Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

4 september 2010

Royal Mail komt met eerste intelligente postzegel

Gepost door erik op 4 september 2010 - 07:53 0 reacties

postzegelHet Britse postbedrijf Royal Mail komt binnenkort met de eerste intelligente postzegel ter wereld. Wie de postzegel scant met een iPhone, krijgt online content te zien. Je hebt de gratis applicatie Junaio nodig om een postzegel te scannen. De werking van de intelligente postzegel is te vergelijken met de werking van QR-codes.
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Royal Mail komt met eerste intelligente postzegel.]

Paul Ceglia vs. Mark Zuckerberg

Gepost door erik op - 07:49 0 reacties
Paul Ceglia vs. Mark ZuckerbergDe rechtszaak over het eigendomsrecht van social network Facebook, door ene Paul Ceglia aangespannen tegen de CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, krijgt een steeds meer bizarre wending. De 26-jarige Zuckerberg zou in 2003 een papier hebben ondertekend waarin staat dat Paul Ceglia de rechtmatige eigenaar is van 50% van de aandelen van Facebook. Het papier zou een contract zijn geweest waarin staat te lezen dat Zuckerberg in opdracht van Ceglia voor 1.000 dollar een website moest ontwikkelen die The Face Book moest gaan heten. Zuckerberg beloofde zijn zakenpartner zelfs dat hij elke dag tot de lancering nog 1 procent extra aandelen zou krijgen. Daarom claimt Ceglia nu voor 84% eigenaar te zijn van de sociale netwerksite.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Paul Ceglia vs. Mark Zuckerberg.]

Ontwikkelaar eist goede torrent van Pirate Bay

Gepost door erik op - 07:47 0 reacties
Een ontwikkelaar ergert zich groen en geel aan een gekraakte versie van zijn software die wordt verspreid via The Pirate Bay. Hij heeft liever een goede gekraakte versie dan een gevaarlijke.
[Bron: http://webwereld.nl,
Ontwikkelaar eist goede torrent van Pirate Bay.]

Vintage advertenties...

Gepost door erik op - 07:46 0 reacties
...maar dan voor moderne producten en diensten als bijvoorbeeld de iMac, Facebook en de Nintendo Wii. Tjek dan!


EDIT:

Met dank aan behanger hier nog meer moois.


[Bron: http://retecool.com,
Vintage advertenties....]

Consument kiest vaak voor eerst gevonden website

Gepost door erik op - 07:43 0 reacties
Consument kiest vaak voor eerst gevonden websiteMensen die zich online oriƫnteren naar een product of dienst, kiezen uiteindelijk vaak voor de eerste website die ze bezoeken. Dat blijkt uit de benchmark van WUA! over alle onderzoeken die tot nu toe werden uitgevoerd. Organisaties die online als eerste worden gevonden, worden ruim 60% vaker gekozen om bij af te nemen dan partijen die als tweede worden gevonden. Tijdens de 85 onderzoeken die de benchmark beslaat, werden in totaal 19.617 individuele beoordelingen gegeven over 2.085 verschillende websites.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Consument kiest vaak voor eerst gevonden website.]

The Wilderness Downtown

Gepost door erik op - 07:41 0 reacties
Regisseur Chris Milk heeft bij het nieuwe nummer The Wilderness Downtown van Arcade Fire samen met Google een expirimentele interactieve videoclip gemaakt. In de videoclip wordt je onder andere meegenomen naar de buurt waarin je opgroeide. De website laat duidelijk de mogelijkheden van html5 in combinatie met Chrome zien. Zo wordt onder andere gebruik gemaakt van Google Maps, een geintegreerde teken-tool en verschillende browser-vensters. Meer informatie over hoe de videoclip gemaakt is kun je hier vinden en de videoclip zelf bekijk je hier. Natuurlijk in Chrome. Heb je geen Chrome, dan kun je na de klik een video van de website zien.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
The Wilderness Downtown.]

Solliciteren zonder Facebook, Twitter of LinkedIn account?

Gepost door erik op - 07:36 0 reacties
Solliciteren zonder Facebook, Twitter of LinkedIn account?In vergelijking met Amerikaanse recruiters lopen we in Europa echt nog achter. Hier worstelen we nog volop met problemen als de privacy van kandidaten. In de VS is dat geen issue meer, Amerikaanse recruiters negeren kandidaten daar gewoon als ze niet te vinden zijn op netwerksites als Facebook, Twitter en LinkedIn. Aldus The New York Times.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Solliciteren zonder Facebook, Twitter of LinkedIn account?.]

