Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

17 februari 2010

Een videoitem? Zo gemaakt!

Gepost door erik op 17 februari 2010 - 15:01 0 reacties

Video maakt het online consumeren van nieuws een stuk leuker. En Charlie Brooker laat zien hoe eenvoudig het eigenlijk allemaal is...
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een videoitem? Zo gemaakt!.]

16 februari 2010

TIP: 2 leuke websites

Gepost door erik op 16 februari 2010 - 11:14 0 reacties
1. Speellijst aangepast aan je humeur
"Tell me what you're doing now.
I'll tell you what playlist to listen to."

2. Chat als Russische roulette

Pirate Bay-beheerder begint betalingssysteem

Gepost door erik op - 09:53 0 reacties

Peter Sunde, een van de Pirate Bay-beheerders, vindt dat er voor goede content best betaald mag worden. Hij presenteert Flattr, waarmee gebruikers websites kunnen belonen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Pirate Bay-beheerder begint betalingssysteem.]

Operation Titstorm

Gepost door erik op - 00:00 0 reacties

Zoals bekend gaat Australie in haar pogingen sides die de regering als onwenselijk aanmerkt net even een stapje verder. De filters die daar op de webs liggen komen vrijwel neer op censuur. Maar gelukkig zijn daar de Anonymous /b/tards, voorvechters van vrijheid op de interwebs. Nadat ze met  succes Scientologen hebben aangepakt is het nu de beurt aan de Australische regering. Hackers vallen sinds 9 februari massaal overheidssides aan in wat zij noemen "Operation Titstorm". Hiernaast krijgen ambtenaren grote hoeveelheden pr0n gefaxt en gemaild. Anonymous does not forgive.
[Bron: http://retecool.com,
Operation Titstorm.]

15 februari 2010

Bond: ACTA bedreigt auteursrechtendebat

Gepost door erik op 15 februari 2010 - 23:59 0 reacties
De Consumentenbond eist in een brief aan de regering openheid van zaken over de internationale, geheime onderhandelingen over de aanpak van internetpiraterij door filtering of een internetban.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Bond: ACTA bedreigt auteursrechtendebat.]

7 Google Buzz Video's

Gepost door erik op - 23:58 0 reacties
Google lanceerde eerder deze week Google Buzz. Google Buzz is een sociale netwerkdienst die (nu nog) onderdeel van GMail is en biedt je de mogelijkheid om foto’s, video’s en documenten te delen, gesprekken te voeren en in contact te blijven met mensen die elkaar volgen. In die zin lijkt de dienst te kunnen worden vergeleken met Twitter en soortgelijke services binnen bijv. Facebook.
De "Buzz' rond Google Buzz neemt inmiddel behoorlijke vormen aan. Hieronder een video overzicht van Google Buzz (met o.a. Jeff Jarvis, Kevin Rose en Sergey Brin) welke informatief zijn, je iets meer achtergrond geven, uitleggen hoe Google Buzz werkt en dit soms met een knipoog.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
7 Google Buzz Video's.]

Australie censureert

Gepost door erik op - 23:54 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google komt met heel, heel, heel erg snel internet

Gepost door erik op - 23:49 0 reacties
Over niet al te lange tijd kunnen we het internet gewoon Google gaan noemen want de zoekmachinegigant gaat zich nu ook al bemoeien met internettoegang en als ze dat doen, doen ze het ook gelijk goed. In Amerika gaan ze bij 50.000 tot 500.000 gezinnen op proeflocaties testen met breedband internetsnelheden die 1 gigabit-per-seconde halen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Google komt met heel, heel, heel erg snel internet.]

Nederlandse webbouwers boycotten IE6

Gepost door erik op - 23:42 0 reacties
Meer dan 1000 Nederlandse webbouwers laten per 1 maart Internet Explorer 6 vallen. Ze volgen het voorbeeld van Google.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nederlandse webbouwers boycotten IE6.]

Snooker commentaar

Gepost door erik op - 23:39 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Batman & Robin Comic Generator

Gepost door erik op - 23:39 0 reacties
Klik hier om je eigen Comic te genereren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Batman & Robin Comic Generator.]

