Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

23 februari 2010

We Are The World 25 For Haiti (YouTube edition)

Gepost door erik op 23 februari 2010 - 12:13 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: We are the World getroffen door naschok.]

22 februari 2010

The iPad goes head-to-head with a rock!

Gepost door erik op 22 februari 2010 - 22:11 0 reacties

[Bron: http://www.therawfeed.com/,
The iPad goes head-to-head with a rock!.]

Luistertijd: Trio - Da Da Da

Gepost door erik op - 22:07 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Twitterconcert Jeroen van Koningsbrugge

Gepost door erik op - 22:06 0 reacties
Twitterconcert Jeroen van KoningsbruggeJeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven geven op 17 april een concert speciaal voor twitteraars in Paradiso. Dit heeft het duo vandaag bekendgemaakt via ondermeer deze tweet.
Jeroen en Dennis samen vormen Jurk, en hebben in januari door ondermeer een oproep op Twitter een nummer 1 gescoord met hun nummer Zou zo graag. Kopers van de single worden beloond met een vrijkaart voor een concert door de kassabon op te sturen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Twitterconcert Jeroen van Koningsbrugge.]

Browserkeuzescherm Microsoft staat live

Gepost door erik op - 21:59 0 reacties
De site waar internetgebruikers een andere browser kunnen kiezen, is live gegaan. België, Frankrijk en Groot-Brittannië krijgen als eerste het scherm als update, andere EU-landen volgen later.
Op 27 februari krijgen Belgen, Britten en Fransen die Microsofts Internet Explorer (IE) als standaardbrowser hebben ingesteld de keuze uit alternatieve browsers. De resultaten daarvan worden getest, voor een release in andere landen. "Dat testen is vanwege de verschillende talen, voor de landingspagina", vertelt Bas Paumen, group lead Windows bij Microsoft Nederland. Hij verwijst daarmee naar de speciale webpagina die het keuzescherm vormt.
Via het scherm leidt de keuze voor een IE-concurrent meteen tot download en start van het installer-bestand. De vrees dat eindgebruikers een browser downloaden en die vervolgens niet installeren, is dus ongegrond. Paumen benadrukt zelf nog dat keuze voor een andere browser niet betekent dat IE wordt gedeïnstalleerd.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Browserkeuzescherm Microsoft staat live.]

Online beveiligingswereld is een elitaire wereld

Gepost door erik op - 21:57 0 reacties
Online beveiligingswereld is een elitaire wereldHet gebruik van computerjargon en weinig verbeeldingrijke reclame weerhouden internetters ervan om te onderzoeken hoe ze zichzelf online zouden moeten beveiligen. Dat is de conclusie van een aantal cyberexperts die onderzocht hebben hoe computergebruikers beter beschermd kunnen worden tegen het groeiende probleem van online diefstallen, fraude, vandalisme, misbruik en spionage.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online beveiligingswereld is een elitaire wereld.]

Wet legt sms-incassobeleid aan banden

Gepost door erik op - 21:55 0 reacties
Het kabinet heeft vrijdag, slechts uren voor zijn val, maatregelen tegen misleidende sms-diensten aangenomen. Bij conflicten over betaling mogen telco's klanten minder snel afsluiten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Wet legt sms-incassobeleid aan banden.]

Waarom je niet op de SP moet stemmen

Gepost door erik op - 21:55 1 reacties

Hierom dus. Verschrikkelijk.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Waarom je niet op de SP moet stemmen.]

TWIYT voortaan 2x per week

Gepost door erik op - 21:53 0 reacties

This week in Youtube is een wekelijkse feature van Mahalo Daily. Hierin geven presentatoren Lon Harris en Shira Lazar een korte samenvatting van video's die de afgelopen week online erg populair waren. Inmiddels hebben ze bekend gemaakt vanaf deze week de TWIYT-show 2x per week te gaan broadcasten.
Hierboven TWIYT nummer 81: "Join Lon Harris and Shira Lazar as they blaze through this week's hottest videos."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
TWIYT voortaan 2x per week.]

Stolen Laptop Tracking

Gepost door erik op - 21:49 0 reacties
What are you afraid of? Go ahead… share your fears with us! Are you afraid of the dark, or of heights! I promise no one will make fun of you for your fears, whatever they are. For me… I’d have to say fear of having my laptop stolen has to be my worst nightmare. I have a lot of data and information on there, and it would be a royal pain to try and straighten it all out again if I lost my machine somehow.Too bad there isn’t some type of free software that I can use… oh… wait… there IS!
Prey is not only free, it’s also open-source! Even better, it works on Windows, OS X, and even many flavors of Linux!! Prey is a lightweight application that will help you track and find your laptop if it ever gets stolen.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
Stolen Laptop Tracking.]

