nl,
Tweede Kamer eist keiharde netneutraliteit.]

Netwerkkapende BOFH moet 1,5 miljoen betalen

Gepost door erik op - 16:27 0 reacties
Terry Childs, de ex-netwerkbeheerder van de gemeente San Francisco, zit al voor vier jaar vast. Nu moet hij ook 1,5 miljoen dollar schadevergoeding betalen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Netwerkkapende BOFH moet 1,5 miljoen betalen.]

Verhagen geeft uitleg over Digitale Agenda (video)

Gepost door erik op - 16:26 0 reacties
Minister Verhagen heeft van de week zijn Digitale Agenda gepresenteerd. Hij wil vooral besmette computers aanpakken en overheidsdata open beschikbaar maken.
[Bron: http://webwereld.nl,
Verhagen geeft uitleg over Digitale Agenda (video).]

Netflix en Bittorent verbruiken veel bandbreedte

Gepost door erik op - 16:24 0 reacties
Netflix en Bittorent verbruiken veel bandbreedteIn Europa is BitTorrent, de P2P file sharing tool, goed voor meer dan 28% (59,7% upstream en 21,6% downstream) van al het internetverkeer. In Amerika is het de streaming sevice van Netflix die voor het meeste verkeer zorgt, daar staat BitTorrent echter op de tweede plek. Zo blijkt uit een onderzoek van Sandvine. Als we kijken naar de cijfers van Europa is goed te zien dat P2P filesharing flink is toegenomen ten opzichte van vorig jaar, terwijl surfen op het web flink is gedaald.
"The overall conclusion we can draw from the data is that in Europe and North America BitTorrent traffic continues to grow spectacularly, something that may in part be attributed to the shutdown of LimeWire."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Netflix en Bittorent verbruiken veel bandbreedte.]

Brein claimt neerhalen 203 piratensites

Gepost door erik op - 16:23 0 reacties
Brein claimt in de eerste vier maanden van dit jaar 203 websites "ontoegankelijk" te hebben gemaakt. Het ging voornamelijk om peer-to-peer uitwisselsites, streaming sites en cyberlocker link sites.
[Bron: http://webwereld.nl,
Brein claimt neerhalen 203 piratensites.]

Een jaar Spotify in Nederland

Gepost door erik op - 16:23 0 reacties
Een jaar Spotify in NederlandEen jaar geleden lanceerde Spotify voor Nederlandse muziek liefhebbers de mogelijkheid "to listen to whatever music they want, whenever and wherever."
Door toegang te bieden tot alle soorten muziek met meer dan 13 miljoen nummers in een eenvoudige gebruiksomgeving biedt Spotify een muziek service beter dan piraterij. In het eerste jaar in Nederland is er: Voor meer dan 2.000 jaar aan muziek afgespeeld. Worden er miljoen tracks iedere maand gestreamd. Komen er maandelijks nog altijd tienduizenden nieuwe gebruikers bij. Is de Jeugd van Tegenwoordig de populairste nederlandse artiest en is Rolling in the deep van Adele het meest populaire nummer. En dit is nog maar het begin. "Thanks so much, for your unbelievable support. Stay tuned for more exciting news over the coming months, which will make the Spotify experience even better," aldus Daniel Ek, oprichter en CEO van Spotify.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een jaar Spotify in Nederland.]

Een op tien aankopen via internet

Gepost door erik op - 16:14 0 reacties
Nederlanders hebben er geen probleem mee om online te shoppen. 70% winkelt wel eens online en 10% van alle aankopen is het afgelopen jaar via internet aangeschaft.
[Bron: http://digitallife.nl,
Een op tien aankopen via internet.]

Gooi eens een frisbee

Gepost door erik op - 16:14 0 reacties
We kunnen veel zeggen van aankomend American Football talentje Brodie Smith, maar dat gooien heeft hij alleraardigst onder de knie...
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Gooi eens een frisbee.]

Nederlands kinderpornofilter definitief van de baan

Gepost door erik op - 16:13 0 reacties
De Tweede Kamer steunt minister Opstelten in zijn plan geen filter bij providers in te stellen tegen kinderpornosites. De mogelijkheid om encryptie strafbaar maken staat nog wel open.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nederlands kinderpornofilter definitief van de baan.]

OPTA gaat DPI-gebruik KPN onderzoeken

Gepost door erik op - 16:13 0 reacties
De OPTA moet onderzoek doen naar de manier waarop KPN het dataverkeer van zijn klanten controleert. De gebruikte techniek, Deep Packet Inspection, tast mogelijk de privacy aan van burgers.
[Bron: http://webwereld.nl,
OPTA gaat DPI-gebruik KPN onderzoeken -UPDATE.]

Twitter door de grens van 300 miljoen accounts

Gepost door erik op - 16:12 1 reacties
Twitter door de grens van 300 miljoen accountsAfgelopen nacht heeft op Twitter de registratie plaatsgevonden van het 300 miljoenste account. Twopcharts zag deze mijlpaal aankomen en heeft het in real-time gevolgd. Op 20 januari van dit jaar werd de grens van van 200 miljoen gebruikers bereikt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Twitter door de grens van 300 miljoen accounts.]

Microsoft maakt superveilig https-alternatief

Gepost door erik op - 16:11 0 reacties
Onderzoekers van Microsoft hebben een nieuwe variant op het http-protocol bedacht die WiFi-gebruikers moet beschermen tegen hackers: HTTPi. Een toevoeging op het alomtegenwoordige https.
[Bron: http://webwereld.nl,
Microsoft maakt superveilig https-alternatief.]

'Pirate Bay krijgt grootste hardware upgrade ooit'

Gepost door erik op - 16:07 0 reacties
Ondanks de hevige druk van de entertainmentindustrie ziet torrentsite The Pirate Bay kans om te groeien, en flink ook. De site breidt uit met tien extra servers.
[Bron: http://webwereld.nl,
'Pirate Bay krijgt grootste hardware upgrade ooit'.]

Amerikanen willen meer grip op het internet

Gepost door erik op - 16:07 0 reacties
De Amerikaanse regering wil een strengere controle op het wereldwijde internet, met meer ruimte voor opsporingsdiensten en nauwere militaire samenwerking in de strijd tegen cyberaanvallen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Amerikanen willen meer grip op het internet.]

Ouders noemen kind naar Like-knop Facebook

Gepost door erik op - 16:07 0 reacties
Twee kersverse ouders uit Israël hebben hun pasgeboren kind Like genoemd. Zij lieten zich inspireren door de populaire Like-knop op Facebook.
[Bron: http://digitallife.nl,
Ouders noemen kind naar Like-knop Facebook.]

Kabinet dwingt isp's botnets aan te pakken

Gepost door erik op - 16:06 0 reacties
De aanpak van botnets faalt. Daarom moeten isp's beter samenwerken. Een gezamenlijke 'clearing house' moet in de toekomst besmette pc's detecteren en ontsmetten. Dat vindt het Kabinet.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kabinet dwingt isp's botnets aan te pakken.]

Frankrijk schort three strikes handhaving op

Gepost door erik op - 16:06 0 reacties
De uitvoerder van het Franse three strikes beleid is gehackt. Uit voorzorg is besloten om de praktijken van dat uitvoerende bedrijf stil te leggen. Op dit moment kan de wet niet worden gehandhaafd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Frankrijk schort three strikes handhaving op.]