Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

3 december 2010

Update AVG antivirus sloopt Windows opnieuw

Gepost door erik op 3 december 2010 - 09:40 0 reacties
Een update van gratis antivirusprogramma AVG zorgt ervoor dat pc's van Windows-gebruikers onklaar worden gemaakt. AVG raadt gedupeerden aan een "reddings-cd" te maken. Het is niet de eerste keer.
[Bron: http://webwereld.nl,
Update AVG antivirus sloopt Windows opnieuw.]

1 december 2010

Beard Beanie - Bearforce 1

Gepost door erik op 1 december 2010 - 13:19 0 reacties
Paniek! Buiten is het vijf graden onder nul en in combinatie met het windje dat er staat, hebben die Peter Timofeeffs van de diverse omroepen het constant over de gevoelstemperatuur, oftewel Wind Chill. Voor je gevoel is het momenteel dan ook vijftien graden onder nul. Want door het stevige breisje verlies je een stuk sneller je warmte. Maar dat is vanaf nu over, want hier is de Beard Beanie. Met een Beard Beanie lach je elke Wind Chill vierkant uit, of kan je samen met je matties meedoen aan de Playback Show als Bearforce 1.
[Bron: http://retecool.com,
Wind Chill? Fuck die Shit!.]

Google lanceert Google Transit in Nederland

Gepost door erik op - 12:39 0 reacties
Google lanceert Google Transit in NederlandGoogle heeft zojuist Google Transit gelanceerd in Nederland. Tijdens de persconferentie op het Centraal Station in Amsterdam is deze (voor Nederland) nieuwe dienst toegevoegd aan Google Maps. Met de toevoeging van Transit kun je nu je complete reis via Google Maps plannen, inclusief routes voor het openbaar vervoer.
In navolging van vele andere Europese landen kunnen Nederlandse gebruikers van Google Maps middels het "Openbaar Vervoer"-icoontje de gehele reis plannen (ook veerponten). Aangesloten zijn openbaar vervoerder partners NS en GVB.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google lanceert Google Transit in Nederland.]

Leuk en/of handig

Gepost door erik op - 11:20 0 reacties
- Stuur eens een (gratis) video-kerstkaart!
http://www.sharenik.com/
- Zoek naar herkomst van woorden
http://www.etymologiebank.nl/
- Cadeautjes verzinmachine
http://giftgen.co.uk/index-java.php
- Goedkoopste last minutes
http://www.goedkopelastminutes.com/
- Schaatsen op natuurijs
http://www.knsb.nl/natuurijs/
- Wikileaks uit Amerikaanse ambassades
http://cablegate.wikileaks.org/

bron: www.internet100.nl

Smule introduces Magic Fiddle for iPad: Video

Gepost door erik op - 10:44 0 reacties

It's not perfect, but this video of the St. Lawrence String Quartet performing Pachelbel's Canon in D major is yet another example of how the iPad is revolutionizing music.
[Bron: http://www.tuaw.com,
Smule introduces Magic Fiddle for iPad: Video.]

Gevaarlijke ransomware gijzelt originele data

Gepost door erik op - 10:30 0 reacties
Een nieuwe variant van bekende ransomware is uitgebracht en eist 90 euro voor de data die het gijzelt. Maar in deze nieuwe versie zijn het de originele bestanden in plaats van kopieën die de malware versleutelt. Dit in tegenstelling tot wat voorheen het geval was.
[Bron: http://techworld.nl/,
Gevaarlijke ransomware gijzelt originele data.]

Seau die is goed met een PVC-pijp

Gepost door erik op - 10:28 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Een stad vol wonderen [video]

Gepost door erik op - 10:24 0 reacties

Soms heb je van die video's waar je ademloos naar kunt kijken. Dat had ik ook bij de Philips Carousel video. Ongelooflijk knap gemaakt en schitterende graphics. Dit had ik ook bij het kijken van de video van Batelco genaamd Infinity. In deze video zijn de straten en gebouwen voor ons herkenbaar, maar de gebeurtenissen worden gevoed door het onderbewustzijn van de bewoners. En daar zijn ze bij Spy Films in geslaagd! Kijk zelf maar.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een stad vol wonderen [video].]

