Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

12 januari 2011

Hackers gaan los op bug in Internet Explorer

Gepost door erik op 12 januari 2011 - 13:21 1 reacties
Microsoft heeft gisteren gewaarschuwd dat een css-bug in Internet Explorer inmiddels misbruikt wordt door kwaadwillenden. De softwaremaker heeft daarom een tijdelijke fix uitgegeven.
[Bron: http://webwereld.nl,
Hackers gaan los op bug in Internet Explorer.]

Tips uit de Internet Top 100

Gepost door erik op - 12:22 0 reacties

Baas van het journaal: positief nieuws
(Wij negeren alle narigheid totaal!)

Films downloaden via scenesource

Overzicht supermarktaanbiedingen

Google weigert data in Europa te houden

Gepost door erik op - 10:43 0 reacties
Ondanks eerdere beloften biedt Google geen garanties dat privacy- en bedrijfsgevoelige data binnen Europa blijven. "Klanten moeten verder niet zeiken," vindt de jurist van Google.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google weigert data in Europa te houden.]

Dit is een foto! 17 gigapixel

Gepost door erik op - 08:54 0 reacties
Van het Yosemite Park in Amerika. Met 17 gigapixel kan je lekker inzoomen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Dit is een foto! 17 gigapixel.]

11 januari 2011

Keihard lachen om Mobistar

Gepost door erik op 11 januari 2011 - 23:05 0 reacties
Kijk hoe men in België omgaat met een vervelende helpdesk.
[Bron: http://retecool.com,
Keihard lachen om Mobistar.]

Fix voor Windows werkt niet op Nederlandse systemen

Gepost door erik op - 23:01 0 reacties
Microsoft heeft een tussentijdse patch uitgebracht voor een uitbuitbaar gat in de image viewer van Windows. Die patch blijkt echter de nodige problemen te hebben.
[Bron: http://digitallife.nl,
Fix voor Windows werkt niet op Nederlandse systemen.]

Brand Moerdijk: Sociale Media in tijden van rampen

Gepost door erik op - 22:59 0 reacties

[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Brand Moerdijk: Sociale Media in tijden van rampen.]

Tsjernobyl 25 jaar later

Gepost door erik op - 22:53 0 reacties

Op 26 april 1986 vond een ernstig ongeluk plaats met één van de kernreactoren van de kerncentrale Tsjernobyl. Hierbij kwamen grote hoeveelheden radioactieve stoffen vrij wat grote gevolgen had voor de volksgezondheid. Dit alles gebeurde dus 25 jaar geleden. Benieuwd hoe Tsjernobyl er nu uitziet? Bekijk dan deze indrukwekkende fotoreportage!


[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Tsjernobyl 25 jaar later.]

Londen in 1883

Gepost door erik op - 22:53 0 reacties
Oei, Tjek deze enorm heersende serie foto's van Londen uit 1883 dan. Diagon Alley uit Harry Potter is er niets bij. De foto's schijnen van het Bishopsgate Institute te komen en zijn van bijzonder goede kwaliteit voor plaatjes van bijna 130 jaar oud. Wie kent Londen een beetje en kan herkennen waar de plaatjes geschoten zijn?
[Bron: http://retecool.com,
Londen in 1883.]

Amerikaans internetpaspoort komt binnen handbereik

Gepost door erik op - 22:52 0 reacties
Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken krijgt de bevoegdheid een internetpaspoort te ontwerpen. Er moet een gecentraliseerd identiteits-ecosysysteem komen voor het internet.
[Bron: http://webwereld.nl,
Amerikaans internetpaspoort komt binnen handbereik.]

Gerucht opdoeken Facebook leidt tot paniek

Gepost door erik op - 22:51 0 reacties
Een gerucht verspreid door de Amerikaanse tabloid Weekly World News waarin werd gesteld dat Facebook vanaf 15 maart zou ophouden te bestaan, heeft geleid tot paniek onder gebruikers. Velen geloofden het verhaal.
[Bron: http://webwereld.nl,
Gerucht opdoeken Facebook leidt tot paniek.]

