Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

30 maart 2010

Jon Lajoie - Chatroulette Song

Gepost door erik op 30 maart 2010 - 01:14 0 reacties

We vroegen ons al een tijdje af waar onze grote vriend Jon gebleven was. Sinds meneer een Youtube ster is heeft hij het vooral druk…
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Jon Lajoie - Chatroulette Song.]

What is the Name of That Song?

Gepost door erik op - 00:14 0 reacties

With Midomi, you can use your own voice to hum or sing lyrics to any song, and the service will find it for you. Once you’ve found it, you can watch the video for that particular piece of music, or even record a version of your own to share with the world.

Create a profile on Midomi, and sing your favorite songs. Upload them and create a playlist of searchable songs for others to enjoy. The next time anyone searches for that song, your performance might be the top result! You can listen to and rate others’ musical performances, see their pictures, send them messages, buy original music, and more.

There are more than two million legal tracks on Midomi. You can listen to samples of original recordings, buy the full studio versions directly from Midomi, and play them on your computer.
[Bron: http://chris.pirillo.com,
What is the Name of That Song?.]

UPC verliest dubbel over misleidende reclame

Gepost door erik op - 00:06 0 reacties
UPC verliest een kort geding tegen KPN én een beroepszaak tegen Tele2. De kabelaar verstopt het gegeven dat zijn digitale diensten altijd in combinatie zijn met een kabelpakket van 17 euro per maand.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
UPC verliest dubbel over misleidende reclame - UPDATE.]

29 maart 2010

Internetfilters EU bijna een feit

Gepost door erik op 29 maart 2010 - 10:28 0 reacties
Huishoudelijke mededeling van het algemeen nut. Vanaf morgen begint de ontmanteling van het vrije internet zoals we het nu kennen. Dan zal namelijk de Europese Commissie een voorstel er doorheen proberen te jassen om EU-brede internetfilters te verplichten. Bedoeling is met die filters een lijst van websites met kiddypr0n in andere landen te blokkeren. Los van dat die ranzige websites deze krakkemikkige filters moeiteloos zullen kunnen omzeilen. Zo'n filter is natuurlijk slechts een dekmantel om heel wat meer controversiële content op internet te censureren. Kijk maar naar de recente pogingen om de internationale klokkenluiderswebsite WikiLeaks de nek om te draaien. Ondanks het ontbreken van ieder mandaat vliegen de internetbeperkende maatregelen ons momenteel om de oren. Terwijl in Nederland downloaden nog niet illegaal is kunt u binnenkort op Europees gronden tot ordinaire crimineel bestempeld worden. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat The PirateBay e.a. eveneens op de lijst staan. Het internet gaat dus op slot en Europa begint qua ondemocratische besluitvorming en opgelegde censuur steeds meer op China te lijken. Meer info bij Bits of Freedom.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Internetfilters EU bijna een feit.]

Chatroulette Piano Improvisations deel 2

Gepost door erik op - 10:25 0 reacties
Merton gaat weer los op Chatroulette met zijn piano improvisaties waarbij hij nietsvermoedende webcammers verblijdt met een dieper zelfinzicht.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Chatroulette Piano Improvisations deel 2.]

Eet dit NASA, ruimtefoto’s met een ballon voor weinig

Gepost door erik op - 10:14 0 reacties
Mr. Harrison die naar eigen zeggen geen elektronica expert of wat dan ook is maar al zijn kennis van het internet afgehaald heeft kreeg het voor elkaar om deze prachtige foto’s te maken tegen een bedrag waar ze bij de NASA eens stevig voor gaan lunchen.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Eet dit NASA, ruimtefoto’s met een ballon voor weinig.]

Worst USB gadget yet: Tampon flash drive!

Gepost door erik op - 10:13 0 reacties

What can I say, except that a tampon flash drive means we've reached a new low in USB flash drive gimmickry? (Fortunately, this looks like a computer-generated image, and no prices are listed.)
[Bron: http://www.therawfeed.com/,
Worst USB gadget yet: Tampon flash drive!.]

Chatroulette Bingo, what's next

Gepost door erik op - 10:11 0 reacties
Chatroulette Bingo, what's nextChatroulette is de laatste internethype. Wie er nog niet van heeft gehoord, be happy want je hebt niets gemist. Voor liefhebbers, be happy too! De hype evalueert en dat belooft een gouden toekomst voor de bedenkers. Zo is er nu een echte add-on, Chatroulette Bingo. De site teasert met "Play with your friends, Not with yourself", een knipoog naar alle freaks en nietsvermoedende (of juist wel) deelnemers.
Het spel heeft vergelijkbare spelregels als het originele bingospel. Meedoen is simpel. Vertel met hoeveel spelers je mee doet, daarna ontvang je de bingokaarten in .pdf formaat. Je bedenkt het maar!
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Chatroulette Bingo, what's next.]

Leberwurst song - The Vamp Mams

Gepost door erik op - 10:04 0 reacties
Nieuwe muziek, wij zijn er gek op. Vooral als het een beetje verrassend is. Alleen als onze buren aan de oostzijde met muziek komen haken we natuurlijk keihard af. We kennen allemaal nog wel Scorpions en die zak hooi van een Matthias Reim. Toch maken we een kleine uitzondering voor het volgende bandje. Ze hebben het pussy smell en wij voorzien een dijk van een hit… In het Ruhrgebied.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Pussy smell?!.]