Mozilla woedend over stiekeme plug-ins Microsoft

Gepost door erik op - 10:20 0 reacties
Een topman van Mozilla is flink van leer getrokken tegen Microsoft, Apple en Google. Die bedrijven zouden stiekem plug-ins installeren in Firefox. Zonder dat de gebruiker daar vanaf weet.
[Bron: http://digitallife.nl,
Mozilla woedend over stiekeme plug-ins Microsoft.]

Ukelele, je kan het ook met je tanden spelen

Gepost door erik op - 10:16 0 reacties
Nu alleen nog even wachten op het moment dat hij de ukelele kapotslaat op de boxen. Dat is Rock and Roll.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Ukelele, je kan het ook met je tanden spelen.]

Spelletje! Racen tegen Rutte

Gepost door erik op - 10:13 0 reacties
Zo. Dan gaan we nu nodeloos bandbreedte van MilieuDefensie verspillen (kost energie, co2-uitstoot en dus oerbossen). De wortelknagende subsidieslurpers hebben namelijk een vetkoole game ontwikkeld. Wedstrijdje scheuren tegen Rutte, Verhagen en Wilders. Die willen zoals bekend de maximumsnelheid op snelwegen verhogen naar 130 km/h. Enfin, Rutte verslaan is eitje. Wilders laat zich alleen rechts passeren. Verhagen blijvend invalide rijden betekent bonuspunten. Gas op de plank. VRRROEM!!!
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Spelletje! Racen tegen Rutte.]

'Facebook krijgt videochat van Skype'

Gepost door erik op - 10:10 0 reacties
Facebook en Skype gaan samenwerken, voor een videochatfunctie op het sociale netwerk. Een ontwikkelaar heeft bewijs hiervoor gevonden in de broncode van de sociale netwerksite.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Facebook krijgt videochat van Skype'.]

Europese Commissie start onderzoek naar Google

Gepost door erik op - 10:08 0 reacties
De Europese Commissie stelt een grootschalig onderzoek in naar internetzoekmachine Google. De Commissie geeft hiermee gehoor aan klachten over Google's vermeende misbruik van haar monopoliepositie.
[Bron: http://digitallife.nl,
Europese Commissie start onderzoek naar Google.]

Twitter-ceo ziet nut van Twitter niet

Gepost door erik op - 09:44 0 reacties
De nieuwe ceo van Twitter, Dick Costolo, weet niet wat het nut van zijn dienst is. Op dit moment is hij er nog diep over aan het nadenken.
Costolo vertrouwt dit toe aan de Britse krant The Telegraph. Op de vraag wat nu eigenlijk het nut is van Twitter antwoordt hij: "Ik werk er op dit moment aan om daar duidelijkheid over te krijgen. Op dit moment probeer ik te definiëren wat het doel van Twitter op de lange termijn is. In de nabije toekomst zullen we in staat zijn een specifieker antwoord te geven op die vraag."
[Bron: http://digitallife.nl,
Twitter-ceo ziet nut van Twitter niet.]

pv zk bschk pv zk pv bschk zk

Gepost door erik op - 09:41 0 reacties
Zin in een beetje house maar de MP3-speler doet het niet meer? Gewoon naar Google vertalen gaan en daar je eigen nummer componeren. Klik op luisteren.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
pv zk bschk pv zk pv bschk zk.]

Google Earth 6 nu met 3D bomen en Street View Experience

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties
Google Earth 6 nu met 3D bomen en Street View ExperienceGoogle introduceert Google Earth 6. In deze nieuwe versie hebben ze 3D bomen opgenomen om een nog realistischer beeld te krijgen van plekken op de wereld. Dat ziet er heel mooi uit!
Ook nieuw is de volledig geïntegreerde Street View functie. Google spreek op hun blog van een echte Experience. Het is in ieder geval een prachtig gezicht hoe je vanuit ruimte perspectief helemaal door je straat kan vliegen. Een laatste en mooie toevoeging is historische beelden. Zo kun je op sommige plaatsen zien hoe het er in 1948 uitzag zoals de campus van Google of Londen in 1945. Dat proeft naar meer! Download hier!
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Earth 6 nu met 3D bomen en Street View Experience.]

