Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

21 mei 2008

Plisie checkt je Hyves!

Gepost door erik op 21 mei 2008 - 12:13 0 reacties

Sluit snel je Hyves af voor derde nu het nog kan! Want keek eerst alleen de belastingdienst mee op je Hyves, per 1 juni gaat ook de plisie meekijken! Met speciale software en een Team Digitale Expertise wil de plisie in kaart brengen met wie criminelen zoal bevriend zijn. Gratisch tip van onze kant: zoek deze Hyves pagina eens door! En doe meteen wat aan deze uitzuigers. Tuig.
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Plisie checkt je Hyves!.]

Philips speelt met buitenaardse krachten

Gepost door erik op - 12:01 0 reacties

Philips speelt met buitenaardse krachten Niet alleen Nieuw-Vennep is -zoals ik lees op de voorpagina van het Metro krantje- in de ban van de buitenaards originele campagne van Philips. Eerder deze week werd Nederland ‘geteased’ met de verschijning van drie graancirkels en een Ufo-melding langs de A4. Een insider liet weten dat mensen 'en masse' vrij hebben genomen om in het betreffende weiland de herkomst van de cirkels te achterhalen. Dit soort dingen he, die geven je toch een ander gevoel.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Philips speelt met buitenaardse krachten.]

Hema hacken

Gepost door erik op - 11:55 0 reacties

Dat de Hema iets met cursussen deed, wisten jullie natuurlijk ook niet. Ik ook niet en mijn moeder vast en zeker wel. Normaal moet je daarvoor betalen, MAAR; start een proefles, vervang het woordje proefles in de URL in cursus, et voila. Een illegaal gratis huisvrouwencursus is een feit. Erg leuk, dunkt me! Laat mij die Hemawijntjes maar herkennen. Ik pak de Libelle er meteen bij.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Hema hacken.]

Vrouwen gillend gek door Oprah

Gepost door erik op - 10:53 0 reacties

De laatste keer dat een meute vrouwen zo uit hun dak gingen na de belofte iets niet te doen, was toen de heksentest werd afgeschaft. Misschien tijd om die weer in te voeren.
[Bron: http://www.flabber.nl/,
Vrouwen gillend gek door Oprah.]

Parlement van Slowakije gaat voortaan vooral elektronisch

Gepost door erik op - 10:40 0 reacties

Dat zouden meer mensen moeten doen. De Nationale Raad van de Slowaakse Republiek (Národná rada Slovenskej republiky), het parlement van Slowakije (http://nl.wikipedia.org/wiki/Slowakije), heeft besloten om een eind te maken aan de papierberg die jaarlijks wordt veroorzaakt door het grote aantal documenten, verslagen, rapporten, begrotinge, et cetera. In een poging om de hoeveelheid papier sterk terug te brengen, zal het parlement voornamelijk gaan werken met elektronische alternatieven. Tot nu toe verbruikt het Slowaakse parlement jaarlijks circa negen ton papier.
[Bron: http://www.livre.nl,
Parlement van Slowakije gaat voortaan vooral elektronisch.]

Apple posts long version of "Sad Song" ad

Gepost door erik op - 09:23 0 reacties



Because Apple thought that you just couldn't get enough of that "Vista blues" song that was in the latest Get a Mac ad, they posted an extended version of it that runs 1 minute, 34 seconds. PC just keeps singing, despite Mac's look of amazement that PC could sing that long. At the end, PC finishes the song by singing "... there's nothing left to do, except control. alt. delete."
You can watch this and other Get a Mac ads by visiting the Apple Get a Mac site.
[Bron: Apple posts long version of "Sad Song" ad]

Het nieuwe geluid van de HEMA

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties

Opgelet! De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA) zoekt een nieuw geluid! Want dat fluitje zijn ze daar wel een beetje zat. Een nieuw geluid voor de HEMA fluit dus. En jij mag meedoen. Bezet inzending tot nu toe: de boer van Saskia! Meer inzendingen check je op deze website.
[Bron: Het nieuwe geluid van de HEMA]

Helft van de Nederlandse surfers controleert doktersdiagnose

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties

Ongeveer de helft van alle Nederlandse surfers controleert de diagnose van hun arts via internet. Medische informatie is een van de meest opgezochte informatierubrieken op het internet. Populairst zijn de websites rond specifieke ziektebeelden en medische portaalsites. 10% vraagt een specifiek medicijn aan de arts op basis van de verzamelde internetinformatie. De helft van de artsen gaat in op dergelijk verzoek. Dit blijkt uit een Europees onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting.
[Bron: Helft van de Nederlandse surfers controleert doktersdiagnose]

