Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 november 2009

Meer Nederland te zien in Google Street View

Gepost door erik op 10 november 2009 - 10:54 0 reacties
Google's Street View krijgt een flinke Nederlandse update. Daarin zitten 30 regio's, plus Het Binnenhof en Kinderdijk, die Google per fiets vastlegde.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Meer Nederland te zien in Google Street View.]

Wrong hole... by DJ Lubel

Gepost door erik op - 10:51 0 reacties

Een prachtige chanson over het verkeerde gaatje...
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Wrong Hole….]

Roken is homofiel

Gepost door erik op - 10:27 0 reacties

www.theonion.com slaat weer toe...
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Roken is homofiel.]

Noorse isp hoeft Pirate Bay niet te blokkeren

Gepost door erik op - 10:21 0 reacties
De grootste isp van Noorwegen hoeft The Pirate Bay niet te blokkeren. Dit is de uitslag van een rechtszaak die is aangespannen door verschillende organisaties.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Noorse isp hoeft Pirate Bay niet te blokkeren.]

Toetsenbord is straks overbodig

Gepost door erik op - 10:18 0 reacties

Binnenkort kunnen we bij Google zoekopdrachten inspreken via een mobiele telefoon. De zoekgigant heeft momenteel veel man ingezet om het toetsenbord overbodig te gaan maken. Hoelang het nog gaat duren is niet bekend, maar dat het er komt staat vast volgens Googles toponderzoeker Alfred Spector. "Amerikaans en Brits is al mogelijk, de andere talen komen eraan", aldus Spector tegenover Emerce.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Toetsenbord is straks overbodig.]

Alle Google apps met videochat

Gepost door erik op - 10:14 0 reacties
Alle Google apps met videochatIn een interview met SFGate heeft Rishi Chandra (senior product manager Google Apps) verteld dat de zoekgigant bezig is met een audio en video chat conference mogelijkheid -a la Apple's iChat- waarbij meerdere mensen gelijktijdig met elkaar kunnen communiceren.
Op dit moment is de chat in Gtalk nog één-op-één, maar binnen 12 maanden moet het mogelijk zijn dat vanuit alle Google Apps met meerdere mensen een video en audio conferentie op te starten is.
"Met meer dan 20 miljoen gebruikers in meer dan 2 miljoen bedrijven is een multi-chat-functie een manier om sneller met elkaar te communiceren. Audio en video chats moet straks naadloos geïntegreerd zijn" aldus Chandra.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Alle Google apps met videochat.]

I'm Halal, net zoeken naar nette dingen

Gepost door erik op - 10:13 0 reacties
Zou Google neutraal moeten zijn? Eigenlijk wel, maar Google raakte zo vervuild door spammers, dat er gefilterd moet worden. Er wordt doorlopend aan Google gesleuteld om zo te filteren dat de resultaten lijken op wat je verwacht van een neutrale machine. Maar een echt neutrale zoekmachine is dus een utopie. En wat nou als de zoekmachine filtert op politieke of religieuze termen? Moet kunnen, zegt Plasterk.
I'mHalal.com is een nette zoekmachine voor nette moslims. Even testen. Jammer dat je met Imhalal.com niet kunt linken naar de zoekresultaten. Zoeken op "retecool" geeft als zesde link: "penis". Helder. Zoeken op "abortus", 2e link: Stop abortus. Dat kan duiden op een bevooroordeling van dat standpunt. Een ander heet hangtaboe dan. "Maagd"? Dat geeft een onverwacht kil resultaat. Maagdenvlies dan? Hee, een link naar de PVV. Dat is opmerkelijk, want zoeken op Wilders zou een waarschuwing op moeten leveren. "Wilders" en "geert wilders" moeten we ook nog even proberen dus… klikkerdeklik... Nope, misschien komt het door de druk uit de pers, maar I'mHalal linkt gewoon zonder te mauwen naar het Wilderswikilemma. 
Het gefilter van I'mhalal heeft dus last van de twee klassieke problemen voor de gebruiker: Je kunt niet goed zien hoe bepaalde standpunten worden voorgetrokken boven andere en filteren is nooit waterdicht. Daar had het EO-internet ook al last van. Niets nieuws dus. Next.
[Bron: http://retecool.com,
I'mHalal, net zoeken naar nette dingen.]