Nederlandse jongeren actief op sociale netwerken

Gepost door erik op - 22:50 0 reacties
Nederlandse jongeren actief op sociale netwerkenMaarliefst 91% van alle Nederlandse jongeren is in 2010 actief bezig geweest op sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter. Hiermee lopen Nederlandse jongeren in de Europese Unie (EU) voorop.Zo blijkt uit een onderzoek van het CBS.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlandse jongeren actief op sociale netwerken.]

'Het tijdperk van de laptop en de pc loopt ten einde'

Gepost door erik op - 22:48 0 reacties
'Het tijdperk van de laptop en de pc loopt ten einde'Het tijdperk van de laptop en de pc loopt ten einde. Dat is de onvermijdelijke conclusie van een peiling die werd gehouden tijdens de Consumer Electronics Show (CES) die deze week in Las Vegas plaatsvond.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
'Het tijdperk van de laptop en de pc loopt ten einde'.]

Hoe steel je een film in 4 minuten

Gepost door erik op - 22:46 0 reacties
Het downloaden van muziek en films gebeurt inmiddels op grote schaal. Hoeveel films er per dag worden gedownload weet ik niet maar de aantallen zullen enorm zijn. De muziekindustrie heeft er jaren tegen gevochten en ook de filmindustrie tracht het te voorkomen. Toch gingen dit jaar meer mensen dan ooit naar de bioscoop. Of deze twee met elkaar te maken hebben is aan de onderzoekers.
Rich Greenfield, een bekende Wall Street analyst heeft een 4 minuten durende video gemaakt die laat zien hoe eenvoudig downloaden is. Greenfield wil echter niet de wereld les geven in "How to steel a movie" maar wel een punt maken. Met de komst van Internet televisie en de vele technische hoogstandjes die ook nu weer tijdens de CES in Las Vegas worden gelanceerd wordt het in combinatie met het steeds snellere internet ook eenvoudiger om films te downloaden.
Filters, jurische stappen, de Brein-en van deze wereld en meer houden dit niet tegen vindt Greenfield. De film en media industrie zouden er beter aan doen om het downloaden van films super goedkoop en super eenvoudig te maken waardoor de gemiddelde gebruiker er nog niet aan twijfelt of hij nog wel een illegale kopie moet trachten te downloaden. Greenfield heeft een punt
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hoe steel je een film in 4 minuten.]

Ted Williams nu al te horen in Commercial

Gepost door erik op - 22:33 0 reacties
Het echte voice nieuws kwam deze week toch echt uit Amerika, waar maandag zwerver Ted Williams werd ontdekt door dit filmpje. De video ging viral en daarna ging het hard voor Ted. Heel hard zelfs. Zelfs zo hard dat Ted Williams al te horen is in een nieuwe commercial voor Kraft macaroni met kaas. Waarschijnlijk een van de snelte carriere moves ooit. Kleine update. De Behind The Scenes van de commercial is hier te bekijken.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Ted Williams nu al te horen in Commercial.]

Vijf tips om anoniem te blijven in een politiestaat

Gepost door erik op - 22:27 0 reacties
De laatste jaren heeft de Big Brother-overheid ook zijn intrede in Nederland gedaan en wordt alles bijgehouden. Soms wilt u de totaalbewaking ontvluchten. Webwereld geeft vijf tips.
[Bron: http://webwereld.nl,
Vijf tips om anoniem te blijven in een politiestaat.]

Facebook draait half miljard winst

Gepost door erik op - 22:23 0 reacties
Facebook maakt winst, en flink ook. Over de eerste negen maanden van 2010 kwam er netto 355 miljoen binnen. Geschat wordt dat over heel 2010 een half miljard is verdiend.
[Bron: http://webwereld.nl,
Facebook draait half miljard winst.]

