Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 mei 2011

Skype: mogelijke overname door Microsoft, update voor Mac

Gepost door erik op 10 mei 2011 - 09:52 0 reacties
Het is druk in Skype-land. Microsoft heeft volgens de Wall Street Journal een bod gedaan op de online bel- en videodienst van tussen de 7 en 8 miljard dollar. Samen met de nog openstaande schulden van Skype zou dat bedrag op kunnen lopen tot ruim 8,5 miljard dollar. Microsoft-CEO Steve Ballmer ziet de aankoop als “noodzakelijk.”
Microsoft wil hier duidelijk tegenwicht bieden aan diensten als FaceTime van Apple en Google Talk van Google, diensten die het ook mogelijk maken om met mensen te communiceren die van dezelfde dienst gebruik maken. Microsoft heeft nog niet een soortgelijke dienst en dus willen ze de portefeuille trekken om Skype aan te kopen. Sinds de oprichting in 2003 heeft Skype ruim 663 miljoen gebruikers. Het bedrijf werd in 2005 al voor 2,6 miljard dollar door eBay aangekocht, maar die verkocht het grootste gedeelte van het bedrijf aan onafhankelijke investeerders.
Daarnaast is zeer recentelijk een update (versie 5.1.0.935) voor Skype for Mac uitgebracht. Deze update repareert een bug die het mogelijk maakte voor hackers om via Skype je computer over te nemen.
[Bron: http://www.onemorething.nl,
Skype: mogelijke overname door Microsoft, update voor Mac.]

Bin Laden, The Musical

Gepost door erik op - 09:49 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Chrome op Windows gekraakt

Gepost door erik op - 09:45 0 reacties
Google's webbrowser Chrome is gepwnd. Het Franse securitybedrijf Vupen omzeilt met eigen exploitcode Chrome's isolatie en Windows' afweer. De meest recente Chrome-versie is lek.
[Bron: http://webwereld.nl,
Chrome op Windows gekraakt.]

Plaatjeszoeker Google leidt naar malware

Gepost door erik op - 09:40 0 reacties
De resultaten van Google's afbeeldingenzoeker zijn vervuild met thumbnails die leiden naar besmette pagina's.
[Bron: http://webwereld.nl,
Plaatjeszoeker Google leidt naar malware.]

9 mei 2011

De 20 meestgelezen nieuwsberichten van de 21ste eeuw

Gepost door erik op 9 mei 2011 - 17:12 0 reacties
De 20 meestgelezen nieuwsberichten van de 21ste eeuwDe 21ste eeuw is nog jong maar toch is er door de Amerikaanse Global Language Monitor al een rangschikking opgemaakt van de meest gelezen nieuwsberichten tot nog toe. In vergelijking met 2009, toen de vorige rangschikking werd opgesteld, maken een aantal nieuwsberichten hun entree: de dood van Osama Bin Laden, het huwelijk van Willam en Kate, de Japanse tsunami, de Wikileaks berichten en de lancering iPad 2010.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De 20 meestgelezen nieuwsberichten van de 21ste eeuw.]

Waarom er geen beelden zijn van de dood van Osama Bin Laden

Gepost door erik op - 17:07 0 reacties
ROFLOL. Hilarische reclame. Echt goed.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Waarom er geen beelden zijn van de dood van Osama Bin Laden.]

Filehosters lekken privébestanden van gebruikers

Gepost door erik op - 17:05 0 reacties
Wetenschappers leggen de gebrekkige beveiliging bloot van populaire filehostingsites als Rapidshare en FileFactory. Privé-bestanden van gebruikers zijn zo te achterhalen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Filehosters lekken privébestanden van gebruikers.]

Obama rapt over de dood van Osama Bin Laden

Gepost door erik op - 17:02 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google News schendt auteursrecht

Gepost door erik op - 16:59 0 reacties
Google News schendt het auteursrecht van Waalse kranten, oordeelt het Belgische Hof. De zoekgigant mag geen foto's of artikelen van de kranten meer plaatsen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Google News schendt auteursrecht.]

Vingervlugge Shara Lin bespeelt 3 instrumenten

Gepost door erik op - 16:57 0 reacties
Dat de Taiwanese Shara Lin muzikaal is heeft ze wel bewezen met een video die ze geupload heeft op het Internet. In de video bespeelt ze namelijk 3 instrumenten. egelijkertijd welteverstaan. Deze instrumenten zijn een viool, piano en op een Guzheng, een soort harp.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Vingervlugge Shara Lin bespeelt 3 instrumenten.]