Beatles from a paralel universe

Gepost door erik op - 10:12 0 reacties
Zoals u misschien al had gehoord, zijn de Beatles al een tijdje uit elkaar en gemiddeld minimaal halfdood. Maar in een paralel universum werkten de Beatles door en tenminste één cassette is nu uitgelekt naar het internet. Ze hebben daar overigens wel heel goeie cassettes, zonder drop-outs, jengel of azimuth fouten. Natuurlijk vermoeden we allemaal dat een aards bandje deze muziek in elkaar geknutseld heeft. Het gekke is dat ze het niet onder eigen naam hebben uitgebracht, want het is een heel geestig album, iets om trots op te zijn. Van de andere kant, ik had er nooit naar gelinkt zonder dit mooie verhaal en zonder dat het gratis te downloaden was.
[Bron: http://retecool.com,
Beatles from a paralel universe.]

Ontdek muziek albums en nummers met Yahoo Video Search

Gepost door erik op - 10:11 0 reacties
Ontdek muziek albums en nummers met Yahoo Video SearchVeel mensen gaan gebruik maken van Yahoo Video Search voor het vinden van entertainment gerelateerde informatie.
Sinds afgelopen vrijdag kun je op een makkelijke manier duiken in de albums en nummers van je favoriete artiest. Op "Web of things" is nu een uitreksel aangesloten van de meest populaire albums en liedjes van een artiest of band. Met deze functie kun je gemakkelijk experimenteren met muziek artiesten. Stel dat je bijvoorbeeld opzoek bent naar muziek video's van U2, de nieuwe video search aan de linkerzijde toont dan de meest populaire albums (zoals The Joshua Tree) en top nummers (zoals 'Beautiful Day').
Als je op een album of nummer klikt toont Yahoo de video's van het album of nummer in een overlay pagina. Dit is een geweldige manier om de video van een populair liedje uit een album te halen zonder de context van uw oorspronkelijke zoekopdracht. Voor deze video search Music refiner is Yahoo dieper in "web of things" gedoken voor een persoonlijkere zoek ervaring. Eerder kwam Yahoo al met The image search travel refiner en The celebrity refiner. Nu kun je dus ook The Video search music refiner ontdekken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Ontdek muziek albums en nummers met Yahoo Video Search.]

Begraaft Murdoch zijn plan voor betaalnieuwssites?

Gepost door erik op - 10:02 0 reacties
Murdoch zet betalende nieuwssitesKomt van uitstel ook afstel? De kans lijkt groot dat Rupert Murdoch zijn plannen om al zijn nieuwssites betaald te maken reeds heeft begraven.
De oorspronkelijke streeftdatum van juni 2010 wordt sowieso niet gehaald, zei Murdoch gisteren tijdens een conference call waarbij de kwartaalcijfers toelichtte. Murdoch gaf geen reden voor het uitstel; hij zei alleen dat zijn bedrijf News Corp. "hard werkt om de betaaloplossing klaar te krijgen en dat het werk nog altijd aan de gang is."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Murdoch zet betalende nieuwssites.]

Ballmer brult tegen beeldbuis (video)

Gepost door erik op - 09:58 0 reacties

Steve Ballmer droomt van een toekomst waarin hij tegen zijn tv kan schreeuwen. Om via Microsoft-software in de tv met Bill Gates te praten over Tiger Woods.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Ballmer brult tegen beeldbuis (video).]

Nederlander trekt massaal lootjes online

Gepost door erik op - 09:52 0 reacties
Nederlander trekt massaal lootjes onlineSinterklaas en de Kerstman zetten hun online opmars voort. Lootjestrekken.nl, de grootste site op het gebied van online lootjes trekken, verwacht dit jaar, het tiende jaar dat de site bestaat, 700.000 lootjes te verwerken. Met minder dan een maand te gaan tot Sinterklaas, zijn er nu al 180.000 lootjes getrokken. Vorig jaar werd voor het eerst de grens van een half miljoen overschreden.
Lootjestrekken.nl maakt het mogelijk om lootjes te trekken zonder dat de groep bij elkaar komt. De site biedt de mogelijkheid om verlanglijstjes toe te voegen en elkaar anoniem vragen te stellen. Ook het uitsluiten van iemand, bijvoorbeeld degene die men vorig jaar had, is mogelijk. Vaak blijkt vooral de partner te worden uitgesloten.
Een populaire rubriek op de site zijn de 'cadeautips'. Driekwart van de groepen maakt op Lootjestrekken.nl een verlanglijstje aan. Zodra de lootjes zijn getrokken en iedereen zijn verlanglijstje mag doorgeven, verschijnen er cadeautips in een zoekvenster. Er kan gezocht worden in een database van 300.000 cadeaus. Hierbij kan ook geselecteerd worden op budget. Veel zoekopdrachten blijken gerelateerd te zijn aan de tips die Lootjestrekken.nl aan de bezoekers laat zien.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlander trekt massaal lootjes online.]