Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

21 oktober 2010

TWEET IT a video parody of Beat it

Gepost door erik op 21 oktober 2010 - 22:45 0 reacties

In this spoof of Michael Jackson's Beat It, Pantless Knights, a group that has made some pretty good musical spoofs, presents TWEET IT. In this video the hipsters, sporting iPhones, and the suits, all with iPads, take it to the streets in a battle of the tweets.
[Bron: http://www.tuaw.com,
Found Footage: TWEET IT a video parody of Beat it.]

Rockband speelt op iPhone-instrumenten in New Yorkse metro

Gepost door erik op - 11:34 0 reacties
De uit Brooklyn afkomstige alternatieve rockband Atomic Tom zit met een probleem. Hun instrumenten werden gestolen waardoor ze niet konden optreden. Maar met een paar iPhones en een draadloos speakersysteem dat op batterijen werkt, blijken ze ook prima te kunnen optreden. De band gebruikte apps voor de zang, keyboards, gitaren en drums.
Tijdens een echt optreden ziet het er zo uit:

[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Rockband speelt op iPhone-instrumenten in New Yorkse metro.]

Antivirus vangt steeds minder malware

Gepost door erik op - 10:13 0 reacties
Bijna alle antiviruspakketten weten een stuk minder malware te detecteren dan vorig jaar. Trend Micro, McAfee en F-Secure scoren het beste.
[Bron: http://webwereld.nl,
Antivirus vangt steeds minder malware.]

Mozilla pronkt met app store voor het web

Gepost door erik op - 10:07 0 reacties
Firefox-ontwikkelaar Mozilla is Google voor en onthult een eigen applicatiewinkel voor het web: Open Web Apps. Deze 'apps' werken op mobiele telefoons en in iedere browser.
[Bron: http://webwereld.nl,
Mozilla pronkt met app store voor het web.]

19 oktober 2010

De kracht van group buying

Gepost door erik op 19 oktober 2010 - 16:50 0 reacties
De kracht van group buyingHet idee is simpel en niet nieuw: breng veel mensen bij elkaar en regel hierdoor top deals. Zo hebben we de afgelopen jaren al diverse initiatieven voorbij zien komen. Maar waarom maken group buying sites juist nu zo’n explosieve groei door?
De opkomst van social media speelt zeker mee in het succes. Daarnaast zetten deze sites in op schaarste. Je hebt maar een korte tijd om te reageren en ze geven je het gevoel dat je deze unieke deal niet mag missen. Ik kreeg via een vriend een uitnodiging voor mycitydeal onder het mom “zo kom je goed de crisis door”. Ofwel de huidige economie helpt deze sites natuurlijk ook een handje mee.


Trendwatchers lijken ervan overtuigd dat group buying heel groot gaat worden. Er zijn inmiddels wereldwijd al meer dan 500+ group buying platforms, waarbij Groupon en LivingSocial twee van de grootste zijn.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De kracht van group buying.]

Oud-platenbaas: verkoop albums voor 1 euro

Gepost door erik op - 16:47 0 reacties
Om piraterij te bestrijden, moeten platenlabels albums verkopen voor iets meer dan een euro, vindt voormalig Warner-topman Rob Dickins. De muziekverkoop zal dan snel stijgen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Oud-platenbaas: verkoop albums voor 1 euro.]

Windows Phone 7 snapt verborgen netwerken niet

Gepost door erik op - 16:44 0 reacties
Windows Phone 7-gebruikers die het SSID van hun draadloze netwerk verborgen hebben, kunnen geen verbinding maken met hun netwerk. Gebruikers moeten dus altijd hun netwerknaam uitzenden.
[Bron: http://webwereld.nl,
Windows Phone 7 snapt verborgen netwerken niet.]