HP lanceert eerste WiFi muis ter wereld

Gepost door erik op - 16:53 0 reacties
Fabrikant HP onthult vandaag tijdens het Personal Computing Accessoires Forum 2011 in Cannes de eerste WiFi-muis ter wereld. Met deze WiFi Mobile Mouse is het niet langer nodig een speciale USB-ontvanger aan te sluiten.
[Bron: http://digitallife.nl,
HP lanceert eerste WiFi muis ter wereld.]

Maker Elite bouwt computer van 17 euro

Gepost door erik op - 16:52 0 reacties
Een voormalig gamesontwikkelaar heeft een ultragoedkope computer gebouwd ter grootte van een USB-stick. Het systeem moet vooral armere kinderen helpen bij het leren van ict-vaardigheden.
[Bron: http://webwereld.nl,
Maker Elite bouwt computer van 17 euro.]

Syrië onderschept Facebook-wachtwoorden

Gepost door erik op - 16:51 0 reacties
De Electronic Frontier Foundation waarschuwt Syrische activisten voor een man-in-the-middleaanval op Facebook die lijkt te worden uitgevoerd door het regime. Er worden wachtwoorden onderschept.
[Bron: http://webwereld.nl,
Syrië onderschept Facebook-wachtwoorden.]

Jupiler League gaat live via YouTube

Gepost door erik op - 16:50 0 reacties
Jupiler League gaat live via YouTubeDe Jupiler League en YouTube slaan de handen ineen. Maandagavond (9 mei) zal de uitreiking van de Gouden Stier rechtstreeks live te zien zijn op Youtube. De Jupiler League is hiermee een van de eerste Nederlandse officiële partner van Google die gebruik gaat maken van de mogelijkheid tot het live-streamen op Youtube.
De uitzending zal worden verzorgd door Eyeworks Sport, partner van de Jupiler League. Matthijs van Elk, Head of New Media Eyeworks Sport, is blij met de keuze voor Youtube. "We zijn samen met de Jupiler League altijd op zoek naar nieuwe manieren om de voetballiefhebber te bereiken en willen daarbij ook graag innoveren. Daarom hebben we dit initiatief genomen."
De uitreiking van de Gouden Stier is het evenement in de Jupiler League waarmee de beste sportieve prestaties van het seizoen worden beloond. De prijs is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League, die op weg zijn naar de top. De presentatie is in handen van Wilfred Genee.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Jupiler League gaat live via YouTube.]

Mozilla weigert piraten add-on te verwijderen

Gepost door erik op - 16:48 0 reacties
De Amerikaanse overheid eist dat Mozilla de MafiaaFire add-on verwijdert die bezoekers van geblokkeerde sites automatisch doorstuurt naar een alternatieve url. Mozilla is dat niet van plan.
[Bron: http://webwereld.nl,
Mozilla weigert piraten add-on te verwijderen.]

Voor hetzelfde geld rij je in…

Gepost door erik op - 16:44 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

TOR bouwt anonieme Firefox-fork

Gepost door erik op - 16:40 0 reacties
TOR, een organisatie die ervoor zorgt dat internetters ontraceerbaar zijn, werkt aan een eigen Firefox-variant. Dat is makkelijker en veiliger dan vasthouden aan browserplugins.
[Bron: http://webwereld.nl,
TOR bouwt anonieme Firefox-fork.]

Virussen haken in op nieuws over dood Bin Laden

Gepost door erik op - 16:40 0 reacties
Sinds de dood van Osama Bin Laden zien virusmakers hun kans schoon om malware en spam te verspreiden vermomd als nieuws en beelden van de Al Qaida-leider.
[Bron: http://digitallife.nl,
Virussen haken in op nieuws over dood Bin Laden.]

Facebook en Hushmail slechtste webmail diensten

Gepost door erik op - 16:39 0 reacties
De Britse consumentenorganisatie Which? heeft de webmail diensten van Facebook en Hushmail als slechtste bestempeld. Winnaar is Microsoft met hun Windows Live Mail, die een score van maarliefst 83% kreeg.
[Bron: http://digitallife.nl,
Facebook en Hushmail slechtste webmail diensten.]

Facebook zegt geen 'spying machine' te zijn

Gepost door erik op - 16:39 0 reacties
Facebook zegt geen 'spying machine' te zijnFacebook heeft gereageerd op de kritiek die het gisteren kreeg van Julian Assange. De medeoprichter van Wikileaks noemde het sociale netwerk een van de "meest verschrikkelijke spionagemachines ooit ontworpen."
Facebook heeft aan Forbes laten weten geen speciaal ingebouwde interface te hebben voor de Amerikaanse geheime dienst ("al hebben bedrijven als Sprint dat wel"). Dergelijke instanties moeten iedere keer als ze een request maken dit formulier invullen. Een toegewijd team bij Facebook beslist vervolgens of ze hieraan voldoen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook zegt geen 'spying machine' te zijn.]