Nederland telt inmiddels 11.4 miljoen surfers

Gepost door erik op - 21:48 0 reacties
Nederland telt inmiddels 11.4 miljoen surfersUit cijfers van de STIR blijkt dat het aantal surfers in 2009 is toegenomen. In 2008 telde Nederland 11,2 miljoen surfers. Afgelopen jaar waren dat er 11,4 miljoen. De cijfers komen uit de deze week gepubliceerde Establishment Survey 2009, een onderzoek onder circa tweeduizend Nederlanders van 13 jaar of ouder.
Ruim 85% van de Nederlanders van 13 jaar of ouder heeft thuis toegang tot internet. Dat is een fractie meer dan een jaar geleden. Hetzelfde geldt voor werk, zij het dat het niveau lager ligt. Bijna 40% in 2009 tegen 38% in 2008.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederland telt inmiddels 11.4 miljoen surfers.]

Free Photoshop Alternative: Sumo Paint

Gepost door erik op - 21:47 0 reacties
TechOverlord has submitted a screencast to us in order to show off Sumo Paint. This is a free – and excellent – alternative to Photoshop. There are more features and filters than I can begin to describe in this short description. I messed around with Sumo Paint myself, and was pretty impressed with my results. Are you still not convinced? Go browse through some of the user contributions and let yourself be dazzled.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
Free Photoshop Alternative.]

Gemeente gebruikt ook Google Earth

Gepost door erik op - 21:45 0 reacties
Mocht je nu geen zin hebben om een bouwaanvraag te doen bij de gemeente en je wil toch dat schuurtje of die serre aanbouwen pas dan op. Ze gebruiken tegenwoordig ook Google Earth om eens even te kijken of er niet illegaal gebouwd wordt.
Per jaar krijgt de gemeente duizenden bouwaanvragen waar ze controle op moeten uitvoeren. En dat is veel werk en zeker voor een ambtenaar die hebben het namelijk al vreselijk druk met koffie drinken. Dus blijft er weinig tijd over om langs alle huizen te gaan om te kijken of er geen illegaal schuurtje bij het huis staat. Nu kunnen ze gewoon in hun warme kantoortje aan een bakkie koffie blijven zitten en via Google Earth de hele omgeving bekijken. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is enthousiast. ,,Wij vinden het gebruik van Google Earth heel slim. Zo kan op nuttige wijze gebruik gemaakt worden van openbare bronnen zonder dat het al teveel overheidsgeld kost”, verklaart een woordvoerder.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Gemeente gebruikt ook Google Earth.]

10 Gaafste Uitvindingen van Google Labs

Gepost door erik op - 21:44 0 reacties
Wanneer je duizenden van de meest briljante ingenieurs van de wereld 20 procent van hun tijd laat besteden aan wat hun verbeelding hen ook ingeeft, heb je een plek nodig voor de resultaten. Die plek is Google Labs.
[Bron: http://techworld.nl,
10 Gaafste Uitvindingen van Google Labs.]

VVD Groningen komt HARD, met rappende ninja turtle

Gepost door erik op - 21:43 0 reacties

[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
VVD Groningen komt HARD, met rappende ninja turtle.]

Avatar parodie doet het goed in de VS

Gepost door erik op - 21:39 0 reacties

Sinds afgelopen weekend houdt een parodie van Amsterdamse bodem de gemoederen in de Amerikaanse media flink bezig. Het gaat om de video Avatar L.A.R.P. Deze 'mockumentary' over een stel Avatar fanaten, is een coproductie van het Amsterdamse online reclamebureau Pool Worldwide, productiemaatschappij CZAR en comedy theater Boom Chicago.
De film werd geplaatst op Youtube, maar verspreidt zich razendsnel over het web. Zo droegen invloedrijke sites als the Huffington Post, Perez Hilton, Al Gore’s Current en Wired bij aan de hype rond de film.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Avatar parodie doet het goed in de VS.]

Voel de liberaal in je

Gepost door erik op - 21:30 0 reacties
'Smaakvol zal een politieke campagne wel nooit worden', moet de VVD gedacht hebben toen ze besloten met onderstaand juweeltje der wansmaak de gristelijke partijen geheel terloops tegen de schenen te schoppen.
[Bron: http://retecool.com,
Voel de liberaal in je.]

Collectieve privacyrechtszaak tegen Facebook

Gepost door erik op - 21:29 0 reacties
Facebook wordt collectief aangeklaagd voor het wijzigen van de standaard privacyinstellingen. Aanklagers stellen dat de privacy verslechterde in plaats van verbeterde met de wijziging.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Collectieve privacyrechtszaak tegen Facebook.]