De idioot met nog idiotere achtergrond

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Een op vijf Nederlanders succesvol door social media

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties
Uit een onderzoek van KPN zou zijn gebleken dat een op de vijf Nederlanders succes heeft op werk-, woon-, of relatiegebied dankzij social media als Facebook, LinkedIn, Hyves of Twitter.
[Bron: http://digitallife.nl,
Een op vijf Nederlanders succesvol door social media.]

Watchtrek

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Vodafone verlaagt internet-roamingkosten in Europa

Gepost door erik op - 09:31 0 reacties
Vodafone verlaagt de kosten van internet op de mobiel in zestien Europese landen door klanten data uit hun nationale bundel te laten gebruiken. Dat kost wel een klein bedrag per dag of maand extra.
[Bron: http://digitallife.nl,
Vodafone verlaagt internet-roamingkosten in Europa.]

Bol.com start met eigen e-bookwinkel

Gepost door erik op - 09:31 0 reacties
Bol.com start met zijn eigen e-bookwinkel. Op dit moment krijgen klanten toegang tot 5000 Nederlandse en 130.000 Engelse titels.
[Bron: http://webwereld.nl,
Bol.com start met eigen e-bookwinkel.]

e-Tomb : digitale grafsteen met behulp van Social Media

Gepost door erik op - 09:30 0 reacties
e-Tomb : digitale grafsteen met behulp van Social MediaEnkele maanden geleden maakte we al kennis met Ziggur, een dienst die internetgebruikers de mogelijkheid biedt om zelf te bepalen wat er met hun online profielen en bezittingen moet gebeuren na hun dood. Ziggur voert hun wensen uit en ontzorgt daarmee de nabestaanden.
Dat er meer van dit soort diensten gaan komen was te verwachten. Zo is er nu een platform met de voorspelbare naam e-Tomb waarmee je het virtuele leven van de overledene in een soort van digitale grafsteen kunt laten voortleven.
e-Tomb is een slimme toepassing welke werkt met Bluetooth en zonne-energie. Hierdoor kunnen familie en vrienden blijvend toegang krijgen tot je virtuele leven dmv mobiele telefonie. Alle informatie wordt in een cloud opgeslagen. Doordat de applicatie samenwerkt met Facebook, kun je blogs, foto's en meer uploaden en herinneringen delen met anderen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
e-Tomb : digitale grafsteen met behulp van Social Media.]

Bondiboys - Patricia Paay

Gepost door erik op - 09:17 0 reacties

A-Trak en Armand van Helden hebben een geweldige clubhit te pakken met het nummer Barbra Streisand dat ze als duo onder de naam Duck Sauce hebben gemaakt. Als je dit nummer hebt gehoord dat is de kans erg groot dat je de rest van de dag het nummer niet meer uit je hoofd krijgt. En helaas geldt dat ook voor elke andere naam die je op die melodie hoort. De Boniboys hebben een versie met Patricia Paay gemaakt. Je bent dus gewaarschuwd!
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Bondiboys - Patricia Paay.]

Homeland Security confisceert domeinen torrentsites

Gepost door erik op - 09:12 0 reacties
Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid heeft domeinnamen van piraterij-sites in beslag genomen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Homeland Security confisceert domeinen torrentsites.]

Reloaded

Gepost door erik op - 09:11 0 reacties
Tjek de videoclip van het Nederlandse elektronica-duo Baskerville. Heersende muziek in de trant van Daft Punk, Yuksek en Justice. De clip is gemaakt door de eveneens Nederlandse Marieke Verbiesen. Op haar site en hier wat korte "making of" info. Heerst met een hoofdletter H.
[Bron: http://retecool.com,
Reloaded.]

