Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 december 2008

Top 40 best gebruikte Mario Tunes

Gepost door erik op 10 december 2008 - 10:26 0 reacties

Toen de maker van de bekende Mario tunes 23 was mocht hij fulltime werken bij Nintendo. Voor de Mario tune mocht hij maar 4 instrumenten gebruiken en toch werd het een gigantisch cultnummer. Het is zelfs zo populair dat iedereen het maar na gaat doen. Van een klassiek concert tot het boeren, overal komt het terug. Daarom is deze top 40 video's waarbij de Mario tune het best gebruikt wordt ontzettend cool!
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Top 40 best gebruikte Mario Tunes.]

Auto verkopen aan dealers

Gepost door erik op - 09:52 1 reacties
Rechtstreeks uw auto online verkopen aan ruim 450 goedgekeurde autodealers! Ontvang binnen 48 uur gratis en vrijblijvend het HOOGSTE bod per e-mail. Direct, Veilig en Snel!
http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/

Elvis Presley & Martina McBride - Blue Christmas

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties
Hier is een een knappe vorm van lijkenpikkerij te zien.

Coldplay doet aan plagiaat

Gepost door erik op - 09:12 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Nederland geen grote malwarehoster meer

Gepost door erik op - 09:10 0 reacties

De Verenigde Staten, China en Rusland hosten driekwart van alle malware. Nederland, dat vorig jaar nog op de tiende plaats stond in de lijst met malwarehosters, doet het dit jaar beter.
[Bron: http://techworld.nl,
Nederland geen grote malwarehoster meer.]

De muis 40 jaar geworden

Gepost door erik op - 09:10 0 reacties

Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat de muis het eerst gedemonstreerd werd door Douglas Engelbart bij een demonstratie van de eerste PC.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
De muis 40 jaar geworden.]

Personal computer viert veertigste verjaardag

Gepost door erik op - 09:07 0 reacties

De personal computer bestaat vandaag precies veertig jaar. Hij zag het daglicht bij een presentatie van Douglas Engelbart in San Francisco.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Personal computer viert veertigste verjaardag.]

Nieuwe e-reader krantenkiosk start donderdag

Gepost door erik op - 09:06 0 reacties

De Eindhovense e-readerfabrikant iRex levert vanaf donderdag een applicatie met toegang tot 820 verschillende digitale kranten. De eerste maand zijn deze gratis.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nieuwe e-reader krantenkiosk start donderdag.]

'Download vormt grootste infectierisico'

Gepost door erik op - 09:00 0 reacties

Het downloaden van bestanden is één van de gevaarlijkste online bezigheden. Meer dan de helft van alle malware-infecties komt op die manier tot stand.
[Bron: http://techworld.nl,
'Download vormt grootste infectierisico'.]

Internetreclame werkt niet

Gepost door erik op - 08:59 0 reacties

Internetreclame werkt niet

Internetreclame werkt niet omdat reclamemakers dit nieuwe medium behandelen vanuit de wetten van de oude wereld. Pop-ups en banners blijven enorm storend. De boodschap 'Ik koop hier eventjes uw aandacht' werkt niet meer. Vroeger kochten bedrijven aandacht, vandaag moeten ze aandacht verdienen. Bedrijven met mega-budgetten kwamen ongevraagd inbreken in het leven van de mensen.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Internetreclame werkt niet.]

Tip: de cadeau idee generator

Gepost door erik op - 08:57 0 reacties

Tip: de cadeau idee generator

Ik hoor zeker bij degenen die het zwaar vinden om spontaan een leuk cadeau te verzinnen. Het mag geen stom cadeau zijn en al ik dan toch origineel wil zijn dan loop ik meestal hopeloos vast. Mocht je dit herkennen dan is hier het antwoord: de cadeau idee generator. Op basis van het geslacht, het karakter, de leeftijd en zelfs de prijs worden pagina's lang allerlei ideeen gegeven. Jammer alleen dat het niet een Nederlandse site is met Nederlandse producten. Ideetje misschien?


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Tip: de cadeau idee generator.]

