Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

3 juni 2009

HeidiKlum VS Obama gebruiken Lovelips App voor de iPhone

Gepost door erik op 3 juni 2009 - 12:00 0 reacties

De Nederlandse ontwikkelaar Plus 1BV heeft een applicatie uitgebracht waarmee je in het buitenland kunt flirten, zonder daarbij een soa op te lopen. De applicatie voor de iPhone heet Lovelips en bevat honderden filmpjes van levensgrote monden, die handige openingszinnen uitspreken. In de talen Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits kun je je vakantieliefde versieren en daarbij ook nog wat nuttige tips over veilig vrijen geven.
[Bron: iphoneclub.nl.]

Tetris 25 jaar jong

Gepost door erik op - 09:02 1 reacties

Deze week is het 25 jaar geleden dat de Russische programmeur Alexey Pajitnov voor het eerst het spelletje Tetris speelde. Ondertussen zijn er meer dan 70 miljoen versies van het spel verkocht en heeft het een enorme invloed gehad op de wereld. Zo is er een Engelse top 10 hit uit 1992 gebaseerd op het Tetris-muziekje, bedenken Japanners een rare game-show rond Tetris, spelen mensen of fanfare-korpsen voor Tetris-blokjes, wordt Tetris gespeeld op de zijkant van een gebouw en maken trouwende nerds een bruidstaart van Tetris-blokjes. En natuurlijk zijn er meisjes met Tetris-tattoos. Zweverig aangelegde types spelen Tetris om trauma’s te verwerken. Verder is Tetris opgenomen in het Guinness Book of Records in de categorie ‘Longest Prison Sentence For Playing A Video Game’. De Engelsman Faiz Chopdat heeft namelijk ooit vier maanden gevangenisstraf gekregen omdat hij weigerde zijn mobieltje met Tetris uit te zetten terwijl hij in het vliegtuig zat. Tetris, of één van zijn ontelbare varianten, spelen kan o.a. hier. Enigszins NSFW en erg sneu is deze versie.
[Bron: http://retecool.com,
Tetris 25 jaar jong.]

Windows 7 komt op 22 oktober

Gepost door erik op - 09:00 0 reacties

Microsoft heeft gisteren bevestigd dat Windows 7 vanaf 22 oktober in de winkels zal liggen en dat op die datum systemen verkocht zullen worden met de opvolger van Vista.
[Bron: http://techworld.nl,
Windows 7 komt op 22 oktober.]

Pamela zonder zonder plastiche chirurgie?

Gepost door erik op - 08:59 0 reacties

Stel je eens voor: Michael Knight zonder Kitt, Pamela Anderson zonder plastiche chirurgie of Lennon zonder McCartney. Dat is natuurlijk totaal ondenkbaar, maar het is wel erg leuk om eens te zien hoe het hen dan was vergaan…


[Bron: http://www.loodzwaar.com,
Pamela zonder tieten?.]

Mannen volgen mannen op Twitter (en niemand twittert)

Gepost door erik op - 08:55 0 reacties

Mannen volgen mannen op Twitter (en niemand twittert)Harvard Business Publishing heeft zojuist een interessant onderzoek gepubliceerd waarin ze 300.000 Twittergebruikers hebben gevolgd gedurende een maand. De resultaten van dit onderzoek zijn op zijn minst verrassend en erg gericht op de verschillen tussen mannen en vrouwen.
De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn te vinden op de blog van HBP waar ook een stevig debat gaande is over de resultaten. Samengevat is te zeggen dat
- Mannen hebben 15% meer "followers" dan vrouwen. Verder hebben mannen ook meer terugkerende relaties, waarbij men dus elkaar volgt.
- De gemiddelde man zal echter vaker een andere man volgen op Twitter dan een vrouw. Waar dit gedrag vandaan komt is niet goed te onderbouwen, maar het is een opvallend resultaat, aangezien 55% van de Twitter gebruikers vrouwelijk is en op andere sociale netwerken het gebruikelijker is dat zowel mannen als vrouwen de activiteiten van andere vrouwen volgen.
- Tenslotte produceert 10% van de twitteraars zo'n 90% van de tweets. Dit is een uitzonderlijk hoog getal, op andere sociale netwerken is 10% verantwoordelijk voor 30% van de content. Je zou uit deze verhouding kunnen concluderen dat Twitter meer een éénwegkanaal is dan wordt gedacht en geschreven.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Mannen volgen mannen op Twitter (en niemand twittert).]