Spotify lanceert iTunes concurrent

Gepost door erik op - 16:38 0 reacties
De populaire streaming muziekaanbieder Spotify gaat de concurrentie aan met Apple's iTunes. Met hun nieuwe software is het namelijk mogelijk om muziek van de pc te synchroniseren met een iPod, iPhone of Android-smartphone.
[Bron: http://digitallife.nl,
Spotify lanceert iTunes concurrent.]

Munamies met Pomppufiilis

Gepost door erik op - 16:37 0 reacties
Dit is hoogstwaarschijnlijk de meest irritante video van deze week.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Munamies met Pomppufiilis.]

Volgens Assange doen Facebook, Google en Yahoo mee aan spionage

Gepost door erik op - 16:34 0 reacties
WikiLeaks oprichter Julian Assange heeft Facebook 'de meest verschrikkelijke spionagemachine' die ooit is ontworpen genoemd. Hij deed dat in een interview met de Russische televisiezender Russia Today.
"Het gaat om ‘s werelds meest alomvattende database over mensen, hun relaties, hun namen, hun adressen, hun verblijfplaats en hun onderlinge gesprekken. Al die informatie wordt bewaard in de VS, binnen handbereik van de Amerikaanse inlichtingendienst. Facebook, Google, Yahoo – al deze grote Amerikaanse bedrijven hebben ingebouwde interfaces voor de Amerikaanse geheime dienst. Het gaat niet eens om het afleveren van een dagvaardingsbevel; er is gewoon een speciale interface ontworpen voor de geheime dienst."
"Wordt Facebook beheerd door de Amerikaanse geheime dienst? Nee, zo werkt het niet. Maar de geheime dienst kan Facebook wel makkelijk onder druk zetten. En omdat de geheime dienst niet iedereen kan volgen, is het proces geautomatiseerd. Iedereen moet begrijpen dat wanneer ze vrienden toevoegen op Facebook, ze gratis werk doen voor de Amerikaanse geheime dienst door hun database uit te breiden."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Volgens Assange doen Facebook, Google en Yahoo mee aan spionage.]

Kroes: het vaste internet is passé

Gepost door erik op - 16:32 0 reacties
Het huidige vaste internet heeft geen toekomst. Daarom steekt Eurocommissaris Neelie Kroes 600 miljoen euro in mobiel internet. Binnen 5 jaar moet er een nieuwe infrastructuur zijn.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kroes: het vaste internet is passé.]

Google Shopping nu ook in Nederland beschikbaar

Gepost door erik op - 16:30 0 reacties
Google Shopping nu ook in Nederland beschikbaarGoogle introduceert vandaag Google Shopping voor gebruikers en winkeliers in Nederland. Google Shopping heeft als doel om gebruikers zo eenvoudig en snel mogelijk van algemene informatie te voorzien, waarbij het makkelijk is om producten en prijzen te vergelijken en een winkel te vinden waar het product te koop is. Winkeliers brengen met Google Shopping hun producten op effectieve wijze onder de aandacht bij zoekende consumenten. Via de Google homepage wordt Google Shopping in de komende dagen geleidelijk voor iedereen beschikbaar gesteld.
Het zorgt voor meer verkeer naar webwinkels en dit resulteert uiteindelijk in een hogere omzet voor ondernemers. De producten van webwinkels worden op Google Shopping weergegeven en zijn afhankelijk van hun relevantie mogelijk zelfs te zien in het gedeelte ‘Winkelresultaten’ op de pagina’s van Google.nl.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Shopping nu ook in Nederland beschikbaar.]

Een zesjarige is al een volleerd multitasker

Gepost door erik op - 16:29 0 reacties
Een zesjarige is al een volleerd multitaskerOp het moment dat ze zes jaar zijn geworden, spelen kinderen videogames, maken ze gebruik van social media, bekijken ze video's en zoeken ze naar films die bedoeld zijn voor een ouder publiek. Zo blijkt een Amerikaans onderzoek uitgevoerd door het bureau Ipsos. De onderzoekers zeggen dat deze activiteiten al meer dan een kwart van de tijdsbesteding van kinderen tussen de 6-12 jaar vormen, maar stellen wel dat de ouders die activiteiten opvolgen, zonder echter de officiële richtlijnen strikt in acht te nemen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een zesjarige is al een volleerd multitasker.]