OPTA gaat kabel opnieuw openbreken

Gepost door erik op - 07:33 0 reacties
OPTA zal een nieuwe poging doen om UPC en Ziggo tot openheid te dwingen. De rechter verwees het eerdere marktbesluit naar de prullenbak. Het duurt nog wel minstens een jaar.
[Bron: http://webwereld.nl,
OPTA gaat kabel opnieuw openbreken.]

Gmail sorteert automatisch belangrijkste mails

Gepost door erik op - 07:33 0 reacties
Google komt met cruciale nieuwe functie in Gmail: Priority Inbox. Het systeem zet automatisch de belangrijkste e-mails bovenaan, gebaseerd op eerder lees- en reply-gedrag van de gebruiker.
[Bron: http://webwereld.nl,
Gmail sorteert automatisch belangrijkste mails.]

Nieuwe malware imiteert Microsoft bizar goed

Gepost door erik op - 07:28 0 reacties
Microsoft waarschuwt voor een nieuwe soort malware die detecteert welke browser gebruikt wordt en vervolgens een corresponderend malware waarschuwingsscherm toont, dat bijzonder geloofwaardig is. Vervolgens probeert het de gebruiker nep anti-virus software te laten aanschaffen en imiteert het de Microsoft Security Essentials website op niet eerder vertoonde wijze.
[Bron: http://techworld.nl/,
Nieuwe malware imiteert Microsoft bizar goed.]

Zeus botnet misbruikt massale sterfte beroemdheden

Gepost door erik op - 07:27 0 reacties
De lijst aan beroemdheden die misbruikt worden is lang. Hackers verspreiden verhalen van vliegtuigcrashes en auto-ongelukken over de bekende wereldburgers. Daarbij krijgt de lezer een gratis malware-pakket.
[Bron: http://techworld.nl/,
Zeus botnet misbruikt massale sterfte beroemdheden.]

6 Dramatische manieren om ontslag te nemen

Gepost door erik op - 07:26 0 reacties

Wanneer je wilt zeggen "Steek die baan van je maar in je ....", hoe breng je die boodschap dan? Met dank aan de held van vliegmaatschappij Jetblue is het weer helemaal hot om op een opvallende manier je baan voorgoed gedag te zeggen.
[Bron: http://techworld.nl/,
6 Dramatische manieren om ontslag te nemen.]

31 augustus 2010

Beste script ooit

Gepost door erik op 31 augustus 2010 - 09:46 0 reacties
beste-filmscript-ooit.jpg
Alles zit erin, actie, ontploffingen en toch is het korter dan je verwacht.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Beste script ooit.]

Things you think – videosong

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties
Ben Fold, Nick Hornby (schrijven van o.a. About a Boy, Fever Pitch, High Fidelity en nog veel meer) & Pomplamoose hebben een zogenaamde videosong gemaakt. Deze moet voldoen aan een paar hele basale regels:
1. Wat je ziet is wat je hoort
2. Als je het hoort zie je het ergens in de clip (geen verborgen geluiden).
En wat het mooiste is. Het is een zeer aanstekelijk nummer.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Things you think – videosong.]

OpenOffice.org bespaart politie 12 miljoen

Gepost door erik op - 09:38 0 reacties
Door over te stappen op OpenOffice.org kan de politie ruim 12 miljoen euro besparen. IT-club vtsPN ziet een beginpunt. De PVV vindt de keuze voor MS-Office als onvergefelijke fout.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
OpenOffice.org bespaart politie 12 miljoen.]

Ierse muziek door Aziaten

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

YouTube bezig met een betere (betaalde) filmdeal

Gepost door erik op - 09:28 0 reacties
YouTube bezig met een betere (betaalde) filmdealAfgelopen vrijdag maakte YouTube beklend dat er 400 films aan YouTube's 'nieuwe' Movies sectie waren toegevoegd. Die films zijn gratis maar uit veel reacties blijkt dat niet iedereen er tevreden over is. Maar YouTube is nu aan het onderhandelen met Hollywood Studios om het film aanbod verder uit te breiden. Deze onderhandelingen kunnen wel eens veel belangrijker zijn dan alle eerder gesloten deals betreffende filmaanbod.
De deal die YouTube nu graag wil sluiten gaat over films die net op DVD uit zijn, daarmee kan de videosite dus een concurrent worden voor Netflix, Amazon, iTunes maar ook voor de lokale Filmclub. In een rapport van de Financial Times staat: "Google has been pitching to the studios on the international appeal of a streaming, on-demand movie service pegged to the world’s most popular search engine and YouTube." Google zal Search en YouTube inzetten om direct kijkers door te sturen naar de nieuwe service, die vermoedelijk (zoals zo vaak) eerst in de VS gelanceerd zal worden en later ook in andere landen beschikbaar komt.
Volgens het stuk in de FT gaan de titels $5 kosten en de films zullen gewoon gestreamed worden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
YouTube bezig met een betere (betaalde) filmdeal.]