TenPages.com: de Sellaband van de boekenindustrie?

Gepost door erik op - 21:28 0 reacties
TenPages.com: de Sellaband van de boekenindustrie?Vandaag is TenPages.com geïntroduceerd. Het idee is simpel en klinkt direct bekend in de oren: je plaatst 10 pagina’s van je manuscript online, je moet 2.000 aandelen t.w.v. 5 euro verkopen en voilà: je boek wordt uitgegeven door een gerenommeerde uitgeverij. Jouw aandeelhouders delen mee in de eventuele winst bij uitgave.
Inderdaad: het concept waarmee Sellaband hoge ogen gooide in de muziekindustrie, past TenPages toe op de boekenindustrie. Ik kan me best vinden in de gedachte “beter goed gejat, dan slecht bedacht”, maar ik vraag me ten zeerste af of het Sellaband-model ook werkt op de boekenindustrie.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
TenPages.com: de Sellaband van de boekenindustrie?.]

Pleaserobme en teveel delen op sociale netwerken

Gepost door erik op - 21:27 0 reacties
De Nederlanders Barry Borsboom, Boy van Amstel and Frank Groeneveld hebben de website pleaserobme.com in de lucht gegooid en die is een instant hit geworden onder de Twitteraars. De site doet niets anders dan aangeven hoe gevaarlijk het is om open en bloot op Twitter te vertellen dat je met vakantie of eventjes je huis uit gaat. Het laat via een paar simpele technieken die voor iedereen openbaar zijn zien hoe ook een inbreker achter waardevolle informatie kan komen. Pleaserobme.com is ook niets meer dan een opgetuigde twittersearch die je wel even achter je oren laat krabben.
Het gevaar ligt hem in online geografische spellen als Foursquare waarbij het de bedoeling is dat de spelers de stad koloniseren. Het wordt gespeeld via de telefoon en de spelers laten via de Foursquare website weten waar ze zijn door het adres op te geven om punten en badges te scoren. Een aansporing om het adres op te geven is dat je burgemeester van die plek kan worden als je hem meer bezoekt dan andere Foursquare gebruikers. Met die titel op zak kan je in aanmerking komen voor allerlei gratis spullen als hotelovernachtingen, gratis lunchen of drankjes.
Bij pleasrobme geven ze precies aan waar je niet bent als je op Foursquare je huidige verblijfplaats aangeeft en dat is thuis. Allemaal niet zo erg omdat ze je huisadres niet weten ware het niet dat je vrienden kan hebben die gelijk van de mogelijkheid gebruik maken om je huis te “koloniseren”. En tegenwoordig zitten criminelen ook op de social media websites of hebben ze ook neefjes die iets in de IT doen dus kunnen ze, als je iets teveel bio-gegevens hebt staan, een heleboel op internet.
De bedoeling van pleaserobme is niet om huisinbraken te promoten maar om bewustzijn te creëren over de gegevens die je achterlaat op sociale netwerken als Twitter, Foursquare, Hyves, Facebook en de laatste loot aan het firmament Google Buzz. Waarvan bekend is dat laatstgenoemde bepaalde eigen ideeën had over de privacy instellingen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Pleaserobme en teveel delen op sociale netwerken.]

Almost everything on TV is filmed with green screen

Gepost door erik op - 21:24 0 reacties

Even the most mundane scenes these days are filmed with the magic of green screen technology. (Props to Kottke.org)
[Bron: http://www.therawfeed.com/,
Almost everything on TV is filmed with green screen.]

15 online ergernissen en wat eraan te doen

Gepost door erik op - 21:22 0 reacties
15 online ergernissen en wat eraan te doenalso be a royal pain." Soms lijkt het erop of je iedere dag weer op nieuwe web-ergernissen stuit waar weer mee afgerekent dient te worden.
In een 'perfecte wereld' hadden we ons geen zorgen hoeven te maken over automatisch afspelende video advertenties, fake e-mails die aan het 'phishing' zijn naar onze bank/credit-card gegevens of de vele Farmville spam op Facebook. Maargoed dat is niet het geval en dus zijn op ons zelf aangewezen.
Hier staan de "15 most annoying things on the Internet". Maar belangrijker er staat ook gelijk bij hoe je ermee kan leren omgaan / werken / negeren..
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
15 online ergernissen en wat eraan te doen.]

Fransen keuren internetfilter goed

Gepost door erik op - 21:19 0 reacties
De Franse Tweede Kamer heeft een controversiele internetfilterwet goedgekeurd. De wet moet kinderporno tegengaan, maar zet volgens critici de deur open voor het filteren van allerhande content.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Fransen keuren internetfilter goed.]