Nederlander hackt Windows 7 via IE8

Gepost door erik op - 09:51 0 reacties
Peter Vreugdenhil is erin geslaagd om in de hackwedstrijd op CanSecWest IE op Windows 7 te hacken, terwijl alle veiligheidsmaatregelen waren ingeschakeld en zonder gebruik te maken van Flash of andere plugins.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nederlander hackt Windows 7 via IE8.]

Lady Gaga eerste artiest met 1 miljard online video views

Gepost door erik op - 09:51 0 reacties
Lady Gaga eerste artiest met 1 miljard online video viewsVolgens de statistieken van Visible Measures is Lady Gaga de allereerste die een miljard views weet te halen. Eerder stond ze al langer op de '100 million club' lijst van Visible Measures, waarop alle online video's staan met meer dan 100 miljoen views. Van de 65 video's op de lijst zijn drie clips van haar: Poker Face (374.606.128 views), Just Dance (272.941.674 views) en Bad Romance (360.020.327 views). Desondanks blijft ze niet lang alleen op haar miljardair fair. Twilight zit ondertussen op 980 miljoen en Soulja Boy op 860 miljoen views.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Lady Gaga eerste artiest met 1 miljard online video views.]

Bittorrentsites groeien snel na Mininova-exodus

Gepost door erik op - 09:49 0 reacties
Internetters laten de Nederlandse p2p-portal Mininova massaal links liggen. De site biedt niet langer verwijzingen naar auteursrechtelijk beschermd materiaal.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Bittorrentsites groeien snel na Mininova-exodus.]

Facebook gekoppeld aan stijging syfilis

Gepost door erik op - 09:49 0 reacties
In Engeland heeft een Professor sociale netwerksites in verband gebracht met de stijging van het aantal gevallen van syfilis. In een aantal gebieden waar Facebook het populairst is bleek ook het aantal gevallen van de seksueel overdraagbare aandoening te zijn verviervoudigd. De medewerkers hadden geen namen van mensen maar door cijfers wisten ze een link te leggen tussen de social media en de stijging van de soa.
Door Facebook is het makkelijker mensen te ontmoeten en zo losse seksuele contacten te hebben. Dit verhoogt, zeker als er niet aan safe seks gedaan wordt, dus ook de kans op soa’s en syfilis is er eentje van. Volgens Professor Kelly is syfilis een zeer ernstige ziekte en vooral jonge vrouwen lopen een verhoogd risico.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Facebook gekoppeld aan stijging syfilis.]

Avatar 2 Trailer

Gepost door erik op - 09:48 0 reacties

De opvolger van Avatar gaat het helemaal worden. Vooral vanwege zijn originaliteit. Bekijk hier de trailer.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Avatar 2 Trailer.]

Webwinkels: DRM verergert piraterij e-books

Gepost door erik op - 09:44 0 reacties
Uitgevers geloven in DRM om illegale verspreiding van e-books tegen te gaan, maar verkopers vinden het maar niks. DRM verergert piraterij alleen maar, zeggen ze.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Webwinkels: DRM verergert piraterij e-books.]

Aandeel IE in Europa krijgt dreun van keuzescherm

Gepost door erik op - 09:44 0 reacties
Uit cijfers blijkt dat het keuzescherm van Microsoft voor een verschuiving heeft gezorgd. De dag dat het scherm werd geïntroduceerd was direct de laatste dag dat IE meer dan 50 procent marktaandeel had.
[Bron: http://techworld.nl,
Aandeel IE in Europa krijgt dreun van keuzescherm.]

Slechts drie e-books per reader verkocht

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties
Er zijn tot nu toe nog maar 37.000 e-readers verkocht in Nederland, waardoor ook digitale boeken maar mondjesmaat verkopen. Nederland is nog niet klaar voor e-reading, oordeelt onderzoekbureau GfK.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Slechts drie e-books per reader verkocht.]

De toekomst van publiceren

Gepost door erik op - 09:41 0 reacties
Amerikaanse uitgeverij Penguin heeft zo zijn eigen idee over de huidige generatie media-consumenten. In onderstaande video geven zij hun visie op de "short-attention culture" en de verplaatsingen die plaats vinden op het gebied van content aanbieden. Een mooi stukje commentaar, dat pas volledig tot zijn recht komt als je de video in zijn geheel bekijkt:
De video is een creatie van filmmaakster Zoe Uffindell van het productiebedrijf Khaki Films. Zij bedacht de video in opdracht van het Britse DK Marketing, die hem vervolgens voor het eerst toonde op een door hen geinitieerd evenement. Uffindell: "We took inspiration from a film we had seen on YouTube called "The Lost Generation" and suggested this might work as a treatment for the DK film, which we called "The End of Publishing"."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De toekomst van publiceren.]

Microsoft test zakelijke variant Twitter

Gepost door erik op - 09:24 0 reacties
Microsoft test OfficeTalk, dat bedrijven in staat stelt hun eigen microblogplatform te hosten. OfficeTalk borduurt voort op de populariteit van Twitter.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft test zakelijke variant Twitter.]

HP ziet grote toekomst in oprolbare schermen (video)

Gepost door erik op - 09:23 0 reacties
Hoe maak je een apparaat ultramobiel, zonder dat dit ten koste van de functionaliteit gaat? Volgens HP-cto Phil McKinney zijn oprolbare schermen het antwoord.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
HP ziet grote toekomst in oprolbare schermen (video).]