Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

18 maart 2009

Ernie (die van Bert) legt ponzifraude uit

Gepost door erik op 18 maart 2009 - 10:10 0 reacties

Gezien zijn voornaam is het niet vreemd dat de beste uitleg van de werkmethode van Bernie Madoff moet komen [d]uit Sesamstraat[/d]. Daarbij schijnt Ponzi ook een bewoner te zijn.


[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Ernie (die van Bert) legt ponzifraude uit.]

Google Earth brengt Mars beter in kaart (video)

Gepost door erik op - 10:09 0 reacties

Google Earth 5.0 heeft nieuwe functies gekregen. Gebruikers kunnen NASA-foto's bekijken die slechts enkele uren geleden zijn genomen.[Bron: http://www.webwereld.nl,
Google Earth brengt Mars beter in kaart (video).]

NS begint proef met e-tickets

Gepost door erik op - 10:03 0 reacties

De Nederlandse Spoorwegen verkoopt sinds maandag als proef treinkaartjes via internet.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
NS begint proef met e-tickets.]

Rappende steward

Gepost door erik op - 10:02 1 reacties

Stewardessen zijn behoorlijk verveeld als ze voor de zoveelste keer hun verhaaltje afdraaien over nooduitgangen, zuurstofmaskers, eten en blablabla. Nee, het plezier straalt er absoluut niet af. Gelukkig is er nu deze jongen die zijn droom waargemaakt heeft en als steward werkt op een binnenlandse vlucht ergens in Amerika. Hij geeft aan zijn verhaal een hele andere draai. Clap, Kick, Flow!


[Bron: http://www.loodzwaar.com,
Rappende steward.]

Online tentoonstelling van WOII

Gepost door erik op - 10:00 0 reacties

Online tentoonstelling van WOII

Een aantal musea en instellingen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, hebben op internet een digitaal museum en kenniscentrum opgezet. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei lanceerde vanmiddag in het Geldmuseum in Utrecht een digitale, interactieve tentoonstelling over de eerste vijf dagen van de Tweede Wereldoorlog die te zien is op www.wo2online.nl.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online tentoonstelling van WOII.]

Gratis tool tegen infectie via usb

Gepost door erik op - 09:59 0 reacties

Conficker komt onder andere binnen via usb-apparaten. Om die weg af te snijden heeft Panda de gratis tool USB Vaccine uitgebracht.


[Bron: http://techworld.nl,
Gratis tool tegen infectie via usb.]

Internetoplichting.nl is offline

Gepost door erik op - 09:59 0 reacties

Internetoplichting.nl is offline

De site Internetoplichting.nl heeft afgelopen vrijdag de activiteiten na 6 jaar noodgedwongen stopgezet.
Op de site stond een topic over Trendylaarzen, geplaatst door gebruikers van de site. Dat topic werd verwijderd op last van een vonnis (PDF) van een voorzieningenrechter van de rechtbank van Amsterdam. Die had het bedrijf Trendylaarzen in het gelijk gesteld, en zo mag het onderwerp gedurende 6 maanden niet op de site staan, en daar staat een strafmaat op van 2500 euro per dag. En door die uitspraak zijn de heren genoodzaakt om heel de site offline te halen.
"Aangezien iedere internetgebruiker het topic weer op het forum kan plaatsen, is het risico dat wij boetes moeten betalen heel groot. Het is voor ons technisch en organisatorisch onmogelijk de site te monitoren. Er staan in totaal 280.000 berichten op het forum en er komen dagelijks duizenden bij. Wij kunnen daar vanzelfsprekend geen supervisie op houden". Zo is op de site te lezen.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Internetoplichting.nl is offline.]

OPTA waarschuwt voor malafide mobiele bellers

Gepost door erik op - 09:56 0 reacties

De OPTA waarschuwt Nederlanders om niet zonder nadenken terug te bellen naar buitenlandse nummers. De nummers worden gebruikt door oplichters.[Bron: http://www.webwereld.nl,
OPTA waarschuwt voor malafide mobiele bellers.]

