Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

16 september 2010

Rabobank demonstreert contactloos betalen: iPhone met NFC-sticker

Gepost door erik op 16 september 2010 - 14:52 0 reacties

sticker rabobankOp Emerce eDay demonstreert de Rabobank een nieuwe dienst: Cashless Betalen. Je hoeft niet te wachten tot fabrikanten een NFC-chip in je telefoon inbouwen, maar kunt nu al contactloos betalen door een sticker op je telefoon te plakken. Over een paar maanden kun je in de supermarkten, in de bedrijfskantine of op school al betalen, zonder een portemonnee op zak. Wil je het strakke uiterlijk van je telefoon niet ruïneren met een sticker, dan is het mogelijk om de sticker met NFC-chip aan de binnenkant te plakken, bijvoorbeeld op de batterij.

[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Rabobank demonstreert contactloos betalen: iPhone met NFC-sticker.]

What’s New for Internet Explorer 9

Gepost door erik op - 09:52 0 reacties

The beta for Internet Explorer 9 was officially released this morning during a press conference.
Keep in mind that IE 9 will only work on Windows Vista or Windows 7. If you’re still using XP, you’re out of luck and unable to experience the actual goodness that we’re seeing out of the Microsoft camp today.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
What’s New for Internet Explorer 9.]

15 september 2010

Nieuwe versie Twitter: embedded multimedia in livestream

Gepost door erik op 15 september 2010 - 09:26 0 reacties
Twitter heeft een sterk vernieuwde interface onthuld. Belangrijkste innovatie is de toevoeging van 'inline multimedia'. Video's, foto's en Google Maps zijn te bekijken zonder een andere website te hoeven openen. Zoals gebruikelijk wordt de nieuwste versie van Twitter langzaam uitgerold en zal het meerdere weken duren voordat iedereen up-to-date is.

[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nieuwe versie Twitter: embedded multimedia in livestream.]

YouTube Instant

Gepost door erik op - 09:23 0 reacties
YouTube InstantHet kon niet uitblijven, na Google Instant is er nu YouTube Instant. En hoewel het wellicht als grap overkomt heeft Feross Aboukhadijeh studerend aan de beroemde Standford University letterlijk een knap stukje code geschreven. Leuk om mee te spelen en niet voorzien van reclame ! Check it out ! Big Credits to Feross Aboukhadijeh.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
YouTube Instant.]

Intel wil portier zijn van alle pc-software

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties
Intel wil het overgenomen McAfee gebruiken om zijn x86-platform te beveiligen via hardwarematige whitelisting. Alleen goedgekeurde software kan dan nog op pc’s met een Intel-chip draaien.
[Bron: http://webwereld.nl,
Intel wil portier zijn van alle pc-software.]

Star Wars Parody Song – Midichlorian Rhapsody

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties
Jeff and Maya Bohnhoff are creating some of the best parodies I’ve heard lately. This one is a take on Bohemian Rhapsody – Star Wars style!

You’ll find eighteen tracks on their CD, including titles such as DNA, Landing Party, Our Meds are Cheaper and I Am the Walmart. The titles alone are enough to make me grab my credit card… dude, I have to listen to these! As a long-time Weird Al fan, you know I’m going to love this stuff.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
Star Wars Parody Song – Midichlorian Rhapsody.]

14 september 2010

De LibriVox Boekenplank

Gepost door erik op 14 september 2010 - 11:52 0 reacties
Vrijwilligers van LibriVox nemen boeken op die vrij zijn van auteursrechten en zetten de geluidsbestanden op internet. Het doel is om alle boeken die auteursrechtenvrij zijn als gratis luisterboek beschikbaar te stellen.
Voor meer luisterboeken in meer dan twintig talen ga naar: librivox.org.

Parodie Love The Way You Lie

Gepost door erik op - 11:35 0 reacties
De nummers die Eminem maakt zijn voor veel mensen een reden om een spoof of parodie te maken. Ook zijn laatste hit Love The Way You Lie is door een paar mensen onder handen genomen en daarin ziet Rihanna er weer bijna net zo uit toen Chris Brown en zijn vuisten met haar klaar waren.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Parodie Love The Way You Lie.]

Being a dickhead is cool

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Facebook hielp inbrekersbende

Gepost door erik op - 09:33 0 reacties
Inbrekers in de Amerikaanse staat New Hampshire hebben Facebook benut om hun slachtoffers te kiezen. Zo konden zij bepalen of mensen niet thuis waren.
De politie in New Hampshire heeft vorige week drie mannen opgepakt die achttien inbraken zouden hebben gepleegd met behulp van Facebook, meldt de lokale zender WMUR Channel 9 News. De mannen checkten statusberichten op 's werelds grootste sociale netwerk om te bepalen of potentiële slachtoffers van huis waren.
Ron Dickerson, de chef van Nashua's politiekorps, verklaarde dat mensen "voorzichtiger moeten zijn met wat ze plaatsen op sociale netwerksites". Drie Nederlanders namen vorig jaar nog het initiatief tot de site Please Rob Me om internetters te wijzen op de privacygevaren rond het delen van locaties via sites als Foursquare.
[Bron: http://webwereld.nl,
Facebook hielp inbrekersbende.]

13 september 2010

Google Instant met Bob Dylan

Gepost door erik op 13 september 2010 - 09:23 0 reacties
Het grootste nieuws van afgelopen week was zeker Google Instant, de nieuwe en razendsnelle realtime zoekmethode van Google. Voor wie het gemist heeft, hier is de gehele presentatatie van Marissa Meyer te bekijken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Instant met Bob Dylan.]