Nigeriaanse 419-fraude en 8 andere bekende scams

Gepost door erik op - 09:06 0 reacties
Nigeriaanse 419-fraude en 8 andere bekende scamsInternetfraude loont nog steeds. Daarvoor behoef je alleen maar je dageliijkse mail te onderzoek. En hoewel heel veel Spam, Scam en andere frauduleuze berichten worden afgevangen komen er helaas nog genoeg scam-berichten door.
De meest voorkomende vorm blijft Nigeriaanse oplichting - ook wel 419-fraude genoemd (naar het betreffende artikel in het Nigeriaanse wetboek van strafrecht). Ontstaan in Nigeria maar vandaag net zo populair bij criminele bendes uit Rusland en de Oekraïene. De kern van deze fraude ligt in het feit dat het slachtoffer gouden bergen worden beloofd als hij eerst (relatief) kleine onkosten wil voorschieten. Deze truc wordt net zo vaak herhaald tot het slachtoffer afhaakt, waarna de oplichters spoorloos verdwijnen.
In Infographic van SiteJabber een overzicht van de 9 meest voorkomende Scam-soorten. Grote afbeelding te bekijken op de site : Behind the Scenes of the Most Common Scams.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nigeriaanse 419-fraude en 8 andere bekende scams.]

Memristor: transistor en geheugen in één

Gepost door erik op - 09:01 0 reacties
Was de eerste transistor qua omvang nog indrukwekkend, de moderne transistor is niet eens meer met het blote oog waar te nemen. De nieuwe chips gaan misschien op onze hersencellen lijken.
[Bron: http://webwereld.nl,
Memristor: transistor en geheugen in één.]

Social Media volgt traditionele rolpatronen

Gepost door erik op - 09:01 0 reacties
Social Media volgt traditionele rolpatronenSocial Media volget opvallend trouw de traditionele rolpatronen van vrouwen en mannen. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.
De onderzoekers merken op dat vrouwen en mannen bij hun activiteiten op sociale netwerkplatformen duidelijk afwijkende prioriteiten tentoon spreiden. Die trends zijn volgens hen bijzonder vergelijkbaar met de verschillen die vaak ook in het dagelijkse leven kunnen worden opgemerkt. "Uit het onderzoek blijkt dat 62,8 procent van de vrouwen commentaren en ander materiaal op hun profiel publiceren," merkt het magazine Online Media Daily op. "Bij mannen houdt daarentegen slechts 55,6 procent zich daarmee bezig. Dat doet volgens de onderzoekers veronderstellen dat vrouwen meer geneigd zijn om zich in te laten met persoonlijke communicatie. Bovendien lijken vrouwen veel meer geneigd te zijn dan manen om foto's met elkaar te delen."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Social Media volgt traditionele rolpatronen.]

Pirate Bay oprichters verliezen ook in hoger beroep

Gepost door erik op - 08:57 0 reacties
Pirate Bay oprichters verliezen ook in hoger beroepIn september berichtten wij al dat de oprichters van The Pirate Bay in beroep gingen tegen de cel- en geldstraffen die hen door een Zweedse rechtbankt opgelegd waren.
Gisteren was de dag des oordeels van dat hoger beroep en helaas voor drie mannen stapten ze ook nu weer niet als winnaar naar buiten. De rechtbank oordeelde dat Peter Sunde, Carl Lundström en Fredrik Neij respectievelijk 8, 4 en 10 maanden de cel in moeten. Bovendien moeten ze gezamenlijk ook een boete van zo'n 5 miljoen Euro (46 miljoen Zweedse Kronen) ophoesten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Pirate Bay oprichters verliezen ook in hoger beroep.]

'Games in doosjes verdwijnen'

Gepost door erik op - 08:54 0 reacties
John Carmack, de bekende id Software-ontwikkelaar van games als Doom en Quake, gelooft net als een deel van zijn collega's uit de game-industrie dat games op schijfjes en in doosjes in de toekomst geheel worden vervangen voor digitale downloads.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Games in doosjes verdwijnen'.]