Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

12 augustus 2009

The N00b Boyfriend and the L33t Parents

Gepost door erik op 12 augustus 2009 - 10:22 0 reacties
Je zal toch maar een vriendje meenemen die niets van computers afweet. Dat is een zekere FAIL!
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
The N00b Boyfriend and the L33t Parents.]

11 augustus 2009

Microsoft: IE6 blijft gewoon bestaan

Gepost door erik op 11 augustus 2009 - 22:59 0 reacties

Veel ontwikkelaars willen af van IE6 browser omdat ontwikkelen daarvoor frustrerend moeilijk is. Microsoft zegt dat het onmogelijk is om de ondersteuning van verouderde browser stop te zetten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft: IE6 blijft gewoon bestaan.]

Docu: Man on Wire

Gepost door erik op - 22:57 0 reacties

De docu Man on Wire werd onder andere bekroond met een Oscar voor beste documentaire en gaat over de Fransman Philippe Petit die op 7 augustus 1974 op een touw stapte dat op illegal wijze gespannen was tussen de Twin Towers in New York, destijds de hoogste gebouwen ter wereld. Na bijna een uur te hebben gedanst op het touw, werd hij gearresteerd, onderworpen aan een psychologisch onderzoek en in hechtenis genomen, voordat hij eindelijk vrij werd gelaten.
lees verder
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Docu: Man on Wire.]

Muse A Capella

Gepost door erik op - 22:54 0 reacties

Knights Of Cydonia van Muse vráágt erom a capella gecovered te worden, vond de maker van dit filmpje. Of we daar blij mee moeten zijn, is een tweede. Wij zijn slechts de boodschapper.


lees verder
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Muse A Capella.]

Sunday Times proefmodel voor kranten

Gepost door erik op - 22:46 0 reacties

Sunday Times proefmodel voor krantenDe Britse zondagskrant Sunday Times wordt het proefmodel van Rupert Murdoch's betalende internetmodel.
In november komt News Corp, de eigenaar van o.a. de Wall Street Journal, The Sun en The Times, met een aparte nieuwssite Sundaytimes.co.uk. Het is nog niet duidelijk of die toegankelijk wordt via een abonnementsmodel of dat elk bezoek apart zal worden afgerekend.
De plannen maken deel uit van de totale ommekeer die Murdoch aankondigde in de manier waarop hij nieuws beschikbaar wil maken. ‘De tijd van gratis nieuws op internet is voorbij,' zei Rupert Murdoch, die wil dat lezers voor al zijn nieuwssites gaan betalen. Hij voegde daar aan toe dat tegen juni 2010 al de sites van zijn uitgeversconcern alleen tegen betaling te bezoeken zullen zijn.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Sunday Times proefmodel voor kranten.]

Nothing else matters verkracht!

Gepost door erik op - 22:39 0 reacties

De heren van Metallica hebben jaren geleden de oorlog verklaard aan illegaal downloaden. Begrijpelijk, want al die ettertjes die zomaar voor nop je muziek jatten, daar kan je als ruige rocker natuurlijk geen hypotheek van betalen en je kinders van voeren. Maar Metallica vrienden neem eens een kijkje wat Dr K Chaudhry uit India met jullie juweeltje Nothing Else Matters heeft gedaan!
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Nothing else matters verkracht!.]

Bieden op ongebruikte tickets

Gepost door erik op - 22:31 0 reacties

reicketEen fraai idee uit ons eigen land, Re-ticket.com is een soort Marktplaats voor vliegtickets. Het kan gebeuren dat je door omstandigheden je tickets niet kunt gebruiken en ook niet meer kunt inwisselen. Dan kan deze site je te hulp schieten. Het verbindt kopers en verkopers van tickets voor vliegtuig, boot, trein en bus.
De verkopers kunnen de details van de ticket direct invoeren inclusief de gewenste prijs en de duur van de veiling. Kopers kunnen bieden op de tickets en de hoogste prijs wint. Een handige manier om goedkoop een last minute vakantie te boeken? Je kunt je zoekopdrachten opslaan met een persoonlijke RSS-feed (registratie verplicht, maar gratis) en automatisch een melding krijgen als een ticket voor je gewenste reis te koop wordt aangeboden. Onder aan de homepage staat een ticketspotter met een aantal interessante veilingen die op dat moment lopen.
Check ook de handleiding hoe je op Marktplaats via RSS op de hoogte kunt blijven van koopjes.
[Bron: http://lifehacking.nl,
Bieden op ongebruikte tickets.]

95 procent van de mail is spam

Gepost door erik op - 22:27 0 reacties

Uit de nieuwe onderzoeken van Symantec en McAfee blijkt dat nu nog maar vijf procent van de mail in Nederland geen spam is. Maar op het gebied van malware is juli een rustige maand.
[Bron: http://techworld.nl,
95 procent van de mail is spam.]

7 zonden op sociale netwerken

Gepost door erik op - 22:27 0 reacties

Veel mensen zijn verslaafd aan sociale netwerken. Het kan dan gaan om Twitter, Hyves, Facebook of LinkedIn. Sommigen gebruiken ze zelfs allemaal tegelijk, als bezetenen, zelfs IT-beveiligingsmensen die beter zouden moeten weten.
[Bron: http://techworld.nl,
7 zonden op sociale netwerken.]