Doctors report growing cases of 'cell phone elbow'

Gepost door erik op - 08:51 0 reacties

Do you have "cell phone elbow"? Doctors are reporting increasing cases of cubital tunnel syndrome, or "cell phone elbow." The symptoms are when the "pinkie and ring fingers tingle or feel numb." It's caused by the constant holding of a cell phone up to the ear.
[Bron: http://www.therawfeed.com/,
Doctors report growing cases of 'cell phone elbow'.]

Index vállalati himnusz - deathmetal parody with the killer chipmunk

Gepost door erik op - 08:49 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

'SMS-tap Vodafone en T-Mobile schendt grondwet'

Gepost door erik op - 08:43 0 reacties

Vodafone en T-Mobile handelen "onjuist en mogelijk onrechtmatig" door bij een tap naast verkeersgegevens ook de sms'jes zelf te overhandigen. Ze bouwen nu snel een filter.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'SMS-tap Vodafone en T-Mobile schendt grondwet'.]

Microsoft zet Bing vervroegd live

Gepost door erik op - 08:43 0 reacties

Microsoft heeft afgelopen weekend plots besloten zijn nieuwe zoekmachine toch eerder uit te brengen. Bing is maandag al live gegaan.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft zet Bing vervroegd live.]

VS maakt zich op voor Cyberwar

Gepost door erik op - 08:41 0 reacties

VS maakt zich op voor CyberwarDe VS wil zich gaan bewapenen om het land beter tegen een cyberoorlog en internetspionage te kunnen beschermen. Volgens de Amerikaanse media zal Obama, "Cyberspace is real and so are the risks that come with it", dit tijdens de installatie van een internetverantwoordelijke in het Witte Huis bekendmaken.
Deze zg. Cybercommand zal met concrete plannen moeten komen om computers in de VS te beschermen tegen aanvallen van hackers. Hieronder vallen mat name alle overheidssystemen en computernetwerken in de financiële wereld. Ook zouden de computers die het luchtverkeer regelen beter moeten worden afgeschermd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
VS maakt zich op voor Cyberwar.]

'Gumblar is gevaarlijker dan Conficker'

Gepost door erik op - 08:38 0 reacties

Volgens beveiligingsexperts is Gumblar een groter gevaar dan Conficker. De nieuwe worm dringt dieper door en steelt gebruikersgegevens.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Gumblar is gevaarlijker dan Conficker'.]

Microsoft My Phone: een backup voor je mobieltje

Gepost door erik op - 08:37 0 reacties

Het is bijna iedereen al wel eens overkomen. Je verliest je mobieltje, hij valt kapot en je bent in een klap alles kwijt. Contacten, smsjes, muziek, foto’s alles! Dat is altijd flink balen, maar er is nu een nieuwe manier om met een simpele handeling alle gegevens weer terug te zetten op je nieuwe telefoon.
Microsoft heeft vorige week namelijk My Phone in beta gelanceerd. Met die dienst voor je mobieltje kan je alle gegevens (contacten, smsjes, agenda, taken, foto’s, muziek en documenten) eenvoudig backupen & synchroniseren naar het internet. Dus als je je telefoon kwijt bent of een nieuwe in bezit hebt installeer je de My Phone applicatie op je nieuwe telefoon en vervolgens plaatst My Phone al je bestanden weer terug op je nieuwe telefoon.
Het is gratis, nog wel in beta en werkt vooralsnog alleen op een mobieltje met Windows Mobile 6.0 of 6.1.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Microsoft My Phone: een backup voor je mobieltje.]

Kaspersky veegt gestolen mobiel schoon

Gepost door erik op - 08:35 0 reacties

De mobiele beveiligingssoftware die Kaspersky volgende week lanceert brengt nieuwe mogelijkheden voor als een mobiele telefoon van je bedrijf wordt gestolen. De gevoelige data is ineens een stuk veiliger.
[Bron: http://techworld.nl,
Kaspersky veegt gestolen mobiel schoon.]

2 juni 2009

Grappenfabriek: De tweede kamer op twitter

Gepost door erik op 2 juni 2009 - 14:01 0 reacties

Iedereen die er een beetje bij wil horen gebruikt twitter tegenwoordig voor álles. Zo ook de tweede kamer.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Grappenfabriek: De tweede kamer op twitter.]