It'ers onthullen makkelijk geheimen aan blondines

Gepost door erik op - 09:27 0 reacties
Zelfs security-it'ers lekken gevoelige gegevens via sociale netwerksites als ze worden toegevoegd als vriend door een onbekende mooie blondine, blijkt uit een experiment.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
It'ers onthullen makkelijk geheimen aan blondines.]

Riva Starr feat. Noze - I Was Drunk

Gepost door erik op - 09:26 0 reacties
Het maken van een leuke videoclip bij een catchy muziekje is helemaal niet zo moeilijk. Riva Starr feat. Noze hebben voor hun nummer I Was Drunk de hulp ingeroepen van een baby met snor.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Riva Starr feat. Noze - I Was Drunk.]

Hotmail krijgt deze week Exchange Activesync

Gepost door erik op - 09:25 0 reacties
Microsofts Hotmail beschikt vanaf deze maandag over Exchange Activesync voor synchronisatie van e-mail, agenda en contactpersonen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Hotmail krijgt deze week Exchange Activesync.]

SP wil opheldering over toename cybercrime

Gepost door erik op - 09:25 0 reacties
De SP wil duidelijkheid over de exponentiƫle groei van cybercrime in Nederland. De ministers van Justitie en Economische Zaken moeten zich verantwoorden in de Tweede Kamer.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
SP wil opheldering over toename cybercrime.]

30 augustus 2010

Paint.Net, nog zo’n mooi gratis alternatief

Gepost door erik op 30 augustus 2010 - 00:01 0 reacties
Gisteren liep ik tegen een gratis alternatief aan via een collega. Ik hoorde hem tegen iemand roepen, “Dat moet je in Paint.Net doen!”. “Wat is dat dan, Paint.Net?”, vroeg ik. “Een gratis paint, maar dan 100 x zo goed, met layers en transparency, cropping, noem maar op. Google maar even op paint.net”. En jawel, op http://www.getpaint.net/ kan je het gratis en voor niets downloaden.
Het werkt intuĆÆtief, goeie undo functie, de Esc toets reageert zoals je verwacht. Je plaatje sized lekker mee met je window. Grid, rulers, layers, verschillende eenheden, het zit er allemaal op en het maakt het bewerken van plaatjes en foto´s een stuk makkelijker. Eenvoudige kleurselectie, plakken in een layer of nieuwe tekening, lassoselectie, het zit erop en het werkt prettig.
[Bron: http://lifehacking.nl,
Paint.Net, nog zo’n mooi gratis alternatief.]

29 augustus 2010

Kaspersky Lab lanceert tijdschrift SecuREview

Gepost door erik op 29 augustus 2010 - 23:55 0 reacties
Kaspersky Lab lanceert tijdschrift SecuREviewKaspersky Lab gaat een zg. non-profit beveiligingstijdschrift SecuREview uitgeven. Met een geplande kwartaaluitgave wil het bedrijf de bewustwording op het gebied van IT-beveiliging onder een breed publiek vergroten door gebruikers in alle marktsegmenten proactief te informeren. Zo staat het letterlijk in het persbericht.
De keuze voor een tijdschrijft is best bijzonder omdat je vandaag je wel een paar andere manieren kunt bedenken over het informeren van je doelgroep. Maar misschien zit het in "informeren" en niet in het opzetten van een dialoog met je gebruikers.
SecuREview is een tijdschrift in digitale vorm en wordt online gepubliceerd; het blad is voor geĆÆnteresseerden bewust geheel kosteloos te downloaden en wordt elektronisch verspreid.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Kaspersky Lab lanceert tijdschrift SecuREview.]

50+ers laatste jaar massaal op Social Media

Gepost door erik op - 23:53 0 reacties
50+ers laatste jaar massaal op Social MediaOnderzoek van een jaar geleden toonde al aan dat in Nederland ouderen meer tijd achter hun computer zaten dan naar de televisie aan het kijken waren. Dit beeld van aktieve ouderen op het internet wordt nog een versterkt door nieuw Amerikaans onderzoek van PewResearchCentre. Dat onderzoek laat zien dat de groei van 50+ers op de sociale media in Ć©Ć©n jaar spectaculair is gestegen. Voor deze senioren in Amerika geldt nu dat 42% ook gebruikt maakt van de sociale media.Vorig jaar was dat nog slechts 22%! In de leeftijdscategorie van 50-64 is nu bijna de helft op Sociale Media (47%) en bij mensen boven de 65 jaar een kwart. Er is geen reden te veronderstellen dat deze groei-cijfers voor Nederland opvallend zullen afwijken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
50+ers laatste jaar massaal op Social Media.]

