Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

9 september 2010

Banken en operators pushen mobiel betalen

Gepost door erik op 9 september 2010 - 16:25 0 reacties
ING, ABN, Rabo en de mobiele operators KPN, Vodafone en T-Mobile slaan de handen ineen om samen snel een betaalplatform te introduceren op basis van NFC-chips in mobiele telefoons.
[Bron: http://webwereld.nl,
Banken en operators pushen mobiel betalen.]

Papieren versie New York Times verdwijnt

Gepost door erik op - 16:23 0 reacties
Papieren versie New York Times verdwijntDe papieren versie van de New York Times houdt in de toekomst op te bestaan. Groot nieuws of niet? De uitspraak komt uit de mond van Arthur Sulzberger komt, de voorzitter en uitgever van 's werelds bekendste krant. Sulzberger deed de uitspraak op een conferentie in Londen. Hij bevestigde ook dat de krant begin volgend jaar een 'betaalmuur' zal oprichten naar een model dat verschillende kranten vandaag de dag al hanteren en waarbij geregistreerde lezers maandelijks gratis een aantal artikels kunnen raadplegen. Regelmatige lezers van de krant zullen moeten betalen via het First Click Free-betaalsysteem van Google.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Papieren versie New York Times verdwijnt.]

Google lanceert Google Instant

Gepost door erik op - 16:16 0 reacties

Het intypen van zoekopdrachten zorgt ervoor dat Google direct al resultaten levert én suggesties voor het verdere verloop van de zoekopdracht. Google probeert dus eigenlijk te voorspellen wat je zoekt door de resultaten al te laten zien voordat je de enter toets zou indrukken (dat hoeft nu dus ook niet meer).
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google lanceert Google Instant.]

Google TV volgend jaar in Nederland

Gepost door erik op - 16:13 0 reacties
Google lanceert zijn dienst om het internet naar de tv te brengen dit najaar in de VS. Nederland is volgend jaar aan de beurt.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google TV volgend jaar in Nederland.]

Google gaat automatisch bepalen wat jij zoekt

Gepost door erik op - 16:12 0 reacties
Google gaat zoekopdrachten automatisch uitvoeren voor gebruikers, in de toekomst komen de zoekresultaten vanzelf op iemand af. Dit gaat gebeuren op basis van locatie.
Dat is de visie van Google-ceo Eric Schmidt. Tijdens de IFA-beurs in Berlijn zegt Schmidt dat de nieuwe definitie van zoeken bij Google draait om snelheid. "Onderschat nooit de kracht van snelheid", aldus Schmidt.
Google gaat automatisch persoonlijke zoekresultaten op gebruikers afvuren. "Uiteindelijk is zoeken niet alleen het web zelf, maar letterlijk al je informatie: je e-mail, de dingen waar je om geeft, met jouw toestemming. Dit is persoonlijk zoeken voor jou en alleen voor jou", aldus Schmidt.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google gaat automatisch bepalen wat jij zoekt.]

De interactieve thriller ‘72 uur’

Gepost door erik op - 16:08 0 reacties
Afgelopen week ging de interactieve thriller ‘72 uur’ live, een campagne van de Rijksoverheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken - bedoeld om burgers beter voorbereid te laten zijn op een ramp.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,

Coming soon Twitter Whore

Gepost door erik op - 11:07 0 reacties

Twitter in Plain English

Gepost door erik op - 11:04 0 reacties

7 september 2010

Google's muziekdienst verwacht rond kerst

Gepost door erik op 7 september 2010 - 17:26 0 reacties
Google's muziekdienst verwacht rond kerstApple kan een nare verassing krijgen rond de altijd populaire kerstperiode. De geruchten worden steeds sterker dat Google's Andy Rubin van plan is om Google's nieuwe "music download service" rond kerst (en dus niet al in de herfst) te lanceren. Volgens het verslag van Wired is Rubin in vergaande gesprekken met platen labels en hoopt hij de dienst "up en running" te hebben voor kerstmis. Dit moet een iTunes uitdager worden die sterk verbonden is met het Android mobiele OS.
Het lijkt erop dat Google eerst alleen een "music download service" zal lanceren. Volgend jaar moet daar dan een "online subscription service" bijkomen en uiteindelijk moet Google Music een "cloud-based subscription service" worden met de mogelijkheid muziek direct naar mobiele Android apparaten te streamen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google's muziekdienst verwacht rond kerst.]