Korte film World Builder

Gepost door erik op - 09:55 0 reacties

World Builder from Bruce Branit on Vimeo.

[d]World Builder[/d] is een korte film van Bruce Branit over een man die een wereld bouwt voor de vrouw van wie hij houdt. Branit deed twee jaar over de postproductie.


[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Korte film World Builder.]

Bier dieet verslaat Sonja Bakker

Gepost door erik op - 09:52 0 reacties

Sonja kan haar commercieel gesponsorde prutdieet zelf gaan proberen, ik ga voor een bier dieet. Kom je tenminste nog gezellige mensen.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Bier dieet verslaat Sonja Bakker.]

Flatfee sms-dienst voor campagnes met mobiel internet

Gepost door erik op - 09:43 0 reacties

Flatfee sms-dienst voor campagnes met mobiel internet

Zoek je de site van bijvoorbeeld 9292 op je mobiel? Sms dan '9292' naar nummer 9009 en je krijgt gratis een sms retour met daarin een directe link.
Het Open Mobiel Internet Initiatief (OMI²) lanceerde sms9009; het eerste flatfee sms-platform waarmee adverteerders en mobiele sites tegen een vast tarief, onbeperkt sms in kunnen zetten ter promotie van mobiele (campagne) sites.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Flatfee sms-dienst voor campagnes met mobiel internet.]

Penny Lane letterlijk

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties

Het nummer Penny Lane is een van de tig classics die The Beatles hebben voorgebracht. Alleen die videoclip die erbij zit… Die slaat werkelijk helemaal…
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Penny Lane letterlijk.]

Twittergids voor gevorderden

Gepost door erik op - 09:38 0 reacties

stgtd.pngOnze vrienden bij Bright hebben een uitstekende gids gemaakt hoe je handig gebruik kunt maken van Twitter. Corrie Gerritsma (@camathome) geeft ook uitleg over het gebruik van hastags, een uitstekende manier om te kunnen volgen wat er over een evenement, onderwerp of gebeurtenis wordt geschreven. Wil je bijvoorbeeld weten wat er over de GTDSummit wordt gescchreven? Hou dan de hashtag #GTDSummit in de gaten of deze resultaatpagina op Search.Twitter.com. Bekijk ook zeker de comments onder het artikel waarin ook andere tools worden besproken.


[Bron: http://lifehacking.nl,
Twittergids voor gevorderden.]

Google kondigt digitale ja/nee sticker aan

Gepost door erik op - 09:37 0 reacties

Google kondigt digitale ja/nee sticker aan

Google kondigt vandaag aan dat het een scala van introducties en advertising zal doen, gericht op de display-markt. Een van belangrijke innovaties: een tool waarmee gebruikers kunnen aangeven in welke advertenties ze geinteresseerd zijn. "Bringing the science of search to the art of display".
Het interesed based adverteren van Google gaat ervoor zorgen dat je op websites die deel uitmaken van het Google content network advertenties gaat zien die relevant zijn voor jouw surfgedrag. De belangrijkste innovatie volgens Google is dat je een opt out mogelijkheid hebt: Een soort "digitale ja/nee sticker". Die sticker is ook wel nodig, aangezien standaard iedereen 'opt in' is.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google kondigt digitale ja/nee sticker aan.]

nrcnext gaat alleen nog maar bloggen

Gepost door erik op - 09:35 0 reacties

nrcnext gaat alleen nog maar bloggen

Onder het mom van "Meer weten in minder clicks" heeft nrc.next vanaf vandaag haar website aan de kant gezet. Vanaf vandaag is nrcnext.nl een alleen nog maar een nieuwsblog. Daarmee wil de uitgever nu ook de missie van de krant naar internet vertalen. Door de lezer te wijzen op filmpjes, de sites en de blogs die er bij het nieuws van vandaag toe doen. Door er commentaar bij te geven. Door commentaar van lezers te vragen. En natuurlijk gaat de redactie in discussie met die lezer.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
nrcnext gaat alleen nog maar bloggen.]

