Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

18 november 2010

Mediacollege Amsterdam komt met ijzersterke viral!

Gepost door erik op 18 november 2010 - 16:06 0 reacties

Wat een goede viral van het Mediacollege Amsterdam! Laat het maar aan de mediamastadonten op het media-mbo over om een filmpje te maken waarmee je massaal leerlingen trekt. Die weten wel hoe dat werkt.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Mediacollege Amsterdam komt met ijzersterke viral!.]

16 november 2010

Voor de kinderen

Gepost door erik op 16 november 2010 - 22:10 0 reacties
Speciaal voor de jonge luisteraars van Live uit Lloyd 2 leuke websites: Lootjes trekken voor Sint of kerst & Spelletjes voor paardenmeisjes

Terminator the Musical

Gepost door erik op - 21:43 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Next Gorillaz album completely on an iPad

Gepost door erik op - 21:31 0 reacties

Musicians love the iPad -- it's a powerful computer with an intuitive interface, and that turns Apple's tablet into one of the best musical instruments (both real and virtual) around. Now, Damon Albarn, formerly of Blur and now frontman for the band Gorillaz, has become a fan as well. He tells NME that he's making a brand new record completely on the revolutionary and magical device. "I hope I'll be making the first record on an iPad," he said. "I fell in love with my iPad as soon as I got it, so I've made a completely different kind of record."
That sounds interesting -- the album is apparently an official Gorillaz album (Albarn frequently collaborates with all kinds of artists for the "band's" music), and Albarn says it should be out sometime soon, "before Christmas." We'll have to look forward to it -- all of the iPad music we've heard so far sounds great, and it'll be intriguing to see what kinds of decisions Albarn makes just by working on an iPad.
[Bron: http://www.tuaw.com,
Damon Albarn making next Gorillaz album completely on an iPad.]

A Life on Facebook

Gepost door erik op - 21:23 0 reacties

A LIFE ON FACEBOOK from maxluere on Vimeo.

Het leven van Alex Droner op Facebook, een geweldig leuke video gemaakt door Max Luere.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
A Life on Facebook.]

Downloaden vanaf een illegale bron niet strafbaar

Gepost door erik op - 21:20 0 reacties
Downloaden vanaf een illegale bron niet strafbaarHet downloaden van muziek en films van illegale bronnen is in Nederland voor privegebruik gewoon toegestaan. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag gisteren beslist.
Illegale bronnen zijn bestanden (muziek en films) die zonder toestemmingen van degenen die hierop auteursrecht hebben op internet zijn geplaatst.
Tot dit oordeel is men gekomen omdat onze regering bij het aanpassen van de Auteurswet aan de de Europese richtlijnen "uitdrukkelijk en herhaaldelijk heeft verklaard dat het downloaden uit illegale bron voor privégebruik in Nederland niet verboden is." Meer info is hier te vinden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Downloaden vanaf een illegale bron niet strafbaar.]

Facebook messages

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties

Vandaag heeft Facebook haar vernieuwde functie Facebook Messages geïntroduceerd.
Nadat Facebook in oktober Facebook groepen introduceerde hadden we het al over de opvolger van Google Wave. Vandaag is duidelijk geworden dat Facebook door gaat met het nog sneller en real-time aanbieden van verschillende manieren van communiceren op het platform. Dit doen ze doormiddel van 3 nieuwe functies:

Seamless messsaging
Doormiddel van het combineren van tekst/sms, IM/chatten en email hopen ze een product te hebben gecreëerd wat het gemakkelijker maakt om met elkaar te communiceren. Iedere gebruiker krijgt een persoonlijk email adres gebaseerd op zijn Facebook username bijv. gijsvanzon@facebook.com. Men kan naar dit adres een email sturen, maar de gebruiker kan het bericht ontvangen als SMS, facebook inbox of in zijn chat scherm. Doormiddel van het verwijderen van de context blijft de content over hoe de gebruiker deze wil ontvangen.

Conversation history
Al je conversaties (SMS, IM, email) vormen samen één geschiedenis van berichten welke in één oog opslag terug te zien is voor de gebruiker. Op deze manier ben je nooit meer een bericht kwijt, wat misschien via email is verstuurd, maar waar je via IM op hebt gereageerd.

Social inbox
Social inbox gaat terug naar de root van het verzenden van een bericht. Je hoeft niet meer na te denken over waarop je iemand gaat bereiken. Je zend een bericht naar de gebruiker en het bericht wordt verzonden op de manier waarop de ontvanger deze wil ontvangen. Dit maakt het volgens Facebook makkelijker om berichten te versturen. Je hoeft geen telefoonnummers of ingewikkelde email adressen meer te onthouden. Social Inbox zorgt ervoor dat het bericht op de juiste manier bij de contact persoon afgeleverd wordt.

Vele dachten dat Facebook met een eigen email dienst zou komen. De conclusie is echter eenvoudiger. Facebook maakt het met Facebook Messages gemakkelijker om als Facebook lid te communiceren via platformen als email, sms of IM. Het enige waar je je nog zorgen over hoeft te maken is de content van het bericht zelf, daarnaast gebruik je je eigen vertrouwde communicatie middel.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook messages.]

Ex-Facebooktopman start sociaal netwerk Path

Gepost door erik op - 20:44 0 reacties
Voormalig platform manager van Facebook, Dave Morin, lanceert samen met mede-oprichter van Napster, Shawn Fanning, een sociaal netwerk. Gebruikers van Path kunnen maximaal vijftig vrienden hebben.
[Bron: http://webwereld.nl,
Ex-Facebooktopman start sociaal netwerk Path.]

Obama voert internetprivacywetten in

Gepost door erik op - 20:44 0 reacties
De Amerikaanse overheid komt eindelijk met wetgeving om de privacy van burgers op het internet te beschermen. Ook is er een officiële privacywaakhond in de maak.
[Bron: http://webwereld.nl,
Obama voert internetprivacywetten in.]

Fernando de la Caransebes

Gepost door erik op - 20:41 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.