Zoekmachine Jinni geeft semantische filmtips

Gepost door erik op - 22:23 0 reacties
Zoekmachine Jinni geeft semantische filmtipsDe laatste tijd wellicht een beetje verloren geraakt tussen al het "social search" geweld, maar daarom niet minder belangrijk om ook dit jaar in de gaten te houden is "semantic search", het betere contextuele zoekwerk dus. Het eerste waarschuwingsschot daarvoor wordt dit jaar afgelost door startup Jinni, dat in een investeringsronde liefst $5 miljoen wist op te halen voor hun "semantische tv-gids".
De zoekmachine geeft je uiteraard resultaten op basis van titels, maar geeft daarnaast ook resultaten op basis van sfeer, plot, tijd, genre, publiek en recensies. Op deze manier is het platform niet alleen een zoekmachine, maar ook een indirecte inspiratiebron.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Zoekmachine Jinni geeft semantische filmtips.]

iDeal groeit sneller dan de markt

Gepost door erik op - 22:21 0 reacties
Vorig jaar was een goed jaar voor iDeal, het systeem waarmee iedereen direct online kan betalen voor diensten en producten. iDeal zou zelfs harder groeien dan de markt voor internetaankopen.
[Bron: http://digitallife.nl,
iDeal groeit sneller dan de markt.]

Apple klaagt over twitterparodie Steve Jobs

Gepost door erik op - 22:21 0 reacties
De twitterende parodist CeoSteveJobs moet snel voor het publiek duidelijk maken dat hij niet de echte Apple-ceo is, anders wordt hij verbannen. Dat heeft het Twitterteam laten weten na een klacht.
[Bron: http://webwereld.nl,
Apple klaagt over twitterparodie Steve Jobs.]

Geen gratis kroepoek voor Anita en Ed

Gepost door erik op - 22:20 0 reacties
LOL! Even niet meer naar de Chinees in Tholen gaan, want de kans is aanwezig dat het geweldige zangduo Anita en Ed binnenkort geserveerd worden met wat bami en de kat van de buren. De Chinese gemeenschap zou namelijk boos zijn op Anita en Ed en dat heeft allemaal te maken met de carnavalskraker van 2011, de Chinees. En inderdaad, als je de superspleetbeeld clip eens bekijkt dan krijg je inderdaad het idee dat Chinezen maar de helft zien van de wereld.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Geen gratis kroepoek voor Anita en Ed.]

Politie bluft om IP-adressen bezoekers te krijgen

Gepost door erik op - 22:17 0 reacties
Politie en justitie zetten redacties onder druk om IP-adressen van reagerende bezoekers te krijgen. Wie weigert hoort behalve dreigementen doorgaans niets meer. De VVD wil opheldering.
[Bron: http://digitallife.nl,
Politie bluft om IP-adressen bezoekers te krijgen.]

Storm van kritiek op internetcensuurwet

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Het zonder tussenkomst van de rechter blokkeren van internetcontent door de officier van justitie is in strijd met Europese regelgeving. Dat zeggen onder meer de internetserviceproviders.
[Bron: http://webwereld.nl,
Storm van kritiek op internetcensuurwet.]

Losgaan met Google Docs

Gepost door erik op - 22:12 0 reacties
Deze gasten weten echt iets heel moois te maken met het presentatiegedeelte van Google Docs.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Losgaan met Google Docs.]

Gigapixel Rotterdam

Gepost door erik op - 22:07 0 reacties
Je hebt natuurlijk allemaal op school geleerd dat Amsterdam de hoofdstad is van Nederland. Officieel mag dat dan wel zo zijn, maar op veel fronten is Amsterdam toch ingehaald door Rotterdam. Zeker qua architectuur is er geen enkele skyline in Nederland, zoals de skyline van Rotterdam. En dat moet ook Martijn Oorthuis hebben gedacht toen hij een 6,2 gigapixel foto maakte van Rotterdam. Foto is gemaakt vanaf de Euromost, dus lekker inzoomen en op zoek naar ongewone dingen.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Gigapixel Rotterdam.]

10 januari 2011

Cee-lo met Fuck you! in gebarentaal

Gepost door erik op 10 januari 2011 - 11:49 0 reacties

[Bron: http://www.vkmag.com/,
Cee-lo met Fuck you! in gebarentaal.]