Bedelen voor gevorderden

Gepost door erik op - 09:15 0 reacties

Ron Kreeftmeijer z'n beheer van de dierenoppascentrale en het koppelen van oude vellen loopt blijkbaar niet zo heel erg lekker, dus heeft 'ie een plannetje bedacht. Een "brutaal plan" zoals hij het zelf graag noemt: “... U, als bemiddeld persoon wil niet uw laatste levenfase alleen zijn. Wij willen u graag zorg en liefde bieden. Wij zijn dan als het ware uw butler, chauffeur, verzorger, kok en gezelschap...”. Uiteraard gaat voor niets alleen de zon op: “...Wij zijn u dienstbaar voor de rest van uw leven. De woonlasten en huishoudelijke kosten zijn uiteraard voor uw rekening. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden voor de beloning. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dienstverband en een (erfrechtelijke) premie achteraf...”. Geweldig! Blauwspoelingen leegtrekken en er nog openlijk voor uit komen. Is dit een soort van nieuwe eerlijkheid? Nu ja, alles nog eens een keer op je gemak nalezen doe je met het Word document dat Ron voor de gelegenheid heeft opgesteld.
[Bron: Bedelen voor gevorderden]

Google presenteert medische profielensite

Gepost door erik op - 09:14 0 reacties

Amerikaanse internetters kunnen hun medische gegevens kwijt op een bètaversie van Google Health. De informatie is extra beveiligd, maar privacy blijft een heet hangijzer.
[Bron: Google presenteert medische profielensite]

KPN onthult volgende week mobiele televisie

Gepost door erik op - 09:12 0 reacties

KPN zal op 29 mei zijn MobielTV-dienst officieel presenteren. Een introduciedatum voor consumenten is nog niet bekend.
[Bron: KPN onthult volgende week mobiele televisie]

Politie hackt computers verdachten

Gepost door erik op - 09:10 0 reacties

De Nederlandse politie probeert met virussen en Trojans computers van verdachte criminelen binnen te dringen. Bittere noodzaak, beweert justitie.
[Bron: Politie hackt computers verdachten]

Politie checkt locatiegegevens van mobieltjes.

Gepost door erik op - 09:09 0 reacties

Als je over de snelweg zoefde en zo met 120km/u langs een inbraak in Kortrijk (.be) kwam, dan mag je even aan de politie komen uitleggen wat je alibi is, want die zagen dat jouw mobieltje in die buurt was. Dat is omgekeerde bewijslast en bovendien kan de politie zelf aan diezelfde lokatiegegevens van je gsm zien dat je wel erg kort in Kortrijk aanwezig bent geweest.

Update: en waarom je zelf je mailtjes moet komen brengen die ze toch al mee zaten te lezen, is ook duister.
[Bron: Politie checkt locatiegegevens van mobieltjes.]

20 Meest sexy videoclips

Gepost door erik op - 09:04 0 reacties

Maxim heeft de 20 meest sexy videoclips voor ons op een rijtje gezet. Van Benny Benassi tot Madonna en van Christina Aguilera tot Sabrina, alles passeert de revu!
[Bron: 20 Meest sexy videoclips]

Linkdump: Tedje! Gunshotmuziek!

Gepost door erik op - 09:00 0 reacties

[Bron: Linkdump: Tedje! Gunshotmuziek!]

Nokia wordt internet bedrijf

Gepost door erik op - 08:54 0 reacties

Nokia wordt internet bedrijf
Nokia wordt steeds meer een internet bedrijf en minder een bouwer van mobiele telefoons. Dat blijkt uit de presentatie van CEO Olli-Pekka Kallasvuo op de aandeelhoudersvergadering van Nokia vorige week . Hij liet weten dat Nokia in de toekomst zich meer zal gaan gedragen als een ‘internet bedrijf’ en minder als een traditionele ‘manufacturer’.
[Bron: Nokia wordt internet bedrijf]

20 mei 2008

Cover vs Origineel

Gepost door erik op 20 mei 2008 - 20:24 0 reacties

Leuke site. Kan je stemmen welk nummer je leuker vindt. De Cover of het origineel.
[Bron: Cover vs Origineel]