Diaspora : Anti-Facebook Open Source project lanceert 15 september

Gepost door erik op - 23:52 0 reacties

Open-source Social Network
Diaspora heeft via hun blog bekend gemaakt dat ze op 15 september a.s. wil lanceren. Het anti-Facebook alternatief neemt privacy in acht en legt de controle volledig bij de gebruikers zelf.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Diaspora : Anti-Facebook Open Source project lanceert 15 september.]

Google Call ook beschikbaar in Nederland

Gepost door erik op - 23:51 0 reacties
Google Call, de 'Skype out'-dienst van Google, is niet alleen in Noord-Amerika te gebruiken. Ook Nederlanders kunnen bellen vanuit hun Gmail-account, en gratis naar de VS en Canada.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google Call ook beschikbaar in Nederland.]

YouTube's nieuwe film sectie bevat 400 gratis films

Gepost door erik op - 23:49 0 reacties
YouTube's nieuwe film sectie bevat 400 gratis filmsYouTube heeft een nieuwe Movie categorie aan de site toegevoegd, waar inmiddels zo'n 400 volledige films gewoon gratis te zien zijn voor jouw "on-demand viewing pleasure".
Deze nieuwe sectie komt uit de deals die Google gesloten heeft met de Amerikaanse studios als Lionsgate, MGM en Sony Pictures. Wat er te vinden is? "Loads of Bollywood flicks, a bunch of Bruce Lee and Jackie Chan films, obscure horror movies and cartoons".
Donagh O’Malley, YouTube's head of video partnerships tegenover The Guardian: "Dit is een van de vele manieren om ervoor te zorgen dat onze gebruikers alle verschilleden soorten video kunnen vinden die ze willen zien. "From bedroom vlogs and citizen journalism reports to full-length films and TV show".
Verwacht hier niet de beste films van het afgelopen jaar, maar een begin is gemaakt door YouTube. Via Techcrunch.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
YouTube's nieuwe film sectie bevat 400 gratis films.]

Facebook zet IE6 aan de kant

Gepost door erik op - 23:47 0 reacties
Facebook stopt over drie weken met de chatondersteuning voor Internet Explorer 6. Gebruikers van IE6 worden verwezen naar de site van Microsoft om IE8 te installeren.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Facebook zet IE6 aan de kant.]

Filmstudio's klagen adverteerders piratensites aan

Gepost door erik op - 23:44 0 reacties
Warner Brothers en Disney hebben een nieuw offensief tegen torrentsites gestart. Adverteerders op piratensites hangt een rechtszaak boven het hoofd, de eerste is al gestart.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Filmstudio's klagen adverteerders piratensites aan.]

Future Rock Band

Gepost door erik op - 21:36 0 reacties
Als we de makers van deze video moeten geloven, dan wordt gamen in de toekomst wel heel erg gaaf! Vergeet de kleurtjes op je scherm en die rare controllers. Gewoon echte instrumenten met vette hologrammen om Rock Band te spelen. Rock on!


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Future Rock Band.]

'Nederlands Facebook-verbod is ondenkbaar'

Gepost door erik op - 21:33 0 reacties
Werkgevers bij wet verbieden Facebookprofielen van sollicitanten te bekijken is in Nederland ondenkbaar. De Duitse regering wil een dergelijk verbod wƩl opnemen in de wet.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Nederlands Facebook-verbod is ondenkbaar'.]

Gmail gebruikers bellen 1 miljoen keer in 24 uur

Gepost door erik op - 21:33 0 reacties
Gmail gebruikers bellen 1 miljoen keer in 24 uurHet lijkt erop dat Gmail gebruikers al het voordeel inzien van het goedkope bellen dat Google gisteren lanceerde. Via Twitter maakte het bedrijf bekend dat er 1 miljoen telefoontjes zijn gemaakt vanuit Gmail in de eerste 24 uur.
De nieuwe functie is erg aantrekkelijk als je iemand belt in de VS of Canada, die 'telefoontjes' zijn namelijk geheel gratis, naar alle andere inmiddels beschikbare landen betaal je 2 cent per minuut. De snelle adoptie is niet zo heel verassend, aangezien er volgens Googe wereldwijd een paar honderd miljoen Gmail gebruikers zijn.
Dus als je Gmail al gebruikt en er komt een melding in beeld dat je gratis (of heel goedkoop) telefoongesprekken kan gaan voeren waarom zou je het dan niet even uitproberen? De enige horde die genomen dient te worden is even wat nieuwe software installeren voordat het werkt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Gmail gebruikers bellen 1 miljoen keer in 24 uur.]

