Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

24 september 2009

Google pusht nu al Chrome plugin in IE

Gepost door erik op 24 september 2009 - 12:09 0 reacties

Google begint prompt met het pushen van de plugin die Google Chrome injecteert in Internet Explorer. Google Wave in IE 'vereist' de plugin.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google pusht nu al Chrome plugin in IE.]

OMG The Windows 7 Party

Gepost door erik op - 12:03 0 reacties

Een doorsnee "upper" vinexwijk viertal die meer dan 6 minuten door blijft ratelen over een feestje waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Weten ze toch een aardige Windows 7 link naar te leggen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
OMG The Windows 7 Party.]

Nieuw wereldrecord sms’jes versturen

Gepost door erik op - 11:54 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Hyves bestaat alweer 5 jaar

Gepost door erik op - 11:53 0 reacties
Hyves bestaat alweer 5 jaarMet het nieuwe design en de 9 miljoen leden is Hyves duidelijk aanwezig in internettend Nederland.Gisteren bestond het populaire Social Network 5 jaar.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves bestaat alweer 5 jaar.]

'Three strikes' definitief erdoor in Frankrijk

Gepost door erik op - 11:51 0 reacties

Zowel de Franse Senaat als de Assemblée hebben de aangepaste Hadopi-wet goedgekeurd. Recidiverende 'piraten' zijn met een gerechtelijke hamerslag van internet te bannen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'Three strikes' definitief erdoor in Frankrijk.]

Google injecteert Chrome in IE

Gepost door erik op - 11:51 0 reacties

Google heeft de plugin Chrome Frame uitgebracht die zowel de WebKit- als de Javascript-engine van Chrome in Internet Explorer 6, 7, of 8 draait. Een koekoeksei in het IE-nest.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google injecteert Chrome in IE.]

Gratis antimalware Microsoft vóór Windows 7

Gepost door erik op - 11:50 0 reacties

Microsoft Security Essentials (codenaam Morro) verschijnt binnen enkele weken. Het biedt gratis bescherming voor XP, Vista en Windows 7.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Gratis antimalware Microsoft vóór Windows 7.]

Het geheim van Google

Gepost door erik op - 11:50 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Chrome 3 wint snelheidskroon

Gepost door erik op - 11:48 0 reacties

Chrome 3.0 is de snelste van de vijf top-browsers voor Windows. De nieuwe versie verslaat elke rivaal, inclusief Apple's snelle Safari, met een flinke voorsprong, blijkt uit benchmarks.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Chrome 3 wint snelheidskroon.]

He Wolf

Gepost door erik op - 11:48 0 reacties

Shakira’s comeback met She Wolf, en dan met name de clip, viel in zeeeer goede aarde bij de hetero-man. Maar de homogemeenschap voelde zich wat achter gesteld. Speciaal voor hen is er een nieuwe clip gemaakt: He Wolf. Ah-Wooooooooo!


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
He Wolf.]

GoGo Gadget muziekband

Gepost door erik op - 11:45 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google laat 2 miljoen boeken drukken

Gepost door erik op - 11:40 0 reacties

Google laat 2 miljoen boeken drukkenGoogle heeft een overeenkomst gesloten met On Demand Books (ODB) om 2 miljoen copyright-vrije boeken aan te bieden via ondermeer bibliotheken en universiteiten wereldwijd.
ODB is de ontwikkelaar van het Espresso Book Machine dat toelaat te printen-op-aanvraag. Zo'n machine kan in minder dan 5 minuten een boek drukken en het ook inbinden. De boeken zullen 8 dollar (5,5 euro) kosten; waarvan 1 dollar bij Google blijft, een dolllar bij ODB en 3 dollar bij de boekenhandelaar. De overige 3 dollar moeten de papier- en drukkosten dekken. Google wil naar eigen zeggen het algemeen publiek overtuigen van het nut van haar digitale boekenproject.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google laat 2 miljoen boeken drukken.]

A'damse muziekdienst Twones van start

Gepost door erik op - 11:37 0 reacties

De Nederlandse muziekaggregator Twones is in private bèta en hoopt volgende maand publiek te gaan. Twones houdt bij welke muziek je luistert, ook op het web.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
A'damse muziekdienst Twones van start.]

Inbreker vergeet Facebook-account uit te loggen

Gepost door erik op - 11:37 0 reacties

In de categorie misschien is inbreker zijn niets voor je had je toch beter bij McDonalds kunnen gaan werken past dit verhaal. De 19-jarige Jonathan G. Parker was overdag aan het inbreken en besloot tegelijkertijd even zijn Facebook account te checken op de computer van het slachtoffer. Toen laatstgenoemde thuiskwam merkte ze direct op dat er iets niet klopte, haar kasten stonden open in de garage en er waren andere zichtbare tekenen dat er was ingebroken. Het allerbelangrijkste was dat er twee diamanten ringen ter waarde van 3500 dollar verdwenen waren.De inbreker kon vervolgens vrij snel opgepakt worden omdat hij vergeten was uit te loggen van zijn Facebook account. Een kennis van het slachtoffer kende Parker wel omdat hij wel eens bij hem langskwam. De inbreker had ook gevraagd of de kennis hem wilde helpen bij de inbraak. De jonge inbreker zit nu in de gevangenis en de diamanten zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaresse. Voortaan dus gewoon uitloggen als je aan het inbreken bent en je wil zo nodig even je Facebook account checken.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
Inbreker vergeet Facebook-account uit te loggen.]

Atomkeep – Verander gelijktijdig je foto op meerdere netwerken

Gepost door erik op - 11:35 0 reacties

Atomkeep.com: Step Three. Link your accounts. from Olexandr Prokhorenko on Vimeo.
Heb je eindelijk op al je online sociale netwerken dezelfde foto geplaatst, ga je naar de kapper en verandert je kapsel! Vervelend natuurlijk om dan weer langs Hyves, Twitter, LinkedIn, Facebook etcetera te moeten en al die foto’s aan te passen. Daar komt nu een makkelijke oplossing voor! Atomkeep.com claimt dat ze direct op meerdere netwerken je foto kunnen aanpassen. Helaas accepteert de service op dit moment geen nieuwe registraties, maar als je een emailadres opgeeft kom je op de wachtlijst. Veel bekende diensten als LinkedIn, Twitter, Facebook, Google, Flickr, Twitter en Blogger worden al ondersteund. Hyves (nog) niet. In onderstaande video krijg je een indruk hoe de dienst werkt.
[Bron: http://lifehacking.nl,
Atomkeep – Verander gelijktijdig je foto op meerdere netwerken.]

Microsoft geeft toe: Vista 'minder goed'

Gepost door erik op - 11:31 1 reacties

Met de komst van Windows 7 in het vooruitzicht heeft een general manager van Microsoft de voorganger afgekraakt. Hij noemde Vista “een minder goed product”.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft geeft toe: Vista 'minder goed'.]

Elektrische violen en drums

Gepost door erik op - 11:31 0 reacties

[Bron: http://retecool.com,
Linkdump: Elektrische violen en drums.]

Noem de riffs

Gepost door erik op - 11:25 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.