Fotosoftware Aldi krijgt stempel 'badware'

Gepost door erik op - 08:54 0 reacties

Pas op met het installeren van de Foto Manager van supermarkt Aldi, waarschuwt Stopbadware. De software installeert namelijk ongevraagd andere 'crapware'.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Fotosoftware Aldi krijgt stempel 'badware'.]

Dell verhoogt prijs voor downgraden naar XP

Gepost door erik op - 08:54 0 reacties

Dell geeft nog steeds de mogelijkheid om pc's te kopen met daarop het 'oude' Windows XP. Maar het tarief daarvoor is opgeschroefd naar 150 dollar.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Dell verhoogt prijs voor downgraden naar XP.]

Botnet Mega-D weer op stoom, pakt helft spammarkt

Gepost door erik op - 08:51 0 reacties

Het botnet Mega-D, dat getroffen werd door het verdwijnen van de spamhost McColo, is helemaal terug. Het spuugt weer massa's spam uit.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Botnet Mega-D weer op stoom, pakt helft spammarkt.]

Radiohead weet hoe je reclame maakt

Gepost door erik op - 08:50 0 reacties

Radiohead weet hoe je reclame maakt

Radiohead weet hoe ze zich moeten profileren in de veranderde wereld van online. Eerder al maakten ze onder andere een webcast, verkochten hun nieuwe cd tegen de prijs "die je zelf wilde betalen" en brachten hun video in 3 D uit. Nu viel mijn oog op een website waarbij je zelf de regisseur kan spelen over hun live optreden in Japan. Het Japanse TV station wowow biedt deze mogelijkheid. Er zijn 12 camera's waarmee je continu kunt switchen om zo je unieke eigen video te kunnen maken.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Radiohead weet hoe je reclame maakt.]

Open Word 2007 bestanden met Firefox

Gepost door erik op - 08:49 0 reacties

openxml.png


Door de incompatibiliteit van Office 2007 met de vorige versies kan het nog wel eens voorkomen dat je een .docx bestand krijgt gemaild wat met geen mogelijkheid is te openen in oudere Office-versies (en ik spreek uit ervaring). Natuurlijk is er een viewer van Microsoft te downloaden, maar ook hier hoor ik niet alleen jubelverhalen over. Je kunt ook het Compatibiliypack van Microsoft downloaden, maar dan moet je sowieso al een Office-versie hebben geïnstalleerd.


Nu is er de OpenXML viewer. Een Firefox plugin die het mogelijk maakt om in Firefox de Wordbestanden te openen. Dus kom je er niet uit met de viewer of andere work-arounds, dan kan Firefox je altijd nog redden. Het installeren van de plugin loopt niet op de standaard manier. Je moet een zip-bestand downloaden, uitpakken en het XPI-bestand installeren. Daarna kun je een .docx bestand in je browservenster slepen om te bekijken.


[Bron: http://lifehacking.nl,
Open Word 2007 bestanden met Firefox.]

De identiteitscrisis van het 'nieuwe Microsoft'

Gepost door erik op - 08:46 0 reacties

Sinds Bill Gates als chief architect is vertrokken, lijkt Microsoft in een identiteitscrisis. Vista is geflopt, de overname van Yahoo afgeketst en online is het zwaar sappelen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
De identiteitscrisis van het 'nieuwe Microsoft'.]

Directmovie strikt Paramount Pictures

Gepost door erik op - 08:43 0 reacties

Filmstudio Paramount Pictures en DirectMovie.nl hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Daardoor komen topfilms als “Cloverfield”, “No Country for Old Men” en “Margot At The Wedding” als eerste online beschikbaar bij DirectMovie.
Ook echte klassiekers als The Godfather en de Star Trek serie komen binnenkort online. Deze films zijn te huur als stream of digitaal te koop als download. Wordt de film gedownload, dan wordt hij eigendom van de koper.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Directmovie strikt Paramount Pictures.]

Met nieuw snelstartsysteem Cloud meteen online

Gepost door erik op - 08:42 0 reacties

Softwarebedrijf Good OS komt begin 2009 met snelstartsysteem Cloud. Binnen luttele seconden is de computer opgestart én de gebruiker online, zeggen de makers.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Met nieuw snelstartsysteem Cloud meteen online.]