Vang inbrekers met je iPhone

Gepost door erik op - 21:31 0 reacties
Vince Hunter zat bij zijn ouders, 2252 kilometer van zijn huis verwijderd, toen hij via zijn iPhone op de hoogte gesteld werd dat er bij hem ingebroken werd. Met het programma iCam kon hij via het beveiligingssysteem zien wat er precies allemaal aan de hand was bij hem thuis.
Daar zag hij twee mannen die naar binnen aan het kijken waren en vervolgens een steen door zijn ruit gooiden. Het beveiligingssysteem dat hij net een paar maanden ervoor had laten installeren deed zijn werk en belde het alarmnummer van de politie. Vince zelf deed dat ook en kon vervolgens rustig kijken wat er gebeurde.
Hij zag via zijn iPhone dat de politie met getrokken wapens het huis binnenkwamen. De inbrekers werden gearresteerd, ze bleken al meerdere inbraken in de buurt op hun naam te hebben staan.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Vang inbrekers met je iPhone (video).]

Historische Facebook updates

Gepost door erik op - 21:28 0 reacties
Wat gebeurt er precies als je God, Charles Darwin of Julius Ceaser om er maar een paar te noemen hun Facebook bij zouden houden. Dit dus ongeveer.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Historische Facebook updates.]

Google Realtime Search heeft nu zijn eigen homepage

Gepost door erik op - 21:26 0 reacties
In december van 2009 heeft Google zijn Realtime Search aangekondigd. Dutch Cowboys heeft daarvan uiteraard in breaking news verslag gedaan. Even te gebruiken in een experimentele omgeving is Google nu volgens de aankondiging op haar Official Blog klaar voor de uitrol. Realtime search krijgt dan ook zijn eigen homepage. De homepage is www.google.com/realtime.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Realtime Search heeft nu zijn eigen homepage.]

Rusland, begin 20e eeuw, in kleur.

Gepost door erik op - 21:18 0 reacties
Ruim een eeuw geleden zijn er in opdracht van Tsaar Nicholas II foto's gemaakt. En wat is daar zo bijzonder aan? Nou, er zijn rode, groene en blauwe filters gebruikt welke later werden gecombineerd tot Ć©Ć©n nieuwe foto. Het resultaat is een verbluffend mooie reportage over het leven in Rusland tussen 1909 en 1912, in kleur!
[Bron: http://retecool.com,
Rusland, begin 20e eeuw, in kleur..]

Downloadverbod door 'geheim' overleg dreigt

Gepost door erik op - 21:16 0 reacties
EZ moet opheldering over ACTA geven. GroenLinks vindt de retoriek van EZ niet meer in overstemming met de gelekte teksten. De dreiging van verregaande maatregelen is de partij spuugzat.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Downloadverbod door 'geheim' overleg dreigt.]

LinkedIn heeft 2 miljoen Nederlandse leden

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties
LinkedIn heeft 2 miljoen Nederlandse ledenVanaf vandaag telt LinkedIn officieel 2 miljoen leden in Nederland. Daarmee is meer dan de helft van de Nederlandse professionals nu actief op de netwerksite.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
LinkedIn heeft 2 miljoen Nederlandse leden.]

Facebook hitlist, 3 Columbiaanse tieners dood

Gepost door erik op - 21:13 0 reacties
Op een lijst, geplaatst op Facebook, staan 69 namen van tieners die de waarschuwing kregen zo snel mogelijk de stad te verlaten anders zouden ze geexecuteerd worden. De politie dacht eerst aan een geintje totdat de eerste drie tieners vermoord werden. Hun namen bleken voor te komen op de Facebook Hitlist.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Facebook hitlist, 3 Columbiaanse tieners dood.]

Duits verbod op doopceel lichten via Facebook

Gepost door erik op - 21:10 0 reacties
Duitsland wil managers verbieden Facebookpagina’s van sollicitanten te bekijken. Googlen op de naam van de sollicitant mag dan weer wel.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Duits verbod op doopceel lichten via Facebook.]