Signs

Gepost door erik op - 09:32 0 reacties

Het kantoorleven is soms boring totdat je aan de overkant, in een ander kantoor, een leuk grietje ziet. En, nog belangrijker, zij ziet jou ook! Twaalf minuten lovestory om de dag goed mee te beginnen. Made me smile....
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Signs.]

Quake Live: Quake III in je browser

Gepost door erik op - 09:27 0 reacties


ID software laat weer van zich horen en brengt ons Quake Live, wat praktisch gezien Quake III is (van back in the days!) maar dan 100% gratis en in je browser. Je moet je registreren, maar dan heb je ook retro-awesomeness.



[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Quake Live: Quake III in je browser.]

Thru-You: willekeurige muziek van YouTube in de remix

Gepost door erik op - 09:25 0 reacties

Thru-You: willekeurige muziek van YouTube in de remix

We leven in het remix tijdperk. Met beperkte middelen is het mogelijk om een eigen draai te geven aan alle soorte media. En dus ook aan de video's en muziek op YouTube.
De Israelische funk muzikant Kutiman komt in het verlengde hiervan met een bijzonder project: Thru YOU. Op Thru-You.com heeft Kutiman allerlei muziekvideo's die niets met elkaar te maken hebben opgeknipt en met elkaar gemixt tot geheel nieuwe tracks. Zo is hij tot een bijzonder remix project gekomen.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Thru-You: willekeurige muziek van YouTube in de remix.]

Social Media Expert Burnout Syndrome

Gepost door erik op - 09:21 0 reacties

S.M.E.B.S - The Documentary from Marcus Brown on Vimeo.

Social Media, het houdt inmiddels velen bezig. Vroeger zou je hebben gezegd "het houdt je van de straat" als iets je leven begon te beheersen.
Social Media gaat echter verder en volgt je nu ook op straat. Je mobiele telefoon is onderdeel geworden van je Social Life. Mensen gebruiken Twitter terwijl ze in de tram staan, krijgen Facebook updates en volgen via Friendfeed hun vrienden. Wat doe jij als je s'avonds naast je vrouw op de bank zit en wat ging er door je heen toen GMail niet langer beschikbaar was. Need help ;-? De video is onderdeel van The Garden of Tweetdom. (zie ook deze video)


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Social Media Expert Burnout Syndrome.]

Chernobyl - Pripyat, 23 jaar later

Gepost door erik op - 09:18 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google lanceert Tip Jar

Gepost door erik op - 09:12 0 reacties

Google lanceert Tip Jar

Google start een nieuw project, Tip Jar, waarmee het zijn bezoekers besparingstips wil geven. Iedereen kan tips plaatsen in een dozijn categoriën. De waarde van elke tip krijgt dan een appreciatiecijfer van de andere bezoekers.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google lanceert Tip Jar.]

Viva la Violin

Gepost door erik op - 09:07 0 reacties
Het populairste nummer van het afgelopen jaar in zonder twijfel Viva la Vida van Coldplay. ‘Dat kan ik ook!’, moet deze jongen met viool hebben gedacht. Een jongen met viool ja. Ik kan het ook niet helpen. Wat hij doet is wel uiterst knap!


[Bron: http://www.loodzwaar.com,
Viva la Violin.]

Personal online banking met Yunoo

Gepost door erik op - 09:04 0 reacties

Personal online banking met Yunoo

Zojuist is de website Yunoo.nl officieel gelanceerd, 's lands eerste
'Online Social Personal Finance Platform'. Yunoo biedt een gratis
online applicatie waarmee gebruikers veilig en eenvoudig hun
persoonlijke financiën kunnen beheren.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Personal online banking met Yunoo.]

Één website gaat alle rijksoverheidssites vervangen

Gepost door erik op - 08:51 0 reacties

Rijksoverheid.nl vervangt in 2010 alle websites van ministeries, Regering.nl en Postbus 51. De nieuwe megasite gebruikt het Nederlandse open source CMS Hippo.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Één website gaat alle rijksoverheidssites vervangen.]