Softwarepolitie geeft klikspaan 12.000 euro

Gepost door erik op - 17:24 0 reacties
De Business Software Alliance heeft bijna 12.000 euro betaald aan een klikspaan, omdat hij zijn voormalige werkgever heeft aangegeven voor gebruik van illegale software.
[Bron: http://webwereld.nl,
Softwarepolitie geeft klikspaan 12.000 euro.]

Zanger Rinus - Ushi Dushi

Gepost door erik op - 17:23 0 reacties

Jawel, hij is weer he-le-maal terug met een knetterende hit. Een juweeltje in de Nederlandse taal en we durven best te spreken van de meeste sexy videoclip van onze held Zanger Rinus ooit. Nieuwe chick aan de haak geslagen en samen zitten ze aan de bubbel in de jacuzzi.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Zanger Rinus - Ushi Dushi.]

Nigeriaanse mailscammer krijt 12 jaar cel

Gepost door erik op - 17:21 0 reacties
Een Nigeriaanse mailscammer verdwijnt 12 jaar in een Amerikaanse cel. Hij maakte meer dan 1,3 miljoen dollar buit met een zogenaamde 419-scam.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nigeriaanse mailscammer krijt 12 jaar cel.]

IE8 kwetsbaar voor datadieven

Gepost door erik op - 17:20 0 reacties
Een ongepatcht lek in Internet Explorer 8 maakt het mogelijk gegevens te stelen door de sessie van een slachtoffer op een andere site over te nemen.
[Bron: http://webwereld.nl,
IE8 kwetsbaar voor datadieven.]

F**k You

Gepost door erik op - 17:16 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

The Beat of New York

Gepost door erik op - 16:59 0 reacties

THE BEAT OF NEW YORK from tim hahne on Vimeo.

Thomas Nösner Photography deed onlangs een sessie op de Nürnburg Ring genaamd "Wheels of Fortune"(pdf-alert). Deze serie was aanleiding voor een fotoshoot voor een autofabrikant in New York. Wanneer hij na het werk daar in de metro stapte zat er steevast een streetdrummer. Zijn drums inspireerde hem voor de volgende film welke hij produceerde met Tim Hahne en is ook de rode draad door: "The Beat of New York".
[Bron: http://retecool.com,
The Beat of New York.]

NASA deelt graag brute raketpica's met u

Gepost door erik op - 16:54 0 reacties
staande ovatie voor NASA, die graag hi-res raketlanceringsfoto's met ons wil delen. En andere meuk. De Amerikaanse spacemonkeys hebben beloofd hun flickr-accountje regelmatig vol te spammen met meer foto's uit het ruimteplakboek, dus hup, hup in de favorieten.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
NASA deelt graag brute raketpica's met u.]

Snoop Dogg in actie tegen Cybercrime

Gepost door erik op - 16:34 0 reacties
Snoop Dogg in actie tegen CybercrimeRapper Snoop Dogg heeft een hekel aan Cybercrime. "To show his grave distaste for crime of the cyber kind" gaat Snoop nu samenwerken met Norton voor de "Hack is Wack" Cybercrime Rap Contest. De actie is 1 september begonnen en loopt door tot 30 september 2010.
Deelnemers worden aangemoedigd om te rappen over: Notorious botnets, drive-by-downloads, keystroke loggers, malware en rogue security software. De muziekvideo mag maximaal 2 minuten lang zijn en zal beoordeeld worden op orginaliteit, creativiteit en hoe goed de "anti-cybercrime message" overgebracht wordt.
De winnaars worden 20 oktober bekend gemaakt via de Hack is Whack web site.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Snoop Dogg in actie tegen Cybercrime.]