Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 juli 2009

Sorry, Kyteman, Tivoli 2007

Gepost door erik op 10 juli 2009 - 21:05 0 reacties

8 juli 2009

Google komt met eigen OS

Gepost door erik op 8 juli 2009 - 09:47 0 reacties

Google komt met eigen OSHet is weer eens zo'n week waarin Google het nieuws domineert met de lancering van nieuwe tools of het uit-beta halen van bestaande tools. De belangrijkste aankondiging kwam toch onverwacht: Google lanceert dit najaar haar eigen operating system: Google Chrome OS.
Het nieuwe operating system van Google wordt open source opgeleverd in de herfst van dit jaar. In 2010 volgen dan netbooks waarop het OS is voorgeinstalleerd.
Met de lancering van dit OS mengt Google zich nog maar eens nadrukkelijk buiten de search markt. En na Android en de browser Chrome is dat een stap die er al even aan zat te komen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google komt met eigen OS.]

Google haalt Apps toepassingen uit bèta

Gepost door erik op - 09:45 0 reacties

Google haalt Apps toepassingen uit bètaGoogle Enterprise heeft vandaag aangekondigd dat de applicaties binnen Google Apps, Gmail, Google Calendar, Google Docs en Google Talk uit bèta gehaald worden. Google Sites en Google Video for business waren al eerder ontdaan van het bètalabel.
Het feit dat de toepassingen van Google, ondanks dat ze al bij legio bedrijven in gebruik zijn, nog steeds het bètalabel droegen, leidde vaker tot vragen. Zo heeft Gmail meer dan vijf jaar het label bèta gedragen. De traditionele definitie van bèta betekent dat software nog niet officieel klaar is voor gebruik. Voor Google betekent het dat men er continu aan werkt de functionaliteit van producten verder uit te breiden en beter te maken. De toepassingen blijven dus constant in ontwikkeling.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google haalt Apps toepassingen uit bèta.]

Eerbetoon Michael Jackson: Eternal Moonwalk

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties

Eerbetoon Michael Jackson: Eternal Moonwalk
Het Vlaamse Studio Brussel bedacht een eerbetoon aan Michael Jackson en nodigde de Mortierbrigade uit tot het maken van Eternal Moonwalk. Het concept wat wereldwijd mensen uitnodigt hun eigen Moonwalk te filmen is werkelijk brilliant. Dit is een "must see" of beter nog stuur snel je eigen filmpje in.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Eerbetoon Michael Jackson: Eternal Moonwalk.]

Branche: weinig vraag naar Windowsloze pc's

Gepost door erik op - 09:26 0 reacties

Branchevereniging NLCW pareert de roep van de Consumentenbond om Windowsrestitutie. Consumenten kunnen wél kiezen voor een alternatief, maar daar is nauwelijks vraag naar.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Branche: weinig vraag naar Windowsloze pc's.]

Samantha uit Utreg

Gepost door erik op - 09:24 0 reacties

Samantha is een meissie uit Utreg en die ken der eige mooi opmaken woar! In deze video leg ze precies aan jullie uit hoe het mot. Dus gaat er maar effies lekker voor zitten, want het is eg de moeite woard.

lees verder


[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Samantha uit Utreg.]

AOL trekt stekker uit Compuserve

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties

AOL stopt met de Compuserve Classic-dienst. Gebruikers behouden wel hun gratis mailadres, bestaande uit nummers
[Bron: http://www.webwereld.nl,
AOL trekt stekker uit Compuserve.]

King of Pop

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties

Het leven van Michael Jackson, nagespeeld door sokpoppen.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
King of Pop.]

Crisis treft nu ook de spamindustrie

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties

Crisis treft nu ook de spamindustrieDe zomer is nog niet zo lang bezig maar het lijkt er al op alsof cybercriminelen hun activiteiten op een lager pitje hebben gezet. Uit de maandelijkse analyse van het G Data Security Lab blijkt dat het aantal virussen afgelopen maand is afgenomen met 30%. In juni heeft G Data 83.000 nieuwe virusvormen gevonden, terwijl er de maand ervoor meer dan 120.000 nieuwe vormen van malware werden aangetroffen. De recessie lijkt hiermee ook te zijn toegeslagen in de wereld van eCrime.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Crisis treft nu ook de spamindustrie.]

Consumentenbond eist Windowsrestitutie

Gepost door erik op - 09:14 0 reacties

De Consumentenbond wil een teruggaaf voor computergebruikers die een nieuwe pc aanschaffen en daar ongewenst Windows bij krijgen. Dit blijkt op dit moment bijna onmogelijk.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Consumentenbond eist Windowsrestitutie.]

Whoeha! Let's Para-Para

Gepost door erik op - 09:14 0 reacties

En jawel, dit is al naar Engeland overgeslagen. Dus nog even wachten en we kunnen de para-para ook in Nederland doen. Whoeha!
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
Whoeha! Let's Para-Para.]

Mos Def geeft CD uit op een t-shirt

Gepost door erik op - 09:10 0 reacties

Mos Def geeft CD uit op een t-shirtHet klinkt vreemd, maar het is eigenlijk geniaal. Rapper Mos Def geeft zijn nieuwe CD "The Ecstatic" gratis weg als je een tshirt koopt. Het shirt bevat zowel de CD cover als de tracklist en in het waslabel zit een downloadcode waarmee je de CD kunt downloaden. Zou me niks verbazen als daar ook om een emailadres wordt gevraagd. Geweldige actie! De CD is uiteraard ook nog gewoon los te koop, zonder tshirt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Mos Def geeft CD uit op een t-shirt.]

Web Site Story

Gepost door erik op - 09:08 0 reacties

Met al die musicals die weer tot leven worden geschopt kan een échte remake, inclusief Twitter, Facebook en eHarmony, niet uitblijven, natuurlijk.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Web Site Story.]

De Walkman bestaat dertig jaar

Gepost door erik op - 09:01 0 reacties

De Walkman van Sony viert zijn dertigste verjaardag. Met het uitbrengen van de TPS-L2 op 1 juli 1979 was muziek opeens draagbaar.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
De Walkman bestaat dertig jaar (video).]