Maga No Need Pay [No 419-scam]

Gepost door erik op - 23:37 0 reacties

Het nummer "Maga No Need Pay" uitgevoerd door de Nigariaanse rappers Banky W, Bez, Cobhams, MI, Modele, Omawumi, Rooftop MCs en Wordsmith. is onderdeel van een grote sociale campagne die met steun van Microsoft tracht jonge Nigerianen bewust te maken van de ernst van computercriminaliteit.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Maga No Need Pay [No 419-scam].]

Na drie maanden 35 betalende abonnees bij website Newsday.com

Gepost door erik op - 23:35 0 reacties
In oktober werd Newsday, een dagelijkse krant uit Long Island, gekocht voor 650 miljoen dollar. Als eerste niet zakelijke klant werd besloten om hun website achter een betaalmodel te zetten. Vier maanden later en een vernieuwing van de website verder die vier miljoen dollar heeft gekost zijn er om precies te zijn 35 mensen die 5 dollar per week of 260 dollar per jaar over hem om Newsday.com online te volgen. Hun unieke bezoekersaantallen zijn gedaald van 2.2 miljoen in december tot 1.5 miljoen. De online krant is namelijk nog wel te volgen voor mensen die de dagelijkse papieren versie krijgen en een kabelabonnement hebben bij HBO en dat heeft ongeveer 75% van de bevolking van Long Island.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Na drie maanden 35 betalende abonnees bij website Newsday.com.]

Do you, MacBook Pro, take this Hermione to be your lawfully wedded wife?

Gepost door erik op - 23:33 0 reacties

We're not sure about the authenticity of this video or if this is truly love at first iSight, but Macenstein featured the story about this young British woman, 24 year-old Hermione Way, who unofficially married her MacBook Pro "Alex" on January 31st.
Yes, that's correct. Unofficially married, because the U.K. (and probably every other country on the planet) refuses to recognize the legality of human / computer marriages. Hermione, who just happens to be the bloggess behind Techfluff.tv, would love to change all that. Her video blog entry shows both Hermione and Alex, a fascinating treatise on human / computer relations, and even has her Mum saying that she "...just wants Hermione to be happy." There's even talk of children in the future; the flesh and blood type, not little iPads running around.
Whether you're a romantic at heart who would love to marry your computer -- and let's face it, we spend more time conversing with them than we do many of our human relations -- or if you think this is just a prank, the video is worth a watch.
[Bron: http://www.tuaw.com,
Do you, MacBook Pro, take this Hermione to be your lawfully wedded wife?.]

Make The Girl Dance – Kill Me

Gepost door erik op - 23:31 0 reacties

MAKE THE GIRL DANCE [KILL ME] (official video)
Geüpload door placeblancherec. - Muziek video's, interviews met artiesten, concerten en meer.
Het Franse bandje Make The Girl Dance was opzoek naar een aardige en originele insteek voor een videoclip bij hun nummertje Kill Me. Centen van de platenmaatschappij binnen, dus laat de ideeƫn maar komen. Uiteindelijk is de insteek geworden: Wat als je nog maar 8 dagen te leven hebt. Geen idee of de platenboeren tevreden waren met het resultaat, maar de mannen van Make The Girl Dance hebben het prima naar hun zin gehad zo te zien.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Make The Girl Dance – Kill Me.]

Nepversie van Firefox in omloop

Gepost door erik op - 23:27 0 reacties
Er wordt een onofficiĆ«le versie van Firefox aangeboden op een site die er verdacht veel uitziet als een site van Mozilla. De gebruiker krijgt samen met een browser de “Hotbar” van Pinball Corp. cadeau.
[Bron: http://techworld.nl,
Nepversie van Firefox in omloop.]

Kleuren e-readers komen met databundel (video)

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties
Taiwanese e-readerfabrikanten mikken op een verdienmodel gekoppeld aan een contentbundel. Taiwan loopt voorop in e-readerland.<
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Kleuren e-readers komen met databundel (video).]

