Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

12 oktober 2010

India ontwerpt eigen OS

Gepost door erik op 12 oktober 2010 - 16:09 0 reacties
India bouwt een eigen besturingssysteem. Het land wil niet meer afhankelijk zijn van buitenlandse softwareproducenten.
[Bron: http://webwereld.nl,
India ontwerpt eigen OS.]

Google-TV weer een stapje dichterbij met Logitec Revue

Gepost door erik op - 12:24 0 reacties
Google timmert nu voortdurend aan de weg met Google-TV en is dus trots om in zijn eigen blog aan te kondigen dat één van de partners Logitec nu met randapparatuur komt voor je HDTV om Google-TV probleemloos en met hoge kwaliteit te raadplegen.
Het gaat hier om een set onder de naam van Logitec Revue met een set-up box, een toestenbord en een camera.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google-TV weer een stapje dichterbij met Logitec Revue.]

Altijd oppassen met 'Free Public WiFi'

Gepost door erik op - 11:53 0 reacties
Altijd oppassen met 'Free Public WiFi'Free Public WiFi, je komt het overal tegen, in restaurants, kantines op vliegvelden. Maar ondanks de verleidelijke naam geeft het netwerk, beschikbaar op duizenden locaties, niet daadwerkelijk toegang tot het internet. Maar als een virus heeft het zich verspreid en het kan ook op uw computer aanwezig zijn.
Free Public WiFi is niet ingesteld zoals normale draadloze netwerken die men gebruikt om toegang te krijgen tot het internet. Maar het is meer een "ad hoc" netwerk, als een gebruiker het selecteert wordt er geen verbinding gemaakt met een router of hot-spot maar met een computer van iemand anders in de buurt.
En hoewel het geen toegang verschaft tot het internet is het netwerk door een oude XP bug toch flink verspreid en kom je het nog overal tegen.
Meer info over hoe het precies werkt is hier terug te vinden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Altijd oppassen met 'Free Public WiFi'.]

KPN draait verplicht voicemailbericht terug

Gepost door erik op - 11:31 0 reacties
KPN maakt de automatische melding voor mensen die naar KPN-abonnees zonder voicemail bellen nu optioneel. Dit na felle kritiek over deze ‘geldklopperij’.
[Bron: http://webwereld.nl,
KPN draait verplicht voicemailbericht terug.]

Grover – Smell Like A Monster

Gepost door erik op - 09:38 0 reacties
Hilarische parodie van Groover op de Old Spice reclame. I’m On A Horse. Boe.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Grover – Smell Like A Monster.]

HP/De Tijd kopieert reacties van NUjij

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties
Opinieblad HP/De Tijd neemt reacties over van andere sites. Het gaat om HP/De Tijd-artikelen die worden genoemd op NUjij.nl. "Nogal bizar, zielig eigenlijk."
[Bron: http://webwereld.nl,
HP/De Tijd kopieert reacties van NUjij.]

11 oktober 2010

Schrijf een sollicitatiebrief

Gepost door erik op 11 oktober 2010 - 22:09 0 reacties

Iedereen die opzoek is naar voorbeelden voor het maken van een curriculum vitae (cv) en/of voorbeelden van sollicitatiebrieven en motivatiebrieven is hier op het juiste adres.

'Nederlanders doen niks met web 2.0'

Gepost door erik op - 20:57 0 reacties
Web 2.0 gaat aan een groot deel van de Nederlandse internetters voorbij. Wel trouw e-mailtjes sturen, maar sociale netwerken zijn niets voor ons. “Nederland blijft hangen in passief internetgebruik.”
[Bron: http://webwereld.nl,
'Nederlanders doen niks met web 2.0'.]

Huwelijkaanzoek in iPhone-commercial

Gepost door erik op - 10:02 0 reacties
Chad wilde zijn vriendin Vy ten huwelijk vragen, maar wel op een bijzondere manier. Hij maakte een filmpje in de stijl van de Apple-commercials en liet dat in de lokale bioscoop afspelen. Dat was ook de plek waar de twee verliefd waren geworden. Het liedje is door Chad zelf gemaakt en is zelfs als muzieknummer via iTunes te koop. Om zijn matige zangstem te compenseren maakte hij dankbaar gebruik van auto-tune.
De vriendin ging meteen voor de bijl. Ze wilde altijd al dat Chad een liedje voor haar schreef en het top 40/club-achtig liedje is precies haar smaak. Het hele project duurde uiteindelijk 4 maanden omdat Chad er alleen aan kon werken op momenten dat Vy niet thuis was.
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Huwelijkaanzoek in iPhone-commercial.]

Facebook groepen is wat Google Wave had kunnen zijn

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties
Facebook groepen is wat Google Wave had kunnen zijnWoensdag heeft Facebook haar nieuwste tool gepresenteerd bij het event in Palo Alto. Met Facebook groepen kun je een groep opzetten waarbij leden met elkaar kunnen chatten, content kunnen delen en gezamenlijk gebruik kunnen maken van één e-mail adres.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook groepen is wat Google Wave had kunnen zijn.]