Berlusconi legt YouTube aan banden

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties
Berlusconi legt YouTube aan bandenItaliƫ keurt vandaag een wet goed die websites zoals YouTube verantwoordelijk maakt voor de inhoud van de filmpjes die op hun site kunnen worden bekeken. Het gaat om de meest ingrijpende maatregel door welke westerse regering dan ook die wordt goedgekeurd om greep te krijgen op het gebruik van video op het internet.
Voor het eerst in de geschiedenis zullen internetbedrijven verantwoordelijk worden voor zogenaamde user generated content. Het zal bedrijven als Google verplichten om dezelfde wetten na te leven die in Italiƫ voor traditionele televisiezenders gelden. Dat betekent dat Google voor het gebruik van materiaal waarop auteursrechten gelden op YouTube, toestemming moet krijgen van het Italiaanse ministerie van Communicatie.
Google wordt zodoende ook verantwoordelijk voor elke video die op YouTube wordt gepost. Inbreuken op het auteursrecht zullen bestraft worden met boetes en eventuele rechtszaken. Italiƫ is het enige land van Europa waar de eerste minister de eigenaar is van de media. Berlusconi's Mediaset-kanalen en de door zijn regering gecontroleerde RAI hebben 90% van de televisiemarkt in handen. 80% van de Italiaanse bevolking haalt zijn informatie op tv.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Berlusconi legt YouTube aan banden.]

Geen Gmail meer met IE6

Gepost door erik op - 23:24 0 reacties
Google zal later dit jaar de ondersteuning van IE6 door Gmail stopzetten. Dat hebben systeembeheerders via een e-mail te horen gekregen.
[Bron: http://techworld.nl,
Geen Gmail meer met IE6.]

'Facebook grootste security-gevaar binnen bedrijven'

Gepost door erik op - 23:22 0 reacties
Facebook vormt van de netwerksites het grootste beveiligingsrisico binnen bedrijven. Spam, phishing en malware via dit soort sites groeit snel.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Facebook grootste security-gevaar binnen bedrijven'.]

Twitter Televisie

Gepost door erik op - 23:19 0 reacties
Twitter Televisie Tweetz.tv maakt van je twitterfeed een televisiekanaal. Alle video’s die worden gepost op twitter worden verzamelt in Ć©Ć©n playlist. Hierdoor hoef je niet meer je eindeloze feed te doorzoeken en op alle links te klikken, maar krijg je een snel en persoonlijk overzicht van YouTube video’s waarover getwitterd wordt.
Op dit moment worden drie verschillende kanalen aangeboden: My TV, Public TV en Search TV. My TV toont alle video's die zijn gepost door de mensen die je volgt. Public TV laat alle video's zien die worden gepost in de publieke feed van Twitter.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Twitter Televisie.]

TU Delft en Open Universiteit in iTunes U

Gepost door erik op - 23:17 0 reacties
De Nederlandse wetenschappelijke wereld schaart zich vanaf morgen in het rijtje illustere universiteiten zoals MIT, Stanford en Yale dat collegereeksen aanbiedt aan een breed publiek via internet. De Technische Universiteit Delft en de Open Universiteit zijn vanaf dat moment namelijk te vinden in iTunes U, het educatieve hoekje in de iTunes Store.
Gezamenlijk bieden de twee universiteiten bij de start ongeveer 400 colleges aan, die gratis gedownload kunnen worden voor gebruik op de computer of iPod/iPhone. Je hoeft hiervoor niet eens student te zijn. Handig voor middelbare scholieren die een studierichting moeten kiezen en voor vrijetijdsbeoefenaars die zich in een onderwerp willen verdiepen.
Van de TU Delft zijn momenteel Civiele Techniek, Bouwkunde, Lucht- en Ruimtevaart en Elektrotechniek in iTunes U aanwezig. De Open Universiteit begint ondermeer met onderwerpen als cultuur, financieel management en economie, organisatie, management en logistiek en rechten. Uiteraard is het de bedoeling dat het aanbod snel verder uitbreidt en dat meer Nederlandse universiteiten zich gaan manifesteren op iTunes U.


Dit artikel gaat nog verder, klik op "Lees hier meer of reageer" om verder te lezen.
[Bron: http://www.onemorething.nl/,
TU Delft en Open Universiteit in iTunes U.]

'Windows 8 komt in juli 2011'

Gepost door erik op - 23:15 0 reacties
Microsoft zou van plan zijn Windows 8 in juli 2011 uit te brengen, stelt een ex-medewerker. De volgende Office-versie komt volgens hem medio 2012.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Windows 8 komt in juli 2011'.]

9,3 miljard schade door 419-spam in 2009

Gepost door erik op - 23:06 0 reacties
De schade door voorschotfraude (419 scams) via spammails is in 2009 wereldwijd gestegen naar recordhoogte: 9,3 miljard dollar. In 2008 was dat nog 6,3 miljard.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
9,3 miljard schade door 419-spam in 2009.]